03/08/2009 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δραματική η κατάσταση για τους άνεργους των ΗΠΑ.Περίπου 1.5 εκατομμύρια Αμερικανών θα χάσουν  έως το τέλος του τρέχοντος έτους τα επιδόματα ανεργίας που εισπράττουν,  όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times. Οι  άνεργοι της Αμερικής που εισπράττουν το επίδομα των $300 την εβδομάδα αγγίζουν περίπου τα εννιά εκατομμύρια άτομα. Πολλοί από αυτούς δηλώνουν πως είναι αδύνατο να βρουν εργασία παρά τις όποιες προσπάθειές τους. Και επειδή το επίδομα θα σταματήσει να δίνεται με τη συμπλήρωση του έτους, πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από το Κογκρέσο να επεκτείνει τη διάρκειά χορήγησής του.

Οι οικονομολόγοι  γενικώς, θεωρούν τα επιδόματα ανεργίας ως αντικίνητρα στο να ψάξει κανείς για δουλειά καθώς η τάση είναι να βολεύεται και να αρκείται σε αυτά που εισπράττει χωρίς να είναι αναγκασμένος να εργάζεται. Στη σημερινή όμως οικονομική κρίση, που ανάμεσα στα άλλα δεινά παρουσιάζει και έναν δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ της τάξης του 9.5%, η προσφορά εργασίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση οπότε και όλες οι συμβατικές οικονομικές θεωρήσεις και απόψεις πάνε στο βρόντο…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας άνεργης μητέρας 4  ανηλίκων παιδιών που αναφέρει η εφημερίδα. Το επίδομά που εισπράττει σταματάει τον άλλο μήνα και παρ`όλες τις προσπάθειές της δεν έχει μπορέσει να βρει δουλειά. Η μοναδική λύση που της απομένει; Να καταλήξει άστεγη…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλεκος avatar
  Αλεκος 03/08/2009 17:21:34

  Ας πανε μεταναστες στο Ιρακ,Αφγανισταν,κ.ο.κ

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 03/08/2009 17:48:00

  Δεν μπορεί στην Αμερική να γίνονται τέτοια πράγματα. Κάτι άλλο θα συμβαίνει, απόλυτα λογικό, το οποίο μόνο εμείς οι μικρόνοες δεν μπορούμε να καταλάβουμε.
  Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 03/08/2009 17:59:11

  Λάβετε υπόψη σας ότι όταν κάποιος χάνει το επίδομα ανεργίας του αυτομάτως σταματά να προσμετράται στις στατιστικές έρευνες ως άνεργος. Το 10% της ανεργίας στις ΗΠΑ είναι τεχνητά χαμηλό. Η πραγματική ανεργία δε, είναι ακόμη μεγαλύτερη επειδή το επίδομα ανεργίας χορηγείται επί εξάμηνο συνήθως, ενώ στην Ευρώπη είναι 1 χρόνος ή περισσότερο. Έτσι, στις ΗΠΑ, ο άνεργος μένει για πολύ λίγο στο "στατιστικό ορίζοντα".

  Όπως οι κομμουνιστές έτρωγαν πλύση εγκεφάλου για τα καλά τής ΕΣΣΔ, έτσι κι εμείς τα παιδιά τού Ψυχρού Πολέμου τρώγμα την αντίστοιχη πλύση εγκεφάλου για τις ΗΠΑ. Απ'έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 03/08/2009 17:59:44

  Λάβετε υπόψη σας ότι όταν κάποιος χάνει το επίδομα ανεργίας του, αυτομάτως σταματά να προσμετράται στις στατιστικές έρευνες ως άνεργος. Το 10% της ανεργίας στις ΗΠΑ είναι τεχνητά χαμηλό. Η πραγματική ανεργία δε, είναι ακόμη μεγαλύτερη επειδή το επίδομα ανεργίας χορηγείται επί εξάμηνο συνήθως, ενώ στην Ευρώπη είναι 1 χρόνος ή περισσότερο. Έτσι, στις ΗΠΑ, ο άνεργος μένει για πολύ λίγο στο "στατιστικό ορίζοντα".

  Όπως οι κομμουνιστές έτρωγαν πλύση εγκεφάλου για τα καλά τής ΕΣΣΔ, έτσι κι εμείς τα παιδιά τού Ψυχρού Πολέμου τρώγαμε την αντίστοιχη πλύση εγκεφάλου για τις ΗΠΑ. Απ'έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα.

 5. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 03/08/2009 18:36:05

  "Εξ Καλιφόρνιας τα άριστα".

 6. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 03/08/2009 19:54:21

  Να ελθουν στον Αγιο Παντελεήμονα η στην "Αμερικανίδων κυριών¨" στη Νίκαια

 7. Nick avatar
  Nick 03/08/2009 21:16:35

  Η πραγματική ανεργία είναι άνω του 20%.

  Το ίδιο και στην Ελλάδα.

 8. zaza avatar
  zaza 03/08/2009 22:16:17

  "knock knock on Deflation's door", θα μπορούσε να λέει το τραγούδι των Guns N' Roses στις μέρες μας
  Tελικα Too big to Bailout.....
  και έχει και συνέχεια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.