11/05/2012 14:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δραγασάκης όπως ... Σαμαράς

Διαβάστε τι είπε σήμερα ο Δραγασάκης στον Χατζηνικολάου:

"Θα πάμε σε μια πλήρη επαναδιαπραγμάτευση των πάντων .Αμφισβητούμε όλα όσα έγιναν .Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος .

Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης .

Να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος ,καταγγέλλουμε αυτά ,δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό .

Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση ,ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους ...."

Δηλαδή καταγγέλλαν το Μνημόνιο μόνο για πολιτικούς λόγους, για να πάρουν ψηφαλάκια με άλλα λόγια. Και τώρα ούτε μονομερή διαγραφή του χρέους, ούτε καταγγελίες του Μνημονίου, ούτε τίποτα.

Υπενθυμίζουμε ότι μια από τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο για να σχηματιστεί κυβέρνηση ήταν να υπάρξει άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, ουσιαστικά δηλαδή να καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση και να μην υπάρχει Μνημόνιο.

Χθες, όμως, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια ιστορική κωλοτούμπα. Αντί να ζητά ακύρωση του Μνημονίου όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες, ζήτησε ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ του Μνημονίου με  λεκτικούς ακροβατισμούς για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/05/2012 14:52:35

  Κάτι το χέρι στις καταθέσεις που εξέμεσε ο Στρατούλης, κάτι το όριο των €20.000 που ακούστηκε, κάτι οι κωλοτούμπες του Αλέξη, κάτι το ένα κάτι το άλλο, ο Σύριζα συρρικνώνεται, και αφήστε τις δημοσκοπήσεις να λένε τα δικά τους.
  Ο Αλέξης θα επιστρέψει πάραυτα στο 3-5% που δικαιούται.
  Ήδη πολλοί γνωστοί μου που τον πριμοδότησαν (βλακωδώς) ανακρούουν πρύμνα.

 2. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 11/05/2012 14:54:16

  Προτείνω όσοι έχουν δάνεια, τη Δευτέρα το πρωϊ με τις δηλώσεις Δραγασάκη στο χέρι, να πάνε στις Τράπεζες και να πούνε: Δεν αναγνωρίζουμε τίποτα! Θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση των πάντων.
  Και αν οι Τράπεζες σας στείλουν εκεί που φαντάζεστε, να φωνάξετε τον Δραγασάκη.
  Να να αρχίσει το παληκάρι από τα εύκολα!
  Γιατί έξω, μπορεί να τον κρατήσουν πουθενά και να χάσει η χώρα τέτοιο κελεπούρι...

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Αδέξιος Δεξιός 11/05/2012 15:10:23

   ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ "ΔΑΝΕΙΚΑ": Που πήγαν τα δανεικά Αδέξιε Δεξιέ; Μήπως αυτά που χρωστάμε έγιναν νοσοκομεία; Μήπως έγιναν σχολεία; Όταν φωνάζαμε ότι δεν πρέπει να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα ο Βουλγαράκης μας κατηγορούσε και έδινε τα ωραία μας λεφτά για να κάνει αυτός το ωραίο του πολιτικό παιχνίδι. Εμείς δεν δανειστήκαμε Αδέξιε Δεξιέ. Άλλοι δανειστήκανε στις πλάτες μας και αντί να κάνουν κάτι για το καλό του λαού τα φάγανε και τώρα μας λένε να πληρώσουμε αυτά που φάγανε. Και Τσοχατζόπουλοι δεν υπάρχουν μόνο στο ΠΑΣΟΚ. Τσοχατζόπουλοι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ Χρήστος Δημάρης 11/05/2012 16:24:06

    Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό, από το να το παίζεις ψευτόμαγκας.
    Από το "θα καταγγείλω μονομερώς το μνημόνιο", πήγε στο "θα επαναδιαπραγματευτώ το μνημόνιο" και κατέληξε(;) στο "έλα μωρέ λέμε και καμια λαλακία να περνάει η ώρα".
    Τον βλέπω εάν βγει πρωθυπουργός να καταγγέλει τον Βενιζέλο γιατί δεν τήρησε επ' ακριβώς το ευλογημένο μνημόνιο.

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ dikefalosaitos 11/05/2012 16:51:58

     Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ: Ευτυχώς για μας που τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λες. Αν ήταν έτσι τότε ο δικομματισμός και οι Ευρωπαίοι "συνεταίροι" μας δεν θα είχαν καμία αντίρηση να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο χαρτί στα χέρια μιας πατριωτικής και φιλολαικής κυβέρνησης. Μακάρι να πάμε σε νέες εκλογές για να αποδειχτεί ότι ο μεγαλύτερος ψευτόμαγκας είναι η Μέρκελ.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Χρήστος Δημάρης 11/05/2012 20:19:45

      Δεν έχεις καταλάβει κε Δημάρη πόσο θέλει η Μέρκελ να φύγουμε από την ΟΝΕ! Απλά δε θέλει να το χρεωθεί η ίδια. Ήθελε να βρει τον έλληνα πολιτικό να το χρεωθεί. Αυτό υπέστη ο Σαμαράς και έκανε πίσω το Νοέμβρη για να μην πάμε στη δραχμή με τρόπο καταστροφικό. Και γιατί αν ο Τσίπρας έχει τον τρόπο, δε δέχτηκε την πρόταση Σαμαρά για παραχώρηση της πρωθυπουργίας ώστε να αποδείξει αν την πιστεύει τη δουλειά; Κοκοκο...

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Γεώργιος Τ. 11/05/2012 20:56:38

      ΤΟ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν ξέρω αν η Μέρκελ θέλει ή δεν θέλει να μας διώξει από την Ευρώπη. Ούτε ξέρω αν μπορεί να μας διώξει με ή χωρίς την θέληση μας. Αν όμως η δική σου γνώμη είναι η σωστή μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί η Μέρκελ δεν άφησε τον Γιωργάκη να κάνει το δημοψήφισμα και να του τα φορτώσει όλα επάνω του;

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ Χρήστος Δημάρης 12/05/2012 09:19:51

      Φίλε Χρήστο, δεν γνωρίζω εάν η Μέρκελ θέλει να μας βγάλει από την Ε.Ε. ή απλά έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία για το πως πρέπει να πορεύοντε οικονομικά τα κράτη. Σκληρή; μαζί σου, αλλά αυτή έχει. Ποιό κοντά είμαι στο 2ο.
      Τον ΓΑΠ εάν ισχύει το 2ο, δεν είναι ότι δεν τον άφησε να διενεργήσει το δημοψήφισμα, απλά δεν τον άφησε να κάνει Τσιπρέικη πολιτική, δηλαδή ότι θέλω κρατάω, ότι θέλω πετάω από τις υποχρεώσεις μου.
      Αυτό που του είπε ήταν ότι, έχουμε κάνει όλα τα κράτη μέλη μια συμφωνία κι εσύ έρχεσαι εκ των υστέρων, αυτή την συμφωνία να την βάλεις σε δημοψήφισμα.
      Εάν ήθελες δημοψήφισμα, έπρεπε να το πεις νωρίτερα, να το κάνεις και ότι αποφασίσετε να το φέρεις σε διαβούλευση στην ΕΕ και μετά να ληφθεί η απόφαση. Άρα με αυτή την πράξη σου δεν σέβεσαι τους κανόνες, κάνε λοιπόν το δημοψήφισμα για το εάν θέλεις να μείνεις και να σέβεσαι τους κανόνες ή εάν δεν σου αρέσουν, στο καλό και με τις ευχές μου.
      Όταν είσαι σε έναν συνεταιρισμό, σέβεσαι τους κανόνες και όχι μόνο όποιους σε συμφέρει κάθε φορά.
      Τις αντιρήσεις σου τις φέρνεις στα αρμόδια όργανα, διαπραγματεύεσαι και βγαίνει, ένα αποτέλεσμα.
      Αλλιώς είσαι πολιτικός τυχοδιόκτης, κάτι που μπορεί να αποδέχονται στις καταλήψεις, αλλά όχι εντός ΕΕ.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/05/2012 14:57:32

  Τώρα, πραγματικά απορώ, με λέξεις τύπου "κυβίστηση", υπονομεύετε τον Δραγασάκη;
  Σοβαρά, δεν καταλαβαίνετε τι παίζεται φίλοι ΝΔκράτες; Και νομίζετε ότι σας συμφέρουν νέες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να κραδαίνει ξανά-μανά "ακύρωση και καταγγελία"; Το σκεφτήκατε καλά;

  • drider avatar
   drider @ Ο Θείος 11/05/2012 15:09:11

   Η ανάγνωση κατά ΚΚΕ: «Σε λίγο η ηγεσία της ΝΔ θα προβάλει και την απαράδεκτη πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό. Κατά τα άλλα, με τεχνάσματα επιχειρεί να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρό της ΕΕ και ότι θέλει να καταγγείλει μνημόνια και δανειακή σύμβαση, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει, για να τον αναγορεύσει ως βασικό εκλογικό του αντίπαλο. Αυτό βολεύει και το σύστημα και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.» ΠΗΓΗ: h**p://news.in.gr/greece/article/?aid=1231195439

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ Ο Θείος 11/05/2012 15:42:44

   1)Αν επικρατήσουν οι φιλοευρωπαικές φραξιές θα δούμε την λέξη "καταγγελία" να μετατρέπεται σε "επαναδιαπραγμάτευση/σταδιακή απεμπλοκη". Ποσοστό 30% 2)Αν επικρατήσουν οι κρατιστές του κεντρικού σχεδιασμού (που μάλλον είναι πλειοψηφία) είναι προαποφασισμένο να μας πάνε στη δρχ. γιατί αλλιώς δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα από αυτά που έχουν στο πρόγραμμά τους. Ποσοστό 70% Αυτά έγραψα μετά τις εκλογές για το ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης του Συριζα στις εκλογές του Ιουνίου.Συμφωνείς?

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ undercover gpr 11/05/2012 17:40:45

    Συμφωνώ περίπου, ως προς τη διαχωριστική γραμμή.
    Αλλά με ποσοστά 50 - 50. Υπάρχει το "ένστικτο αυτοσυντήρησης" και εκεί. Πόσοι ΄νορμάλ άνθρωποι θέλουν την "υστεροφημία" οτι έβγαλαν την Ελλάδα από το Ευρώ;
    Νορμάλ άνθρωποι, είπα!

 4. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 11/05/2012 14:58:01

  Όλοι τελικά μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, δηλαδή φτάνουν σε αυτό που πρώτος πρότεινε ο Σαμαράς. Άσχετα με τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν πρέπει η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ να το εκμεταλλευτεί. Αν η ΝΔ είχε την επικοινωνιακή ικανότητα του ΠΑΣΟΚ όλοι τώρα θα μιλούσαν για πλήρη δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/05/2012 14:59:58

  Ο Δραγασάκης είναι σοβαρός και συνήθως δε λέει αρλούμπες. Φυσικά το πρόσταγμα το έχει ο αρχηγός Τσίπρας ο οποίος υπόσχεται λύτρωση τους απελπισμένους. Χώρια που πρέπει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα με τις συνιστώσες. Για να αντιμετωπιστεί η ρητορεία του Τσίπρα χρειάζεται κάτι ανάλογο. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για καταγεγραμμένα προγράμματα με στόχους και αναλύσεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι λειτουργεί η ψυχολογία του.

  • adidrust avatar
   adidrust @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/05/2012 15:21:16

   α γεια σου και συ και ο μπάρμπας από πάνω...
   κόψτε τα "κυβίστηση" και τα δέκα βήματα πριν πυροβολήσουμε...
   πείτε επιτέλους τα πράγματα όπως είναι ρε...ξυπνάτε επιτέλους!
   η ουσία του άρθρου είναι η εξής και αυτό πρέπει να περάσει στο μυαλό του κάθε ένα:
   "Δραγασάκης ρίχνει χοντρό άκυρο στον Τσίπρα!
   -δεν εννοούμε ακύρωση Μνημονίου, αλλά προσπαθούμε να αντιγράψουμε το πρόγραμμα του Σαμαρά"

 6. Darki avatar
  Darki 11/05/2012 15:02:27

  Oπως ειπε κι ο Αριστοτελης,αν παμε τωρα σε εκλογες καηκε το κουλουρι μας.

 7. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 11/05/2012 15:03:20

  Πρόκειται περί πολιτικών αγυρτών. Θυμίζω: Το 2010 έλεγε : στάση πληρωμών στους πιστωτές. Το 2011 έλεγε για τριετή αναστολή πληρωμών του δημοσίου. Τώρα ο επί των Οικονομικών του κόμματος Δραγασάκης προσχωρεί στην σαμαρική αναδιαπραγμάτευση. Ο αρχιλαικιστής και ψευδόμενος Τσίπρας αποκαλούσε τον Σαμαρά "πολιτικό απατέωνα" προεκλογικά. Και δεν ντρεπόταν. Η λοιπόν η ΝΔ θα του απαντήσει με βίντεο με τις δηλώσεις του( περί στάσης πληρωμών στους δανειστές και άλλα δημαγωγικά) ή θα είναι άξια της μοίρας της. Το πράγμα πάει ήδη να στραβώσει γιατί η πανστρατιά ευρωπαιστών δεν συγκινεί κανέναν! Κανείς δεν καίγεται για την ΕΕ του Σόιμπλε και του Μπαρόζο . Το γεγονός όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται αναίσχυντα, δημοκοπεί και κοροιδεύει τον Λαό μπορεί να αλλάξει το σκηνικό, αν η ΝΔ αναδείξει το θέμα. Αν το αφήσει να περάσει στα ψιλά, να μην κλαίνε μετά. Ή την ξέρουν την δουλειά ή είναι άσχετοι...

 8. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 11/05/2012 15:12:26

  O αρχιψεύτης Τσίπρας θα έπρεπε να ντρέπεται...: "Τσίπρας: Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και στάση πληρωμών ...Οι πέντε άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ , όπως τους παρουσίασε ο κ. Τσίπρας είναι: καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, μορατόριουμ πληρωμών, αναδιανομή πλούτου, τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο, μέτρα για τους πιο αδύναμους." http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63636101 Όποιοι υπερασπίζονται αυτή την πρωτοφανή πολιτική εξαπάτηση που γίνεται καταφανή από απλή σύγκριση των παραπάνω δηλώσεων Τσίπρα με τις δηλώσεις Δραγασάκη να απολογηθούν. Αν και το να σου αρέσει να σε κοροιδεύουν " είναι και αυτό μια στάσις, νοιώθεται".

 9. KA avatar
  KA 11/05/2012 15:41:18

  Kαλά τα λέτε, αλλά εκείνο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να κραδαίνει δηλώσεις σαν αυτές του Σουλτς, τίποτα παραπάνω: "... . Εμείς, οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων πολιτών, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημοσιονομική εξυγίανση δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν είναι δίκαιο να καλούνται οι πλέον αδύναμοι να φέρουν το βάρος της οικονομικής κρίσης. Εξαιτίας της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας είναι ήδη πολύ υψηλά. Τώρα τα μέτρα λιτότητας γίνονται όλο και πιο σκληρά, και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς. Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε πλέον. Η Ευρώπη δεν είναι κοινότητα λιτότητας, η Ευρώπη είναι κοινότητα αλληλεγγύης». Όταν αυτά τα λέει ο Γερμανός (!) Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τότε γιατί να ακούγονται "άσχημα" αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το καταλαβαίνω. Ο Αντώνης Σαμαράς αυτοκτόνησε και δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε. Το Νοέμβριο, αυτοκτόνησε. Μπορεί να το έκανε για να σωσει την παρτίδα, αλλά κάθε τι, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το τι θα είχε γίνει αν δεν στήριζε κυβέρνηση Παπαδήμου και ζητούσε ανένδοτα εκλογές-εξπρες, αλλα ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΚΑΣΙΑ δεν επιτρέπεται για το αποτέλεσμα της πολιτικής του επιλογής: η ΝΔ στο 19% (με τάση συρρίκνωσης) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17% (με αυξητική τάση). Όποιος δεν θέλει να το δεί, πρόβλημά του. Ως γνωστόν, δεν υπάρχει πιο τυφλός από αυτον που δεν θέλει να δεί. Η κατάσταση είναι αυτή και τα πράγματα πλέον, εξαιρετικά δύσκολα. Οι δε πρωτοβουλίες για "κεντροδεξιά συμπαράταξη" κτλ. είναι για γέλια. Τουλάχιστον, στο antinews κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να το καταλαβαίνουν, αν κρίνω από τις αναρτήσεις. Εκεί στο επιτελείο του Σαμαρα, κανείς δεν αντιλαμβάνεται; Τίποτα;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ KA 11/05/2012 20:25:48

   Ο Σαμαράς αυτοκτόνησε για να μη βγω ανεξέλεγκτα από ΟΝΕ και με αγοράσουν οι Σόρος και οι φίλοι του όταν εγώ θα έχω το νέο υποτιμημένο νόμισμα; Είχε πει ο Σαμαράς πως θέλει έξοδο από ΟΝΕ; Τότε ο Τσίπρας γιατί δεν αυτοκτονεί που έχει πει τόσα αντικρουόμενα σε 10 μέρες αυτός και οι συνεργάτες του και ακυρώνει στην ουσία το αντιμνημονιακό του μένος που του έδωσε τη δεύτερη θέση;

 10. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 11/05/2012 16:02:36

  Δικαιούται ο κάθε Ελληνας να γίνει Σύριζα για μια εβδομάδα. Την εβδομάδα πριν τις εκλογές...Θα δει οτι εκεί δεν ισχύουν Μνημόνια,υπάρχουν λεφτά,αγαθά,μισθοί συντάξεις με ταμειακη επάρκεια 100 χρόνια.Δεν υπάρχουν χαράτσια,όλοι έχουν επιστροφή φόρου και η βενζίνη εχει τιμή Ντουμπάΐ. Θα ψηφίσει τελικά με σιγουριά και ελπίδα... Και όταν γυρίσει απο την κάλπη,θα συναντήσει την σκληρή πραγματικότητα Αν αναρωτηθεί τι διάολο έγινε,θα πάρει ως απάντηση..."Τώρα έχεις ψηφίσει"

 11. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 11/05/2012 16:56:13

  Στο σερφάρισμα που έκανα σε διάφορες ιστοσελίδες και οι οποίες είχαν ως θέμα τις κωλοτούμπες του Αλέξη και των υπολοίπων Συριζέων, από κάτω έβγαιναν διάφοροι πιτσιρικάδες (το καταλαβαίνεις από τα greeklish και τις φωτο από τον λογαριασμό τους στο facebook) αλλά και κάποιοι μεγαλύτεροι οι οποίοι νομίζουν ότι είναι ακόμα 14 ετών (επίσης το καταλαβαίνεις από τα greeklish και τις φωτο από τον λογαριασμό τους στο facebook), χυδαιολογούν ασυστόλως, αρνούμενοι μέχρις σημείου τυφλώτητος να παραδεχθούν την αλήθεια. Να τους παραθέτει κάποιος το κείμενο των λεγομένων καθώς και την επίμαχη επιστολή και αμέσως να τον βρίζουν και να λένε ότι είναι %$&%$&%$*^%$*^%*^%*%^$*%$&*%^Ρ% και ψεύτης.
  Δυστυχώς, εάν περιμένετε από αυτούς, να δουν την αλήθεια και να μην ξαναψηφήσουν όχι τον Αλέξη και τον Βας-Βας (εάν έταζε έξοδο από το μνημόνιο).
  Έχουν απίστευτο θυμό, σε σημείο τυφλώτητος.
  Χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση.
  Ποιά μπορεί να είναι αυτή, έστω και λόγω ηλικίας (ε μην φανταστείται και μεγάλος :) , αλλά όχι και κοντά σε αυτές τις ηλικίες των 20 ετών), δεν μπορώ να γνωρίζω, ελπίζω στην Συγγρού να ψάξουν και να την βρούνε.
  Ζούμε σε διαφορετικό κόσμο.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ dikefalosaitos 11/05/2012 18:12:30

   Δικέφαλε, αυτό το κομμάτι του κόσμου, το φανατισμένο, ξέχνα το. Υπάρχει όμως ένα άλλο μεγάλο κομμάτι, που τρόμαξε. Οπως σου το λέω, τρόμαξε. Αλλοι ψήφισαν σύριζα, άλλοι καμμένο και δημάρ. Αυτοί τρόμαξαν και φοβήθηκαν, έφυγαν από μόνοι τους, είπαν 'οκ, αλλά τώρα νδ' και τώρα όντως θα ψηφίσουν νδ.

   Συμφωνώ μ' αυτό που λέει στην αρχή ο strange πως υπάρχει δηλαδή κόσμος που κάνει πίσω. Το βλέπω, το αφουγκράζομαι ήδη μέσα σε 3 μέρες έχω πάνω από 10 παραδείγματα. Διαφωνώ για το ποσοστό που του δίνει, στο 3-5%. Εχει αρκετούς ταλιμπάν, πιστεύω πως επειδή και το πασόκ θα συμπιεστεί πάρα πολύ και θα χάσει δυνάμεις, είτε προς νδ είτε προς εθνομηδενιστές, θα πιάσει κάπου στο 15% - 17%, χοντρικά πάντως δεν έχει το φοβερό ρεύμα που έγραψε το χθεσινό γκάλοπ του μπόμπολα (ήταν σε κόντρα με τον τσίπρα και ξαφνικά του κάνει αβάντες. περίεργα πράγματα...).

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ Βούρδουλας 11/05/2012 18:58:30

    Μακάρι, αλλά η πιτσιρικαρία παίρνει γραμμή μόνο από κάτι εκπομπές σχολικού χαβαλέ στυλ Ράδιο Αρβύλα.

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ dikefalosaitos 11/05/2012 19:50:23

     Ετσι ακριβώς. Ο ελαφρολαϊκός χαβαλές των ηλίθιων του ράδιο αρβύλα έχει πέραση όπως φυσικά και ο λάκης με τη συμπάθειά του με τις υπατείες και το κλείσιμο ματιού στο σπάσιμο της αθήνας.

     Αλλά έχουν ήδη κάνει το κοινό τους, δεν τσιμπάνε άλλοι. Ειδικά τον λάκη τον έχει πάρει και η κάτω βόλτα, ως εδώ ήταν.

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/05/2012 17:52:07

  O Μάρτιν Σούλτς είναι Σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πρόεδρος του ΕΚ. Επαναλαμβάνω, Γερμανός αλλά Σοσιαλδημοκράτης. Και τα λέει αυτά από το 2009.
  Ωστόσο η άποψη του Σούλτς (που συγκλίνει με της επιστολής ΣΥΡΙΖΑ στον Μπαρόζο), έμοιαζε και μοιάζει αρκετά με την άποψη Σαμαρά. Έχουν διαφορά μόνον στα φορολογικά.
  Στο επιτελείο δεν καταλαβαίνουν τίποτε εδώ και 2 - 3 χρόνια. Αντί να δίνουν μάχη κατά το δυνατόν μαζί με τις άλλες χώρες 'PIIGS", και αντί να πολεμούν για τη σωστή τους άποψη μέσα και έξω από το ΕΛΚ - και σε συμπαράταξη με τον Σούλτς, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές κτλ, τι έκαναν;
  Κατατρίφτηκαν σε έναν εσωτερικό πόλεμο φθοράς με το ήδη καταδικασμένο ΠΑΣΟΚ, με τρίπλες και παγίδες ο ένας στον άλλο, με "οπλα" πελατείες από ταξιτζήδες, βυτίους, ΔΕΚΟατζήδες και φαρμακοποιούς. Αποτέλεσμα: Ο ένας "μονομάχος" στο 19 %, ο άλλος στο 14 % και η χώρα ακίνητη, κρεμασμένη πάνω από το χάος.
  Καλή απεμπλοκή εξυπνοπούλια μου !!!

 13. Andreas avatar
  Andreas 11/05/2012 18:02:19

  Και μετά από όλα αυτά, κάποιες δημοσκοπήσεις "εκτοξεύουν" τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27% και κάποιοι δημο(σ)κόποι ισχυρίζονται ότι το εκλογικό σώμα έχει κάνει στροφή υπέρ Τσίπρα και ότι έχει αποκτήσει δυνατό αέρα νίκης. Για πόσο μ***** έχεις τον Έλληνα, κ. δημοσκόπε μου;

  • Nikitas avatar
   Nikitas @ Andreas 11/05/2012 19:35:05

   Μια χαρά όμως τα βρήκαν οι δημοσκόποι (με μικρές αποκλίσεις) πριν από τις εκλογές. Αν ανατρέξεις στις πάμπολλες δημοσκοπήσεις του Απριλίου, θα το δεις.

   Και το 27% του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιστευτό μου φαίνεται επειδή η δημοσκόπηση έγινε 1-2 μέρες μετά τις εκλογές. Τώρα με τις διάφορες κωλοτούμπες και τις δηλώσεις για χέρι στις καταθέσεις, δε θα μου κάνει εντύπωση αν από 27% τους δώσουν 10%.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Nikitas 11/05/2012 20:29:13

    Τι βρήκαν οι δημοσκόποι που απλά ο Τσίπρας μισοέβγαινε τρίτος και έφτασε καθαρά δεύτερος; Και που είναι το 7% της ΧΑ και το 5% του Κουβέλη;

 14. Φρικιό avatar
  Φρικιό 11/05/2012 18:10:22

  Αυτό είναι από τα σοβαρά στελέχη μου μας έλεγαν;

  Φαντάζομαι τι άλλο κυκλοφορεί εκεί μέσα!

 15. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/05/2012 19:59:21

  Μ αρεσει που πολλοί που κατηγορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου για λαϊκιστή που κατέστρεψε την χώρα, ψήφισαν αναφανδόν το κακέκτυπό του τον Τσίπρα. Δημιουργώντας έναν νέο Ανδρέα, που δεν έχει καν την διεθνή ακτινοβολία, και την παιδεία του πρώτου.

 16. dim avatar
  dim 12/05/2012 00:58:53

  Πρόκειται για τους μεγαλύτερους κωλοτούμπες και λαϊκιστες στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού έθνους.

  Το Νο2 και το Νο3 του Σύριζα (Δραγασάκης - Λαφαζάνης) λένε εντελώς άλλα πράγματα. Ο πρώτος μιλάει για επανεξέταση κλπ, και ο δεύτερος για καταγγελία ακόμα κι αν αυτό σημαίνει έξοδο από το Ευρώ. Το πάει και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας "Το ευρώ είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα στο ευρώ"

  Διαβάστε το εδώ
  http://www.ert.gr/pressert/index.php?option=com_k2&view=item&id=226:%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CF%84-fm&Itemid=171

  Φάκτορα και λοιποι: Βρείτε κι αλλα πολλά τέτοια (ειδικά από πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα) και δώστε τα σε κανάλια, έντυπα, άλλα sites κλπ. Δεν είναι το θέμα να τα γράφουμε και να τα διαβάζουμε μονο εμείς, εμείς ξέρουμε, το θέμα είναι να ενημερωθούν και ο υπόλοιπος κόσμος που δεν ψήφισε ΝΔ και μπορεί να παρασυρθεί από τους νέους λαϊκιστες του πολιτικού χώρου....

 17. dim avatar
  dim 12/05/2012 02:10:37

  Επίσης, Λαφαζάνης απόψε στη ΝΕΤ

  Τον ρωτούσε ο Μηταράκης από που θα βρουν για να δώσουν για μισθούς και συντάξεις αφού έχουμε ακόμα πρωτογενές έλλειμμα, και απαντούσε ότι το έλλειμμα είναι μικρό και θα το καλύψουμε από φορολόγηση του πλούτου. Του έλεγε ο Μηταράκης ότι δεν είναι μικρό, και ο Λαφαζάνης επέμενε ότι θα είναι περίπου 1 δις το χρόνο.

  Λοιπόν, μόλις διάβασα την δημοσίευση για το πρώτο τετράμηνο: πρωτογενές έλλειμμα 1,7 δις. Πέρυσι ετήσιο ήταν 5,2 δις, και φέτος αν ακολουθηθούν οι μειώσεις σε μισθούς κλπ. θα φθάσει στα 2,2 δις (δηλαδή οι μειώσεις και λοιπές περικοπές σπατάλης, που προβλέπει το μνημόνιο και που θα εφαρμοστούν και αναδρομικά από Ιούνιο, και πάλι θα φθάσουμε σε τελικό έλλειμμα 2,2 δις). Μάλιστα, αν όπως λένε και οι εκθέσεις, δεν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα λιτότητας, το πρωτογενές ελλειμμα θα ξεπεράσει κατα πολύ το περυσινό 5,2 δις και θα πλησιάσει προς τα 10 δις (προφανώς λόγω και μείωσης των εσόδων λόγω ύφεσης).

  Και το ερώτημα προς τον Λαφαζάνη και προς κάθε λαϊκιστη επιτέλους πρεπει να είναι ένα και επαναλαμβανόμενο: Αν σταματήσει η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και επαναφέρει Ο Σύριζα μισθούς και συντάξεις εκει που λέει, που θα βρει 7 με 8 δις για να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς των ανθρώπων????? Η απάντηση προφανώς είναι μια: θα γυρίσει στη δραχμή, θα τυπώνει χρήμα και θα τους πληρώνει. Βέβαια ο πληθωρισμός, όπως λέει και η έκθεση της Alpha Bank θα φτάσει το 50%, αλλά αυτά είναι ψιλά γραμματα για τους φωστήρες οικονομολογους του Σύριζα....

 18. dim avatar
  dim 12/05/2012 02:25:49

  Διόρθωση, η BNP Baribas έκανε τη πρόβλεψη για 50% πληθωρισμό, και για 20% πτώση του ΑΕΠ.

  Πάντως ο Λαφαζάνης έχει ξεκάθαρη στόχευση, αν συνδυάσει κανεις τα δυο post που έκανα ακριβως παραπάνω: Έξοδο από το Ευρώ, ώστε να τυπώνει χρήμα για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Ας το πουν λοιπόν ξεκάθαρα, ότι ανήκουν και αυτοί στο μπλοκ των κομμάτων της 'δραχμής', και να μην λαϊκίζουν στις πλάτες τους ελληνικού λαού, που όντως υποφέρει, αλλά η λύση στα προβλήματα του θα δοθεί μέσα από την Ευρώπη και μέσα στο Ευρώ, με ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις, και όχι με τη καταστροφική επιστροφή στη δραχμή...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.