Δραγασάκης:Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ακόμη ενιαίο κόμμα
20/03/2014 23:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δραγασάκης:Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ακόμη ενιαίο κόμμα

Σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον έχει επιτύχει το εγχείρημα «ενιαιοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Γ. Δραγασάκης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, συνεργασία με το Ιδρυμα Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση».


Θέτοντας το ρητορικό ερώτημα «γίναμε ενιαίο κόμμα;», ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «ας μείνουμε στην ερώτηση» και «να το συζητήσουμε σε ένα χρόνο», προσθέτοντας πάντως ότι «πρέπει να γίνουμε», ενώ παραπέμποντας στον Μαρξ συμπλήρωσε: «προφανώς εννοούμε κόμμα με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, με κατευθύνουσα όμως θέληση».


Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξέτασης ενός «σχεδίου Β», σε περίπτωση ρήξεων με την Ευρώπη και είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η δική του θέση είναι η προσφυγή στο λαό. «Τα όποια διλήμματα θα πρέπει να τα συζητάμε με το λαό», τόνισε και είπε πως αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε εκλογές, είτε μία διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή ή και δημοψήφισμα. «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα αντίληψη. Με βαθειά δημοκρατικότητα», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.


Σε ό,τι αφορά το πόσο έτοιμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία είπε, αφενός, ότι η αναμονή ποτέ δεν οδήγησε στην εξουσία και ότι η αριστερά ποτέ και πουθενά δεν ήλθε στην κυβέρνηση σε εύκολες συνθήκες και αφετέρου, ότι το θέμα του προγράμματος είναι ούτως ή άλλως ένα ζήτημα υπό διαρκή εξέταση και διαμόρφωση. «Δεν γίνεται να τα ετοιμάζουμε όλα από πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια στρατηγική «προσαρμόσιμη», συμπληρώνοντας ότι «αριστερή στρατηγική σημαίνει διαχείριση της νίκης αλλά και της ήττας και πολιτική κουλτούρα διαλόγου», στοιχείο που όπως ανέφερε,«πολλές φορές δεν το έχουμε».

http://www.tovima.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
    Θόδωρος 17.06.2014 21/03/2014 20:22:14

    1. «Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξέτασης ενός «σχεδίου Β», σε περίπτωση ρήξεων με την Ευρώπη και είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η δική του θέση είναι η προσφυγή στο λαό. «Τα όποια διλήμματα θα πρέπει να τα συζητάμε με το λαό», τόνισε και είπε πως αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε εκλογές, είτε μία διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή ή και δημοψήφισμα. «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα αντίληψη. Με βαθειά δημοκρατικότητα», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.» Δλδ. αν δούμε τα δύσκολα και ζοριστούμε, θα πάμε σε εκλογές. Και μετά αν γίνει χαμός και δεν βγαίνει καμιά κυβέρνηση, θα λέμε: "Ο λαός αποφάσισε, εμείς τι να κάναμε?" Μετά από τα παραπάνω, να ρωτήσω εγώ τώρα: Δεν νιώθετε καθόλου τις σκέψεις σας άχρηστες και τιποτένιες? Ότι δεν είναι άξιες για τίποτε? Καθώς και εντελώς (μα εντελώς) ανεύθυνες και υστερόβουλες, θέλοντας να φορτώνετε στους άλλους τα δικά σας λάθη?
    2. «Σε ό,τι αφορά το πόσο έτοιμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία είπε, αφενός, ότι η αναμονή ποτέ δεν οδήγησε στην εξουσία και ότι η αριστερά ποτέ και πουθενά δεν ήλθε στην κυβέρνηση σε εύκολες συνθήκες και αφετέρου, ότι το θέμα του προγράμματος είναι ούτως ή άλλως ένα ζήτημα υπό διαρκή εξέταση και διαμόρφωση. «Δεν γίνεται να τα ετοιμάζουμε όλα από πριν», είπε χαρακτηριστικά.» Δλδ. δεν θα τα ετοιμάσετε όλα από πριν αλλά: -«βλέποντας και κάνοντας», -«θα δουλέψουμε σκληρά κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει», -«η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», -«η αγάπη όλα τα νικάει όσο έχουμε ο ένας τον άλλο», -«στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», -«είμαστε 1013 και θα νικήσουμε…» Κι εμείς να στηρίξουμε τη ζωή μας στην καλή σας θέληση, σε τίποτε άλλο. Παραμένει το ερώτημα παραπάνω. Πως υποφέρετε τον εαυτό σας τελικά? Από σας περιμέναν οι «μικροαστοί», αλλά μάλλον είστε χαμένη υπόθεση πια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.