28/08/2008 14:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δοκιμή ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου

Αρχίζεί και γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η διεθνής σκηνή. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα είχα βαρεθεί εκείνα τα κινηματογραφικά έργα και τα σήριαλ με τους «αφιονισμένους μουτζαχεντίν» να θέλουν να καταστρέψουν την καλή Δύση. Ξαναγυρνάμε στις παλιές καλές εποχές. «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο» και τα λοιπά.

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου τύπου Topol, ικανού να διαπεράσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, πραγματοποίησε σήμερα η Ρωσία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα πηγές των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατηγικών δυνάμεων, Αλεξάντρ Βοβκ, στο πρακτορείο Ria Novosti, πρόκειται για μία δοκιμή ρουτίνας βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου PC-12M Topol, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13.36 (ώρα Ελλάδος) στο κοσμοδρόμιο Πλέσετσκ της βορειοδυτικής Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 28/08/2008 14:55:58

  Τι γράφουν αυτές τις ημέρες Ρώσοι αναλυτές στον Τύπο της χώρας; Εχει ενδιαφέρον. Κατά την άποψή τους λοιπόν, τα σημαντικότερα που πρέπει να κάνει η Ρωσία, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα μετά τον –μίνι, για τη Ρωσία- πόλεμο στον Καύκασο είναι, είναι ανάμεσα στα άλλα, τα εξής: 1.Στήριξη, με κάθε τρόπο, του υπάρχοντος «συστήματος» Πούτιν-Μπεντβέντεφ και όλων των θεσμικών μηχανισμών που αποτελούν τους κύριους πυλώνες της χώρας. 2.Ταχύτερη παραγωγή και ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. 3.Αύξηση του αριθμού των στρατηγικών πυραύλων (οι «Τόπολ» είναι ορισμένοι από αυτούς) και των στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών. Επίσης, επανεγκατάσταση των πυρηνικών κεφαλών στους πυραύλους των πλοίων του στόλου της Βαλτικής. 4.Εγκατάσταση στην περιοχή Καλίνιγκραντ (κοντά στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής) του νέου πυραυλικού συστήματος εδάφους-εδάφους, «Ισκάντερ» (στα ελληνικά «Αλέξανδρος»). 5.Ανάπτυξη και εγκατάσταση οπλικών συστημάτων κατά δορυφόρων. Επίσης, δημιουργία συστημάτων «πολέμου των άστρων». 6.Ραγδαίος εκσυγχρονισμός των συμβατικών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

 2. Suhoi avatar
  Suhoi 28/08/2008 14:59:06

  ...Ξεχάσαμε τον "κατάσκοπο που γύρισε από το κρύο" ΦακτορΧ.

  Γράφουν λοιπόν ... 7.Ενίσχυση της ΚαΓκεΜπε και της ΓκεΡου (μυστική υπηρεσία Στρατού), καθώς και σειράς άλλων "Ιδρυμάτων" και εντατικοποίηση των προσπαθειών των πρακτόρων για διείσδυση στη ΣΙΑ, ΦΜπιΑϊ Μ16 και Μοσσάντ.

 3. Aggouri avatar
  Aggouri 28/08/2008 15:15:22

  Οι Ρώσοι λένε ότι αυτά τα όπλα τους θα είναι η απάντηση στα αντιπυραυλικά συστήματα των ΗΠΑ στην Κ.Ευρώπη.

  Πάντως, μόνο και μόνο ότι ακριβώς την περίοδο του πολέμου στον Καύκασο, οι αμερικανοί υπέγραψαν με τους Πολωνούς την εγκατάσταση δέκα συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στην Πολωνία και ραντάρ στην Τσεχία, δικαιώνονται οι Ρώσοι, οι οποίοι εδώ και χρόνια διαμαρτύρονταν λέγοντας ότι η αντιπυραυλική ομπρέλα στην Κ.Ευρώπη δεν προορίζεται για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν, όπως ισχυρίζονταν οι ΗΠΑ, αλλά έχουν ως στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας. Ηθελα να’ξερα τι επιχειρήματα μπορεί να επικαλεστεί τώρα η Ντόρα, που όταν προ ετών ανακοινώθηκε το αμερικανικό σχέδιο, ήταν η μόνη υπουργός Εξωτερικών χώρας μέλους της ΕΕ που βιάστηκε πρώτη να το επικροτήσει. Κάτι που, ως γνωστόν είχε προκαλέσει τη σφοδρή δυσαρέσκεια της Μόσχας. Τώρα άραγε, η Ντόρα εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι αμερικανικοί «Patriot» έχουν ως στόχο την αποτροπή επίθεσης από το Ιράν ή και την Β.Κορέα;

  Τα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα, τα οποία θα εγκατασταθούν στο διάστημα 2012-2016 στην Κ.Ευρώπη, θα πληρωθούν κατά το ήμισυ από τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα από την Πολωνία (σιγά μην τα πλήρωναν οι Αμερικάνοι!). Η Μόσχα είναι κατηγορηματική, στο στόχαστρο των ραντάρ και των «Patriot» βρίσκονται αποκλειστικά οι βάσεις στρατηγικών όπλων στην κεντρική ευρωπαϊκή Ρωσία. Ειδικότερα, στις περιοχές: 1.Καλούζκαγια (βάση Κοζέλσκε). 2.Σαρατοβσκαγια (βάση Τατίσεβο). 3.Τβερσκάγια (βάση Βιπόλζοβο). 4.Ιβανοβσκαγια (βάση Τέϊκοβο). 5.Μαρί Ελ (βάση Ιόσκαρ Ολε). Συνολικά, εκεί υπάρχουν 221 συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων διαφόρων τύπων, καθώς και 871 πυρηνικές κεφαλές. Ουσιαστικά δηλαδή, το ήμισυ των στρατηγικών όπλων που διαθέτουν οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις. Οι Ρώσοι λοιπόν, πως λένε ότι θα απαντήσουν; Με την εγκατάσταση πυραύλων απέναντι από την Πολωνία. Επίσης, με τοποθέτηση ισχυρότερων πυραύλων στα πολεμικά του στόλου της Βαλτικής.

  Να σημειωθεί πως το αμερικανικό Πεντάγωνο σχεδιάζει την ανάπτυξη αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων στη Νορβηγία και τη Βρετανία. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ΗΠΑ έχουν κάνει λόγο και για την Τουρκία, καθώς και για την Γεωργία. Τέτοια συστήματα υπάρχουν ήδη στην Αλάσκα και στην Καλιφόρνια. Να σημειωθεί πάντως, ότι το αμερικανικό πρόγραμμα «αντιπυραυλικής άμυνας» έχει κατ’επανάληψη χαρακτηριστεί ως αποτυχημένο και ως «πύθος των Δαναΐδων» που συνεχώς πέφτουν χρήματα και χάνονται. Καλή ιστορία πάντως, αυτή η αντιπυραυλική άμυνα. Εχει να φάει φράγκα το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ….! Σε μας να δούμε τι λογαριασμός θα έρθει για τα αμυντικά. Γιατί μην φανταστεί κανείς ότι θα την γλυτώσουμε. Μέλη του ΝΑΤΟ είμαστε άλλωστε και η κυρία ΥΠΕΞ θα φροντίσει να μην δυσαρεστήσει τα αμερικανάκια.

  Με την ευκαιρία, μη ξεχνάμε: Τα αμερικανικά πολεμικά που πήγαν στη Μαύρη Θάλασσα είναι του 6ου στόλου, που βάση του έχει την Σούδα ε! Η Ελλάδα, όπως και στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, εμμέσως εμπλέκεται και στην αμεριακνο-ρωσική κόντρα.

 4. Nick avatar
  Nick 28/08/2008 15:51:14

  Γνώριζαν ότι θα έκανε εισβολή, αλλά όχι το πότε...

 5. stelios avatar
  stelios 28/08/2008 16:06:21

  Νο 4,δεν στερουνται λογικης οσα λες,αλλα πιστευω οτι απλα μας διαφευγει οτι ο κοσμος κυβερναται απο κρετινους(για την ωρα),οι οποιοι πουλαν στους Ρωσους και τους Κινεζους το σχοινι που θα τους κρεμασουν.Οταν το πετρελαιο ειχε πεσει στα 11$,δηλ. πιο φθηνα απο το κοστος εξωρυξης,η Ρωσια ειχε γονατισει,χαριν στην εβραικη εμμονη για εισβολη στο Ιρακ,η Ρωσια πια ειναι ισχυρη,αν πεσει η τιμη του πετρελαιου σημερα,οι ασιατικες οικονομιες θα αφανισουν τις δυτικες,διοτι με τα ασυληπτα αποθεματικα σε $ μπορουν να χρηνματοδοτησουν ντοπια μη εξαγωγικη αναπτυξη.
  Το σπουδαιο ειναι οτι πια ενα τεραστιο μερος του παγκοσμιου εμποριου γινεται μεταξυ νεων χωρων,οι οποιες πια ουτε δολαρια ουτε Ευρω χρειαζονται για τις συναλλαγες τους,ουτε σε καμια συμφωνια Παγκοσμιου Εμποριου πειθαρχουν.Κοινως τους εχουν γραμμενους κανονικα πια τους Αμερικανους.

 6. Nick avatar
  Nick 28/08/2008 16:13:55

  Ακριβώς!

  Κoιτάξ'τε τι γίνεται με τις Fannie Mae και Freddie Mac. Οι Κινέζοι άνετα μπορούν να πουν "φέυγω, γειά σας".

 7. stelios avatar
  stelios 28/08/2008 16:30:55

  Μα το προβλημα ειναι οτι οι Ινδοι εχουν οικογενειακες επιχειρησεις,ο Μιταλ θελει να αφησει εναν κολοσο στα εγγονια του,στη Δυση πια το καθε fund που επενδυει,θελει αποδοση στο επομενο τριμηνο επι ποινη αποκεφαλισμου της διοικησης,και μολις πετυχει την αποδοση πουλα τις μετοχες και παει αλλου τα κεφαλαια,δεκαρα δε δινουν για ερευνα και το μελλον της επιχειρησης μετα απο 10 χρονια.Μονο το μικροσυμφερον του προσωρινου μετοχου.Ολο λοιπον το παραπαιον σημερα χρηματοπιστωτικο συστημα,με τα φουσκωμενα μεγεθη και την μη πραγματικη οικονομια που υπηρετει,ειναι ερμαιο μιας δυνατης κακιας ειδησης για να ζησουμε ενα Κραχ.Οποτε τουμπεκι ψιλοκομμενο θα κανουν με τους Ρωσους,αν δεν τους δωσουν και συγχαρητηρια στο τελος που δεν καναν και χειροτερα.
  Εξαλλου ολοι οι ευρωπαιοι ξερογκυφονται με την παρθενα και ΑΚΟΜΗ υποαναπτυκτη ρωσικη αγορα.
  Η Ρωσια εχει εκτος απο αποθεματα πρωτων υλαων και τεραστιο βιομηχανικο μελοντικο αναπτυξιακο αποθεμα,με εναν λαο εξαθλιωμενο αλλα και μορφωμενο και ευρωπαικης κουλτουρας στην πλειοψηφια του,ο οποιος διψα για την αποκατασταση της αξιοπρεπειας του που τοσο πληγωθηκε σε ατομικο και εθνικο επιπεδο.
  Απο την εποχη των Τσαρων υπηρχαν Πανεπιστημια και βιομηχανιες στην Σιβηρια και την ενδοχωρα,αυτη η παραδοση επεζησε και με τα κεφαλαια που υπερπερισσευουν σημερα,αρχιζει ξανα και κινειται η βιομηχανια τους και τα Πανεπιστημια τους καθε χρονο αναβαθμιζονται ριζικα.
  Το μεγαλο ατου τους ομως ειναι οτι το πολιτικο τους συστημα λειτουργει με αποτελεσματικοτητα και χωρις πολλα πολλα,το καθεστως ελεγχει τους κανονες του παιχνιδιου απολυτα και ετσι ο καθε Χοντορκοφσκι σαπιζει στη φυλακη αν κουνηθει,ενω στην Ελλαδα θα ανεβοκατεβαζε κυβερνησεις.

 8. ataktos avatar
  ataktos 28/08/2008 17:06:19

  Και πάλι θα «μας λείψει ο μαρτς από σαρακοστή «

 9. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 28/08/2008 17:35:06

  @ No 8

  Nick , αν οι Κινέζοι τραβήξουν τα δολάρια τους από την Fannie και την Freddie καταρρέει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα σε κλάσματα .

  Οι παραπάνω τράπεζες που κατέχουν τα περισσότερα από τα αμερικάνικα στεγαστικά "χαμηλής πίστης" εκτός του ότι τα έχουν πουλήσει πίσω στις Κινεζικές τράπεζες τα έχουν ασφαλίσει κιόλας !!

  Καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει φαντάζομαι .

  Και κάτι εγχώριο : Ο Κωστόπουλος ανακοίνωσε 414 εκατ ευρώ κέρδη εξαμήνου στην Alpha Bank . Το ερώτημα (με μορφή ανεκδότου) που κυκλοφορεί είναι πόσα από αυτά έχουν υπολογιστεί από ήδη σκασμένες επιταγές που έχουν μαζέψει... είναι πάνω από 30% ή όχι ???

  Οι Ελληνικές τράπεζες γενικώς , παρ΄όλες τις λοβιτούρες στους ισολογισμούς βρίσκονται σε δύσκολη θέση κι αν γίνει όντως κανένα μπαμ παγκοσμίως ο Γιωργάκης θα ρίξει μαύρο δάκρυ γιατί θα πρέπει να κάνει ότι έκανε κι ο Μπους με τον Μπράουν για να μην του χρεοκοπήσουν ...

  Εμείς θα κλαίμε στο τέλος πάντως ότι και να γίνει .

 10. Nick avatar
  Nick 28/08/2008 18:53:28

  Μα ήδη γίνεται.

  Αν πάς στο ShadowStats . com θα δείς και πόσο είναι ο δείκτης Μ3 της FED, η οποία έπαψε να το δημοσιεύει από το 2006.

  Οι ΗΠΑ έχουν μπει σε φάση υπερπληθωρισμού. Η εντολή που δόθηκε στον Paulson είναι να προστατέψει τις τράπεζες και στα @@ οι φορολογούμενοι.

  Η FED ούτε να αυξήσει τα επιτόκια μπορεί ούτε να τα μειώσει. Έχει μπουκωθεί τόσο το σύστημα από την υπερβολική πίστωση που πλέον μόνο η κατάρρευση φαντάζει το πιο λογικό βήμα.

  Μόνο που ο Triche και ο Weber δεν θα αφήσουν τον Γιώργαρο να κρατικοποιήσει τις τράπεζες.

  Έτσι ξεκινάνε Παγκόσμιοι Πόλεμοι. Με οικονομική κατάρρευση. Γι'αυτό και οι ΗΠΑ κάνουν αυτές τις σπασμοδικές κινήσεις.

  Αντε, καλή βαρυχειμωνία, τώρα που μπαίνει ο Σεπτέμβρης...

 11. Theodore avatar
  Theodore 28/08/2008 19:27:56

  Ναι ρε ανωνυμε, αλλα αυτα, ισχυαν προ Ατομικων οπλων.
  Σημερα, με το μπαμ, δε θα μεινει τιποτα.
  Μονο κατσαριδες.

 12. an_onymus avatar
  an_onymus 28/08/2008 21:07:04

  Aggouri, "Η Μόσχα είναι κατηγορηματική, στο στόχαστρο των ραντάρ και των «Patriot» βρίσκονται αποκλειστικά οι βάσεις στρατηγικών όπλων στην κεντρική ευρωπαϊκή Ρωσία"

  Οι Patriot δεν μπορούν να στοχεύσουν βάσεις, μόνο ιπτάμενους πυραύλους για αυτό και λέγονται "αντιπυραυλικά" όπλα. Δηλαδή οι Ρώσοι διεκδικούν το δικαίωμα να μπορούν ανεμπόδιστα να κοπανήσουν την Ευρώπη με τους πυραύλους τους όποτε οι ίδιοι το θελήσουν. Δεν μπορείς να πεις, ιερό δικαίωμα...

 13. Nick avatar
  Nick 28/08/2008 21:13:17

  Γιατί, μόνο Patriot θα εγκαταστήσουν οι Αμερικανοί; Έλα τώρα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.