#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2012 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διώχνουν τους δύο εισαγγελείς επειδή δεν συνεμορφώθησαν!Ισχυρό πλήγμα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έδωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου ο οποίος ουσιαστικά έδειξε την πόρτα της εξόδου στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς. Προφανώς διότι δεν... συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις.

Ο κ. Παπαϊωάννου λοιπόν έθεσε ερώτημα προς το  Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την αντικατάστασή τους εγκαλώντας τους ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους κι όταν παραιτήθηκαν δεν τεκμηρίωσαν τις καταγγελίες τους και έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Πέρα από τα λάθη που όλοι ομολογούν ότι έκαναν οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, η παρέμβαση αυτή του υπουργού δείχνει ότι ενοχλήθηκαν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ ή φοβήθηκαν ότι μπορεί να βγουν τα άπλυτα στη φόρα ορισμένων.

Οι υποθέσεις που ερευνούσαν οι εισαγγελείς, από τα CDS μέχρι τον Λαυρεντιάδη και τα οικονομικά των κομμάτων είναι καυτές και ίσως κάποιοι να τρέμουν στην ιδέα ότι κάποιοι τρελοί και ενοχλητικοί εισαγγελείς που είναι και ανεξέλεγκτοι, θα έκαναν τη δουλειά τους.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Παπαϊωάννου έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε όπως αποφασίσετε για την αντικατάσταση ή μη του  Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ.  Γρηγόριου Πεπόνη του Ζήκου και του αναπληρωτή του Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Μουζακίτη του Θεοδώρου για τους εξής λόγους:

1. Οι ανωτέρω Αντεισαγγελείς Εφετών, με το από 28-12-11 έγγραφο τους, ζήτησαν την αντικατάστασή τους από τις προαναφερθείσες θέσεις που είχαν τοποθετηθεί μετά από την υπ’ αριθμ. 63/2011 απόφαση σας και την έκδοση του από 31-5-2011 Π. Δ/τος (Γ’ 388).  Σημειωτέον ότι οι ίδιοι  χαρακτήρισαν το έγγραφο αυτό ως παραίτηση και προβάλλουν ως λόγους τα εξής:

«Με το σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε, όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία, επιχειρείται η αντικατάστασή μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας…»,

«… δεν δεχόμαστε να είμαστε Εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσωμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του Οικονομικού Εγκλήματος…».

2. Είναι σαφές  ότι με το έγγραφο τους αυτό:

α) Αμφισβητούν την από το Σύνταγμα κατοχυρωμένη αρμοδιότητα      νομοθετικής πρωτοβουλίας της εκτελεστικής εξουσίας,

β) Αμφισβητούν την παροχή δυνατότητας άσκησης των         καθηκόντων του Οικονομικού Εισαγγελέα από Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θεωρούν την σχετική θεσμική πρόταση ως προσβολή στο πρόσωπό τους και ως «επιχείρηση απαλλαγής από την παρουσία τους».

Με την από 29-12-11 εντολή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες ζήτησε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή να ερευνήσει επειγόντως τους λόγους για τους οποίους οι δύο συγκεκριμένοι Αντεισαγγελείς Εφετών δήλωσαν ότι «παραιτούνται» και κυρίως να διευκρινίσουν  οι ίδιοι τι εννοούν λέγοντας ότι  «δεν δεχόμαστε  να είμαστε εισαγγελείς  υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση».

3. Ακολούθησε θύελλα δημοσιευμάτων με καταιγισμό  υποθέσεων  και ονομάτων που δήθεν παρεμπόδιζαν το έργο τους. Τους ζητήθηκε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή  να δώσουν τις αναγκαίες διευκρινήσεις και στοιχεία.

Στο σχετικό υπόμνημά τους δεν έδωσαν στοιχεία και περιορίστηκαν ουσιαστικώς στη φράση «δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητος».

4. Μετά από αυτό ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έθεσε την υπόθεση στο αρχείο με την 5479Α/30-12-11 αναφορά του  προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κρίνοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια τους «παρορμητική» και ότι «δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση στο έργο τους από οποιονδήποτε».

5. Με νεώτερες δηλώσεις τους  οι δύο εισαγγελικοί  λειτουργοί εξέφρασαν δημόσια την αμφισβήτησή τους για την πράξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή  να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Μεταβάπτισαν το αρχικό τους υπόμνημα που φέρει τις υπογραφές τους, σε πρόχειρο σημείωμα και ζήτησαν να ανακληθεί η σχετική πράξη αρχειοθέτησης. Υποσχέθηκαν, δημόσια, με δηλώσεις και συνεντεύξεις  τους,  ότι στο νέο τους υπόμνημα θα αναφέρουν ονόματα και θα προσκομίσουν στοιχεία, «για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους» που τους εμποδίζουν στο έργο τους.

6. Ακολούθως, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φώτης Μακρής  ζήτησε συμπληρωματικές επεξηγήσεις και εξέτασε ως μάρτυρες πέντε δικαστικούς λειτουργούς για την πληρέστερη έρευνα της υπόθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό:

α) ότι ούτε ένας δικαστικός λειτουργός δεν επιβεβαίωσε τους βαρύτατους υπαινιγμούς των δύο Αντεισαγγελέων ως προς δήθεν παρεμβάσεις στο έργο τους.

β) Αλλά, ούτε και οι ίδιοι ανέφεραν ή προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να συνιστούν ουσιαστική παρέμβαση  στο έργο τους.

7.  Με την από 19-2-12 πορισματική αναφορά του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φώτης Μακρής, κατέληξε ότι η αρχική δήλωση τους για «παραίτηση» και αντικατάσταση «αποτελεί αυθόρμητη εκδήλωση για τη μελετώμενη νομοθετική κατάργησή τους», όπως φυσικά οι ίδιοι ισχυρίζονται.

Στο σκεπτικό της ίδιας αναφοράς αναγνωρίζεται ότι είναι καθ’ όλα νόμιμες:

α) Συστάσεις για την κατά απόλυτη προτεραιότητα περάτωσης υποθέσεων  εξαιρετικής σημασίας, που έγιναν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Επόπτη των Οικονομικών Αντεισαγγελέων κ. Ν. Παντελή καθώς και από εμένα με την ιδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια συνάντησης μας που έγινε με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία στις 19 Ιουλίου 2011.

β) Συμβουλές των ιεραρχικώς προϊσταμένων τους σε ότι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του έργου τους.

Κυρία Πρόεδρε, Κύριοι Δικαστές,

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή και στην οικονομία  αποτελεί, πλέον, εθνική προτεραιότητα. Η καταπολέμηση της συνιστά αδιαπραγμάτευτο στόχο, για όλες τις συνταγματικά  κατοχυρωμένες λειτουργίες και θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Θεωρώ κρίσιμο σταθμό την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη δημιουργία του νέου θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα. Η εθνική αυτή προσπάθεια δεν μπορεί να αποδυναμώνεται  από «γκρίζες», νεφελώδεις και ατεκμηρίωτες καταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα  που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας. Στο βαθμό που υπάρχουν, το χρέος αναζήτησης και καταλογισμού των ευθυνών ανήκει αποκλειστικά στην ίδια τη Δικαιοσύνη.

Θέτω υπόψη σας όλα τα παραπάνω, μαζί με τα έγγραφα που έχω στη διάθεση μου, και παρακαλώ να τεθούν υπόψη των μελών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και σε περίπτωση που αποφασίσετε θετικά, να ορίσετε δύο νέους Αντεισαγγελείς Εφετών με αρμοδιότητα την έρευνα του Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα μπορούν να διεκπεραιώσουν το σημαντικό και πολύτιμο αυτό έργο τους με τη νηφαλιότητα, την ανεξαρτησία, την υπευθυνότητα και φυσικά την αξιοπιστία που απαιτούνται ως προϋποθέσεις για την αποτελεσματική άσκηση των σχετικών καθηκόντων τους.

Ο Υπουργός
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη       δήλωση:

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, με έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θέτει θέμα απομάκρυνσης των Οικονομικών Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.

Επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές.

Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά  στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς.

Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι, “έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης”.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι αντίστοιχη απόπειρα υπήρξε και από τον κ. Ε. Βενιζέλο, με την προώθηση τροπολογίας, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού.

Φαίνεται, τελικά, πως ο κ. Παπαϊωάννου εναρμονίζεται με τις κομματικές ντιρεκτίβες Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Ρέππα και Διαμαντοπούλου, τις ύβρεις στη Δικαιοσύνη και τις απειλές τους σ’ ολόκληρη  την κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 24/01/2012 19:15:21

  Η υπόψη ενέργεια του "υπουργού δικαιοσύνης", αποδεικνύει ότι ο κατήφορος δεν έχει τέρμα.

  Αιδώς Αργείοι

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 24/01/2012 19:15:56

  Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχουν χάσει την παροιμιώδη ικανότητά τους να κερδίζουν πολιτικά από την κάθε μαμουνιά τους. Τώρα, και να μην ήθελε να πιστέψει κανείς ότι ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου νόθευσαν τα στατιστικά στοιχεία, είναι όλοι πια αναγκασμένοι να παραδεχτούν ότι κάτι πολύ σοβαρό έγινε με τα στατιστικά στοιχεία και τους έπιασε τέτοια πρεμούρα.

  Το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την πολιτική θανατική του καταδίκη. Ίσως απαλλαγούμε από τους φονείς της σύγχρονης Ελλάδας πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόμαστε.

  Αρκεί η ΝΔ να σηκώσει αποτελεσματικά το θέμα.

 3. factorx avatar
  factorx 24/01/2012 19:18:22

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, με έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θέτει θέμα απομάκρυνσης των Οικονομικών Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.
  Επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές.
  Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς.
  Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι, “έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης”.
  Θυμίζουμε, επίσης, ότι αντίστοιχη απόπειρα υπήρξε και από τον κ. Ε. Βενιζέλο, με την προώθηση τροπολογίας, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού.
  Φαίνεται, τελικά, πως ο κ. Παπαϊωάννου εναρμονίζεται με τις κομματικές ντιρεκτίβες Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Ρέππα και Διαμαντοπούλου, τις ύβρεις στη Δικαιοσύνη και τις απειλές τους σ’ ολόκληρη την κοινωνία».

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ factorx 24/01/2012 20:58:46

   Φακτορ
   Νομιζω οτι ο Παπαιωαννου ειναι Υπουργός μιας Κυβέρνησης που στηρίζει ο κ. Μιχελακης.

 4. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 24/01/2012 19:18:35

  Εξαιρετικά περίεργο! Κάνουν οι σοσιαλιστές τέτοια πράγματα;; Τι είναι αυτά που λέτε; Τσ, τσ,τσ.....

  • Y. avatar
   Y. @ Ναυσικά... 24/01/2012 19:57:31

   ..σοσιαληστές.. (από ορθογραφία, πως τα πηγαίναμε..?)

 5. juliet avatar
  juliet 24/01/2012 19:21:40

  ''Το κράτος δικαίου που δεν έχει το θάρρος να μηνύσει όσους παραβαίνουν τους νόμους,γιατί φοβάται μήπως προκύψουν ''προβλήματα'',ανοίγει αργά ή γρήγορα τον δρόμο για την τυραννία''.
  Debray Regis
  Και μιά απορία:Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της επόμενης κυβέρνησης Σαμαρά θ΄αποκαταστήσει αυτούς που τολμούν ν΄ορθώσουν ανάστημα;

 6. Στεργιος avatar
  Στεργιος 24/01/2012 19:23:06

  Την κυβέρνηση που έχει υπουργο τον Παπαϊωάννου μηπως δεν την στηρίζει η Νεα Δημοκρατία ? ποιος δουλεύει ποιον τελικα ρε....

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Στεργιος 24/01/2012 20:12:33

   Όπα ρε Στέργιο,
   Μήπως έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα για ....αισχρό εκβιασμό;;;;;;;;;;;

 7. victoria (true) avatar
  victoria (true) 24/01/2012 19:23:29

  Αίσχος.

  Μήπως το πάνε επίτηδες για το 'μακελειό' του Λοβέρδου;; Δεν εξηγείται διαφορετικά.

 8. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 24/01/2012 19:27:18

  Πως έλεγε το τραγουδάκι; 'Ελα να πρασινίσουμε και πράσινα να ζήσουμε και από την πρασινάδα μας να φάει και η (Γ)Ελλάδα μας. Ε! αυτό.

 9. Απόστολος avatar
  Απόστολος 24/01/2012 19:27:56

  Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει ακόμη την Κυβέρνηση, της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνη;
  Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν.

  • cummulus avatar
   cummulus @ Απόστολος 25/01/2012 00:29:06

   +1000000

 10. siakkas avatar
  siakkas 24/01/2012 19:29:35

  Ο ορισμός της Χούντας!!
  Δεν υπολογίζουν κανέναν. Κανένας διαχωρισμός εξουσιών.
  Είναι θρασείς σε πράξεις και δηλώσεις
  Καταδυναστεύουν τον λαό, με παράλογα μέτρα και φόρους.
  Οι "γείτονες" αλωνίζουν σε Θράκη, κάνουν κηδείες στα Σκόπια και αυτοί πιστοί στο δόγμα Βαλιανάτου φέρνουν κι άλλους εξαθλιωμένους στους εδώ εξαθλιωμένους με μαύρα ευρά μέσο αμαρτωλών ΜΚΟ.
  Οι ημέτεροι καλοπερνούν με βίλες, ακριβά αυτοκίνητα και βόλτες σε Ευρώπη και Καραϊβική.
  Πιάνουν κάνα τζόβανο, διορισμένο απο αυτούς, για να γράφουν κάτι τις οι μοσχαναθρεμμένοι τους ΑΡΔ*
  Και μετά μου λες έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!
  Δηλαδή ο Τσαουσέσκου ΤΙ ΕΙΧΕ;;;;;;;;;;;;;
  Και τους ανεχόμαστε και περιμένουμε εκλογές!!!!
  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

  • siakkas avatar
   siakkas @ siakkas 24/01/2012 20:04:29

   Οι δύο οικογένειες έχουν ΚΑΙ άλλο κοινό σημείο
   Και οι Τσαουσέσκου είχαν γιο ΝΙΚΟ
   Και οι Παπανδρέου έχουν αδερφό ΝΙΚΟ.
   Κάτι συμπτώσεις που έχει η ζωή!!
   ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΕΊΞΕΙ.

 11. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 24/01/2012 19:34:01

  "Προς αποτροπήν του διχασμού και της ετοίμου να εκσπάση εμφυλίου συρράξεως, ή οποία ωδήγει εις αιματοχυσίαν και κοινωνικήν και εθνικήν καταστροφήν, η Κυβέρνησις προέβη εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ’ άπασαν την Χώραν.
  Η Κυβέρνησις δήλοι κατηγορηματικώς, ότι είναι αποφασισμένη να φέρη εις πέρας δια παντός μέσου και με ταχύν ρυθμόν την βαρείαν αποστολήν την οποίαν ανέλαβεν. Είναι αποφασισμένη να εκπλήρωση εις το ακέραιον τας υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Λαού.
  Επικαλείται την καθολικήν συμπαράστασιν του πληθυσμού δια την πραγματοποίησιν του σκοπού της.
  Ζητεί πλήρη πειθαρχίαν προς το Κράτος. Όπως συμβαίνει εις όλας τα πολιτισμένας χώρας.
  Διότι πραγματική ελευθερία υπάρχει εκεί όπου υπάρχει Νόμος. Εκεί, όπου η ελευθερία του ενός φθάνει μέχρι του σημείου, εις το όποιον αρχίζει ή ελευθερία του αλλού.
  Η Κυβέρνησις οφείλει να προειδοποίηση κατά τον πλέον κατηγορηματικόν τρόπον, ότι οιαδήποτε αντίδρασις εις το εθνικόν της έργον της αλλαγής, οποθενδήποτε προερχομένη, θα παταχθή πάραυτα δια παντός εις την διάθεσίν της μέσου."

  ΖΗΤΩ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ
  ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΑΓΗ
  ΖΗΤΩΣΑΝ ΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 12. Economist avatar
  Economist 24/01/2012 19:35:29

  Υπάρχει ένα σημείο που εάν το περάσεις δεν υπάρχει επιστροφή. Οι περισσότεροι πολιτικοί δυστυχώς το έχουν περάσει. Γι’ αυτό και θα το τραβήξουν στα άκρα. Θα προσπαθήσουν να μείνουν στην εξουσία με κάθε τρόπο γιατί γνωρίζουν ότι αν επιστρέψει η πολιτική νομιμότητα στη χώρα μας και επιτραπεί στη δικαιοσύνη να κάνει ελεύθερα το έργο της θα έρθει η ώρα της τιμωρίας τους.

 13. Y. avatar
  Y. 24/01/2012 19:36:01

  “..κατά τας υποδείξεις”....κάτι μου θυμίζει αυτό!

 14. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 24/01/2012 19:37:38

  Αν ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ αντί για το χαρακτηρισμό " πρωτοφανές " , χρησιμοποιούσε τη φράση " φασιστικές πρακτικές ", δε θα ήταν καλύτερα; Και αν εκεί στη Συγγρού εκτιμούν πως ,όντως τα στοιχεία μαγειρεύτηκαν για μας πάνε στο ΔΝΤ ο ΓΑΠ και η παρέα του, δε θα έπρεπε να σηκώσουν περισσότερο τους τόνους απειλώντας με άμεση αποχώρηση από την κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου;

 15. Gregy avatar
  Gregy 24/01/2012 19:40:15

  Etsi einai ... skeftite tis mafies ths Thessalonikis alla se mia megalyterh klimaka kai pio organomenh. Opios prospathisei na tous aggiksei tous pairnoun to kefali ...

 16. katalytikos avatar
  katalytikos 24/01/2012 19:40:31

  ... και γιατί η ΝΔ δεν ζητά την άμεση παραίτησή του ? .... πλάκα μας κάνετε!!!!

 17. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 24/01/2012 19:49:29

  Αγαπητέ Αντώνη Σαμαρά, μετά από αυτές τις εξελίξεις , που θα συντελούνται , όταν βρίσκεσαι στην Ρωσία(Πάλι καλά ο Καραμανλής πριν απογειωθεί το αεροπλάνο, ήταν αντιμέτωπος με το φιάσκο Ζαχόπουλου),οφείλεις το μηδαμηνόν. Την ώρα που αναδεικνύονται ζητήματα σε σχέση με την λειτουργία της Δικαιοσύνης και η ΝΔ συμετέχει στην κυβέρνηση, το βαμπιρ της πολιτικής αθλιότητας που κυβερνά επί τριάντα χρόνια την Πατρίδα , και λέγεται ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί για στοιχειώδεις λόγους να κατέχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ή στείλε τώρα τον Κώστα τον Τζαβάρα εκεί, ή μην παίζετε με την νοημοσύνη μα

 18. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 24/01/2012 19:55:02

  Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας την θεωρώ εξαιρετικά χλιαρή!!!
  Ας αφήσουν τις "συλλογιστικές αιτιάσεις"...
  Ένα κατάξερο don't touch, διαφορετικά σπίτια σας...
  Και αυτό θα το φάει? Έχει φάει τόσα... πολύ ύποπτο μου φαίνεται!
  Νισάφι...

 19. Y. avatar
  Y. 24/01/2012 19:55:11

  Ελληνική Δημοκρατία
  Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
  Λεωφόρος Αλεξάνδρας
  Τηλ:
  Φαξ:
  Ε-μέϊλ:

  Αθήνα, 26/1/2012

  Αξιότιμο κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης
  Κατόπιν ερωτήματός σας (σχτ....), το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο συνεδριάσαν την 25/1/2012, απεφάσισε ότι οι καταγγελίες σας, αφενός προς τον Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, αφετέρου του αναπληρωτή αυτού Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Μουζακίτη, δεμ ευσταθούν, και ως εκ τούτου τίθενται στο αρχείο

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Y. 24/01/2012 20:21:33

   Προσυπογραφω !!!!!

 20. dikigoros 7 avatar
  dikigoros 7 24/01/2012 19:56:53

  Η ΝΔ γιατί δεν ζητά την παραίτηση Παπαιωάννου? Μονο ανακοινώσεις, σκληρές στα λόγια, βούτυρο στην πράξη. Πότε επιτέλους θα απαιτήσει κάτι η ΝΔ από αυτήν την κυβέρνηση? Πολύ "υπεράνω" δεν το παίζουμε? Είναι δυνατόν να παραμένουν στην θέση τους Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης [ΕΛ.ΣΤΑΤ.] και Παπαιωάννου?

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ dikigoros 7 24/01/2012 22:05:29

   Οι δικηγόροι γιατί δεν ζητάτε την παραίτηση του Παπαϊωάννου (υποθέτω ότι είσαι δικηγόρος) , δεν προσβάλλετε της αποφάσεις της κυβερνήσεως , δεν διαμαρτύρεστε για τα αντισυνταγματικά νομοθετήματα - τερατουργήματα , την εγκυρότητα της τραβεστί-κυβερνήσεως , δεν κάνετε διαβήματα , δεν βάζετε πλάτη για τους δύο Εισαγγελείς , δεν κάνετε μήνυση σε υπουργούς , καταγγελίες σε ευρωπαϊκά δικαστήρια , την καταπάτηση του Συντάγματος , δεν , δεν , δεν......
   Κλαίνε οι χήρες (ο λαός) ,κλαίνε και οι παντρεμένες (οι Δικηγόροι) !!

   • dikigoros 7 avatar
    dikigoros 7 @ Silence t. 24/01/2012 22:55:56

    Μάλλον δεν έχεις ενημερωθεί σωστά, πιθανον να μην πολυσυμπαθείς και τους δικηγορους.Σου λέω ότι οι δικηγορικοι σύλλογοι έχουν κάνει αιτηση ακυρώσεως κατά του μνημονιου στο ΣτΕ, αιτηση ακυρώσεως κατά του χαρατσιου στη ΔΕΗ, ανακοίνωση υπερ των Εισαγγελέων και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, και είμαστε σε απεργία τις μισές εργάσιμες ημέρες, εδώ και 2 χρονια. Δεν ξερω εσύ τι δοουλειά κάνεις, και σε τι δράσεις έχει προβει ο κλάδος σου, αλλά μάλλον έχεις κάνει λιγοτερα απο εμάς, και σίγουρα εισαι αδικος και απληροφορητος. Ψαξου λιγο για αυτά που σου λεω και μετά μου απαντάς.

    • Silence t. avatar
     Silence t. @ dikigoros 7 24/01/2012 23:10:29

     Δεν έχω καμία εμπάθεια προς τους Δικηγόρους .
     Ωστόσο με δεδομένο ότι οι δράσεις στις οποίες έχετε προβεί δεν έχουν αποδώσει - αποφέρει τίποτε , μάλλον δεν κάνατε σωστά την δουλειά σας και σίγουρα όχι με όση θέρμη θα έπρεπε .
     Από την άλλη όταν ένας πολίτης (εργάτης , έμπορος , αγρότης κλπ) θέλει να βρει το δίκιο του , για θέματα νομικής φύσεως της καθημερινότητας , συμβουλεύεται δικηγόρο (δεν συμβαίνει το αντίθετο) , οπότε μοιραία αγαπητέ μου το μεγάλο βάρος της υποστήριξης (και όχι της δράσης) πέφτει σε εσάς .

  • AVIATOR avatar
   AVIATOR @ dikigoros 7 24/01/2012 22:28:02

   Συμφωνώ απόλυτα Dikigoros, πάντοτε οι αντιδράσεις της ΝΔ σε τόσης σοβαρότητας θέματα είναι χλιαρή, αναντίστοιχη της πραγματικότητας. Γιατί άραγε;; Να πω; Μήπως λέω μήπως, για να αγανακτήσει τον κόσμο της (η ΝΔ) και να πέσει το ποσοστό αντί να ανέβει;;; Μήπως για να μην μπορέσει να πάρει καθαρή νίκη (στις εκλογές που όλο γι'αυτές ακούμε και δεν τις βλέπουμε) και να φέρει ως άλλοθι την αδυναμία της πλειοψηφίας της;;; Λέω μήπως..... Πραγματικά βαρέθηκα να προσεύχομαι να βγω ψεύτης ..... Ξυπνήστε τώρα πριν είναι αργά, γιατί όταν θα σηκώσουμε τα καδρόνια για να διώξουμε τους κλέφτες, θα κυνηγήσουμε και εσάς μαζί....!!!!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ dikigoros 7 25/01/2012 14:22:26

   Μαζί σου

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 25/01/2012 14:22:50

    Μαζί σου Dikigoros

 21. ΑΙΟΛΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΟΣ 24/01/2012 20:06:40

  Καλά ο Σαμαράς τι περιμένει. Επιτέλους πιστεύει στην κάθαρση και την ανεξάρτητη Ελλάδα ή όχι. Ας πάρει την απόφαση, αν είναι Έλληνας ηγέτη ή ανδρείκελο στα χέρια των πράσινων και των Ευρωπαίων πατρόνων τους .Ψέματα πια και υπεκφυγές δεν μπορούμε να δεχτούμε Αναμένουμε τις πράξεις του, για να πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις μας . Αργά ή γρήγορα εκλογές θα γίνουν . Οψόμεθα

 22. fantomas avatar
  fantomas 24/01/2012 20:13:15

  Διώχνουν τους δύο εισαγγελείς επειδή δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδειξεις !

 23. Παύλος avatar
  Παύλος 24/01/2012 20:20:31

  Ας μην γκρινιάζουμε σαν σχολιαρούδια !
  Ας μην προσπαθούμε να παραστήσουμε τον πιό φιλόπατρη από τον Σαμαρά!
  Ας μην προσπαθούμε να παραστήσουμε τον πιό οξυδερκή από τον Σαμαρά !
  Ας μην παριστάνουμε τον .."χορευταρά" , έξω απ' το χωρό !
  Έλεος εξυπνάκηδες !!!!

  • alakran avatar
   alakran @ Παύλος 24/01/2012 20:33:23

   +1000!!!!

  • Απογοήτευση avatar
   Απογοήτευση @ Παύλος 24/01/2012 21:07:36

   Θεωρείς όλους τους Έλληνες Αδαείς;
   Φίλε Παύλο, όλοι κρίνονται.

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ Παύλος 24/01/2012 21:09:00

   Αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσε κάποιος να σιωπήσει η να διαμαρτυριθεί χλιαρά, αλλά εδώ τα γεγονότα βγάζουν μάτι... κοντέβουν να μας πάρουν στο ψιλό και οι... πασόκοι. Όσο για τα "σχολιαρούδια" και τους "εξυπνάκηδες"... εύχομαι ολόθερμα να έχεις δίκιο... σταματώ εδώ.-

 24. Κλεισθένης avatar
  Κλεισθένης 24/01/2012 20:58:19

  Μήπως θυμάστε την εισηγήτρια στο ΣτΕ για την συνταγματικότητα του μνημονίου;
  Την κα. Μαρία Σαρπ, που είχε κάνει εισήγηση με πολιτικά και όχι νομικά επιχειρήματα;
  Μήπως πήρε προαγωγή;

  • dikigoros 7 avatar
   dikigoros 7 @ Κλεισθένης 24/01/2012 21:45:47

   Ναι, νομίζω προήχθη σε Αντιπρόεδρο του ΣτΕ, όπως Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ήταν και ο κ.Σταυρόπουλος, μετέπειτα Σύμβουλος του GAP και νυν Υπουργός Επικρατείας. Αυτά για να βλέπει η ΝΔ πως εννοέί το ΠΑΣΟΚ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλα και τι ακριβώς συμβολίζει η κυβέρνηση παπαδήμ[ι]ου, στην οποία η ΝΔ ατυχώς συμμετέχει.

 25. Orestios avatar
  Orestios 24/01/2012 20:59:34

  Πρόλαβαν να βάλουν την υπόθεση με τα CDS στο αρχείο?

 26. anideos avatar
  anideos 24/01/2012 21:23:47

  Μπορει καποιος να μου πει απο ποτε υπαρχει ο θεσμος του οικονομικου Εισαγγελεα;
  Ευχαριστω.

  • dikigoros 7 avatar
   dikigoros 7 @ anideos 24/01/2012 21:47:16

   Από τον Απρίλιο του 2011 έχει θεσμοθετηθεί [ν.3943/2011], από 16 Σεπτεμβρίου έχουν αναλάβει οι 2 συγκεκριμένοι.

   • anideos avatar
    anideos @ dikigoros 7 24/01/2012 22:08:23

    Danke...

   • anideos avatar
    anideos @ dikigoros 7 24/01/2012 23:13:01

    Ψαχνοντας το λιγο μπερδευτηκα ακομα πιο πολλυ.
    Δηλαδηη κυβερνηση ΓΑΠ θεσπιζει με νομοθετηκη πραξη αυτον το θεσμο για λογους διαφανειας και η κυβερνηση Παπαδημου προσπαθει να τον υπαξει στην αρμοδιοτητα του Αρειου παγου;

 27. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 24/01/2012 21:29:50

  Kατά τα άλλα, οι τρεις εξουσίες (δικαστική, εκτελεστική και νομοθετική) ειναι ανεξάρτητες....
  Έχουμε πλέον συνηθήσει να ακούμε παράλογα πράγματα και να μην αντιδρούμε...

 28. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 24/01/2012 23:12:15

  Στο σχετικό υπόμνημά τους δεν έδωσαν στοιχεία και περιορίστηκαν ουσιαστικώς στη φράση «δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητος».

  Πως θα μπορούσαν οι χριστιανοί να αποδείξουν τις παρεμβάσεις?
  Τηλέφωνα τους έπαιρναν και προφορικές πιέσεις δέχονταν.
  Δεν τους έστελναν πρωτοκολλημένες επιστολές.
  Θα τους τύλιγαν σε μια κόλλα χαρτί και θα τους έπαιρναν τα σπίτια τους για συκοφαντική δυσφήμιση.

  Αυτούς τους λεβέντες είμαστε υποχρεωμένοι να τους στηρίξει ο Ελληνικός Λαός.
  Σε αντίθετη περίπτωση δε θα υπάρξουν μιμητές.

 29. Διογένης avatar
  Διογένης 24/01/2012 23:29:50

  Αυτό που συμβαίνει είναι υπερβολικό ακόμη και για Πασόκους.

  Ακόμη και ο Κουτσόγιωργας είχε μεγαλύτερη διακριτικότητα στο χειρισμό τέτοιων καταστάσεων.

  Ο Παπαϊωάννου είναι παλιός πολιτικός, δεν είναι χαζός. Αλλά, πολύ απλά, αποδεικνύεται ότι αυτό που παίζεται εδώ είναι τόσο χοντρό, που σηκώνει οποιαδήποτε χοντράδα από τους Πασόκους, προκειμένου να μην "ψαχτεί" το θέμα των στατιστικών στοιχείων.

  Είναι προφανές ότι δεν τους ενδιαφέρει καν, αν με αυτή την παρέμβαση πείθεται και ο πλέον δύσπιστος πολίτης, ότι τα στατιστικά στοιχεία πράγματι τα φούσκωσε ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου.

  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν μερικές ημέρες, μερικές εβδομάδες. Δεν μπορούν να κερδίσουν κάτι περισσότερο. Αυτό που θα έρθει με τη λαϊκή αντίδραση είναι τόσο βαρύ και τόσο χοντρό, που πιστεύω ότι δεν θα το έχει ξαναζήσει η παγκόσμια ιστορία.

  Επαναστάσεις έγιναν πολλές, γίνεται και σήμερα μία στη Ρουμανία και την αποσιωπούν όλοι, αλλά σαν κι αυτή που θα γίνει εδώ πιστεύω ότι δεν θα έχει ξαναγίνει ποτέ.

  Η επιταχυνόμενη εξαθλίωση του κόσμου αυξάνει τις μάζες των ανθρώπων που δεν έχουν να χάσουν τίποτα από μια εξέγερση. Και πράξεις σαν κι αυτές του Παπαϊωάννου αυξάνουν το μίσος του κόσμου για τους κυβερνώντες.

  Τα ΜΑΤ δεν επαρκούν για να υπερασπιστούν τους γκαουλάιτερ από την οργή των Ελλήνων, ούτε καμία ευρωπαϊκή χωροφυλακή θα επαρκέσει. Αυτό θα έρθει είναι πέρα από τη φαντασία. Όλοι περίμεναν μέχρι σήμερα κάποιες κοινωνικές αντριδράσεις, που δεν ήρθα ποτέ. Αυτή η συσσωρευμένη οργή όμως θα ξεσπάσει και θα ξεσπάσει εκεί που δεν θα το περιμένει κανείς. Όπως την 28η Οκτωβρίου.

 30. siakkas avatar
  siakkas 25/01/2012 00:04:56

  Το οργανωμένο έγκλημα στην Αμερική το λένε μαφια, στην Ιταλια καμόρα και στην Ελλάδα.. κυβέρνηση!!

 31. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 25/01/2012 00:32:26

  Ο κοσμος το χει τούμπανο.....κι εμείς κρυφό καμάρι!!!! (γιά την ΕΛΣΤΑΤ)
  Κρίμα και χαρήκαμε και για κάτι!!!!
  Παρακάτω τι θα γίνη?

 32. Greco avatar
  Greco 25/01/2012 00:41:16

  πρεπει να υπαρξουν αντιδρασεις απο ολη την αντιπολιτευση, ιδιως απο τη νεα δημοκρατια

  Μην αναρωτιουνται μετα για τα αποτελεσματα των εκλογων

 33. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 25/01/2012 00:41:20

  Πρέπει να οργανωθεί μια συγκέντρωση στήριξης στους εισαγγελείς και γενικά υπέρ της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

 34. The Owl avatar
  The Owl 25/01/2012 01:06:00

  Οι άνθρωποι είναι ασοβαροι, 15 λεπτά δημοσιότητας θέλανε.

 35. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 25/01/2012 10:50:38

  ...ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ ΑΠΌ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ "ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ "
  ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΗ!!!
  ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΡΑ !!!

 36. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 25/01/2012 23:02:02

  ...διότι δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.