18/10/2007 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διώκονται δικαστές που ζητούν πραγματική κάθαρση.

Γράψαμε λίαν προσφάτως για την «Χαμένη τιμή της τηλεφωνικής Δικαιοσύνης» (http://www.blog.anti.gr/?p=341). Εκεί αναφερθήκαμε στην προσπάθεια της ηγεσίας του Αρείου Πάγου να απαλλάξει τον πρώην πρόεδρό του, κ. Ρ. Κεδίκογλου, για την περίφημη τηλεφωνική … ψηφοφορία των δικαστών, όταν «εκδίκαζαν» τις προσφυγές των συμβασιούχων, τους οποίους βεβαίως, «έθαψαν».

Τώρα, αποκαλύπτεται, όπως επισημαίνει σήμερα η  Ελευθεροτυπία (βλ, εδώ),«επιχείρηση εκφοβισμού και χειραγώγησης της ελεύθερης έκφρασης των δικαστών». Τι συνέβη; Διατάχθηκε  «πειθαρχική έρευνα σε βάρος τριών συμβούλων της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με σημείο αιχμής παρέμβασή τους, με την οποία ζητούσαν να ελεγχθεί ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου, για θέματα υψίστης ηθικής τάξης, που αφορούσαν την περιουσιακή κατάσταση του ίδιου και του γιου του». Οι τρεις δικαστές, κ.κ. Ν. Σαλάτας, Δ. Βλάχος και Μαργαρίτα Στενιώτη, μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει για τον τρόπο που απέκτησε ο υιός Κεδίκογλου τα περιουσιακά στοιχεία (κοτεράκι, κ.ο.κ.), ζήτησαν να εφαρμοσθεί και στην περίπτωση του κ. Κεδίκογλου η διαδικασία της κάθαρσης, έτσι όπως εφαρμόστηκε σε εκατοντάδες δικαστές.

Όπως και στην περίπτωση της «τηλεφωνικής ψηφοφορίας», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, είχε άλλη άποψη. Έτσι, παρ΄ ότι ήταν ο ίδιος που είχε λάβει τον Ιούνιο την επιστολή, με την οποία οι τρεις δικαστικοί του ζητούσαν να παρέμβει, δεν δίστασε να στηρίξει εξόφθαλμα τον κ. Κεδίκογλου και να «αδειάσει ωμά» τους δικαστικούς. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο κ. Σανιδάς, εστράφη και κατά του προέδρου της Αρχής για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κ. Γ .Ζορμπά. Όταν , δια της μεθόδου του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», του είπε ουσιαστικά ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να διεξάγει έρευνες.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξάκτινος avatar
    Εξάκτινος 18/10/2007 19:51:33

    Είπαμε στόχος του ξεσπάσματος του παραδικαστικού είναι ο έλεγχος της δικαιοσύνης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.