20/03/2010 23:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διχασμένη η κυβέρνηση για την προσφυγή στο ΔΝΤ

Ούτε στα πιο βασικά δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην κυβέρνηση με την προσφυγή ή όχι στο ΔΝΤ να τείνει να γίνει «μπουρλότο» στη συνοχή του κόμματος.

Τα δύο στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί αποτελούνται από εκείνους που πιστεύουν ότι η Ελλάδα έπρεπε να έχει πάει ήδη στο ΔΝΤ και κακώς περιμένει την Ευρώπη. Οι άλλοι πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να κρατήσει ευρωπαϊκό προφίλ, να μην παρεκκλίνει της ευρωπαϊκής πορείας της και να διαπραγματευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο για μια ευρωπαϊκή λύση και τίποτε άλλο.

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθόλου ευχάριστη και ενδεχομένως να γίνει ακόμη χειρότερη όσο πλησιάζουμε στην κρίσιμη ημερομηνία της 25ης Μαρτίου. Αλλά και αργότερα, όταν επιλεγεί το τελικό σχέδιο διάσωσης δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι διαφωνούντες θα το «βουλώσουν» ή με την πρώτη στραβή θα βγουν μπροστά και θα συγκρουστούν. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των υπουργών και βουλευτών τα δύο στρατόπεδα αποτελούνται από τους εξής:

1. Οι ΔΝΤάριοι οι οποίοι αν μη τι άλλο είναι πιο τεχνοκράτες, πιο αμερικανοθρεμμένοι αλλά και πιο… killer με την έννοια ότι δεν πολυκαίγονται για τις επιπτώσεις από μια τέτοια επιλογή. Λειτουργούν μάλλον μονεταριστικά, δηλαδή να πέσουν έλλειμμα και χρέος έστω κι αν ο κόσμος δυστυχήσει. Αποτελείται από τους Γ. Παπακωνσταντίνου, Λ. Κατσέλη, Π. Γερουλάνο, Δ. Δρούτσα ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάλλον προς τα εκεί κλίνει.

2. Το στρατόπεδο των ευρωπαϊστών αποτελείται από όσους βρίσκονται σ’ αυτό που λέμε πιο… πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και είναι ορισμένοι από εκείνους που βρέθηκαν στο παρελθόν απέναντι από τον Γ. Παπανδρέου. Όπως ο Β. Βενιζέλος, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Χρ. Παπουτσής, ενδεχομένως ο Θ. Πάγκαλος και άλλοι πολλοί όπως ο Π. Μπεγλίτης, ο Δ. Ρέππας κ.λπ. Αυτοί δεν μπορούν επ’ ουδενί να φανταστούν ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ, αν και στις δηλώσεις τους προσπαθούν να το παίξουν… προεδρικοί. Για παράδειγμα η Α. Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στην Ημερησία χαρακτήρισε έσχατη και σκληρή τη λύση του ΔΝΤ αλλά αν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα δυσκολεύουν στο ΠΑΣΟΚ όσο πλησιάζουμε στην τελική απόφαση και δεν αποκλείεται να δούμε πολλές εσωκομματικές τριβές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 20/03/2010 23:25:55

  Το πόσο διχασμένο είναι φάνηκε με τον Παπουτσή δίπλα στο GAP.
  Λυπάμαι τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν πως έκαναν την αλλαγή τον Οκτώβρη και αντ' αυτού αντιμετωπίζονται χειρότερα από τα ζώα.
  Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αντίδραση σε εσωκομματικό επίπεδο και η μία που υπήρξε αντιμετωπίστηκε με χαρακτηρισμούς όπως "ηλίθιοι" και "ψυχοπαθείς" από τον Πάγκαλο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Orestios 20/03/2010 23:52:56

   Λυπάμαι τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν πως έκαναν την αλλαγή τον Οκτώβρη και αντ’ αυτού αντιμετωπίζονται χειρότερα από τα ζώα.

   Έτσι αντιμετώπιζε και η ΝΔ τους δικούς της όσο ήταν στην εξουσία.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 21/03/2010 00:08:36

   Μάλλον στο ΠΑΣΟΚ τα έχουν βρεί σκούρα και έχουμε δεί την επιστροφή όλων όσων εξαφανίστηκαν τόσους μήνες. Άλλων με τα nick τους και άλλων ως ανωνύμων.

   Τουλάχιστον όσο ήταν η ΝΔ δεν έγινε άγρια φοροεπιδρομή, ούτε μειώθηκαν οι μισθοί 20%, ούτε πήγαμε στο ΔΝΤ. χο!
   Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά. Το ξέχασες?

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/03/2010 23:39:03

  Αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο ηχηρή διάψευση της οικογενειοκρατίας. Ο Γιωργάκης ψηφίστηκε για ένα και μόνον λόγο: ως γιος του Ανδρέα. Ο άνθρωπος ήταν πολύ ανεπαρκής για να στηρίξει αυτοδύναμη πολιτική παρουσία. Οι αρλουμπες περί συμμετοχικής δημοκρατίας και πράσινα άλογα ήταν καλές μόνον για Πασόκους και αν τις έλεγε οποιοσδήποτε άλλος εκτός από το γιο του Ανδρέα θα τον κοιτούσαν με συγκατάβαση για την ανάγκη που τον κάνει να εκστομίζει τις μύριες όσες κοινοτοπίες.

  Τώρα έχουν βαλθεί όλοι να χειροκροτούν την προσωποποιημένη ανεπάρκεια και την ιδεοληπτική πρόσληψη της πραγματικότητας. Χειροκροτούν την πορεία προς την καταστροφή, πειθήνιοι και υποταγμένοι στα κελεύσματα του μεγάλου Ποδηλάτη. Η χώρα παρασέρνεται μαζί τους, όμως αξίζει ίσως η καταστροφή σε όλους μας, διότι όλοι μας κατα βάθος γλυκαθήκαμε από τον πειρασμό του να γίνουμε μέσα μας Πασόκοι. Ίσως όλοι γίναμε δηλαδή λίγο Πασόκοι με την έννοια του ότι πολύ θα μας άρεζε να ζούμε για μια ζωή με ξένα και δανεικά λεφτά, χωρίς να δουλεύουμε. Η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα της δημιουργίας, πέθανε στις 18 Οκτωβρίου 1981. Στις 4 Οκτωβρίου 2009 ήρθε απλώς ο νεκροθάφτης. Στο χέρι μας είναι να ξανασηκωθούμε και να ζωντανέψουμε. Το οφείλουμε στους αγέννητους και στους νεκρούς.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επώνυμος 21/03/2010 00:40:57

   Νεποτισμός σε όλο του το μεγαλείο.

 3. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 21/03/2010 00:22:17

  To ΠΑΣΟΚ προχωρά ακάθεκτο...

 4. sim avatar
  sim 21/03/2010 12:50:42

  Αντί να μας λένε φταίνε οι άλλοι κλπ παπαριες καλόν είναι να λένε και αλήθειες που προκύπτουν από καές ενέργειες και αδυναμία συνενόησης και συμφωνιών με την διεθνή αγορά .
  Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ, δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.
  Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας!
  Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».
  Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να ... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές!
  Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά.
  Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ' όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα.
  Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.
  Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίοθα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.
  Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας.
  Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων. Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...
  Οι ίδιοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί κάλυψαν την κυβέρνηση Σημίτη στην ένταξη στην ΕΕ και στο κλείδωμα δραχμής-ευρώ.Είναι παίκτες πανίσχυροι και για τον ΓΑΠ φαίνεται οτι είναι μακράν των δυνατοτήτων του για επικοινωνία –συμφωνία κλπ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.