#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2011 15:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διπλωματικό ... επεισόδιο Ελλάδας - Ρωσίας προκαλεί η προφυλάκιση Εφραίμ!!!

[caption id="attachment_140672" align="alignnone" width="600" caption="Από την πρόσφατη περιφορά της Τιμίας Ζώνης στην Μόσχα"][/caption]

(Ανανεωμένο). «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» για θέματα Δικαιοσύνης και διάκρισης των εξουσιών, είναι η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μετά τις παρεμβάσεις σχετικά με την υπόθεση της προφυλάκισης του ηγούμενουΕφραίμ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με βαθιά σχέση φιλίας και συνεννόησης η οποία εδράζεται στις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες των δύο χωρών. Οι δύο λαοί, μετέχοντας στην κοινή παράδοση της Ορθοδοξίας, που μεταλαμπαδεύθηκε από το Βυζάντιο στη Ρωσία, έχουν αναπτύξει ισχυρούς μεταξύ τους δεσμούς, που μεταφράσθηκαν στο πέρασμα των αιώνων σε άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαρκή ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων».

Προηγουμένως το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε, με ανακοίνωση που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, την «βαθιά ανησυχία» του για την απόφαση προφυλάκισης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Σε δήλωσή του, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς σημείωσε πως είναι γνωστή η διερεύνηση της υπόθεσης για τις ανταλλαγές ακίνητης περιουσίας μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και ελληνικού κράτους, που έγιναν το 2007. «Την ίδια στιγμή», τονίζει, «λαμβάνοντας υπ' όψη τη δεδηλωμένη ετοιμότητα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ να συνεργαστεί με τα ανακριτικά όργανα και την κατάσταση της υγείας του, μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ελλάδας για φυλάκισή του πριν τη δικαστική διερεύνηση, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, και αναμεταδίδεται από τα ρωσικά ΜΜΕ, σημειώνεται επίσης ότι «το τελευταίο διάστημα μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη Ρωσία ανησυχεί για τις ανακοινώσεις που φθάνουν από την Ελλάδα, σχετικά με την τύχη του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου στο Αγιον Όρος ’θως αρχιμανδρίτου Εφραίμ».

Ο κ. Λουκασέβιτς δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι ο κ. Εφραίμ βρέθηκε στη Ρωσία πρόσφατα ως μέλος αντιπροσωπείας μοναχών του Αγίου Όρους, οι οποίοι συνόδευσαν την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, τη μεταφορά της οποίας διοργάνωσε το Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. «Ένα από τα μεγαλύτερα χριστιανικά λείψανα για πρώτη φορά βρέθηκε στα όρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και κατά την 40ήμερη παραμονή του σε πολλές ρωσικές πόλεις εκατομμύρια ορθοδόξων πιστών κατόρθωσαν να προσκυνήσουν το ιερό αυτό λείψανο, το οποίο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις απομακρύνεται από το Αγιον Όρος ’θως», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ που καταλήγει ως εξής:

«Είναι κατανοητό ότι πολλοί Ρώσοι τρέφουν βαθιά ευγνωμοσύνη προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους Αθως, την αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου και τον καθηγούμενό της για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να προσεγγίσουν αυτό το λείψαν

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 12:32:36

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Αυτές οι ανακοινώσεις των Ρώσων είναι απαράδεκτες και προσβλητικές και κάποιος αρμόδιος πρέπει να τους το πει. Το τι θα γίνει με αυτήν την υπόθεση είναι δικό μας θέμα και τα άλλα κράτη καλά θα κάνουν να σιωπήσουν.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 13:23:58

   Οταν ομως εσυ εχεις υπογραψει μια ντουζινα ανακοινωσεις της ΕΕ για παραβιασεις ανθρωπινων δικαιωματων στη Ρωσια πρεπει να εισαι ετοιμος να φας και την απαντηση.

   • Ένας avatar
    Ένας @ ψυχραιμια 28/12/2011 17:57:31

    +1000

   • Δήμος avatar
    Δήμος @ ψυχραιμια 28/12/2011 20:01:49

    Έτσι ακριβώς. Πληρωμένη απάντηση.

    Εδώ κάποιοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη διπλωματία από τον αντικληρικαλισμό τους.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 14:22:01

   Όταν βγήκε προσφάτως ο Καρχιμάκης και είπε για μη δημοκρατικές εκλογές στη Ρωσία δε σε πείραξε όμως... Βγείτε σιγά σιγά από το καβούκι σας να σας μάθουμε. Ελάτε, ελάτε έξω στο φως που θα σας δείξει καθαρά.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 14:42:35

    Εσύ που ξέρεις αν με πείραξε ή δεν με πείραξε η δήλωση του Καρχιμάκη; Ειδικά για την άθλια συμπεριφορά του Καρχιμάκη στο θέμα της αποδοχής του διορισμού του έχω διαμαρτυρηθεί και στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιωργάκη την εποχή που ήταν και πρωθυπουργός. Αυτά που μου λες για το καβούκι μου σου τα επιστρέφω. Όλοι μπορούν να δούν ότι εσύ κρύβεις το όνομα σου στο δικό σου το καβούκι.

    • tak avatar
     tak @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 16:49:46

     Οι ... προσβλητικές ανακοινώσεις μας μάραναν! Ενώ το ευρωπαϊκό πή..γμα, μετά πλήρους ξεφτίλας και παγκόσμιας διαπόμπευσης, δεν μας ενοχλούν...

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ tak 28/12/2011 17:09:12

      Με ενοχλεί και το ευρωπαϊκό πή..γμα (εσύ το έγραψες έτσι) και οι προσβλητικές ανακοινώσεις. Εσένα tak σε ενοχλεί μόνο το πρώτο και δεν σε ενοχλεί το δεύτερο; Με συγχωρείς ρε tak αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι μου λες. Αφού μας πη..νε πρέπει και να μας προσβάλουν; Αυτό μου λες;

     • tak avatar
      tak @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 17:14:30

      Ασφαλώς όχι... Αλλά με ενοχλεί που στα μεγάλα -ως Έλληνες- παριστάνουμε τις κότες, ενώ στα μικρά, παίζουμε τις κοκότες! Συγκριτικό ήταν και μάλλον θετικό για το σχόλιό σου...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 19:39:43

    Μιλάει και ο Καρχιμάκης που ο βίος και η πολιτεία του στο Λασίθι είναι γνωστά. Ούτε την οικογενειακή ζωή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που τον ανέδειξε και του έδωσε και δουλειά (όταν δεν τον ήξερε κανείς τον γυμνοσάλιαγκα) δεν σεβάστηκε...
    Ο Καρχιμάκης, ο Πρωτόπαπας και ο Σηφουνάκης είναι τα πλέον ποταπά ανθρωποειδή που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

  • Lampros avatar
   Lampros @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 16:03:23

   Χρηστο, συμφωνω πως δεν ειναι το καλυτερο δυνατό να αναμιγνειεται ένα άλλο κρατος στα εσωτερικά σου. όμως εδω εχουμε 2 θέματα που ξεχωρίζουν αυτή την υπόθεση. Τα θέματα του Αγίου Όρους (ευτυχώς) αφορούν ολόκληρη την Ορθοδοξία, που μέρος της (και το μεγαλύτερο) ειναι η Ρωσία. και δευτερο, όπως και να εχει το θέμα, όσο ανεξάρτητη (?) και να ειναι η δικαιοσύνη, φαντασου να ησουν στην θέση του Εφραιμ, και να ειχες προφυλακιστεί με τόσο ζήλο, και με τέτοιο αστείο (κατ εμε) σκεπτικό....

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Lampros 28/12/2011 16:26:12

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ: Χρόνια πολλά Λάμπρο. Έχω βρεθεί σε ανάλογη περίπτωση. Με την περίπτωση αυτή γνώρισα και την ανθρωπιά των συγκρατουμένων μου αλλά και την ανθρωπιά των αστυνομικών τους οποίους τους ευχαριστώ διπλά αφού με εξέπληξαν με την συμπεριφορά τους. Εκεί κατάλαβα ότι οι αστυνομικοί φέρονται "άσχημα" όταν έχουν να κάνουν με "άσχημους" ανθρώπους. Αυτή η περίπτωση είναι και ένας από τους λόγους που μπορώ να δώ ότι η προφυλάκιση του Εφραίμ είναι άδικη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παίρνω θέση και για την αθωότητα ή την ενοχή του Εφραίμ. Για την παρέμβαση της Ρωσίας τα λέει όλα η ανακοίνωση του κράτους μας. Να πούμε και ένα μπράβο στο κράτος μας την στιγμή που του αξίζει.

    • Lampros avatar
     Lampros @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 17:17:30

     Χρηστο, αισθάνομαι πως δεν διαφωνούμε κατα βάση. Σε καμια περίπτωση δεν κατηγορώ την αστυνομία που κανει την δουλειά της, ουτε φυσικά δεν με ξαφνιάζει που θα φερθούν ανθρώπινα κάποιοι ασχετα αν ειναι κρατουμενοι. Και πραγματι καλα κανουν που δεν δεχονται "υποδείξεις απο κανεναν". ΟΜΩΣ: Θα εβγαζαν αναλογη ανακοινωση και προα ΕΕ ή Αμερική σε μια υποθετική αντιστοιχη περιτωση?? δυστυχως οχι. Σε ολόκληρη την υποθεση αυτή έδειξαν υπερβολικό ζήλο, με ανάλογα ερωτηματικά.

    • crisis avatar
     crisis @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 23:25:29

     οταν μια φορα μας εκανε υποδειξη οι ρωσοι ενοχληθηκες σφοδρα γιανκη χρηστο δημαρη ενω οταν κανουν καθε χρονο υποδειξεις με τις εκθεσεις το στεητ ντιπαρμειντ δεν σε ενοχλει η αμερικη ε? μη μου κανουν τους ελληνες πατριωτες οι δικαστες και αυτοι προδοτες ειναι ειναι υπερ του μνημονιου ειναι οι δικαστες.

     • crisis avatar
      crisis @ crisis 28/12/2011 23:27:06

      οτι η ελλαδα παραβιαζει θρησκευτικα μεινοτικα και ανθρωπινα δικαιωματα δεν σε ενοχλει γιανκη δημαρη?

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ crisis 29/12/2011 01:39:45

      Τα συμπεράσματα σου είναι παντελώς αυθαίρετα. Δεν έχω καμία σχέση με τον χαρακτήρα που φαντάστηκες και περιγράφεις στο σχόλιο σου.

    • Ίων και Ελευθέριος avatar
     Ίων και Ελευθέριος @ Χρήστος Δημάρης 29/12/2011 04:00:19

     Λυπάμαι αλλά δε θα συμφωνήσω. Όχι μόνο μπράβο δε θα πω αλλά θεωρώ έσχατη κατάντια να χειροκροτήσω τους άνευ νοήματος λεονταρισμούς ενός υπουργού χωρίς λαϊκή στήριξη που είναι σαφές ότι οι δηλώσεις του έγιναν κατόπιν υποδείξεως αμερικανικών ή άλλων κέντρων. Ένα κράτος που μειοδοτεί κατ΄εξακολούθησιν στα εθνικά θέματα (βλέπε Ίμια - ευχαριστούμε την Αμερική, τα 12 μίλια που έγιναν 6 και λίγο θα τα χάσουμε και αυτά, για να φτάσουμε στη σημερινή παρατεταμένη ξεφτίλα των πρωθυπουργών-αχυράνθρωπων του ΔΝΤ και των έξωθεν επιβεβλημένων κυβερνήσεων) δεν δικαιούται να ζητά μπράβο για το παραμικρό, πόσο μάλλον όταν σέρνει παπάδες παραμονή Χριστουγέννων (ενώ την ίδια ώρα όλη η εγχώρια διαπλοκή συνεχίζει ανενόχλητη το έργο της). Λίγη ντροπή και τσίπα δε βλάπτει κύριοι. Ντροπή σας. Νισάφι πια με το κομπλεξικό αντικληρικαλισμό σας, εδώ έχουμε δώσει και τα βρακιά και τον κ...λο μας, ο Εφραίμ παραμονή Χριστουγέννων σας μάρανε..
     Όχι, μπράβο στο...κράτος (μα για ποιο κράτος μιλάτε? για ποια κυβέρνηση, είναι συνταγματικά νόμιμη καταρχήν?) δε θα πω.
     Αντιθέτως θα πω ένα τεράστιο ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΚΟΚΟΤΕΣ!

     • Ignoramus avatar
      Ignoramus @ Ίων και Ελευθέριος 29/12/2011 08:48:36

      σταζεις χολη αδελφε εν χριστω

     • Ίων και Ελευθέριος avatar
      Ίων και Ελευθέριος @ Ignoramus 29/12/2011 17:35:05

      Που την είδες τη χολή αδελφέ σκέτο?
      Αν εσύ προτιμάς να χτυπάς παλαμάκια στους καθεστωτικούς επέτρεψέ μου να έχω αντίθετη γνώμη. Αν η αντίθετη άποψη σας τσούζει δεν φταίει αυτός που την εκφράζει.
      Μα μπράβο σε αντισυνταγματική κυβέρνηση επειδή έσυραν έναν καλόγερο στα μπουντρούμια ? Παραιτηθήκαμε εντελώς από τη σκέψη σε αυτή τη χώρα?

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 16:27:33

   Αδελφέ, μακάρι να μη φτάναμε στο σημείο να γίνονταν....
   Όμως, όταν γίνεται θέματα διεθνώς - και στα ελληνικά ΜΜΕ - όταν μερικές χιλιάδες Ρώσοι διαδηλώνουν για τις ρωσικές εκλογές, την ίδια χρονιά που στην Ελλάδα κατέβαινε στο Σύνταγμα μισό εκατομμύριο κόσμου στις διαδηλώσεις για το μνημόνιο και εκατό χιλιάδες τη μέρα ψήφισης του μεσοπροθέσμο και η απάντηση του καθεστώτος ΓΑΠ ήταν με τα ΜΑΤ να σπάει κεφάλια και να ξυλοφορτώνει μέχρι αναπηρίας δημοσιογράφους, ποιός έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα δημοκρατίας; Η Ρωσία ή εμείς; Και οι δημοκράτες Δυτικοί φίλοι μας εξακολουθούν με τα ΜΜΕ τους να εκθειάζουν τον ΓΑΠ.... Ναι, μακάρι να μας ξεμπροστιάζουν από δω και πέρα όχι μόνο οι Ρ΄Πωσοι αλλά και άλλοι, για τους σωστούς λόγους αυτήν τη φορά κι όχι γιατί δεν τηρούμε τα μνημόνια...

   • Lampros avatar
    Lampros @ ΝΙΚΟΛΑΣ 28/12/2011 17:18:00

    +1000000

  • Mara avatar
   Mara @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 17:19:55

   Aγαπητέ Χρήστο,
   Έχεις δίκιο.... έτσι είναι.... Ώς χώρα Αμερικανογερμανικής κατοχής, δεχόμαστε υποδείξεις και εντολές μόνο από τα δυτικά αφεντικά.
   Τί δουλειά έχουν τώρα οι Ρώσοι έ...??? Που θέλανε να μας δώσουν και λεφτά για να μην μπούμε στο ΔΝΤ έ...???
   Αγαπητοί μας Ρώσοι εμείς θέλουμε ΔΝΤ και ΜΝΗΜΟΝΙΑ, τί θέλετε εσείς τώρα??? Φιλίες και συμμαχίες??? Άπα πα.... ντροπή...

   Μωρέ δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ!

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Mara 28/12/2011 17:24:55

    Ναι έχεις δίκιο...οι Ρώσοι μας αγαπούν...θα μας δώσουν χαβιάρι...!

    • Mara avatar
     Mara @ Μανιάτης 28/12/2011 17:32:52

     Μανιάτη,
     Aπόλαυσε προς το παρόν τα "κεράσματα" της εξαθλίωσης των Αμερικανογερμανών γιατί μάλλον τα γουστάρεις πολύ....

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Mara 28/12/2011 17:32:51

    ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ούτε μνημόνια θέλουμε, ούτε ΔΝΤ θέλουμε και ούτε υποδείξεις θέλουμε από όπου και να προέρχονται. Την εθνική μας ανεξαρτησία θέλουμε.

  • AX EUROPH avatar
   AX EUROPH @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 17:45:39

   Χρήστο Δημάρη μην μας πεις πως πέφτεις από τα σύννεφα στο τι συμβαίνει με την μη διάκριση εξουσιών και την μη δικαιοσύνη .

   Εδώ αλλιώς μας τα λένε οι δυο εισαγγελείς που παραιτήθηκαν, ακριβώς πάνω στην ώρα για να σε επαναφέρουν στην τραγική μας πραγματικότητα.

   http://www.antinews.gr/2011/12/28/140704/

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ AX EUROPH 29/12/2011 01:53:42

    Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ ΜΑΣ: Τα προσωπικά μου παράπονα από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι πολλά. Όμως είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως ο Σωκράτης καλά έκανε και ήπιε το κώνειο. Η έξοδος από την κρίση πρέπει να είναι θεσμική και η Δικαιοσύνη είναι ο κυριώτερος θεσμός που θα μας βοηθήσει για να βγούμε από την κρίση. Το απέδειξαν αυτό οι δικαστές Πεπόνης και Μουζακίτης για τους οποίους μιλάς και συ στο σχόλιο σου.

  • ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
   ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 18:27:50

   Όταν το state department βγάζει κάθε χρόνο ανακοινώσεις παρεμβαίνοντας ωμά στα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, δεν είδα κανένα να θίγεται

   • crisis avatar
    crisis @ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 29/12/2011 12:50:11

    κοκοκοκο δημαρη δεν ακουγεσαι εεεε?
    state department τι σου λεει εεεε?

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ crisis 29/12/2011 13:59:54

     ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: Ξέρεις πόσες φορές έχω φωνάξει αυτό το σύνθημα στις τόσες πορείες που έχω πάει; Με λίγα λόγια: Είμαι Ρωμιός που πάει να πεί ένας Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος. Πιστεύω στις διδαχές των Πατέρων της Εκκλησίας μας για την κοινοκτημοσύνη και την ακτημοσύνη. Με αυτήν την έννοια είμαι ένας κομμουνιστής. Πιστεύω στις διδαχές των Πατέρων της Εκκλησίας μας που λένε πως ο άνθρωπος δεν είναι πλασμένος για να είναι άρχοντας ή αρχόμενος. Με αυτήν την έννοια είμαι ένας αντιεξουσιαστής. Και όπως καταλαβαίνεις πιστεύω πως ο καπιταλισμός είναι ένας από τους καταχθονιώτερους εχθρούς του Χριστιανισμού. Μετά από τις εξηγήσεις που μόλις σου έδωσα εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είμαι "κότα" και γι αυτό δεν γράφω κάτι κατά των ανακοινώσεων του state department;

     • crisis avatar
      crisis @ Χρήστος Δημάρης 29/12/2011 20:29:05

      η εκκλησια δεν ειναι το ιδιο με το κομμουνισμο υπαρχουν πολλες διαφορες η εκκλησια σεβεται τη ελευθερια του ανθρωπου ο κομμουνισμος τον ολοκληρωτισμο, η εκκλησια δινει το οβολο να ταισει τον ανθρωπο ο κομμουνισμος τα παιρνει απο τους φορολογουμενους χωρις τη θεληση μας αυτο ειναι κλεψια κρατικες επιδοτησεις τυποεκδοτικη δημοσιος επιχειρηματιας με απευθειας αναθεση γερμανος που πηρε δεκαπλασια με ζημια δημοσιου δεν εχει το κομμα του ισολογισμο δεν πληρωνει το φπα και τελος η εκκλησια ιδρυθηκε απο το χριστο ενω ο κομμουνισμος δημιουργηκε απο τους σιωνιστες σατανιστες διαβαζε τα πρωτοκολλα των σοφων της σιων θα σου φυγουν λεπια απο τα ματια σου, δεν γινεται και τα δυο να εχεις ή το χριστο θελεις ή το σατανα σιωνισμο. Ο γεροντας παισιος ειπε ο διαβολος εχει τρια πλοκαμια το ενα ειναι ο κομμουνισμος για τους φτωχους το δυο ειναι ο οικουμενισμος για τους πιστους και τελος το τρια ειναι η μασονια για τους καπιταλιστες ολα τα παραπανω που σε ειπα ολοι τους ειναι αναχωματα του συστηματος αλλα ματαιοπονει ο σιωνισμος και φυσικα θα ηττηθει.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ crisis 29/12/2011 21:02:31

      ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: Με συμβούλεψες να διαβάσω τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών για να φύγουν τα λέπια από τα μάτια μου. Επειδή δεν έχω αυτά τα πρωτόκολλα είπα να δώ τι λέει για τον κομμουνισμό ο γέροντας Παίσιος. Σου μεταφέρω μια κουβέντα του γέροντα: "...Εγώ, αν οι κομμουνιστές δεν ήταν άθεοι, και δεν κυνηγούσαν τον Χριστό, θα συμφωνούσα μαζί τους. Καλό είναι τα χωράφια, τα εργοστάσια να ανήκουν σε όλους... Όχι κάποιος να πεινάει και κάποιος να πετάει..."

     • crisis avatar
      crisis @ Χρήστος Δημάρης 29/12/2011 21:21:17

      και ομως κυνηγησαν το χριστο και κυνηγανε μεχρι σημερα το χριστο αθεοι κομμουνιστες δεν γινεται μαζι να συγχωνευτει και να ανακατευτει το θεοσυστατο με τη ματαιη ιδεολογια οσο για τα πρωτοκολλα μπορεις να το βρεις σε βιβλιοπωλεια ειναι 24 κεφαλαια σου συνιστω να το παρεις να διαβασεις.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Χρήστος Δημάρης 29/12/2011 21:38:23

      Άρα συμφωνούμε crisis! Εγώ δεν σου είπα ότι είμαι μαρξιστής. Ένθεος κομμουνιστής και αντιεξουσιαστής σου είπα ότι είμαι.

 2. irida avatar
  irida 28/12/2011 12:41:54

  Γιατί άραγε τόση πρεμούρα οι Ρώσοι για τον Εφραίμ; Για την Ορθοδοξία και μόνο; Απειλείται η ορθοδοξία με την προφυλάκιση, δίκαια ή άδικα δεν γνωρίζω, ενός ηγουμένου; Και Δεσπότη καταδίκασαν και φυλάκισαν. Δεν απειλήθηκε το σύμπαν. Ούτε κατέρρευσε ο χριστιανισμός.
  Χοντρά παιχνίδια παίζονται δω. Πολύ χοντρά. Δεν είναι μόνο η εσωτερική κατανάλωση. Η αλήθεια όμως δε φαίνεται ποτέ. Για όποιους βιαστούν να πουν πως ο Πούτιν λάτρεψε τη χώρα κι έστειλε βοήθεια, εδώ γελάμε, να σκεφτούμε πως κανείς δε χαρίζει τίποτα και για κανένα λόγο εκτός κι έχει προσωπικό όφελος άμεσο ή μακροπρόθεσμο.

  • Parrot avatar
   Parrot @ irida 28/12/2011 13:17:46

   τόση πρεμούρα οι Ρώσοι για τον Εφραίμ
   ==
   ΜΟΝΟΝ οι Ρωσσοι ειναι?? Εδω το φιλτατο "antinews" εχει αφιερωσει τοσα και ΤΟΣΑΑΑΑ αρθρα για τον Εφραιμ..

   Παραδοξως εκεινο το "θεμα" που εβαλε καποιος ευρωβουλευτης του ΚΚΜεσα( συριζα ξυριζα το λενε τωρα θα σας γελασω) , το ονομα του δεν το θυμαμαι ,και απο το οποιο κινδυνευουμε να φαμε και προστιμο απο την Ε.Ε .."μουγγα"!!
   Λεω εκεινο που αντιβαινει στην κοινοτικη νομοθεσια οτι δηλαδη :
   "Δεν μπορει η εταιρεια πασοκ να επιβαλλει χαρατσια και να απαιτει πληρωμη μεσω ΔΕΗ ,αλλιως αυτη σου κοβει το ρευμα" ..

   Προφανως αξιολογειται "ανευ σημασιας"..
   Σαμπως κινδυνευουν αυτοι να τους κοψουν το ρευμα?
   Η σαμπως θα πληρωσουν αυτοι το προστιμο??
   Ισως να μην ενδιαφερει εν τελει και κανενα σχολιαστη/αρθρογραφο του αντινιους..
   Ποιος ξερει...

  • ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ avatar
   ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ @ irida 28/12/2011 16:16:15

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. εδω γραφανε οτι ερχεται να μας σωσει !!!!!!!. μην ξεχναμε οτι ο πουτιν θελει ερεισματα στο Αγιο ορος. και φυσικα εδω δεν γινεται διωγμος ουτε τηςς εκκλησιας για να εχει καποιο δικαιωμα ως ορθοδοξος (εδω γελαμε μας επεισε 0 να ενδιαφερθει. Αφορα τα εσωτερικα μας και τιποτε αλλο.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ irida 28/12/2011 16:28:58

   Αφορά το όλο παιχνίδι στη Μεσόγειο και το ρόλο του Εφραίμ στο σχέδιο Ανάν. Συν τοις άλλοις...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ irida 29/12/2011 01:22:39

   Η irida είναι γνωστή ντορικιά.

   • juliet avatar
    juliet @ ΚΜ 29/12/2011 14:54:31

    Και πολύ κακιά και μερικές φορές ''μελιστάζουσα''.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/12/2011 13:03:35

  Ρε τι επαθε ο Δημας.Πρεπει να απαντησει στο ρωσικο ΥΠΕΞ τωρα.
  Καλυτερα να κανει το κοροιδο οπως ολη η ΝΔ.
  Φανταζεσαι να εχεις περασει ολη τη ζωη σου στην ελληνικη δεξια και στα γεραματα να βγουν απο το Κρεμλινο και να σε κατηγορουν οτι φυλακιζεις παπαδες.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ψυχραιμια 28/12/2011 14:03:04

   α χα χα Ψυχραιμία, πολύ καλό!

  • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
   Πελασγός ο Μιλήσιος @ ψυχραιμια 28/12/2011 17:19:54

   Ά ρε Μαρίκα,
   Σε αδίκησα κυρά μου, έστω στη μοναδική φορά στη ζωή σου που είχες δίκηο.
   Παρ' όλα αυτά, ενίσταμαι για τον κόλαφο που τού'δωσες στην πτήση για τη Μόσχα.
   Όχι βεβαίως για την ένταση της...ξεγυρισμένης ανάποδης, αλλά για τον τρόπο αντιδράσεώς σου.
   Βρε Χριστιανή μου, συγγνώμη για τον επιθετικό προσδιορισμό αν δεν πιστεύεις στο Χριστό, σώθηκε ένα κλωτσοπέταγμα από το αεροσκάφος τεχνοτροπίας ...αεροπλανικής, για να μην έχομε σήμερα τέτοιες γελοίες ανακοινώσεις-απαντήσεις προς τη χώρα του Βλαδιμήρου;

   Θα είχες διαπράξει έγκλημα καθοσιώσεως, και θα είχαν διαγραφεί οι αμαρτίες απάσης της οικογενείας σου μέχρις εβδόμης γενεάς σε ...βάθος παρελθόντος, όπως θα έλεγαν οι ύστεροι νεοφιλελεύθεροι του consortium της εκπάγλου Κυβερνητικής ιδιοσυστασίας.

   Αλήθεια, σου δίδεται άλλη τέτοια ευκαιρία; Έστω από τα έκγονα της Υψηλότητός σου.

   Αναμένων, Διατελώ μετά τιμής

   Πελασγός ο Μιλήσιος

 4. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 28/12/2011 13:04:09

  Ο ΡασΠούτιν στέλνει χαιρετίσματα. Ήταν πολλά τα λεφτά από την Αγία Ζώνη!

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ Professor Moriarty 28/12/2011 13:25:40

   χορταινουνε ποτε αυτοι οι ανθρωποι;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Professor Moriarty 28/12/2011 14:25:58

   Εγκάθετε και εμπαθές ανθρωπάκι που δε σου αξίζει προσωπική απάντηση αλλά για να βλέπουν άλλοι και να μαθαίνουν, την Αγία Ζώνη την θέλουν πολλά χρόνια στις ΗΠΑ για προσκύνημα και δεν πάει ο Εφραίμ. Αν ήθελε χρήμα θα είχε πάει σε 15 χώρες για παρέλαση και δε θα είχε ανάγκη ανταλλαγές και δε θα παρακάλαγε τους υπουργούς να τελειώνει μια 10ετής υπόθεση που εγκλώβιζε το μοναστήρι που χρειάζεται αποκατάσταση μεγάλου μέρους .

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 15:13:29

    Ποια ακριβώς είναι η αξία της "τιμίας ζώνης" την οποία θα πρέπει να συνωστιζόμαστε για να προσκυνήσουμε ;

    Αραγε υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα "τίμια" αξεσουάρ, καμιά μαντήλα,παντόφλα ή τσιμπιδάκι που να αξίζουν να εκτεθούν για προσκύνημα, με το αζημίωτο φυσικά;

    • athos avatar
     athos @ Κάποιος 28/12/2011 15:31:41

     Η αξια της Τιμιας Ζωνης βρισκεται στα χιλιαδες θαυματα που εχουν συντελεστει απο αυτην. Υπαρχουν υπογεγραμμενες μαρτυριες ανθρωπων με φωτογραφιες σε βιβλια που κυκλοφορουν.

     Οσο για το "αζημιωτο", μιας και ενδιαφερεσαι τοσο, θα πρεπει να εμαθες πως τα εσοδα απο τις προσφορες του πιστου ρωσικου λαου - τα εδωσε χωρις να ρωτησει τον...Σηφουνακη - διατεθηκαν ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

     Τι; Δεν το εμαθες; Ε δεν πειραζει, δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο...εξαλλου εσυ και καποιοι αλλοι λαλιστατοι παντογνωστες (εκ του μακρωθεν παντα), βοηθατε καθημερινα τους ανημπορους συνανθρωπους μας...

     • madprof avatar
      madprof @ athos 28/12/2011 16:55:28

      Την δικής μου ζώνη "παρθενίας" ποιος την εμπορεύεται και γιατί για τόσο λίγα ευτελή αργύρια;

    • ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
     ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ @ Κάποιος 28/12/2011 15:50:03

     Γι αυτό είσαι ακόμη κάποιος.. Γιατί δεν ξέρεις πως όποιος θέλει αφήνει χρήματα.. Τώρα γι το αν η Ζώνη της Παναγίας εσένα σου λέει τίποτα, προφανώς και όχι από τη στιγμή που η μαμά σου δεν σου έμαθε να σέβεσαι τα ιερά και τα όσια όσων πιστεύουν...

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 15:38:58

    Παρεκτρέπεσαι. Αν δεν συμφωνείς με κάποιον μπορείς απλά να το πεις. Δεν είναι σωστό να μιλάς απαξιωτικά γιατί καθίστασαι ο ίδιος αναξιόπιστος

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/12/2011 15:40:10

     Προς Γεώργιο Τ. πήγαινε το σχόλιο

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 16:32:22

    Εσένα όμως σου αξίζει ο χαρακτηρισμός του θεομπαίχτη. Και ενδεχομένως και πολλοί άλλοι.

    Αν νομίζεις ότι προσφέρεις υπηρεσίες στην ορθοδοδοξία, ή οποιοδήποτε άλλο δόγμα, ή θεό πιστεύεις, κάνεις λάθος ακόμη μεγαλύτερο και από το θράσος που γεννά ενδεχομένως η αμάθειά σου.

    Για το αν ο καλόγερος για τον οποίον βρίζεις, απειλείς και σχίζεις τα ρούχα σου, ή τα ράσα σου, είναι ένοχος για ηθική αυτουργία σε απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα το αποφασίσουν τα δικαστήρια.

    Γιατί προφυλακίζεται μόνον αυτός, είναι και δική μου απορία.

    Όμως, το ότι είναι αυτός και όλη η κομπανία του είναι, συν τοις άλλοις, και πλασιέ θαυμάτων και προφητειών με το αζημίωτο, αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται από τις συνεντεύξεις του και από τις ιστοσελίδες του “Βατοπαιδίου” και των φίλων του παιδιού των βάτων.

    Το ότι διακινείται παραφιλολογία όπου ο πνευματικός πατήρ του και οι μαθηταί του είχαν ακόμη και διαπληκτισμούς με βατράχια, και ότι έχουν προφητεύσει την κάθοδο του Μόσκοβου και την Συντέλεια του κόσμου, και το ότι υπόσχονται ότι, αν οι στείρες γυναίκες αγοράσουν αγιασμένη κορδέλα από την Αγία Ζώνη θα τεκνοποιήσουν, είναι κάτι που μπορεί ο οποιοσδήποτε να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.

    Να και ένα μικρό δείγμα γραφής των διακινητών θαυμάτων:

    “Ἂν ζητήσουν μὲ εὐλάβεια τὴ βοήθειά της Παναγίας, τοὺς δίδεται τεμάχιο κορδέλας ποὺ ἔχει εὐλογηθεῖ στὴν λειψανοθήκη τῆς Ἁγίας Ζώνης• ἂν ἔχουν πίστη, καθίστανται ἔγκυες.”

    (Αυτό το βρήκα στην ιστοσελίδα “Αγία Ζώνη”, h*tp://www.agiazoni.gr/article.php?id=26322138942156739831)

    Αφήνω στο πλάι το λεγόμενο “σκάνδαλο Βατοπαιδίου”. Το θέαμα μοναχών που αυτοδιαφημίζονται ως προφήται και θαυματοποιοί, εμένα μου φαίνεται όχι μόνο φαιδρό, αλλά και ανόσιο. Και επίσης το να χρησιμοποιείς τα “θαυματοποιά” ιερά αντικείμενα ως μέσον αποκομιδής κέρδους, εμπορευόμενος τον ανθρώπινο πόνο και απελπισία, είναι τουλάχιστον ηθικά μεμπτό, αν όχι ποινικά κολάσιμο (διότι κατά την φράση του άραβα χρηματιστή, “δεν υπάρχουν νόμοι που τιμωρούν την εκμετάλλευση του μαλ@κα”).

    • Professor Moriarty avatar
     Professor Moriarty @ Professor Moriarty 28/12/2011 16:48:35

     "αποκόμισης κέρδους" (πολλά "σκουπίδια" διάβασα...)

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Professor Moriarty 28/12/2011 19:44:15

      Δυστυχώς και πολλοί ανόητοι πιστεύουν σε θεό και μάλιστα προβάλλουν σε εκείνον και την νοητική τους αδυναμία.

      Μια και αναφέρθηκες σε ανοήτους, και για να καταλάβουν και κάποιοι άλλοι καλοπροαίρετοι αφελείς την "πνευματική" σας κατάσταση, παραθέτω και αυτό το βίντεο με τον "γκουρού" σας:

      h*tp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3EZ7lSOMbA4#!

      Αυτή την παραληρηματική παραφιλολογία την έχετε αναγάγει σε "ορθοδοξία"; Σοβαρά;

      Κάποιοι, βέβαια, πουλάνε το παραμύθι, και κάποιοι το αγοράζουν.

      Αλλά όποιος θέλει να δεί ποιοί είναι τα κορόιδα και ποιοί οι "έξυπνοι" ... ακολουθεί την ροή των χρημάτων, από ποιές τσέπες βγαίνουν, και σε ποιανών τσέπες μπαίνουν (he just follows the money).

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Professor Moriarty 28/12/2011 19:45:38

     Στο βιβλίο "Αδερφοφάδες" (νομίζω) του Καζαντζάκη, περιγράφεται πως κάποτε στα εξαθλιωμένα χωριά μας κυκλοφορούσανε κάθε τόσο θεομπαίχτες καλόγεροι πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
     Μια μέρα πέρασε ένας τέτοιος και ζητούσε κοτόπουλα κλπ για να τους ευλογήσει η κάρα κάποιου Άγιου που κρατούσε στα χέρια του.
     Μα, του λένε οι χωρικοί, πριν από μερικές μέρες πέρασε ο τάδε καλόγερος και μας είπε πως το κρανίο που είχε είναι του ιδίου Αγίου. Και ήταν και πιο μεγάλο.
     Ναι, λέει ο πονηρός μοναχός.
     Εκείνο ήταν το κρανίο του Άγιου όταν ήταν μεγάλος. Τούτο δω που έχω εγώ, είναι από όταν ήταν ακόμη παιδί!

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Strange Attractor 28/12/2011 20:19:08

      Μάλλον αυτήν την ιστορία του την είπε η Γαλάτεια, που με τη σειρά της την έμαθε από έναν ζωηρό κουρέα του Κολωνακίου...

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Strange Attractor 28/12/2011 21:59:45

      SA, αν έχεις διαβάσει την Πάπισσα Ιωάννα του Ροΐδη, θα θυμάσαι την ιστορία με τους καθολικούς καλόγερους που μετέφεραν κάτι λείψανα αγίων. Στο πανδοχείο μέθυσαν και κατευθύνθηκαν προς την Ιωάννα για να ασελγήσουν, και αυτή για να αμυνθεί τους χτυπούσε με το οστό της κνήμης του Αγ. Μαρκελλίνου. Ακόμα θυμάμαι το γέλιο έριξα με την περιγραφή....

  • athos avatar
   athos @ Professor Moriarty 28/12/2011 15:29:18

   Περισσοτερα ηταν τα θαυματα, ανιδεε γραικυλισκε (ουτε καν γραικυλε).

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ athos 28/12/2011 20:07:19

    Εσύ είσαι ο Athos από τους Τρείς Σωματοφύλακες του (πατρός) Δουμά, ή απλώς κάποιος greeklish ellinaras??

 5. σημεία των καιρών avatar
  σημεία των καιρών 28/12/2011 13:14:49

  80 χρόνια κομουνιστικής δουλείας κατέστησαν τα αντανακλαστικά των Ρώσων υγιή. Την ίδια ώρα οι απανταχού νεοέλληνες αποκρίνονται με εξυπνάδες. Εικόνα σου ο εκλεγμένος πρωθυπουργός σου λαέ μου (ΓΑΠ) και σου μοιάζει...

  • nick avatar
   nick @ σημεία των καιρών 28/12/2011 13:45:17

   Ακριβώς φίλε μου... ακριβώς...
   Κάποιες φορές νομίζει κανείς ότι οι Ρώσοι είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες. Πιο Σέρβοι και από τους Σέρβους.
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
   "Το Διεθνές Φόρουμ Ασφαλείας που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 επισφράγισε η συναισθηματική και σκληρή ομιλία που έκανε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Κονιούζιν. Στο Φόρουμ που ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου Δημοκρατίας της Σερβίας Μπόρις Τάντνιτς και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή καλεσμένων από τις βαλκανικές χώρες και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκή Ένωσης , ο πρέσβης Κονιούζιν ύψωσε την φωνή του απευθυνόμενος στην αίθουσα. Ο Ρώσος πρέσβης φωνάζοντας « δεν υπάρχει κανένας Σέρβος στην αίθουσα αυτή» κατηγόρησε τους συμμετέχοντες με το να μην υπερασπίζονται τα δικαιώματα της Σερβίας πάνω στο Κόσοβο. Ο Κονιούζιν που άφησε να εννοηθεί ότι ορισμένοι Σέρβοι προσπαθούν να αφήσουν στον έλεγχο της Δύσης τη Σερβία , τόνισε πως σαν Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της Σερβίας. Ο ρώσος πρέσβης αποχώρησε τέλος από την αίθουσα με την αιτιολογία ότι δεν του δόθηκε περισσότερος χρόνος για να συνεχίσει την ομιλία του."

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ nick 28/12/2011 14:40:11

    Ναι, μεγάλη βοήθεια προσέφεραν οι Ρώσοι στους Σέρβους οι Ρώσοι. Στα λόγια όμως, γιατί από πράξεις μηδέν. Απλά την έβλεπε να ισοπεδώνεται από τους άδικους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Είδα πόσο στήριξαν και τον Καραμανλή που τους έκανε όλα τα ( υπερβολικά) χατίρια, εκθέτοντας τη χώρα ( και τον εαυτό του) στην ανελέητη οργή της υπερδύναμης. Κοινώς, αν βασίζεσαι στους Ρώσους, τα πιασες τα λεφτά σου...

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ μεταρρυθμιστής 28/12/2011 15:01:36

     Σόρρυ για την επανάληψη της λέξης " Ρώσοι" εις διπλούν.

    • ΕΛΛΗΝ avatar
     ΕΛΛΗΝ @ μεταρρυθμιστής 28/12/2011 16:24:09

     πεστε γιατι οι ΝΔ ταυτιζουν τις οικονομικες δοσοληψιες με την προσφυγη του πουτιν.
     ΑΠΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΑ 300.000.000 ΟΡΘΟΔΟΞΟΥς ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΥΜ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Κ.Λ.Π

    • jctergal avatar
     jctergal @ μεταρρυθμιστής 28/12/2011 21:46:04

     Εμείς βασιζόμαστε κατά κύριο λόγο στην μεγάλη αξιοπιστία των Γερμανών.

     Μπήκαμε στο ευρώ για αυτούς. Φοβερή κίνηση απίστευτα αποτελέσματα.

     Επίσης πολύ αξιόπιστοι κ πολύ εντάξει. Επέστρεψαν το κατοχικό δάνειο, το χρυσό, ενώ ήταν 100% εντάξει κ στις αποζημιώσεις.

     Τέλος μιλάς για Ρωσία Γιέλτσιν τότε με το μπουκάλι αγκαλιά. Άλλο Πούτιν άλλο Γιέλτσιν. Άλλο βόλλεϋ άλλο τρόλλεϋ.

 6. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 13:48:07

  ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ: Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κανένα θέμα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η υπενθύμιση του Λουκασέβιτς ότι ο Εφραίμ βρέθηκε στη Ρωσία πρόσφατα ως μέλος αντιπροσωπείας μοναχών του Αγίου Όρους, οι οποίοι συνόδευσαν την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, προσβάλει τα ιερά και τα όσια μας. Σε λίγο οι Ρώσοι θα μας ζητήσουν να τους δώσουμε και την δικογραφία της υπόθεσης για να απονείμουν αυτοί δικαιοσύνη.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 13:55:00

   Το σχόλιο αυτό είναι η απάντηση μου στον σχολιαστή με το ψευδώνυμο "ψυχραιμία"

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 14:29:58

    Πότε λειτούργησε σωστά σε σημαίνον πρόσωπο η δικαιοσύνη της χώρας; Ποτέ! Και τώρα λειτουργεί με υπερβάλλοντα ζήλο όταν πριν κοιμόταν. Μήπως μας είπαν γιατί είναι επικίνδυνος ο Εφραίμ ώστε να δικαιολογήσουν προφυλάκιση; Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα πλέον οι λειτουργοί της "αδικοσύνης" και αυτοί που στηρίζουν τέτοιες παράνομες αποφάσεις. Και μην πει κανείς για κριτική σε δικαστές. Το παραδικαστικό δεν αποκαλύφθηκε ποτέ πλήρως και δεν έκλεισε πολλούς μέσα. Υπάρχουν κι άλλοι...

    • kaiser de avatar
     kaiser de @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 14:45:51

     @Χρήστος Δημάρης
     to elliniko kratos den mporei na steilei strato kai
     astynomia sto Agio Oros, apo to elliniko dikaio.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ kaiser de 28/12/2011 15:19:11

      Και συ τώρα τι μου γράφεις; Έγραψα εγώ ότι πρέπει να πάει στρατός και αστυνομία στο Άγιο Όρος;

     • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
      ΝΙΚΟΛΑΣ @ kaiser de 28/12/2011 16:31:20

      Υπάρχει συνέχεια αστυνομία στις Καρυές. Τί είναι αυτά που γράφεις;

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 15:15:52

     ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ; Μα τι μου γράφεις; Σε άλλο σχόλιο μου έχω γράψει ότι θεωρώ την προφυλάκιση του Εφραίμ άδικη. Αυτό όμως είναι η προσωπική μου γνώμη. Όμως τι σχέση έχει αυτή η γνώμη μου με την παρέμβαση της Ρωσίας; Η Ρωσία πρέπει να παρεμβαίνει όποτε συμφωνεί με μένα και με σένα και δεν πρέπει να παρεμβαίνει όποτε διαφωνεί με σένα;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 14:02:19

   Αγαπητέ το ΔΝΤ και η ΕΕ μας έχουν καταστήσει υπόδουλους, όχι η Ορθόδοξη Ρωσία, η οποία επρότεινε και δάνειο, το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε.

   Από την έκθεση του Ιερού Κειμηλίου στη Μόσχα συγκεντρώθηκαν χρήματα τα οποία και παρεδόθηκαν στην Εκκλησία της Ελλάδας για συσσίτια και στέγαση.

   Οι Μητροπόλεις είναι οι μόνες που κάνουν πανελλαδικά κάτι οργανωμένο για πεινασμένους και άστεγους Έλληνες ανοίγοντας και τους ξενώνες των μοναστηριών.

   Μήπως ταίζει το ΚΚΕ και ο Σύριζα τον κόσμο; ¨Η τους βάλανε στα σπίτια τους τα μεγαλοστελέχη;
   Αυτοί τους θέλουν στο δρόμο για να επιταχυνθούν οι "επαναστατικές διεργασίες"!

   Όσον αφορά τον υπόδικο Εφραίμ διαβάζω στο Ελλάς Ορθοδοξία:
   [...]Είναι γνωστό πως το Βατοπαίδι κάνει εδώ και χρόνια πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης: Διαθέτει συσσίτια σε άπορους, χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθάει αστέγους κλπ. , θέσπισε επίδομα πολυτέκνων και βοήθεια στους ΕΛΛΗΝΕΣ Πομάκους, με σχεδιασμό ακόμα και για ανέγερση σχολείων στα χωριά τους!

   (Ο ελληνόφωνος τζέφρι είχε πάει στα πομάκικα χωριά και είχε υποσχεθεί μαθήματα στα Τουρκικά!!! -Εχίνος-)
   Ποιος αντιδρά σε αυτά; Μα φυσικά, το τουρκικό προξενείο και οι μουφτήδες.[...]
   Ο κος υφυπουργός της δικαιοσύνης εκλέγεται εκεί πάνω στα μειονοτικά χωριά...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ αλλενάκι 28/12/2011 14:31:02

    Εύγε κοπέλα μου. Εσένα σου αξίζει η ευχή Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

    • nick avatar
     nick @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 14:36:51

     Μπράβο αλλενάκι. Χρόνια πολλά!

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ αλλενάκι 28/12/2011 14:56:17

    ΕΥΛΟΓΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ: Η υπόθεση του Εφραίμ δεν έχει καμία σχέση με το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Να μην ξεχνάς ότι τα λεφτά αυτά είναι λεφτά των πιστών και όχι του Εφραίμ ή οποιουδήποτε άλλου. Η υπόθεση του Εφραίμ δεν έχει καμία σχέση και με την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου. Η υπόθεση του Εφραίμ δεν έχει καμία σχέση και με το ποιός υποδούλωσε την Ελλάδα. Ο ίδιος ο Εφραίμ θα έπρεπε να κάνει αυτές τις διακρίσεις και όχι εγώ. Κάθε διαχειριστής των χρημάτων του λαού πρέπει να δίνει λογαριασμό για την διαχείριση του. Αν ο Εφραίμ είναι αθώος τότε η αθώωση του είναι μια πανεύκολη υπόθεση. Η εμπλοκή αυτών που εσύ έγραψες με την υπόθεση Εφραίμ μόνο εύλογες υποψίες δημιουργεί.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 15:22:37

     Η τοποθέτησή μου ήταν σαφής και ακριβώς πάνω στην ανάρτηση (έγραψα ΥΠΟΔΙΚΟΣ Εφραίμ).
     Η ανησυχία της Ρωσίας θεωρείται ξένη επέμβαση, την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ η Γερμανία και η ΕΕ σταυρώνουν τη χώρα και τους κατοίκους της και της πίνουν το αίμα.

     Μόνο εσύ πολύ κακόπιστα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και απαντάς άλλα αντ' άλλων και σε όλα τα υπόλοιπα.

     Καλές γιορτές και σε σένα.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ αλλενάκι 28/12/2011 15:34:31

      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ: Η ανάρτηση που σχολιάζουμε αφορά την παρέμβαση της Ρωσίας και αυτήν ακριβώς την παρέμβαση σχολίασα. Σε άλλες αναρτήσεις μπορείς να δείς την γνώμη που έχω και για την ΕΕ και το ΔΝΤ και την Γερμανία. Γράφεις ότι σχολιάζω άλλα αντ΄ άλλων. Για πες μου σε παρακαλώ πολύ όταν ρωτας στο σχόλιο σου: "...Μήπως ταίζει το ΚΚΕ και ο Σύριζα τον κόσμο;..." εγώ τι θα έπρεπε να σου απαντήσω;

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 15:53:03

      Αν γνώριζες, θα με ενδιέφερε να ακούσω μια απάντηση ή μια ενημέρωση πάντως.

      Κάνουν κάτι; Οργανώνουν κουζίνες; Φροντίζουν για σίτιση/στέγαση ή θα τα λύσει η επανάσταση 'όποτε...';

      Απλά πράγματα, για το ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ αλλενάκι 28/12/2011 16:57:29

      ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ: Τα κόμματα είναι "πολιτικά" μαγαζάκια. Όχι μόνο δεν κάνουν τίποτε για τον Ελληνικό λαό αλλά παίρνουν και τις επιδοτήσεις τους από το κράτος μας!

     • ο προδοτης avatar
      ο προδοτης @ αλλενάκι 29/12/2011 16:36:40

      μονο που το ΔνΤ ή αλλους εμεις (ΧΕΙΡΙΣΤΑ) τους καλεσαμε στο παιγνιδι. Νομιμα (παρα την θεληση του λαου...νομιζω ). Ενω ο Πουτιν σαν ενας παγκοσμιος Κατατζαφερης επεμβαινει οπου γουσταρει

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 15:50:56

     Η υπόθεση του Εφραίμ συντηρείται για να συζητάει ο κόσμος κάτι που παραπέμπει σε κυβέρνηση ΝΔ και σκανδαλολογία και όχι για τους πασόκους, τον Παπανδρέου με τις αρλούμπες του για να κρατήσει όσο μπορεί την προεδρία και την προσπάθεια συμφερόντων να μην πάει σύντομα η Ελλάδα σε εκλογές

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 16:17:24

     "Αν ο Εφραίμ είναι αθώος τότε η αθώωση του είναι μια πανεύκολη υπόθεση."

     Γιά ῞Ελληνες δικαστές;;; χαχαχα!

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Φωτεινή 28/12/2011 16:31:10

      ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΘΩΟΙ: Μια διεφθαρμένη δικαιοσύνη απαλλάσει τους ενόχους ενώ γνωρίζει ότι είναι ένοχοι. Ευτυχώς για μας δεν έχουμε φθάσει στο σημείο η δικαιοσύνη μας να καταδικάζει αθώους ενώ γνωρίζει ότι είναι αθώοι.

     • juliet avatar
      juliet @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 16:56:19

      Xρήστο ,αφιερωμένο
      ''Η δικαιοσύνη βαστά σπαθί.Σαν της πάρεις το σπαθί ,απομένει μόνο με τη ζυγαριά.Αυτήν την έχουνε όμως και οι μπακάληδες''.Μυριβήλης

     • tak avatar
      tak @ Χρήστος Δημάρης 28/12/2011 16:56:57

      Τι λες; Δεν υπάρχουν δικαστές στο "Βερολίνο"...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 28/12/2011 14:59:18

    Χρόνια πολλά και σε σας!

 7. Parrot avatar
  Parrot 28/12/2011 13:52:47

  δεν του δόθηκε περισσότερος χρόνος για να συνεχίσει την ομιλία του.”
  ==
  Ω! Τι βαρβαροτης..
  Αλλα μεσιε ,κανε μας μια κατα .."προσεγγιση" προβλεψη..
  Τι δηλαδη περιπου θα ελεγε..
  Δεν μπορει "κατι θα ξερεις εσυ"..

  Εκει "πανω" παντως το εχουν παραξεφτιλισει με την Vodka,Ημαρτον λεμε..

  • nick avatar
   nick @ Parrot 28/12/2011 14:35:06

   παπαγάλος πρεσβείας, ψηφοφόρος ΓΑΠ ή και τα δύο;

   • Parrot avatar
    Parrot @ nick 28/12/2011 14:49:36

    ψηφοφόρος ΓΑΠ ..
    ==
    Πες οτι αλλο θες .. Αλλα παρακαλω μην με ξαναβρισεις με αυτο το χυδαιο τροπο..
    Θα σε σκοτωσω και ..σοβαρολογω..
    Ακους εκει του γαπα.. Ημαρτον

 8. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 28/12/2011 14:11:06

  Ας μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα.

 9. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 28/12/2011 14:45:28

  ΧΑΧΑ μ αρεσει που ορισμενοι πανηγυριζουν για τη προφυλακιση Εφραιμ και σκουζουν για τον ΄΄ωμο παρεμβατισμο της Ρωσιας΄΄....Για το Μακαρο ομως που εχει διαπραξει τα ακατανομαστα και ελαφρα τη καρδια η Ελληνικη ΄΄δικαιοσυνη΄΄ ευκολως δεν τον εκρινε προφυλακιστεο και υποποτο φυγης και μετα τη κοπανησε με ελφαρα στα Σκοπια κανουν μουγγα στη στρουγκα....Ετσι κυριοι 2 μετρα και 2 σταθμα Ελληναρες!!! Αναθεμα και αν καταλαβε κανεις σε αυτη τη χωρα τι σοϊ σκανδαλο ειναι αυτο του Βατοπεδιου , που ειναι η αληθεια και που τα ψεμματα...και φυσικα το πιο εντυπωσιακο ειναι και το timing της συλληψης του Εφραιμ....Τεσπα ψιλα γραμματα για πολλους..οπως και να εχει ολοι ειναι αθωοι μεχρι να τελεσιδικησει το δικαστηριο...Εμεις ομως εδω αθωωνουμε η καταδικαζουμε αλα καρτ....
  Καλη χρονια με υγεια για ολους και καλο κουραγιο για το ανηφορικο και δυσκολο 2012!!!!

 10. kprotop avatar
  kprotop 28/12/2011 15:00:19

  Έχει μεγάλη πλάκα που οι ΚΚΕδες βρίζουν την Ρωσσία...

 11. Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ avatar
  Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 28/12/2011 15:19:06

  ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ. ΟΣΟΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ .........ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΧΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΘΑ ΚΑΝΩ 2 ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ........ΤΟΣΟΣ ΦΟΒΟΣ?ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΝΟΣ ΑΔΑΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ.......ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ?ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΜΟΥ ..........Η ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ......ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ .....

 12. athos avatar
  athos 28/12/2011 15:36:35

  Επειδη οπως παντα, στη χωρα του παραλογου και της "λογικης" πως για...ολα φταινε οι παπαδες, υπαρχουν οι διαφοροι ξερολες υπερκριτες εκ του μακρωθεν φυσικα, καλο ειναι να βαζουμε ορισμενα πραγματα στη θεση τους, ετσι ωστε να μην πεφτουν θυματα μαυρης αντιχριστιανικης προπαγανδας οσοι δεν γνωριζουν:

  Συμφωνα λοιπον με το επισημο καταστατικο του Αγιου Ορους, το οποιο ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ το ελληνικο κρατος, δικαιωμα παρεμβασης και επεμβασης με οποιονδηποτε ειρηνικο τροπο στην αθωνικη πολιτεια εχουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΕΚΕΙ.

  Δηλαδη η Ελλας, η Ρωσια, η Βουλγαρια και η Ρουμανια (πιθανον και η Ουκρανια).

  Επομενως, ορθα παρεμβαινει η Ρωσια.

  Αυτη ειναι η πραγματικοτητα, οσο κι αν δυσαρεστει ορισμενους. Δεν σημαινει πως επειδη το "ελληνικο κρατος" κυβερναται απο χριστιανομαχους που θελουν την ισοπεδωση με ατομικη βομβα του Αγιου Ορους, πρεπει να κανουν το ιδιο και οι υπολοιποι ορθοδοξοι λαοι.

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ athos 28/12/2011 16:43:55

   Αγαπητέ athos,
   φυσικά κάνεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΑΘΟΣ και ΝΟΜΙΚΑ.
   Το "Δικαίωμα Επέμβασης" δεν αφορά ΠΟΙΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - τελεία και παύλα.
   Ο Εφραίμ - δυστυχώς - διώκεται για Κακουργήματα (Ποινικά αδικήματα). Εαν δηλαδή κάποιος μοναχός "σκοτώσει" κάποιον στο Αγιο Ορος, θα ζητήσουμε την άδεια του Πούτιν για να τον συλλάβουμε;
   Δεν σας κάνει εντύπωση ότι μια δικτατορία - όπως είναι η Ρωσία του Πούτιν - θέλει να μας δώσει μαθήματα Δημοκρατίας;
   Τελειώνοντας ήθελα να κάνω και μερικές παρατηρήσεις για την "υπόθεση Εφραιμ"
   1. Ο Εφραίμ - όπως και κάθε άλλος κατηγορούμενος - είναι ΑΘΩΟΣ μέχρι να δικαστεί.
   2. Στο μέτρο της προσωρινής κράτησης, έχει γίνει ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ από την δικαιοσύνη, κυρίως από τον ΦΟΒΟ των Δικαστών.
   3. Η Ορθοδοξία δεν μπορεί να ταυτιστεί ούτε με τον Εφραίμ, ούτε με μένα, ούτε με σένα. Πολύ περισσότερο βέβαια με "αγιες ζώνες" και "παραμύθια της χαλιμάς"....

   • athos avatar
    athos @ np_complete_problems 28/12/2011 18:18:44

    Το αν η Αγια Ζωνη ειναι "παραμυθι", το μαρτυρουν τα χιλιαδες θαυματα της, που δεν μπορεις να αμφισβητησεις.
    Οσο για τα υπολοιπα, σαφεστατα η Ρωσια εχει δικαιωμα παρεμβασης ως χωρα με έννομα συμφεροντα στο Αγιον Ορος, που βλεπει αυτο να διασυρεται απο γραικυλισκους χριστιανομαχους.
    Τελος, αν ο Πουτιν εχει επιβαλει...δικτατορια, τοτε εν Ελλαδι ζουμε σε...δημοκρατια.

 13. gryphon avatar
  gryphon 28/12/2011 15:41:44

  Yπαρχει και μια παλια ιστορία που ειχε σχεση παλι με τήν Ρωσία και αποδεικνυει περίτρανα τήν υποκρισια τών παπαγαλων τής πρεσβειας κι εδω που κατηγορουν τήν ρψσικη πλευρα για παρεμβαση στήν δηθεν ανεξαρτητη ελληνικη Δικαιοσυνη.
  Δέν ειχε συλληφθει πριν μερικα χρονια (to 2003) ο εβραιος αρχιληστής Γκουσινσκι στο αεροδρομιο επειδη εκρεμμουσε ενταλμα συλληψης του?.Υπηρξε τοτε αιτημα απο ρωσικης πλευρας για τήν εκδοση του στήν Ρωσια.Υπενθυμιζω οτι ο τυπος αυτος εχει κλεψει δισεκατομμυρια δολλαρια ενεχεται σε υποθεσεις δολοφονιας και ακομη και σε αποπειρα ενοπλης καταληψης της εξουσιας τήν περιοδο Γιελτσιν.
  Αμεσως τοτε επενεβη ο Τομας Μιλλερ αλλα και το διεθνες εβραικο λομπι για να πιεσουν για την αποφυλακιση του.Τα δυο κομματα εξουσιας δε πασοκ και νδ κατ'εντολη προφανως των αμερικανοεβραιων εκαναν ωμη παρεμβαση στελνοντας εν ενεργεια!!! βουλευτες τον Βγοντζα απο το πασοκ και τον Λυκουρεζο απο τήν νδ να υπερασπιστουν αυτον τον γκανγκστερ και να εμποδισουν την εκδοση του στην Ρωσια.Οπως και εγινε βεβαια.Ο εισαγγελεας τον αφησε ελευθερο για να αποδειχθει για ακομη μια φορα ποσο ανεξαρτητη ειναι η ελληνικη Δικαιοσυνη και ποιος κυβερνα αυτη τήν χωρα.

  • juliet avatar
   juliet @ gryphon 28/12/2011 16:07:59

   Τα είπες όλα !Η ''ανεξάρτητη'' Ελληνική Δικαιοσύνη γέρνει ,ανάλογα προς τα που είναι φορτωμένη,σαν το γάΐδαρο .Ενώ ο Τσοχά ,ο Ρόκος ,η παρέα του Αλή-Μπαμπά ,κυκλοφορεί , φουμάρει πούρα ,πουλάει τσαμπουκά και είναι ΑΘΩΟΙ σαν τα άσπρα προβατάκια .

  • apis22 avatar
   apis22 @ gryphon 28/12/2011 16:52:35

   Να μια ιστορία που είχα ξεχάσει. Σε ευχαριστώ πολύ που την θυμήθηκες. Ίσως θα μπορούσε να γίνει ξεχωριστή ανάρτηση.

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/12/2011 15:49:11

  Noμίζω ο Ψυχραιμία τα είπε όλα στο σχόλιο της 28/12/2Ο11 στις 1:Ο3 pm

  "Ρε τι επαθε ο Δημας.Πρεπει να απαντησει στο ρωσικο ΥΠΕΞ τωρα.
  Καλυτερα να κανει το κοροιδο οπως ολη η ΝΔ.
  Φανταζεσαι να εχεις περασει ολη τη ζωη σου στην ελληνικη δεξια και στα γεραματα να βγουν απο το Κρεμλινο και να σε κατηγορουν οτι φυλακιζεις παπαδες."

 15. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/12/2011 15:54:25

  Ο Εφραίμ δεν πρέπει να προφυλακιστεί αν αφού δεν υπάρχει βεβαιωμελνη ζημία του δημοσίου

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/12/2011 15:55:54

   Ο Εφραίμ δεν πρέπει να προφυλακιστεί αφού δεν υπάρχει βεβαιωμένη ζημία του Δημοσίου

 16. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 28/12/2011 16:23:42

  Είναι αλήθεια πως κάποιοι ακόμη δεν κατάλαβαν πως η Ρωσία δεν είναι σοβιετία, άρα το ΚΚΕ μπορεί να βρίζει άνετα τον Πούτιν που αδελφοποίησε το κόμμα του με τη ΝΔ. Κάποιοι δεν κατάλαβαν πως ο κοιμισμένος Ιερώνυμος και ο λαλίστατος Βαρθολομαίος παρέδωσαν και επίσημα το Άγιο Όρος στο Πατριαρχεί της Μόσχας. Ο Βαρθολομαίος όταν ένας διάκονος μνημόνευσε κάποτε το Χριστόδουλο "ποιμενάρχη" σε Μητρόπολη της Μακεδονίας επέβαλε στον μακαριστό επιτίμιο ακοινωνησίας!. Σήμερα κάνει την πάπια..
  Έστω κι ένας να πίστευε πως κάποιοι δεν είναι εμπαθείς με τον Εφραίμ, τί λέτε τώρα; Τί θα μπορούσε να κάνει ο ηγούμενος; Να ανταλλάξει και πάλι την λίμνη; Τί συζητάμε τώρα; ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο για να ξαναμπεί η ΝΔ στο κάδρο της σκανδαλολογίας ήταν αυτό. Επανήλθε και ο Κοντομηνάς..
  ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΎΛΟΣΤΑ που έλεγε κι ο Κωνσταντάρας...

  • Mara avatar
   Mara @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 28/12/2011 19:39:42

   Ξέχασες το κυριότερο. Οι μεγάλες μορφές της αδέκαστης... δημοσιογραφίας όπως είναι ο Παπατζής, ο Αυτιάς, από ότι φαίνεται θα στελεχώσουν την δημοσιογραφική ομάδα του Κοντομηνοκάναλου.
   Όλα τα "καλά" παιδιά στην μάχη της αντικειμενικής... ενημέρωσης χα χα!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 28/12/2011 19:52:21

   Ο Βαρθολομαίος επέβαλε επιτίμιο ακοινωνησίας στον Χριστόδουλο, αλλά όταν ο αρχιεπίσκοπος της "Ορθόδοξης" (ο Θεός να την κάνει...) Εκκλησίας της Φινλανδίας (που υπάγεται στο Πατριαρχείο!) πηγαίνει χέρι-χέρι με γκέι ακτιβιστές, ο Βαρθολομαίος κάνει την πάπια.
   Δείτε εδώ αν δεν με πιστεύετε:
   h++p://theoprovlitos.blogspot.com/2009/05/romanian-elders-on-ecumenism.html
   Αντίθετα, αν ο "ορθόδοξος" αρχιεπίσκοπος της Φινλανδίας είχε μνημονεύσει τον πατριάρχη Μόσχας 4ο στη σειρά αντί 5ο, θα είχε φάει σίγουρα ποινή αργίας από το Φανάρι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Όλα και όλα, ο Βαρθολομαίος είναι κέρβερος στην "κανονική τάξη" (όπως την εννοεί αυτός). Τα δόγματα και οι ηθικές διδασκαλίες, άστα να κουρεύονται, ποιος ασχολείται πια με αυτά; Το έχει πιάσει το νόημα....
   Και αυτή η "Αγία και Μεγάλη Σύνοδος" που θέλει να συγκαλέσει, αν δείτε την ατζέντα της, είναι αηδίες: Η σειρά μνημόνευσης των πατριαρχών και το περιβάλλον (!!!). Ούτε θέματα βιοηθικής, ούτε δογματικά, ούτε ουσιαστικά κανονικά ζητήματα, τίποτα.

 17. Γιώργος avatar
  Γιώργος 28/12/2011 16:28:13

  Ανοήτη και γελοία ανακοίνωση του ΥΠΕΞ μας. Η δικαιοσύνη έχει θάψει αμέτρητες υποθέσεις που αφορούν το ΠΑΣΟΚ, αλλά ξέθαψε τη μία και μόνη που υποτίθεται πως εμπλέκεται η ΝΔ...και μιλούν για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

  • tak avatar
   tak @ Γιώργος 28/12/2011 17:00:29

   Εκείνος καλέ με τα υποβρύχια, τον πώς τον λένε; Σάκης Χατζαρόπουλος ή κάτι τέτοιο, πού είναι; Είναι μαζί με τον Εφραίμ;

 18. Αργοναύτης avatar
  Αργοναύτης 28/12/2011 16:56:12

  Είδατε τι υποδοχή φύλαξαν στον ρασοφόρο, τον Ρασπούτιν ; Ο σκοταδισμός σε πλήρη ανάπτυξη. Όλη η μαυρίλα της εκκλησίας, σε παράταξη. Παπάδες, μοναχοί, μοναχές, τσεμπέρια, γιλέκα, χριστιανούρες, παλιοημερολογήτες, νεοημερολογήτες, και δεν συμμαζευόσαντε. Μόνο Ιεχωβάδες, Μορμόνοι και Κουακέροι, λείπανε. Ούτε η νύχτα των κρυστάλλων έτσι.
  Κάπου λέει πως ο φανατισμός, είναι η μοναδική μορφή θέλησης, που μπορείς να εφυτέψεις σε άτομα δειλά, αμόρφωτα, και ηττοπαθή.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Αργοναύτης 28/12/2011 17:27:59

   Για το τελευταίο σου, κάτι σαν τις συγκεντρώσεις των αριστερών δλδ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ TopGunZ 28/12/2011 19:44:30

    Χαχα, η αριστεράντζα έχει τη μοναδικότητα στο ISO στις "συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας" και φοβάται μην το χάσει. Κάτι σαν τα ΑΑΑ του Σαρκοζύ. Θα μας επιβάλουν και σιωπητήριο σε λίγο που με το παραμικρό κλείνουν τους δρόμους και τις πλατείες.

  • athos avatar
   athos @ Αργοναύτης 28/12/2011 18:21:17

   Εννοεις τους αλαλαζοντες ισλαμιστες που εκει κοντα στον Κορυδαλλο, καθε χρονια μαζευονται κι αιματοκυλιζονται για χαρη του...Αλλαχ;
   Τι; Δεν σε ενοχλουν αυτα και ειναι "δικαιωμα";
   Και δεν ειναι δικαιωμα η διαμαρτυρια ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;
   Ε βεβαια...ζητω η δικαιοσυνη και η δημοκρατια!

  • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
   Πελασγός ο Μιλήσιος @ Αργοναύτης 28/12/2011 20:56:23

   Αργοναύτη, Φωταδιστή μου,

   Ανδρείε μου εσύ, παραμορφωμένε μου, αήττητέ μου εσύ!
   Να χαρώ την Κολχίδα σου...

   Παρ' Υμών ενδεής

   Πελασγός ο Μιλήσιος

 19. ΜΠ avatar
  ΜΠ 28/12/2011 17:16:26

  Μία απλή, χαζή ή αφελής αν θέλετε απορία:
  Αν όντως έγιναν ανταλλαγές με το Δημόσιο, από την πλευρά του Δημοσίου ποιοί υπέγραψαν;;;;;; Αυτοί δεν θα έπρεπε να έχουν κατονομαστεί και να παραπέμπονται ταυτόχρονα με τον Εφραίμ;;;;;; Απορία ψάλτου...βήξ!!!!!!!!!

 20. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 28/12/2011 17:18:23

  Ας αφήσουμε τη μεταφυσική κι ας ασχοληθούμε με το βασικό πρόβλημα της χώρας μας: την διάλυση της Δικαιοσύνης.
  Η σημερινή παραίτηση των εισαγγελέων δεν πρέπει να μείνει έτσι!

  Αν ακόμη συζητάμε για την Ρωσία κι αν έπρεπε να πάρει θέση ή όχι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 21. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 28/12/2011 17:40:26

  Μα γιατί τόσο "ενδιαφέρον" της Ρωσίας για την προφυλάκιση ενός καλογέρου;
  Τι λόγος της πέφτει; Δεν κοιτάζει τα χάλια του το ρωσικό καθεστώς, όπου όχι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν, αλλά και η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει ιδιαίτερα.
  Εάν είναι ένοχος ο καλόγερος να πληρώσει, όπως πρέπει να πληρώνει κάθε πολίτης, που αποδεικνύεται ένοχος για τις πράξεις του.
  Και το όψιμο ενδιαφέρον του τύπου για την Ρωσία, ότι θα μας βοηθήσει οικονομικά, ενώ αυτοί δυστυχούν... Στην Ελλάδα η κοινή λογική υποφέρει δραματικά και ο κάθε ανιστόρητος λέει ότι του αρέσει.
  Υ.Γ. Για τους ανιστόρητους, που ενώ δεν θέλουν να έχουν ούτε καλημέρα με το βιβλίο, αποφαίνονται επί παντός επιστητού: στα 183 χρόνια πορείας του ελληνικού κράτους και έθνους, ότι κερδίσαμε, τα κερδίσαμε με τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς. Για τον απλούστατο λόγο, ότι συνέπλεαν (και συμπλέουν) τα συμφέροντα μας με τα συμφέροντα των δημοκρατικών αυτών δυνάμεων.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Μεσσήνιος 28/12/2011 18:25:05

   Έχεις απόλυτο δίκιο!
   Να καταλάβουμε τη γεςωστρατηγική του ιστορικού γίγνεσθαι.

   Ο εθνικός ηγέτης και ο φαύλος:
   http://www.youtube.com/watch?v=OMWOKw78oUs

 22. Θύμιος avatar
  Θύμιος 28/12/2011 18:26:43

  Θύμιος είπε:

  28/12/2011 στις 6:24 pm


  Η “προβοκάτσια Σημίτη υπέρ μεσαίωνα” (ΟΑΚΚΕ) -ταυτότητες -, είχε αποτέλεσμα, την εκλογή Φώφης στην Νομαρχία Αττικής, και την ίδρυση του ΛΑΟΣ. Ώστε ο Καραμανλής να κυβερνάει μ’ έναν Τατούλη, και χωρίς την Νομαρχία Αττικής.
  Τώρα με τον Εφραίμ, κάτι τέτοιο παίζετε. Ή να ιδρυθεί νέο κόμμα ή να αβανταριστεί άλλο, ήδη υπάρχον, ή να αλλάξει συμμαχίες το ΠαΣοΚ και να πάει με τον Κουβέλη, και με τον αντικληρισμό, να γλιτώσει τις εκλογές.
  Πολιτική είναι η τέχνη του να σε υπηρετούν οι άνθρωποι………..νομίζοντας ότι τους υπηρετείς?

 23. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 28/12/2011 18:43:01

  μηπως θα επρεπε ο Εφραιμ να ασχοληθει και με ανευρεση κοιτασματων πετρελαιου στο Αγιο ορος ;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΕΛΛΗΝ 28/12/2011 19:30:42

   Τσακ Νόρις τον έκανες τον παπούλη....

 24. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/12/2011 18:44:24

  Εγώ κρύβω επώνυμο, εσύ προθέσεις και σκοπούς. Ποιο είναι πιο επικίνδυνο λες; Μας έχετε τρελάνει με τον αριστερισμό, το διαφωτισμό, τον προοδευτισμό, και σας πειράζει απίστευτα ο Χριστιανισμός που είναι ο βασικός λόγος που λέγεσαι Έλληνας. Εκτός αν σε ενοχλεί. Να το πεις ανοιχτά όμως! Από τη μεριά μου είμαι ευγνώμων στην Εκκλησία μου πάντως που κράτησε την ελληνορθόδοξη συνείδηση ζωντανή.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Γεώργιος Τ. 29/12/2011 01:18:23

   Γεώργιε Τ. εδώ κάνεις λάθος. Ο Χρήστος ο Δημάρης, παρόλο που είναι αριστερός, υπερασπίζεται κι αυτός την Αλήθεια της Ορθοδοξίας. Καμία σχέση με τα σαπρόφυτα του φωταδισμού και του αντικληρικαλισμού.

   Από την άλλη όμως, καλά κάνει η Ρωσική πλευρά και καταδικάζει. Επισημαίνει αλήθειες και δεν θα έπρεπε να μας φταίει η Ρωσία αλλά όσοι γελοιοποιώντας την ελληνική δικαιοσύνη της έδωσαν δικαίωμα να παρέμβει. Μάλιστα, θεωρώ θετικό το ότι κάποιος (έστω κι αν αυτός ήταν η Ρωσία) υπερασπίστηκε τους θεσμούς, απέναντι στην μη ελληνικών συμφερόντων κυβέρνηση που υφιστάμεθα.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ ΚΜ 29/12/2011 01:33:52

    Καλησπέρα ΚΜ!

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Χρήστος Δημάρης 29/12/2011 01:39:37

     Γειά σου Χρήστο! Χρόνια πολλά!

 25. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/12/2011 18:45:36

  Μπράβο παλικάρι μου. Διάνα έπεσες! Στα άλλα κράτη κοκοκο...

 26. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/12/2011 18:50:58

  Πρότεινε ο Πούτιν μνημόνια και ξεπουλήματα κε Δημάρη; Πως μιλάς για άλλα αντ' άλλων; Τώρα που έχει αποδειχθεί πως σου έδινε με καλούς όρους δάνειο 25 δις και 100δις για να έχει ναυτική βάση στη Σκύρο και ο γαπ τον έγραψε και αθέτησε συμφωνίες Πούτιν-ΚΚΒ; Όταν το νάτο για τις βάσεις του δεν δίνει τίποτα, και σε χρεώνει για τα καύσιμα των αεροσκαφών που την έπεσαν στη Λιβύη; Όταν κρατάει δέσμιο το Αιγαίο μέσω της απειλής των "τούρκων" στρατηγών για πόλεμο αν πας στα 12νμ; Με τι σκεπτικό κρατάς αποστάσεις από Ρωσία; Αφού προφανώς δεν κινδυνεύει η ανεξαρτησία σου.

  • Mara avatar
   Mara @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 19:24:00

   Αγαπητέ Γιώργο,

   Δεν υπάρχει σκεπτικό.... υπάρχει κόλλημα...
   Ακούνε Ρώσους και σεληνιάζονται.
   Τρέμουν τέτοιες συμμαχίες και το είδαμε "περίτρανα" με την περίπτωση Καραμανλή.

   • jctergal avatar
    jctergal @ Mara 28/12/2011 21:40:29

    Οι Ρωσία είναι ένα μεγάλο μαγαζί όπως όλα τα υπόλοιπα (το Αμερικάνικο, το Κινέζικο, το Γερμανικό, το Γιαπωνέζικο).

    Κ κάθε μαγαζί θέλει τα συμφέροντά του.

    Έλα που :

    1. Ο Ρώσος είναι εκτός αγοράς (στην Ελλάδα), άρα θα δώσει περισσότερα από ότι δίνουν ή μάλλον μόνο παίρνουν οι τρέχοντες νταβατζήδες

    2. Ο Ρώσος έχει μακροπρόθεσμα στρατηγικά συμφέροντα (π.χ. Αιγαίο, Κυπριακό) σε πλήρη συμφωνία, όταν ο ένας νταβατζής (ΗΠΑ) παίζει Τουρκία κ ο άλλος (Γερμανία) ούτε τον νοιάζει και να τον ένοιαζε δεν έχει στρατό να παίξει.

    3. Τέλος από τα σωστά του Καραμανλή (που τον κράτησε ζωντανό με τις φωτιές) ήταν η εξωτερική πολιτική, το βγάζεις κ αυτό σκάρτο. Πράσινα γυαλιά; Πρασινοφρουρός ακόμα μετά την χρεοκοπία του Παπατζή;

    Άρα δεν σεληνιάζεται ο κόσμος, απλά καταλαβαίνει τι τον συμφέρει κ τι όχι.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Γεώργιος Τ. 29/12/2011 01:46:15

   Συμφωνώ με αυτά που λες και εύχομαι η χώρα μας να συνεργαστεί με την Ρωσία.

 27. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/12/2011 18:55:39

  Ευτυχώς για σένα που δεν υπάρχουν τέτοιοι νόμοι λοιπόν... Όσο για τα θαύματα, επίπαμε: "Είπε ο ανόητος από μέσα του πως δεν υπάρχει Θεός..."

 28. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/12/2011 18:59:31

  Δε στέλνει εμβάσματα τώρα ο Πούτιν βλέπεις. Κάποτε έπεφτε βροχή το χρήμα από το μητρικό ΚΚ στα ανά τον κόσμο και πεινούσε ο λαός ομαδικά για να περνούν καλά τα παιδιά μέσα και να χτίζονται φρούρια στον Περισσό. Αυτό είναι ο κομμουνισμός στην πράξη...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γεώργιος Τ. 28/12/2011 19:16:00

   Τα παίρνουν από αλλού μη στεναχωριέσαι. Όλοι αυτοί είναι επαγγελματίες δηλ. ζουν από τις "αγωνιστικές κινητοποιήσεις." Το θέμα είναι ποιος τους τα ρίχνει και πως μπορείς να τους κόψεις τη ροή της χρηματοδότησης.

 29. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 28/12/2011 19:15:41

  και βέβαια μπορώ να "αμφισβητήσω" τα "χιλιάδες θαύματα της αγίας ζώνης" και αυτούς που τα "μαρτυρούν".
  Οπως ακριβώς μπορώ να αμφισβητήσω και τα "χιλιάδες θαύματα" των "μάγων της Αφρικής" και αυτών που "βλέπουν κάθε μέρα εξωγήινους" και των χιλιάδων Μωαμεθανών που "μαρτυρούν τα θαύματα του Αλλαχ" κλπ κλπ κλπ
  Αγαπητέ μου, η Ορθοδοξία ΔΕΝ έχει καμμία σχέση με την "παραγωγή θαυμάτων".

 30. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/12/2011 19:18:26

  H ανακοινωση του ρωσικου ΥΠΕΞ δεν μπαινει στην ουσια της υποθεσης αλλα στην νομιμοτητα της προφυλακισης.
  Επικαλειται το ΕΔΑΔ (Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων) που ΔΕΝ ειναι οργανο της ΕΕ αλλα του Συμβουλιου της Ευρωπης στο οποιο μελος ειναι και η Ρωσια.
  Στο οργανο αυτο καθε μελος μπορει να επεμβαινει στα εσωτερικα του αλλου οταν παραβιαζονται ανθρωπινα δικαιωματα και μαλιστα πολλα μελη εχουν κατα καιρους διαμαρτυρηθει για τις φυλακισεις μη αρεστων προσωπων στη Ρωσια.
  Αυτη ειναι η νομικη πλευρα του ζητηματος.Η διπλωματικη οπως προκυπτει απο την ανακοινωση ειναι οτι η προφυλακιση ενος προσωπου που εγινε δεκτος απο τον προεδρο της Ρωσιας και μεγαλο πληθος πολιτων της τον ετιμησε μπορει να θεωρηθει ως αδιαφορια της Ελλαδος για τις ευαισθησιες της Ρωσιας.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ψυχραιμια 28/12/2011 20:51:46

   Δε λέω, δικαίωμα μιας χώρας να βγάζει ανακοινώσεις αν νομίζει ότι καταστρατηγούνται ανθρώπινα διακαιώματα σε μια άλλη χώρα, ακόμη κι αν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που το διαπιστώνει αυτό. Και δικαίωμα της άλλης χώρας να απαντήσει με δική της ανακοίνωση. Σιγά τα ωά, πολύ κακό για το τίποτα.
   Για να γίνω και εγω λίγο κακός όμως: Ποιες ακριβώς "αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα" παραβιάζει η νομότυπη προφυλάκιση από τις νόμιμες δικαστικές αρχές μιας χώρας ενός κατηγορουμένου για εγκληματικές πράξεις; Τι γνώση της δικογραφίας έχει η Ρωσία για να κρίνει αν ήταν η απόφαση νομικά δικαιολογημένη; Τι λένε οι "αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα" για τις δεκάδες επιθέσεις και δολοφονίες ανεξάρτητων μη αρεστών στην εξουσία δημοσιογράφων στη Ρωσία;

 31. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/12/2011 19:18:35

  Χθες πλακώθηκαν σαν Μάο Μάο επάνω στον πανάγιο τάφο στην Ιερουσαλήμ Αρμένιοι με Ελληνες καλόγερους.
  Με στυλιάρια και μπουκάλια!
  Αυτοί τι είναι άραγε; Χριστιανοί ή Μαμελούκοι;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Strange Attractor 28/12/2011 19:41:51

   Oταν σε γειτονιές της Αθήνας επιβληθεί η σαρία, θα νοσταλγήσεις τους γραφικούς καλόγερους και τα καμώματά τους. Για κατέβα κατά Κάτω Πατήσια και Αχαρνών σε παρακαλώ.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ΒΙΣ 28/12/2011 19:47:53

    Όταν έγραφα εδώ μέσα άρθρα για τους Αφγανούς και τα γιαταγάνια, και για το απέραντο λούνα παρκ της ανομίας εξαιτίας των λάθρο, εσύ που ήσουν;
    Στον εσπερινό;

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Strange Attractor 28/12/2011 19:52:18

     Μεταξύ άλλων:
     h--p://www.antinews.gr/2011/02/19/86452/

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Strange Attractor 28/12/2011 19:59:04

     Επειδή έχεις γράψει στο είπα, τις θυμάμαι πολύ καλά τις αναρτήσεις σου. Δεν είμαι κανένας θρησκόληπτος που δικαιολογεί καμώματα παπάδων, αλλά στη Βηθλεέμ η κατάσταση είναι πολύ περίεργη με τα ιδιοκτησιακά, και στα Ιεροσόλυμα επίσης. Αν δεν ήταν αυτοί οι γραφικοί Αγιοταφίτες, θα τα είχαν πάρει όλα Αρμένιοι και Λατίνοι. Εντάξει, μπορεί για μερικούς στην Ελλάδα το να πάρουν τον Πανάγιο Τάφοι οι Αρμένιοι να μην σημαίνει τίποτα, για πολλούς άλλους όμως σημαίνει πολλά. Δογματικές και θεολογικές συζητήσεις δεν έχω κάνει εδώ μέσα, σέβομαι και τον άθεο και τον αγνωστικιστή και τον αλλόθρησκο, αλλά και αυτός να σέβεται εμένα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Strange Attractor 28/12/2011 20:03:54

   Για το πόσους νεομάρτυρες έχουμε ως χριστιανοί από τους ομοϊδεάτες σου έχεις ιδέα; Και ξέρω καλά ότι αν σας δινόταν η ευκαιρία, θα κάνατε τα ίδια πάλι.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ΒΙΣ 28/12/2011 20:27:21

    Εσύ είσαι παλιός. Μήπως πρόλαβες και τον Άγιο Πρεβέζης;
    Ή τον άλλο τον παπα Ρούπα ή κάπως έτσι;

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Strange Attractor 28/12/2011 21:04:07

     Τον Νάκο;

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Strange Attractor 29/12/2011 00:16:01

     Νάκος,Μιχαλονάκου,Φάνης ο έφηβος και τα μυαλά στα κάγκελα.

 32. EvThymios avatar
  EvThymios 28/12/2011 19:27:17

  Το καλύτερο, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, θα ’ταν να ενωθεί η Ρωσία με την Αμερική, μ’ έδρα την Κωνσταντινούπολη & ενδιάμεσο την B.P. Όλα τα ενδιάμεσα ας γίνουν σάντουιτς. Τι χρειάζεται ή ανεξαρτησία της Γαλλίας ή της Γερμανίας σήμερα; Ότι κι η Αθηναϊκή ανεξαρτησία, τότε που ο Άτταλος Γ΄ χάριζε το κράτος του στους Ρωμαίους, ή η Κλεοπάτρα γίνονταν ερωμένη (& λομπύστρια) Ρωμαίων στρατηγών και πολιτικών. Αν δεν δέχεται η Γερμανία να χάσει την ανεξαρτησία της, με ποίο τρόπο θα δεχθεί η Αμερική.

 33. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 28/12/2011 19:59:27

  Αφιερωμένο στους ηγέτες της Ελλάδας και στο πώς δε θα φτάσουν το επίπεδο του Πούτιν...γιατί η Ελλάδα είναι πολύ δημοκρατική σε όλους εκτός ως προς τους Έλληνες..
  h__p://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-s2xltFxQn4

 34. jctergal avatar
  jctergal 28/12/2011 21:27:13

  Με την Ρωσία κάνουμε το μάγκα για να γλύψουμε Αμερικανο-Γερμανούς;

  Όταν οι Γερμανοί βάζουν τους Ράιχενμπαχ κ τους Φου(Που)στερ τότε δεχόμαστε αναμίξεις στα εσωτερικά μας;

  Όταν μας βγάζουν κ..δάκτυλα με την Αφροδίτη; Δεν τρέχει κάστανο;

 35. Θύμιος avatar
  Θύμιος 28/12/2011 21:32:54

  Το καλύτερο, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, θα ’ταν να ενωθεί η Ρωσία με την Αμερική, μ’ έδρα την Κωνσταντινούπολη & ενδιάμεσο την “B.P.” Όλα τα ενδιάμεσα ας γίνουν σάντουιτς. Τι χρειάζεται ή ανεξαρτησία της Γαλλίας ή της Γερμανίας σήμερα; Ότι κι η Αθηναϊκή ανεξαρτησία, τότε που ο Άτταλος Γ΄ χάριζε το κράτος του στους Ρωμαίους, ή η Κλεοπάτρα γίνονταν ερωμένη (& λομπύστρια) Ρωμαίων στρατηγών και πολιτικών. Αν δεν δέχεται η Γερμανία να χάσει την ανεξαρτησία της, με ποίο τρόπο θα δεχθεί η Αμερική. Σ’ αυτό το πλαίσιο ας επανέλθουν, αλλά μ’ άλλον τρόπο, τα του σχεδίου Αvνάν,
  -ενιαία δικοινοτική δημοκρατία, μ’ άλλη αυτόνομη δικοινοτική δημοκρατία, στο εσωτερικό της, και μ’ αντίθετη πόλωση-. Με συνομοσπονδιακούς θεσμούς -αλλά όχι συνομοσπονδία- υπό την αιγίδα: Ο.Α.Σ.Ε./Δ.Α.Σ.Ε., Βρετανικής Κοινοπολιτείας, Ε.Ε. & Ο.Η.Ε.

 36. jctergal avatar
  jctergal 28/12/2011 21:51:54

  Εμείς δεν θέλουμε αναμίξεις μόνο στο λεκτικό (Ρωσία), προτιμούμε έμπρακτες αναμίξεις στα εσωτερικά μας.

  Όπως έκανε ο Γιλμάζ κ η Τσιλέρ. Όχι μόνο λόγια, οι άνθρωποι έβαλαν κ φωτιές. Οι άνθρωποι κάνουν έργα.

  Αυτές είναι αναμίξεις. Τέτοια γουστάρουμε εμείς.

 37. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 29/12/2011 03:19:56

  Οι ρώσοι καλά μας τα είπαν. Ή μάλλον καλά τους τα είπαν γιατί μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ταυτίζεται με το πνεύμα της Ρωσικής δήλωσης. Πιθανότατα και εμείς θα αντιδρούσαμε αν στην σημερινή ρωσία διώκονταν ορθόδοξοι ηγέτες.

  Πρέπει να περιμένουμε κλιμάκωση των αντιδράσεων και από άλλες ορθόδοξες χώρες με πρώτη την Κύπρο.

  Οι δικαστικοί λειτούργησαν νομότυπα και είχαν δικαίωμα να πάρουν τέτοια απόφαση. Προσωπικά όμως, με προβληματίζει για ποιον λόγο δεν επέλεξαν κάτι πιο ήπιο όπως περιορισμό στην μονή. Με προβληματίζει και αυτό που είπαν οι δικαστικοί ότι έχει "εγκληματική ροπή" ο Εφραίμ. Έγινε κάποια δίκη μήπως όπου κρίθηκε ένοχος ή με τέτοια, τέλος παντων, ροπή; Μυρίζομαι τόνους κομπλεξιζμού.

 38. boanerges avatar
  boanerges 29/12/2011 08:33:07

  Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.
  Κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι η ορθόδοξη παραφωνία σε μια Ευρώπη του καθολικισμού και της προτεσταντικής ηθικής. Έτσι μας βλέπουν στη Δύση. Ευρώπη και Αμερική. Ως παραφωνία.
  Ορισμένοι βλέπουν τη δικαίωση της ισονομίας και της "διάκρισης" των εξουσιών στην περίπτωση του Εφραίμ. Μιλάμε για πολιτική σκέψη αμοιβάδας.
  Η ισονομία ετέθη σε πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση του Εφραίμ, που φυλακίστηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα και μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία και τα πλήθη των εκατομμυρίων σκοταδιστών Ρώσων που συνέρρευσαν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη. Και όλα αυτά είναι φυσικά τυχαία. Και βγαίνει ο άλλος από πάνω να μιλάει για τη σωστή λειτουργία του κράτους που θα πρέπει να επικροτούμε. Θαυμαστός ο συγχρονισμός των ελληνικών θεσμών. Σκέτη ανατριχίλα.
  Είδε κανείς εχθές το βράδυ τον Μπετενιώτη στον Σκάι; Σπαρταριστός. Όποιος είναι πικραμένος να κάτσει να δει το σχετικό απόσπασμα. Όταν τον ρώτησε η Κοσιώνη γιατί δεν επιδεικνύεται η ίδια μεταχείριση στους εμπλεκόμενους πολιτικούς απάντησε με έναν τρόπο εκπληκτικό: μπορούν φυσικά και οι πολιτικοί να δικαστούν και να φυλακιστούν, είπε, αρκεί να παρουσιαστούν στις αρχές αυτοβούλως και να ζητήσουν να δικαστούν.
  Σε ευχαριστώ ρε μεγάλε. Καιρό είχα να γελάσω τόσο πολύ.

  Κατά τα άλλα κάποιοι δεν χάνουν την ευκαιρία να βγάλουν το αντιχριστιανικό τους μένος με παρόμοιες ευκαιρίες. Αλλά τους έχουν απαντήσει από το βάθος των αιώνων οι πλέον αρμόδιοι με τα θέματα αυτά.
  Παλλαδάς ο Αλεξανδρεύς, εθνικός, Ε' μ.Χ. αιώνας: "Αν εμείς είμαστε ζωντανοί, τότε η ζωή είναι νεκρή".
  Διαβάστε: Θεόδωρου Ζιάκα, "Αυτοείδωλον εγενόμην", εκδ. Αρμός

 39. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 29/12/2011 11:10:39

  Με τη Ρωσία κάνουμε τους νταήδες , ενώ με την τροικανή χούντα τις κότες. Θαυμάστε ελληνική πολιτική. Αν υπάρχει ένα ισχυρό κράτος με το οποίο έχουμε έχουμε αιώνιους δεσμούς και μας βοήθησε τόσο πολύ στον αγώνα της ανεξαρτησίας είναι η Ρωσία. Δεν υπάρχει Έλληνας,αριστερός ή δεξιός ή κεντρώος που να μην το αποδέχεται αυτό. Ιδιαίτερα με τον Πούτιν που είναι πολύ ικανός και έξυπνος ηγέτης.

 40. juliet avatar
  juliet 29/12/2011 15:02:11

  Tι έγινε παιδιά με τον κύριο Δημάρη τα βάλατε; Ολοι πρέπει να συμφωνούν με σας ; αλλιώς ρίχνουμε λάσπη; ξέρετε καμμιά φορά μπορεί η λάσπη να εκτοξεύεται αλλά αν κάνεις το λάθος και βάλεις το χέρι σου κοντά .... πονάς εσύ ο ίδιος.Πονάτε; τι έφυγε από το μαντρί; εδώ υπάρχει ελευθερία και σεβασμός .Τι είναι αυτά;

 41. Φὠτης avatar
  Φὠτης 30/12/2011 16:48:31

  Θα πρεπε πάντως και για τον Επίσκοπο Αρτέμιο να γινότανε τα ίδια...

  Βλ. Ο επίσκοπος Αρτέμιος βαδίζει τον δρόμο του»μαρτυρίου»

  http://simeron.wordpress.com/2011/12/30/o-episkopos-artemios-vadizei-ton-dromo-toumartyriou/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.