#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/08/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες το 2010 – σε μόνιμη κατάθλιψη οι ΈλληνεςΣύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων από τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (1018), που λειτουργεί η ΜΚΟ Κλίμακα υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα. «Εχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί, εάν όχι τριπλασιαστεί», λέει χαρακτηριστικά  στην «Καθημερινλή» ο κλινικός ψυχολόγος της Κλίμακας κ. Αρης Βιόλατζης, αναφέροντας ότι από περίπου μία την ημέρα που ήταν η συχνότητα των αυτοκτονιών το 2009, σήμερα έχουν ξεπεράσει τις δύο. Ακόμα χειρότερα: πρόκειται για τις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες, υποπολλαπλάσιες δηλαδή του πραγματικού αριθμού, μιας και οι θάνατοι αυτοί λόγω του ισχυρού ακόμα στίγματος καταγράφονται συνήθως ως δυστυχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότερο ευάλωτη στην αυτοκτονία είναι η ηλικιακή ομάδα των 35-55, ενώ οι άνδρες φαίνεται ότι επιλέγουν πιο «αποτελεσματικούς» τρόπους. Απαγχονισμός, φάρμακα, πυροβολισμός είναι οι τρεις συνηθέστερες μέθοδοι. Η αυτοκτονία πάντως είναι μια πολύ μοναχική πράξη και έχει μεγάλο πόνο, τονίζουν οι ειδικοί.

Οσοι τηλεφωνούν στη γραμμή παρέμβασης της Κλίμακας είναι άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση, σε απελπισία. Νιώθουν ότι είναι βάρος στους άλλους, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς. «Οι δεσμοί τους έχουν διαταραχθεί και αυτό είναι που παράγει τον αυτοκτονικό ιδεασμό». Τι είναι όμως αυτό που θα κάνει κάποιον να προχωρήσει την τελική ευθεία; «Πολλοί παράγοντες, ένας εξ αυτών είναι και τα βιώματά τους. Εάν έχουν εμπειρία με καταστάσεις βίας και πόνου, οδηγούνται ευκολότερα στην αυτοκτονία. Είναι ενδεικτικό ότι έχουμε μεγάλα ποσοστά στις γυναίκες γιατρούς και στις ιερόδουλες. Γι' αυτό άλλωστε τονίζουμε πόσο καταλυτικό ρόλο μπορεί να διαδραματίζει η βία μέσα στην οικογένεια...».

Μόνιμα σε …κατάθλιψη για τα οικονομικά οι Έλληνες

Άλλη έρευνα που δμοσιεύτηκε στα ΝΕΑ έδειξει οτι η κατάθλιψη για τα οικονομικά είναι πλέον μόνιμη για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είναι παγιωμένα οι πλέον απαισιόδοξοι στην Ευρώπη, ακόμη και από τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους, ενώ όλο και περισσότεροι δανείζονται για να τα βγάλουν πέρα.

“Είναι φανερή η παγιωμένη απαισιοδοξία και η ανασφάλεια που κυριαρχεί στους καταναλωτές ως αποτέλεσμα των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής τα οποία έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες, χωρίς ακόμα οι όποιες θετικές ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας να είναι αρκετά πειστικές για έξοδο της χώρας από την κρίση”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα του ΙΟΒΕ το οποίο, ως γνωστόν, αποτελεί επιστημονικό εργαλείο του ΣΕΒ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Οι Έλληνες καταναλωτές εξακολουθούν έτσι εμφανίζονται ως οι πιο απαισιόδοξοι ευρωπαίοι πολίτες, για έκτο κατά σειρά μήνα, πίσω από τους Ρουμάνους (στις -62 μονάδες ο σχετικός δείκτης) και τους Βούλγαρους (20 μονάδες χαμηλότερα).

Ειδικότερα, από τη μελέτη προκύπτουν τα εξής:

Επιδείνωση βλέπει το 70% των νοικοκυριών

Οι προβλέψεις των Ελλήνων καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους προσεχείς 12 μήνες καταγράφουν μικρή βελτίωση τον Ιούλιο, με το σχετικό ισοζύγιο να βελτιώνεται κατά 2 μόλις μονάδες από το ιστορικό χαμηλό του Ιουνίου (στις -52). Το ποσοστό όσων θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα τα οικονομικά τους θα παρουσιάσουν ελαφρά βελτίωση διαμορφώνεται στο 6% (από 4%), ενώ όσοι προβλέπουν ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση περιορίζονται στο 69% (από 75%). Οι αντίστοιχοι δείκτες της ΕΕ και της Ευρωζώνης διαμορφώνονται στις -5 και -6 μονάδες αντίστοιχα.

Απαισιόδοξες προβλέψεις για την χώρα

Οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας τους το προσεχές 12-μηνο παραμένουν αμετάβλητες τον Ιούλιο, μετά από ένα οκτάμηνο συνεχούς υποχώρησης, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -63 μονάδες, μία μόνο μονάδα υψηλότερα από την ιστορικά χαμηλή τιμή του Μαρτίου του 2009. Το ποσοστό των καταναλωτών που προβλέπουν ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση περιορίζεται στο 78% (από 81%), με τους αντίστοιχους δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη να διαμορφώνονται στις -13 και -14 μονάδες.

Εξασθένηση της πρόθεσης για αποταμίευση

Η πρόθεση για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες υποχωρεί, μετά από ένα δίμηνο ελαφράς ανάκαμψης και διαμορφώνεται στις -65 μονάδες, πολύ κοντά στην ιστορικά χαμηλή τιμή του δείκτη το φετινό Απρίλιο (-67 μονάδες). Από τα ελληνικά νοικοκυριά, το 64% (από 67%) δεν θεωρεί καθόλου πιθανή την αποταμίευση το επόμενο 12μηνο, ενώ ως πιθανή ή πολύ πιθανή την κρίνει και πάλι ένα 18%-19%. Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, οι αντίστοιχοι δείκτες διαμορφώνονται και πάλι στις -6 και -9 μονάδες αντίστοιχα.

Το 92% βλέπει άνοδο της ανεργίας

Οι προβλέψεις των καταναλωτών για την εξέλιξη της ανεργίας τους προσεχείς 12 μήνες, αν και βελτιώνονται ελαφρά, παραμένουν κοντά στο ιστορικά υψηλό του Ιουνίου, με το σχετικό δείκτη στις +86 μονάδες (από +88). Το ποσοστό των νοικοκυριών που κρίνει ότι η ανεργία στη χώρα το επόμενο 12μηνο θα αυξηθεί, φθάνει το 92% (από 95%). Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη καταγράφεται ήπια αποκλιμάκωση στις +31 και +27 μονάδες αντίστοιχα.

Σε χαμηλά επίπεδα η πρόθεση για μείζονες αγορές

Η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, κ.λπ.) σημειώνει οριακή άνοδο και διαμορφώνεται στις -62 μονάδες (από -64), μετά από τέσσερα διαδοχικά χαμηλά ρεκόρ τους προηγούμενους μήνες. Το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνει ότι δεν θα μεταβάλλει τις δαπάνες του αυξάνεται στο 16% (από 14%), ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα τις μειώσουν λίγο ή πολύ περιορίζονται οριακά στο 75%. Σε ΕΕ και Ευρωζώνη, οι σχετικοί δείκτες διαμορφώνονται στις -23 μονάδες.


Διευρύνεται το ποσοστό των νοικοκυριών με χρέη


Ως προς την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 24% των καταναλωτών δηλώνει ότι έχει αυξήσει λίγο ή πολύ την αποταμίευσή του, ενώ περιορίζεται στο 53% (από 56%) το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα». Το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι έχουν χρεωθεί διευρύνεται στο 14% (από 8%), το υψηλότερο φετινό ποσοστό, ενώ 8% (από 11%) αντλεί από τις αποταμιεύσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασίλειος Ρέρρες avatar
  Βασίλειος Ρέρρες 05/08/2010 08:26:22

  Ευχαριστούμε διά τήν ενημέρωση....
  Αλλά ακόμα καί εσείς δέν μας λέτε πού είναι καί τί ακριβώς κάνει ή Ελενα Πα-
  ναρίτης (ή μαθήτρια τού Φουκουγιάμα)....
  Καί μέ τί μισθό παρακαλώ....
  Ευχαριστώντας εκ τών προτέρων....
  μετά τιμής.... κλπ....

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/08/2010 08:30:50

  Έτσι όπως πάμε, θα ξεπεράσουμε τη Νορβηγία και τη Σουηδία, που έχουν τα πιο υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως. Αυτές οι χώρες, μολονότι το βιοτικό επίπεδό τους είναι επίσης από τα υψηλότερα, έχουν την ιδιομορφία του κλίματος και το ηλιοστασίου (σχεδόν μόνιμη νύχτα το χειμώνα) που οδηγεί τους ανθρώπους σε κατάθλιψη. Εδώ, ο ΓΑΠ "κατάφερε" το πλεονέκτημα της Ελλάδας με το κλίμα και το ηλιοστάσιο να το ανατρέψει πλήρως, καταβαραθρώνοντας το βιοτικό επίπεδο και οδηγώντας τους Έλληνες στην εξαθλίωση και στην κατάθλιψη.

  • haidopoulos avatar
   haidopoulos @ Αυριανιστής 05/08/2010 09:14:41

   πανε φιλε οι ξεγνιαστες μέρες του σημιτη και της αφθονιας

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ Αυριανιστής 05/08/2010 09:50:53

   ΛΑΘΟΣ για τους σκανδιναβούς.
   Κοιτάξτε το h**p://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate.
   Οι αυτοκτονίες παραείναι σύνθετο φαινόμενο για να αναλυθούν τόσο απλοϊκά. Η Κύπρος έχει περισσότερο ήλιο από εμάς και ηπιότερο οικονομικό κλίμα αλλά έχει 4,3 αυτοκτονίες έναντι 2,8 δικών μας ανά 100000 κατοίκους και έτος.

 3. ινδός συντηρητής πισίνας avatar
  ινδός συντηρητής πισίνας 05/08/2010 09:16:28

  πανε φιλε οι ξεγνοιαστες μερες του Σημίτη

 4. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 05/08/2010 09:31:08

  αυξανονται τα υλικά αγαθά: ειμαστε ευτυχισμένοι....μειωνονται: ειμαστε δυστυχισμένοι

 5. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 05/08/2010 09:32:06

  Αλλοθι, δήθεν ευαισθησίας, ο πολυαναμενόμενος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που ψηφίστηκε κι ισχύει από Σεπτέμβριο. Πάλι οι τράπεζες καλύπτονται, μέσα από μια σειρά από γραφειοκρατικές, χρονοβόρες και πολυέξοδες διαδικασίες. Τα νοικοκυριά δεν ανακουφίζονται...

  Αμεσα, "ηθικός αυτουργός" σε αυτοκτονίες με αίτιο την οικονομική ασφυξία, θα μπορούσε, να είναι κι εκείνος ο όρος των τραπεζικών δανείων, που προβλέπει, με αντίστοιχη βέβαια επιβάρυνση, την απαλλαγή του οφειλέτη απο το χρέος του, σε περίπτωση θανάτου του...

  Με την απειλή της ανεργίας, των χρεών, της έλλειψης προοπτικής ανάκαμψης, η θηλιά των χρεών σφίγγει ασφυκτικά... Η διαπραγμάτευση, που προτείνει η κυβέρνηση με τις τράπεζες, είναι ανέδαφική... Ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος. Πως να διαπραγματευτείς λοιπόν; Πως να πληρώσεις δικηγόρους,κλπ.;

  Η κυβέρνηση μπορούσε, αλλά προφανώς δεν ήθελε...
  Η κυνέρνηση μπορούσε, να πιέσει τις τράπεζες για καλύτερη λύση υπέρ των καταχρεωμένων οφειλετών, στο χείλος του γκρεμού...
  Η κυβέρνηση μπορούσε, αλλά δεν θέλει, να σεβαστεί το άτομο σε αδυναμία κι όχι πάλι και πάλι τις πολυευνοημένες τράπεζες, τις φούσκες και τους μανδαρίνους τους.

  Ομως,ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ και δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω....

  • LG avatar
   LG @ χελιδόνι 05/08/2010 10:42:15

   προτείνετε στάση πληρωμής?

   αν δεν έχεις τίποτα δεν μπορούν να σου πάρουν τίποτα.
   οι συνέπειες θα είναι:
   -αδυναμία δανειοδότησης (μακριά κι αγαπημένοι)
   -μη δυνατότητα κατοχής περιουσίας στο όνομά σου

   υπάρχει άλλη συνέπεια?

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ LG 05/08/2010 10:45:55

    Σε φίλη έστειλαν εξώδικο με απειλή φυλάκισης..

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ LG 05/08/2010 11:06:40

    Το πιό σοφό, ανθρώπινο και επαναστατικό σύνθημα, το λέει χρόνια τώρα ο Βασίλης (Παπακωνσταντίνου), τραγουδιστά :
    "Δεν χρωστάω σε κανέναν κι ούτε θέλω πιό πολλά".
    Εξασφαλίζει την υγεία μας, οικονομία χωρίς φούσκες, ανεργία και λιγνή σιλουέττα στα (συνήθως παχύσαρκα) golden boys.
    Δυστυχώς δεν τον ακούμε.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ LG 05/08/2010 12:20:16

    Θείο κι εγώ Βασίλη τραγουδάω...

    "Εγώ δε θέλω στη ζωή να κυβερνήσω
    θέλω να μείνω οπαδός φανατικός
    αυτών που πάντοτε την τρώνε από πίσω
    και στο μηδέν ξαναγυρνάνε διαρκώς

    Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία
    εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι..."

    ...όμως αποτελώ εξαίρεση πάλι!

   • LG avatar
    LG @ LG 05/08/2010 14:20:53

    @χελιδόνι

    ας μας ενημερώσει κάποιος νομικός
    απ' ότι ξέρω
    δεν οδηγείσαι στη φυλακή για χρέη προς τράπεζες

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ χελιδόνι 05/08/2010 11:03:44

   @χελιδόνι

   "Ομως,ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ και δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω…."

   Κι ευτυχώς που δεν υπάρχει και άλλη ζωή. Γιατί αν υπήρχε ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι κι εκεί θα είχαμε τα ίδια. Οπως σ' αυτή τη ζωή. Αρχοντες και λαό. Εξουσία κι εξουσιαζόμενους. Και δεν θα χαμε πια ούτε την "διέξοδο" της αυτοκτονίας.

   Θραξ Αναρμόδιος

 6. KLE avatar
  KLE 05/08/2010 11:41:25

  Αρχιζει λοιπον την επαγγελματικη του ζωη ενας νεος με 595 ευρω τον μηνα, για πεντε περιπου χρονια θα ζει ετσι σαν πειναλεος βλεποντας τους...
  βουλευτες να παιρνουν 6000 την μηνα δηλαδη το ετησιο εισοδημα του σε εναν μηνα.
  Και παίρνοντας αυτα τα περιπου 5 χρονια θα παρει την τεραστια αυξηση και θα παει στα 740 ευρω... νομιζω,κι εκει θα θελησει να κανει οικογενεια.....
  Αμ δε....με τι προσοντα;
  Αν δεν εχει απο πισω του περιουσια εκει μπακουρης θα μεινει, θα κανει σεξ σε παραλιες, ανσανσερ, φωταγωγους και θα περιμενει να πεθανουν οι γονεις του να του μεινει το σπιτι....αν εχουν.
  Και αφου θα εργαστει 40 χρονια με αυτες τις συνθηκες,και χειροτερες ,με την ανασφαλεια μην χασει την δουλεια του, με την απειλη οτι αν δεν κανει οτι του λενε θα μεινει ανεργος,θα ερθει η ωρα να παει να παρει την συνταξη του.
  Γυρω στα 60-65, απογοητευμενος απο την ζωη που εζησε, θα εισπατει 360 ευρω τον μηνα για να επιβιωσει εως το τελος της ζωης που θα του εχει απομεινει.
  Και καλα να εχει παρει το σπιτι απο τους γονεις του...αν ειχαν...αν οχι τοτε με αυτα τα 360 ευρω τον μηνα θα πρεπει να πληρωνει ενοικιο,φως,νερο,τηλεφωνο,φαρμακα,και να....τρωει κιολας,
  Και εδω ειναι αυτο που ελεγε ο διαχειριστης μας οτι πετυχε το ακατορθωτο.....
  Εναν συνταξιουχο των 360 ευρω που θα μπορει να"ζησει"με 360 ευρω.
  Εγω αυτην την εποχη ζω με 450 και τρωω και απο κατι μικρες οικονομιες που εχω στην ακρη,ευτυχως δεν εχω ενοικιο αλλοιως θα κοιμομουν στον δρομο,αν λοιπον καποιος μετα 40 χρονια εργασιας καταφερει και επιβιωσει και καταληξει να την παρει αυτην την περιφημη συνταξη των 360 ευρω....
  Πως θα ζησει;
  Εκτος αν το σχεδιο που ειχαν και ελεγαν προεκλογικα ηταν ακριβως αυτο.
  Να μην ζησει αρκετα,η και καθολου.
  Bravo Giorgo τα καταφερες, εκανες μια περηφανη χωρα, χωρα μελλοθανατων σε 10 μηνες.
  Φαντασου τι εχεις να μας κανεις μεχρι να κλεισεις τετραετια.
  Το χρεος μπορει να το ξεχρεωσεις... εμας ομως ποτε δεν θα μπορεσεις.
  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

  • zackii avatar
   zackii @ KLE 05/08/2010 12:49:38

   Όχι φίλε. Με συνθήματα κάτω η χούντα κλπ, δεν γίνεται τίποτα. Οι ΠΑΣΟΚΟΙ έλεγαν τόσα χρόνια κάτω η χούντα του ΚΚ. Δεν έπεσε από τα συνθήματα, αλλά όταν αποφάσισε ο θείος Σαμ και προς τιμή του (και αυτό είναι σημαντικό από μένα που δεν θέλω να τον βλέπω ούτε σε φωτογραφία γιά συγκεκριμμένους λόγους) γιαί δεν ήθελε να βάλει την υπογραφή του κάτω από την προδοσία (τα γονίδια του Καραμανλή βλέπετε).
   Ενώ τα γονίδια του άλλου, που γονατιστός πήγε στον Παττακό γιά να τον αφήσει να φύγει...ρωτήστε τον Καστοριάδη όταν..τον συναντήσετε.
   Οι χούντες λοιπόν πέφτουν με αίμα..όπως με αίμα σας κάνανε να χεστείτε (MARFIN).. Και γιά να μην αρχίσει πάλι κανένας τις..@λαλακίες λέω ότι αν είναι να πάμε όλα γιά όλα, θα είμαι μπροστά. Απεργίες της πλάκας γιά 2-3 μέρες γιά να χαίρεται ο ΠΑΠ που δε θα με πληρώσει..δεν κάνω..Αν είναι να πάμε γιά τον ΤΣΑΟΥΣΈΣΚΟΥ θα έχω την καλύτερη θηλειά..

   • zackii avatar
    zackii @ zackii 05/08/2010 12:54:32

    Αν κι απ'ότι τον κόβω θα κλαίει τόσο τότε, που βλέπω να τον λυπάμαι..είμαι κι ευαίσθητος

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ zackii 05/08/2010 13:10:23

    Φίλε μου συμφωνώ. Αυτά τα χαζοβιόλικα με τις απεργίες το μόνο που θα κάνουνε είναι να καταστρέψουν και όσες μικορμεσαίες επιχειρήσεις ακόμα παραπαίουν και δεν έχουν κλείσει τελείως. Να μαζευτούμε να πέσει αίμα και ας είναι πρώτο το δικό μας.

 7. μπούλης σε διακοπές avatar
  μπούλης σε διακοπές 05/08/2010 12:51:28

  όταν χάνεις το νόημα, καλα να παθεις.

  • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
   μοναχός ρουσσόπουλος @ μπούλης σε διακοπές 05/08/2010 19:53:10

   που εισαι ρε πρωην? ........χα χα χα

 8. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 05/08/2010 14:10:50

  Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας: οι αυτοκτονίες, η υπογεννητικότητα, η αθρόα είσοδος των Παπανδρελλήνων. Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας, που δυστυχώς από τα χουντοκάναλα των νταβατζήδων έχει τεθεί σε τελευταία μοίρα, είναι το δημογραφικό. Μια δημογραφική "έκρηξη" - που δυτυχώς η κατοχική κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την αποτρέψει - θα έλυνε πολλά προβλήματα στη ρημαγμένη αυτή χώρα... Το ξέρω ότι είναι δύσκολο όταν χρωστάς να αντισταθείς στην απόγνωση, όμως όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο λίγο μόνοι μας. Πρέπει να τα καταλάβουμε αυτό: το κράτος των νταβατζήδων και των χουντοκάναλων, της κατοχικής κυβέρνησης του Πινόκιο Τσολάκογλου, του Κουτρουμάνη, του Λοβέρδου και του Σαρασγκούση, όπως και των λοιπών λαμογιών-γλειφτών-ασπονδύλων, είναι εναντίον του μέσου πολίτη. Το ενδιαφέρει μόνο η επιβίωση των λαθρομεταναστών και των λοιπών κατακαθιών, είτε είναι τραπεζίτες ή επιχειρηματίες ή παντός είδους λήσταρχοι... Ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του!

  • Misha avatar
   Misha @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 05/08/2010 14:32:54

   Πλούταρχε , έχει μαλλιάσει η γλωσσα του ευπατρίδη καθηγητή Μανώλη Δρεττάκη να μιλά εδω και δεκαετίες για το διαγραφόμενο δημογραφικό τέλος του ελληνισμού !

   Κιαντι να στηριχτει η μητρότητα νοιαζόμαστε πώς θα κονομήσουν περισσότερο οι ιδιωτες κολλητοι των εκάστοτε κυβερνωντων.

   Ποιος έλληνας μπορεί να κρατησει σπιτικό με ενα μισθό σήμερα, όπως γινόταν παλιότερα; Ποιο ζευγαρι μπορεί να αντέξει οικονομικά το βάρος της πολυτεκνίας;

   Σε όλη την Ευρωπη, την οποια υποτίθεται πως θέλουν να μιμηθούν,στηρίζονται πλουσιοπαροχα οι οικογένειες.Σε κάποιες (Αγγλία ,Γερμανία)ζουν μόνο από τα επιδόματα.

   Εδώ η γενοκτονία προχωρά κανονικά όπως σχεδιάστηκε από τους υπερεθνικούς νταβατζήδες.Στο τέλος θα είμαστε μια χώρα με 3% έλλειμμα κατα τις προσταγες τους , και 3% Έλληνες.

   • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
    Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Misha 05/08/2010 15:35:37

    Και κάτι ακόμα! Ο Δρεττάκης αποδεικνύεται όντως ένας πολύ καλός και καταρτισμένος επιστήμονας, ο οποίος φώναζε και φωνάζει περί του δημογραφικού. Τελευταία όμως, έχει αρχίσει και ολισθαίνει στον απότομο δρόμο των απόψεων της Αλ Σαχλέ και των διαφόρων ΜΚΟ, ενδιαφερόμενος αποκλειστικά για την ένταξη των λαθρομεταναστών.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Misha 05/08/2010 15:36:30

    Το Πασοκ έχει αρχίσει να αποστέλλει ατομικά προσκλητήρια στους λαθροελληνοποιημένους θυμίζοντάς τους το ευεργετικό νομοσχέδιο της ιθαγένειας και καλώντας τους να ασκήσουν τα πολιτικά εκλογικά τους δικαιώματα.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ Misha 05/08/2010 15:41:31

    Σ' εκείνους που έχουν υποβάλει χαρτιά για άδεια παραμονής τους λένε ότι φταίει ο Καραμανλής για την καθυστέρηση μέχρι το τέλος της χρονιάς. Φαντάσου τι θα λένε σ' όσους ζητούν την ελληνική ιθαγένεια...

 9. ataktos avatar
  ataktos 05/08/2010 14:19:35

  και μην κουράζουμε την ..ΜΑΝΤΑΜ .. Μαριληζα Ξενογιανοπουλου ..πάλι με το νέο ταγιερ στο ΜΕΓΚΑ θα δούμε..ουστ !!

 10. The Saint avatar
  The Saint 05/08/2010 15:08:26

  @ΚLE
  Σε καταλαβαίνω φίλε μου, είμαι σε παρόμοια θέση με σένα, και ταλαιπωρούμαι εδώ και 5 χρόνια μεταξυ ταμείου και εργασίας... Δυστηχώς η δική μας γενιά θα περασει τα χειρότερα, με αυτές τις αλλαγες, και ιδιαίτερα όσοι είναι ηλικιακά στο εύρος 40-50, γιατί ώς γνωστόν, δεν σε παόρνουν ευκολα σε δουλειές...
  Μάλιστα αυτά μετα απο μιά επιτυχημενη προσωπική επαγγελματική πορεία στο χώρο της πληροφορικής, γιά 22 συναπτά έτη... Στέλεχος σου λέει...Ονειρα που πηγαν στον βρόντο...

  Χαιρομαι πάντως που απο τις κουβέντες αγανάκτησης που ακούω, φαίνεται ότι κάτι έχει αρχίσει και ξυπνάει στον κοιμισμένο Ελληνα... Κάποιο γονίδιο που προφανώς δεν έχει επηρεαστεί απο τα αέρια που μας αμολάνε απο τον αέρα γιά να μας έχουν κοιμισμένους...

  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ λοιπόν! ΦΑΤΕ τους πριν μας ΦΑΝΕ.
  Και θα είμαι και εγω δίπλα σας οπως και όσο μπορώ...

  Ο Αγιος

 11. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 05/08/2010 15:32:23

  Συμφωνώ μαζί σου, όμως μην ξεχνάς, υπάρχει ένα θετικό στην Ελλάδα που δεν είναι τόσο έντονο στην υπόλοιπη ευρώπη, ακόμα και στις μεσογειακές χώρες: η οικογένεια, στην οποία όλοι μας καλώς ή κακώς, μερικώς ή ολικώς στηριζόμαστε και στηρίζουμε - είναι ο πατέρας, η μάνα με το σπίτι στο χωριό και τους κήπους που μπορούν να εξασφαλίσουν έστω και τα στοιχειώδη.
  Οι πιο πολλοί από μας έχουν κάποιου είδους περιουσιακό στοιχείο, όπως χωράφια. Αυτό που εν ολίγοις προτείνω, είναι η αλλαγή του υποδείγματος ζωής που ακολουθούμε και το οποίο αποδεικνύεται αυτοκαταστροφικό και αδιέξοδο. Νομίζω ότι αν θέλουμε, μπορούμε και μπορούμε μάλιστα πολύ καλά - πάντα σε πείσμα των δυναστών μας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.