#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2013 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διπλή ψυχρολουσία από την τρόικαΑγώνα δρόμου προκειμένου να πειστεί η τρόικα ότι χωρίς ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια κινδυνεύουν και οι τράπεζες και η οικονομία, περισσότερο απ' όσο θα επιβαρυνθεί η ανακεφαλαιοποίηση. Σήμερα έγινε κρίσιμη σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδας με τη συμμετοχή της τρόικας, εκπροσώπων της ΤτΕ, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Οικονομικών, της Ένωσης Τραπεζών.

Οι πρώτες πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της συνάντησης είναι θετικές, ωστόσο, δεν βγήκαν οριστικές αποφάσεις. Η τρόικα, αν και εμφανίζεται θετική ως προς την αναγκαιότητα της ρύθμισης, εντούτοις, ζητά ασφαλιστικές δικλείδες ότι δε θα επιδεινωθούν τα οικονομικά των τραπεζών ώστε να απαιτηθούν περισσότερα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση.

Η ελληνική πλευρά ανέφερε τα στοιχεία ότι για τα «κόκκινα» δάνεια επιδεινώνονται καθώς σήμερα είναι 2 στα 10 αλλά σίγουρα τους επόμενους μήνες θα «σκάσουν» κι άλλα. Όμως, η τρόικα εμφανίστηκε και πάλι αδιάλλακτη, οπότε στην παρούσα φάση δε θα πρέπει να περιμένουμε κάποια γενναία ρύθμιση.

Η δεύτερη ψυχρολουσία έρχεται από το μέτωπο των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα. Η τρόικα έβαλε φρένο στις πολλές δόσεις των 60 ή 72 μηνών και πλέον το παζάρι γίνεται για τον τελικό αριθμό τους.

Η τρόικα ζητά ο αριθμός των δόσεων να μην ξεπερνά τις 12 ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις να μπορεί να αυξηθεί στις 24. Ο αριθμός των δόσεων να αυξάνεται εφόσον ο φορολογούμενος έχει να προσφέρει εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία προς εξασφάλιση της οφειλής. Το επιτόκιο της ρύθμισης να είναι σχετικά υψηλό προκειμένου να λειτουργεί ως αντικίνητρο για τους οφειλέτες.

Να αποκλείονται πλήρως από τη ρύθμιση όσοι στο παρελθόν δεν έχουν επανειλημμένως φανεί συνεπείς σε ρυθμίσεις που τους έχουν χορηγηθεί

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Zame avatar
  Zame 08/03/2013 19:35:51

  Ω !!!.. & ετσι θα είμαστε μία πολύ-πολυ ωραία ατμόσφαιρα..

 2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 08/03/2013 19:59:15

  Δεν πιστευω η κυβερνηση να βαζει τρικλοποδιες στην Τροϊκα....

 3. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 08/03/2013 19:59:45

  Οἱ τροϊκανοί εἶναι πολύ καλοί στήν κολοκυθιά...

 4. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 09/03/2013 00:34:05

  ....Και να μη γίνεται να τους στείλεις εκεί που πρέπει να πάνε.....
  Κατάρα !!!

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 09/03/2013 00:47:00

  Είναι πραγματικά μια κοροιδία,εχουν ξεφύγει οι άνθρωποι.Σε ότι και να πρότειναν οι προυποθέσεις είναι πάντα sudokou,αφορούν ελάχιστους και το αποτέλεσμα αδιάφορο για τον πολύ κόσμο

 6. ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝ 09/03/2013 09:42:23

  Aυτός ο τροϊκανός ο Μοss που κουρεύεται ; Είναι το πιο πετυχημένο κούρεμα της κατσαρόλας που έχω δει : βάζεις την κατσαρόλα στο κεφάλι και ό,τι περισσεύει το κόβεις ! Λοιπόν, για να σοβαρευτώ : οι ευρωπαίοι "εταίροι" μας αντιμετωπίζουν σαν τροφίμους ασύλου ατόμων με διανοητική υστέρηση.

 7. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 09/03/2013 14:09:28

  Για να καταλάβω ρε παιδιά: Τι "κάνουν αγωνα δρόμου να τους πείσουν"; Τα στοιχεία της μελέτης τί λένε; Ή ηλθαν εδώ αυτοί και παρουσιάστηκαν οι "δικοί" μας χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη; Και πως θα τους έπειθαν και θα περνούσαν οτι ήθελαν; Με την ευστροφία τους, με την απαράμιλλη αχρι τουδε αποτελεσματικότητά τους ή με τον άκαμπτο χαρακτήρα τους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.