20/05/2011 13:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διμέτωπος της κυβέρνησης με ΝΔ ...ΠΑΣΟΚ για συναίνεση και απολύσεις στο δημόσιο

Σε διμέτωπη αντιπαράθεση, αφενός με τη ΝΔ και αφετέρου με το ..."άλλο ΠΑΣΟΚ" έχει μπει η κυβέρνηση για τις απολύσεις στο δημόσιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατέστησε χθες σαφές στη Βουλή, ότι δεν είναι διασφαλισµένες όλες οι θέσεις εργασίας σε οργανισµούς του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, καθώς θα ακολουθήσει αξιολόγηση των υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ. Η Ν.Δ. εµφανίζεται κατηγορηµατικά αντίθετη στην προοπτική των απολύσεων και αντιπροτείνει να εφαρµοστεί το καθεστώς της«εργασιακής εφεδρείας», που προβλέπει τη χορήγηση του βασικού μισθού στους ανενεργούς υπαλλήλους χωρίς χρονικό όριο».

Χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «η αξιολόγηση είναι αυτοσκοπός για μας», και κάλεσε τη ΝΔ  να απαντήσει αν θα πρέπει να συνεχίζουν να μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό όσοι κριθούν ακατάλληλοι από το ΑΣΕΠ. Γνωστοποίησε παράλληλα πως με διάταξη στο νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων θα προβλέπεται ότι υπάλληλοι που έχουν υποπέσει αποδεδειγμένα σε πειθαρχικό αδίκημα δεν θα περνούν καν από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ ούτε φυσικά θα μπαίνουν στο Δημόσιο.

Πρόκειται για μία απολύτως αντισυνταγματική θέση απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος, που προέβλεψε ότι αν τυχόν ψηφιστεί είναι σίγουρο ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια. Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι είναι κραυγαλέα αντισυνταγματική η προοπτική απόλυσης υπαλλήλου μέσα από την κρίση του ΑΣΕΠ και ζήτησε το θέμα των μετατάξεων να κριθεί με τις ισχύουσες διατάξεις. Ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι οι μετατάξεις θεωρούνται ως νέες προσλήψεις, που ασυνιστούν αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ.

Για κοροϊδία του κόσμου και ύπαρξη επώδυνου σχεδίου «για το ξεζούμισμα των πολιτών, πριν ακολουθήσει η αναδιάρθρωση» μίλησε παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηςΤσίπρας, χαρακτηρίζοντας ασύμβατη προς την αποστολή του την εμπλοκή του ΑΣΕΠ ως «οργάνου απολύσεων». Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης είπε ότι όσα λέει από τη μια ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και από την άλλη όσα διαψεύδει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης εντάσσονται στη λογική του μαρτυρίου της σταγόνας, ενώ είναι σίγουρο ότι θα υποχρεωθούν να απολύσουν οι φορείς, όταν τους κοπούν τα κονδύλια από τον προϋπολογισμό.

Τριπλό κυβερνητικό κάταγμα

Στην σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, εξάλλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων:

"Έχουμε ένα -θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω- τριπλό συντριπτικό κάταγμα, στο πρόβλημα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και ενδοκυβερνητικής συναίνεσης, σε ό,τι αφορά στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο:

Κάποιοι υπουργοί όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου, τις προεξοφλούν. Σας θυμίζω το απόσπασμα της ομιλίας του στο Συνέδριο του Economist που έλεγε: «Δεν μπορούμε πια να προχωρήσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε και το γεγονός ότι, όταν κλείνουν, συρρικνώνονται, συγχωνεύονται δημόσιοι οργανισμοί μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις».

Χθες, ο κ. Ρέππας, σε παρέμβασή του στο δελτίο του Mega, δήλωνε: «Η τρόικα δεν θέλει τις απολύσεις επειδή πιστεύει ότι έτσι θα λύσουμε κάποιο δημοσιονομικό πρόβλημα… αλλά για λόγους συμβολικούς». Προσθέτει, μάλιστα, πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αν διώξουμε ανθρώπους που εργάζονται 10-20 χρόνια στο Δημόσιο.

Ενώ την ίδια μέρα ο κ. Γ. Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή, έλεγε: «Όταν δε ο Πρωθυπουργός μιλάει για εκατόν πενήντα χιλιάδες λιγότερους τα επόμενα τρία χρόνια -που θα προέλθει αυτή η μείωση από αποχωρήσεις και εθελούσιες εξόδους, που αν χρειαστεί θα γίνουν- είναι προφανές ότι το λέει γιατί ακριβώς δεν υπάρχει προοπτική απολύσεων». Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης είπε χαρακτηριστικά ότι ούτε η Τρόικα έθεσε ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο, αδειάζοντας, με καθόλου κομψό τρόπο, τον υπουργό Οικονομικών.

Καταλαβαίνει τελικά κανείς τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό;

Τρικυμία εντός του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η συναίνεση

Περισσότερο σύγχυση παρά ανακούφιση φαίνεται να προκάλεσαν στην κυβέρνηση οι νουθεσίες των Βρυξελλών στη Ν.Δ. για την ανάγκη στήριξης του Μνημονίου εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ετσι, αντί οι υπουργοί να... χαίρονται που οι κ. Γιουνκέρ και Ρεν μετατόπισαν στη Ν.Δ. το βάρος της ευθύνης για την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα, χθες, μετά τους κ. Θ. Πάγκαλο και Π. Μπεγλίτη, και οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Δ. Δρούτσας έκριναν σκόπιμο να τους απαντήσουν με απαξιωτικό τρόπο λέγοντας (από το βήμα του Economist) ότι οι Ελληνες δεν χρειάζονται έξωθεν συστάσεις και μάλιστα διατυπωμένες με άκομψο τρόπο.

Το ενδιαφέρον της παρέμβασης του κ. Βενιζέλου είναι πως δεν περιορίστηκε να επαναλάβει την άποψή του για την ανάγκη μιας «εθνικής συστράτευσης», αλλά προχώρησε και στην απαρίθμηση των «θεσμών» που οφείλουν να μετέχουν στη σχετική προσπάθεια, μεταξύ των οποίων κατονόμασε τις τράπεζες οι οποίες, όπως είπε, «βρίσκονται σε σφιχτό εναγκαλισμό με το κράτος και αυτός ο εναγκαλισμός δεν πρέπει να είναι θανάσιμος, αλλά πρέπει να γίνει σωτήριος για την πραγματική οικονομία». Η άποψή του ερμηνεύθηκε ως σαφής αποστασιοποίησή του από την πολιτική που έχει υιοθετήσει ο υπουργός Οικονομικών, όπως και η αιχμή του ότι «το χρέος της Ελλάδος, αποτελώντας μόνον το 1,6% του χρέους της Ευρωζώνης, δεν δικαιολογεί τη διεθνή στόχευση της χώρας. «Είμαστε θύματα ενός ανταγωνισμού, το μέγεθος και τις παραμέτρους του οποίου είτε δεν συλλαμβάνουμε είτε δεν ομολογούμε στη διεθνή δημόσια συζήτηση», τόνισε με νόημα ο κ. Βενιζέλος...

Την κυβερνητική πολυφωνία, αλλά και το γεγονός ότι κάθε υπουργός δεν διστάζει πλέον να δημοσιοποιεί τις απόψεις του ασχέτως αν αυτές συμφωνούν με την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας (Real) όχι μόνον παραδέχθηκε ότι το αρχικό Μνημόνιο είχε σοβαρά λάθη και ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είχε μέχρι σήμερα προσδώσει το βάρος που έπρεπε στην ανάγκη εθνικής συναίνεσης, αλλά τον κάλεσε ευθέως «να κάνει σαφές (προς τον κ. Σαμαρά) ότι δεν του δίνει μια λευκή επιταγή που πρέπει να υπογράψει». Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα «πάρει σημαντικά στοιχεία από τις προτάσεις του κ. Σαμαρά», χαρακτηρίζοντας το «Ζάππειο 2» «πολύ σοβαρή εξέλιξη».

«Για να πάμε παραπέρα χρειαζόμαστε ένα μείγμα πολιτικών για τη δημοσιονομική διάσωση και την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας», υποστήριξε και ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ενώ ο κ. Τηλ. Χυτήρης αρκέστηκε στο σχόλιο ότι «ασχέτως τι λένε οι ξένοι, η ανάγκη της συνεννόησης θα έπρεπε να είναι αυτονόητη στη χώρα».

 

(πηγή: Καθημερινή)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. an.vorinos avatar
  an.vorinos 20/05/2011 14:16:05

  Ολοι οι Δημοσιοι υπαλληλοι να απολυθουν kαι να επαναπροσληφθουν με μισθους και συμβασεις ιδιωτικου τομεα .Τις θεσεις που δεν θα καλυφθουν θα αναλαβει ο ιδιωτικος τομεας .ΟΙ συνταξιουχοι του ευρυτερου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ αμειβονται με την υψηλοτερη συνταξη του ΙΚΑ . ΜΕ τον τροπο αυτο εξοικονομουνται 15 δισ ευρω τον χρονο ,ειναι πολυ απλο ,ειμαστε ετοιμοι? Τα αλλα ειναι πασοκιες.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ an.vorinos 20/05/2011 14:21:20

   Να ψοφήσει, επίσης, η κατσίκα του γείτονα!

   • The Saint avatar
    The Saint @ Αυριανιστής 20/05/2011 14:54:15

    Aν πρόκειται να συνεχιστεί το σκηνικό να έχουμε σε αυτή τη χώρα υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, αυτούς που θα έχουν μονιμότητα, σταθερό μισθό, αργίες-ημιαργίες, εφ'άπαξ, ειδική αντιμετώπιση απο τράπεζες (ναι, συμβαίνει και αυτό...) και ένα σωρό άλλα που έχουμε πεί, και που κουράζομαι να τα ξαναγράφω, και απο την άλλη αυτούς που κινδυνεύουν καθε μέρα να μείνουν χωρίς δουλειά, αυτούς που έχουν ήδη μείνει χωρίς δουλειά, και απο αυτούς όλους όσους ΔΕΝ μπορούν να βρούν μιά δουλειά, να δουλευουν σε συνθηκες Μπαγκλαντές (έτσι γιά να δανειστώ μιά ατάκα σου) γιά 592€, και στο τέλος να παιρνουν συντάξεις πέινας, ε, τότε ναί, να ψοφήσουν όλες οι κωλοκατσίκες τους....
    Γιατι απ'ότι συμπεραίνω τελικά απο την απίστευτη εμμονή σου με τους Δ.Υ. αυτό που τελικα θελεις, είναι να μην θιχθούν τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ, και τα.... ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που προέβαλαν και προβάλλουν ως μόνιμη ασπίδα, οι Δ.Υ. !!!!! Και γιά τους υπόλοιπους (τους μ@κ@κ€$) ας πάρουν ότι μέτρα θέλουν...
    Ε, δεν είναι έτσι όμως αγαπητέ...
    Και επαναλαμβάνω, ότι ΔΕΝ είναι σωστό μέτρο οι απολυσεις, γιατι θα βρεθούν στο δρόμο άνθρωποι που ΔΕΝ ξέρουν να κάνουν τίποτα, αλλα κάποτε πρέπει να εξισωθούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ είτε είτε Δ.Υ. είτε Ι.Τ.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ The Saint 20/05/2011 15:34:17

     Έννοια σου, και όταν απολύσουν τους ΔΥ όπως διακαώς επιθυμείς, σειρά έχεις μετά εσύ. Που θα εργάζεσαι με "σύμβαση μιας ημέρας". Και την άλλη μέρα, έχει ο θεός. Απίκο στο σπίτι, και ΑΝ υπάρχει δουλειά θα σε καλούν για άλλη μία "σύμβαση μιας ημέρας".

     Αλλά ξέχασα, θα τρως από την ψόφια κατσίκα του γείτονα...

     • Κοντη Λιζα avatar
      Κοντη Λιζα @ Αυριανιστής 20/05/2011 17:25:57

      Μη σκιάζεσαι για πάρτη μας. Στην ανεργία είμαστε χωρίς ασφάλειες κλπ.. Και πληρώνουμε υπηρεσίες ΔΕΚΟ κλπ. πολύ πιο ακριβά από ακριβές χώρες του πλανήτη κια με την ελλ. ποιότητα. Καφρίλα. Όχι τόσο από επιλογή όσο λόγω συγκυριών. Δεν θα καθήσω να σου εξιστορήσω το γιατί έχει μαυρίσει το μάτι μου με τον κάθε γυφτοπασόκο ΔΥ που έρχεσαι να υποστηρίξεις. Άλλωστε χτες κάποιος το είπε εύγλωττα. Στις 700000 των ΔΥ οι 500000 διορίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ.

      Και θα χαρώ πολύ να δω όλα τα κα...ια που παριστάνουν τους υπηρέτες του λαού με τις φωτό του Γιωργάκη αφισσοκολημένες στο χώρο εργασίας τους να βγαίνουν επίσης στην ανεργία.

      Γιατί εδώ και πολλά χρόνια είναι μαύρα τα λεφτά της μίζας και κοροϊδεύουν τον κόσμο που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Σε όλη την κλίμακα.

    • ΗΡΑΚΛΗΣ avatar
     ΗΡΑΚΛΗΣ @ The Saint 20/05/2011 16:40:48

     Αγαπητε/η πρεπει να σκεφτείς ποιος ηταν ο κινητηριος μοχλος του καταστηματαρχη του μικρομεσαίου.Ο δ.υ με το σταθερό μισθό μισθοδοτουσε τον μικρομεσαιο καταστηματαρχη.Αυτη τη στιγμή βλεπεις μαγαζια κλειστά υπαλλήλους απολυμενους και τα εναπομειναντα καταστηματα να βαρανε πρασινεσ μυγεσ.
     Αυτη ειναι μια μεγαλη επιτυχία του θασοκ.Να προσπαθησει να φερει αντιμετωπους τον δημοσιο με τον ιδιωτικό υπαλληλο.
     Και οταν ερχεται η στιγμη που δεν μιλας για τον συνανθρωπό σου αυριο που θα ελθει η δικη σου η σειρα δεν θα μιλησει κανενας.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ ΗΡΑΚΛΗΣ 20/05/2011 17:16:10

      αφού δεν έχουν απολυθεί δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί κλείσανε τα μαγαζιά, μπορείς να μου εξηγήσεις? πάψατε να ... μισθοδοτείτε τον μικρομεσαίο εξ επιλογής?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ an.vorinos 20/05/2011 14:38:25

   h__p://www.antinews.gr/2010/12/12/75736/

  • kopritis avatar
   kopritis @ an.vorinos 20/05/2011 14:45:25

   πηγαινε να κανεις παρεα με την ντορα και τον μανο αδερφε
   απο ποτε εγινε ικανος ο ιδιωτικος τομεαςκαι φαρμακο για ολες τις ασθενειες?
   ειδαμε τον ιδιωτικο τομεα στην ελλαδα...βεντουζα στο κρατος να του πινει το αιμα και συντηρειται απο τις μιζες και το πλιατσικο
   παντοτε στελεχωμενος ο ιδιωτικος τομεας απο τον πατο του βαρελιου ζητωντας μονο πειθηνια οργανα και οχι ικανα ατομα,ζουσε μονο απο την πλαγια εισοδο στο πλιατσικο
   τεραστιες επιχ.στην πραγματικοτητα καταρεουν γιατι ποτε δεν ειχαν ιδεα απο δουλειες και ηταν επιχειρησεις ιδιοκτητοκεντρικες με εμμονες των ιδοκτητων που αγνοουσαν την πιατσα και πηγαιναν με το οπως ηξεραν οχι οπως επρεπε
   μμε.επικοινωνιες,καυσιμα ,λιανικη,κατασκευη(η απολυτη φουσκα με τεραστιο κοστος κατασκευης λογω ασχετοσυνης και μονο στελεχωμενη απο λαμογια)τραπεζες και ιδιαιτερα οι περιφερειακες,αγροτικες επιχειρησεις,συνεργεια(αυτοκ.μοτοσυ. με τον καθε ασχετο να καταστρεφει την περιουσια του αλλουνου),εταιρειες καθαρισμου με κερδη απο εισφοροδιαφυγη και οχι απο κερδος απο το προιον,σουπερ μαρκετα καρτελ,βενζιναδικα βομβες με ειδικες αντλιες,μαγαζια με ενοικια 3000 ευρω και αντικειμενο οτι παρεις 0.99,
   διαφημηστικες με στελεχη που νομιζαν οτι ζουν στο μανχαταν παιζοντας ρολακι σε επιτυχημενο σηριαλ της αμερικανικης τιβι
   παντοτε συναντουσα ανθρωπους που δουλευαν στον ιδιωτικο τομεα και παντοτε νομιζαν οτι αδικουνται γιατι το αφεντικο δεν εκτιμα τις ικανοτητες τους που προφανως ηταν για την νασα και βαλε,αλλα στην παραμικρη πιθανοτητα διορισμου στο δημοσιο τα ξεχναγαν ολα
   αυτη η υποκριτικη αγορα η καρκινοβατουσα που δεν την σωζει τιποτα,ειχε το μαγαλυτερο ποσοστο φοροδιαφυγης στην ευρωπη.αυτη λοιπον η αχρηστη ελληνικη αγορα που μετονομαστηκε σε τουριστικη βιομηχανια και επαιζε μονη της μπαλα για δεκαετιες χωρις αντιπαλο,ερχεται αντιμεωπη με την γυμνια της και αδυνατει να ανταγωνιστει τον γειτονα της.....γιατι η σαλατα με 8 ευρω δεν ειναι σαλατα που εχει το λαδι των θεων....ντοματουλα και λαδακι απο το χωριο εχει απατεωνα εστιατορα
   ετσι λοιπον αφου ολοι οι αχρηστοι σκοτωσαν τον ευατο τους με το μαρτυριο της μπουγατσας με κρεμα η με κιμα?τωρα ψαχνωντα να πιαστουν απο καπου
   το βρηκαμε λοιπον το κολπο .φταινε οι δ.υπαλ.γιατι εγω ειμαι ο αμνος του θεου και ειμαι καλος και φταει η κοινωνια και αφου εβγαλα το αχρηστο ελληνικο πανεπιστημιο που μπηκα με κατω απο δεκα και το τελειωσα μονο σε 8 χρονια γιατι δεν με παιρνουν στην νασα?δεν το καταλαβαινω ?μα γιατι?τι φταιει?
   λοιπον χωρις πλακα ο μοναδικος που εχει αισθηση του τι συμβαινει στην αγορα ειναι ο ηγετης της δεξιας σημερα.ο σαμαρας ξερει τι λεει και γιατι το λεει.και αυτο ειναι κατι που εμενα μου προκαλει αποριες?ποιος ειναι ο δεξιος τελικα?ξερουμε παντως σιγουρα ποιος δεν ειναι σοσιαλιστης.
   αρα καλο ειναι να ακουμε πρωτα και οταν βλεπουμε μεγκα να παιρνουμε αντιβιωση πρωτα και σιροπι για τον φιλελευθερο βηχα
   ευχαριστω

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ kopritis 20/05/2011 14:56:08

    Δεν τα λες κι άσχημα. Βέβαια τα χάλια του ιδιωτικού τομέα, δεν μπορούν να αφήνουν στο απυρόβλητο τον δημόσιο. Βλέπεις, ο ξεφτίλας με τη σαλάτα 8 ευρώ κλείνει, ο ανύπαρκτος "οργανισμός" άνευ αντικειμένου γιατί να μην κλείσει;

    • kopritis avatar
     kopritis @ ο ξένος 20/05/2011 15:11:17

     αμ δεν κλεινει ο απατεωνας των 8 ευρω αλλα ολοι το βαζουν τοσο
     αυτο θελω να δειξω
     οτι ξαφνικα το βρηκαμε το αντιδοτο
     αν διωξει κοσμο δεν κερδιζει τιποτα απλα οι ανεργοι εχουν παρεα
     για τον αχρηστο οργανισμο φυσικα να κλεισει αλλα εδω η μπαλα παιρνει οτι επιτασουν τα συμφεροντα δεν κλεινει ο αχρηστος ο μη εχων αλλο αιμα κλεινει...
     σου κλεινω το ενα ματι δεν ξερω αν με πιανεις?
     μηπως πρεπει να κανουμε τις δεκο κανονικα κρατικα μαγαζια δυνατα που να υπηρετουν και οχι να αιμοδοτουν?
     γιατι φιλε ξενε οταν φυγουν ολα και μεινουν πισω μονο οι ανεργοι θα εχουν τελειωσει οι δικαιολογιες.αν τοτε η ελλαδα δεν βγει στις αγορες?αν τοτε εχουμε μεινει με χρεος 300 δις αντι για 400 τι καταφεραμε?
     τοτε τι θα πουν στον κοσμο?εχω πολιτικη ευθυνη και ζητω συγγνωμη?δηλαδη ο πονος που μοιρασαν στον κοσμο διχως τσιπα εξαργυρωνεται με μια μη επανεκλογη?η πολιτικη ευθυνη δεν τρωγεται φιλε μου ουτε πληρωνει το ρευμα ουτε τα κοινοχρηστα
     αφου ο σαμαρας εχει ανοιχτει στον κοσμο να εφαρμοσει την θεληση του λαου οτι και αν συνεπαγεται αυτο,σταση πληρωμων?κουρεμα?χτενισμα?βαφη?οτι πει ο κοσμος που τον στηριζει
     αν πει αλλα ο κοσμος τοτε ο ηγετης που εχει ανοχτο αυτι ακουει
     γουσταρω τον κοσμο της νδ που σουταρε την ντορα και εγω δεν ειμαι νδ που σου το λεω
     αρα υπαρχει σπορος μεσα στο εκλογικο σωμα της που καταλαβαινει και ξερει και ειναι διαθεσιμο να παει κοντρα στο μαχαιρι

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ kopritis 20/05/2011 15:37:34

      +1000000 σε όσα είπες παραπάνω. Επίσης να συγχαρούμε τον πολιτικό εγκέφαλο της νδ που σκέφτηκε την παγκόσμια πρωτοτυπία της εργασιακής εφεδρείας [!!!!!!!] ως εναλλακτική πρόταση στις απολύσεις [που θα γουστάραμε βέβαια με χίλια ως αστικό κόμμα αλλά δεν το λέμε τώρα γιατί δεν είμαστε τόσο μαμάκες].
      Πολύ εφυία μαζεύτηκε τώρα τελευταία στη Συγγρού ρε παιδιά...δεν αντέχουμε άλλο...

 2. kopritis avatar
  kopritis 20/05/2011 14:20:29

  http://www.myota.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1392&catid=42&Itemid=78
  αρχισαν τα οργανα......χεχε

 3. dimos avatar
  dimos 20/05/2011 15:01:35

  Κοπρίτη τι λές να κρατικοποιήσουμε όλη την ελληνική οικονομία και να έχουμε όλοι μισθό 150 ευρώ τον μήνα ?

 4. dimos avatar
  dimos 20/05/2011 15:04:20

  εγώ προτείνω το αντίθετο- να γίνουμε όλοι ΔΥ και όλοι (παλιοί και κανούργιοι) να παίρνουμε 100-200 ευρώ τον μήνα. Σωστό ?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ dimos 20/05/2011 16:36:04

   Μετά, τι θα μένει για ν' αποταμιεύουμε στην τράπεζά σου; Μάλλον όμως θα πάρουμε σιγά-σιγά και τα λίγα που έχουμε αφήσει, και άντε βρες ρευστότητα μετά.

 5. an.vorinos avatar
  an.vorinos 20/05/2011 15:17:13

  Tις κατσικες μου τα προβατα μου και τα ροδακινα μου ουτως η αλλεως τα εχει καταβροχθισει το δημοσιουπαλληλικο κηφηναριο ,o homo graecus pasokus ,kai απαντες οι αφισσοκολλητες της δεκαετιας του 80 . Κυριοι εστι δικης οφθαλμος ος τα πανθ ορα

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ an.vorinos 20/05/2011 15:31:14

   Μην είσαι και τόσο σίγουρος για τον (κατ' εσέ) "δίκης οφθαλμό". Όπως φαίνεται, το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα πέσει πριν προλάβει να δημιουργήσει τα "ορφανά" του...

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Αυριανιστής 20/05/2011 15:37:47

    Ναι, και μετά θα έρθει η ΝΔ και θα υιοθετήσει την πρόταση (εξόδου από την κρίση) Δραγασάκη, για 100 χιλιάδες νέες προσλήψεις στο Δημόσιο!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 20/05/2011 17:29:25

    δηλαδή τό έδωσες το μαγαζί ... τότε γιατί αγχώνεσαι?
    μ' εκείνη τη μονιμότητα που λέγαμε χθες δεν μου απάντησες τελικά ...

 6. Y. avatar
  Y. 20/05/2011 15:26:18

  Αν τώρα το πασόκ στις εκλογές των κλαδικών συνδικάτων παίρνει 60, 70%, μετά τις αξιολογήσεις του ΑΣΕΠ θα παίρνει 95%. Όποιος ενδιαφέρεται, το πάω το στοίχημα
  Αυτό δεν είναι πασόκ. Είναι Μπάαθ!

 7. an.vorinos avatar
  an.vorinos 20/05/2011 15:44:05

  @kopritis Πως γινεται να εισαι στο Δημοσιο και να εισαι ΝΔ? Αν δεν σου αρεσει η βεβαιτητα και η ασφαλεια του παραιτησου να πουλησεις σαλατα 8κτω ευρω .βεβαια υπαρχουν και κατσικες που δεν ψοφησαν , kati θα γινει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ an.vorinos 20/05/2011 15:49:37

   Όλοι οι ΔΥ, κατά την άποψή σου είναι ΠΑΣΟΚ; (Ή ΝΔ, ή ΚΚΕ, ή ο,τιδήποτε άλλο τέλος πάντων.) Πρέπει ντε και καλά να χρωστάνε το διορισμό τους σε κάποιον; Κανείς δεν έχει μπει αξιοκρατικά;

   (Από τα γραφόμενα καθενός εξαρτάται φυσικά και ο βαθμός της αξιοπιστίας των λεγομένων του...)

  • kopritis avatar
   kopritis @ an.vorinos 20/05/2011 16:10:18

   φιλεμου ειμαι αριστερος
   απο ολα αυτα που εγραψα τα 8 ευρω καταλαβες μονο?
   μαλλον ηθελες και εσυ να πας στην ΝΑΣΑ και δεν σε παιρνουν
   πρωτη φορα βλεπω ανθρωπους αντι να αγωνιζονται για κατι καλυτερο εφαρμοζουν την τσοχατζοπουλικη αποψη -πεφτω αλλα θα παρω πολλους μαζι μου
   αφου λοιπον γινουν οι απολυσεις και εχεις παρεα εκει στην πλατεια που θα καθονται ολοι μαζι οι ανεργοι τι αναμενεις μετα?
   γιατι μαλλον το αιτημα ειναι να εχουμε παρεα στην μιζερια και οχι κατι αλλο
   και εκει στην πλατεια ανεργων οταν θα εχουν τελειωσει οι δικαιολογιες θελω να δω τι θα γραψεις μετα?
   μα εγιναν απολυσεις,πανε τα κεκτημενα ,ολα πουληθηκαν,ολα στην αρενα....γιατι δεν βρισκω δουλεια?γιατι χρωσταμε ακομα με το μισο κρατος?γιατι ανεβηκαν οι τιμες?θα μου κοψουν το ρευμα αυριο?δεν βρισκω γιατρο.τι ειναι το επιδομα ανεργιας?
   εδω θα ειμαστε φιλε μου απλα θα ειμαστε ολοι καμια 10αρια κιλα πιο αδυνατοι

 8. inkas avatar
  inkas 20/05/2011 17:11:10

  φίλε kopriti στου κωφού την πόρτα...μην βροντάς καλύτερα. δεν έχουν καταλάβει τίποτα, ούτε για κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις έχουν ακούσει, ούτε για μίζενς, ούτε για επιδοτούμενη γεωργία, που δεν παράγει τίποτα και τους έχουν καταντίσει άχρηστους, στην χώρα με τις καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες. Κατηγορούν το πάγκαλο απ'την μια κ απ'την άλλη έχουν τα ίδια ηλίθεια επιχειρήματα. Μπρρρ έλα τζάκ...

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/05/2011 17:19:29

  Κόπηκαν ήδη κατά 1/3 οι αποδοχές των ΔΥ, όπως και τα δώρα, οπότε έπεσε η αγοραστική τους δύναμη από την οποία εξαρτώνται τα ιδιωτικά καταστήματα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Strange Attractor 20/05/2011 17:26:26

   και όλοι οι υπόλοιποι δεν τρώγανε ποτέ? ούτε και τώρα ψωνίζουν? καλέ μήπως είστε εντελώς φάουλ?

 10. dimos avatar
  dimos 20/05/2011 17:44:52

  κοπρίτη ωραίο είναι να έχεις όραμα να πας στη ΝΑΣΑ και να μην σε παίρνουν. Εσένα το όνειρο σου ποιό ήταν ?? Να γίνεις ΔΥ ? Ωραία μπράβο συγχαρητήρια. Ασε να φάει ψωμάκι και κανά παιδάκι που δεν μπορεί να διοριστεί στο Δημόσιο. Αυριανιστή φυσικά εξαιρούνται οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ. αυτοί ότι και να γίνει πρέπει να παραμείνουν και να αναβαθμιστούν . Το' πιασες ?

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/05/2011 17:47:00

  Κάποιοι θέλουν να ξεχνάνε ότι στους Δ.Υ συμπεριλαμβάνονται οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι δικαστές κλπ. Να τους απολύσουμε όλους και να κάνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουν ιδιωτικές;
  Ωραία θα είναι;
  Επειδή κάποια λέσια σε κάποιες ΔΕΚΟ παίρνουν τρελά λεφτά πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, θα πρέπει να ανοίξουμε την ατραπό για τον Καιάδα, που στο τέλος όλοι θα πέσουμε μέσα;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Strange Attractor 20/05/2011 18:11:26

   Δεν πρόκειται να καταλάβουν, SA, μη χάνεις τα λόγια σου. Μόνο από αίμα ΔΥ τους έμαθαν να καταλαβαίνουν, τίποτα παραπέρα. Οικειοθελείς κανταδόροι και φουκαρομαέστροι στην ορχήστρα που παίζει μουσική στο πάρτυ των νεοφιλελεύθερων βαμπίρ...

 12. Θετταλός avatar
  Θετταλός 20/05/2011 18:11:35

  Το ότι έχουμε έναν υπερτροφικό δημόσιο τομέα και ένα σπάταλο κράτος είναι γνωστά εδώ και χρόνια και δεν περιμέναμε τους μοϊκανούς να μας το πουν.
  Το ότι έχουμε έναν ιδιωτικό τομέα που απομυζά επιδοτήσεις χωρίς ουσιαστικά παραγωγικά αποτελέσματα είναι και αυτό γνωστό από χρόνια.
  Το ότι πέρασαν κυβερνήσεις που έφαγαν με χρυσά κουτάλια είναι πασίγνωστο.
  Το ότι θέλαμε glamour ολυμπιάδα, ονε και χρηματιστήρο όταν μερικοί σώφρονες υποστήριζαν πως θα την πληρώσουμε ακριβά, δεν ίδρωνε κανενός το αυτί.
  Το ότι μας έδεσε στο άρμα του δντ, εκτ και κτ η παρούσα κυβέρνηση χωρίς να μπορούμε να αναζητήσουμε διεξόδους σε άλλες χώρες είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί.
  Το ότι άφησαν ανεξέλκτους μετανάστες να αλωνίζουν τη χώρα μας είναι εθνικό έγκλημα.
  Τώρα δημιουργούν και εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ εργαζομένων για να περάσουν ό,τι απάνθρωπο μέτρο θέλουν.
  Μαιτρ της προπαγάνδας και της δημιουργίας κλίματος, αυτοί είναι δυστυχώς η αλήθεια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Θετταλός 20/05/2011 18:18:18

   Αυτό το τελευταίο, πες το ξανά για να το ακούσουν οι μουζικάντηδες του κοινωνικού αυτοματισμού που λέγαμε...

 13. The Saint avatar
  The Saint 20/05/2011 18:51:49

  Οτι θέλει διαβαζει κανείς....
  Αυριανιστή φίλε καλέ, (που σε όλα συμφωνούμε εκτός απο το "θέμα" των Δ.Υ.)
  ειπα, ότι είμαι ΚΑΤΑ των απολύσεων, γιατι όλοι αυτοί που είναι χρόνια στο δημόσιο, ΔΕΝ ξέρουν τι άλλη δουλειά να κάνουν, υπο την προυπόθεση ότι θα βρούν να κάνουν...
  Μίλησα ΞΑΚΑΘΑΡΑ γιά καθεστώς αντιμετώπισης δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, και είπα ότι πρέπει κάποτε να ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ οι μέν με τους δέ. Οι Δ.Υ. εδώ και ΧΡΟΝΙΑ απολαμβάνουν προνομίων που οι Ιδιωτικοι υπάλληλοι, αναξαρτήτως τομέως, θέσης, και μορφωσης, και χρόνων δουλειάς, ΟΥΤΕ στον ύπνο τους δεν βλέπουν.
  Και μιλώ ΠΑΝΤΑ γιά την πλειοψηφία, και όχι γιά τους ελάχιστους που αποτελουν την εξαίρεση...
  Διάβασε επιτέλους ΣΩΣΤΑ και δώσε βάση σε ότι γραφω, και μη τα μεταφράζεις όπως σε βολεύει....

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ The Saint 22/05/2011 01:05:41

   Αν κατάλαβα καλά
   Ζητάς να σου δώσει ο Δασκαλόπουλος (Πρόεδρος του ΣΕΒ χωρίς επιχείρηση)
   συνθήκες Δημοσίου τομέα

   Αλλιώς μιλάμε για την κατσίκα του γείτονα

 14. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 20/05/2011 19:13:48

  Εμου θανοντος (ως μικρομεσαιου)γαια πυρι μειχθητω. .το να δηλωνης αριστερος κατανοω ειναι επαγγελμα στην ελλαδα μετα τ0 80 γι αυτο και υπηρετεις τον λαο απο καλα αμειβομενη θεση .ΔΕν ακουσα τοσα χρονια μια ημερα οι αγαπητοι ΔΥ να δουλεψουν δωρεαν για την πατριδα. ....δεν θα ηθελα και δεν μπορουσα να παω στη Νασα αλλα ρε γ@@@το μια θεσουλα στη Δεη ο ΟΣΕ ΕΛΤΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ηταν καλη θα ειχα και πολυ χρονο για τον καναπε και το πληκτρολογιο ...... οι εκπαιδευτικοι εργαζονται 500 εργατοωρες το χρονο και αμειβονται 8κτω φορες παραπανω απο τους γειτονες συναδελφους τους τουρκους με 1000 ωρες τον χρονο και 8πλασια παιδια ανα ταξη. επειδη τιποτα απο αυτα δεν συμβαινει σε μενα ας επισκεφθω τις κατσικες μου ειναι ωρα αρμεγμα και βραδυνη τροφη . Σας χαιερτω μεχρι τις εντεκα.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ αν.βορινος 22/05/2011 01:11:17

   Και τί σ΄ εμπόδισε
   να κάνεις τις φαντασιώσεις σου πραγματικότητα ?????

   Εκτός απο τις αφισοκολήσεις που εκεί υποθέτω δεν αποδίδεις
   Ποιός σε εμπόδισε να πάρεις μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
   Ή να φοιτήσεις σε ένα Παιδαγωγικό τμήμα ????

 15. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/05/2011 19:15:29

  Εγώ συνεχίζω να μην ...καταλαβαίνω:

  Από που και ως που για όσους μιλάμε είναι Δ Υπάλληλοι;
  Εργάζονται σε ...στρογγυλή σφραγίδα;
  Αμείβονται με τον 3205;
  Ελέγχονται από τον Δημόσιο - Υπαλληλικό Κώδικα;

  Από που έως που τα Δημοτικά ραδιόφωνα, οι Δημοτικές επιχειρήσεις, οι ΑΕ, τα ΝΠΙΔ, οι Οργανισμοί κλπ κλπ είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι;

  Θέλουν όλοι αυτοί λοιπόν να μην απολυθούν και να έρθουν να καλύψουν τα κενά στο Δημόσιο; Με τα καθήκοντα και τις αμοιβές των Δ Υπαλλήλων;

  Για ρωτήστε τους .....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 20/05/2011 19:30:00

   Ορισμένοι λοιπόν πέφτουν στην παγίδα της κυβέρνησης που βλέποντας την αποτυχία της για άλλη μία φορά βρήκε πάλι τον ...λύκο.

   Δεν υπάρχει καλό ή κακό Δημόσιο
   Δεν υπάρχει καλός ή κακός Ιδιωτικός Τομέας
   Υπάρχουν καλοί και κακοί υπάλληλοι και στους δύο τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
   Στο Δημόσιο όποιος δεν κάνει τη δουλειά του πρέπει να πάει στο σπίτι του.
   Τελεία και παύλα.
   Οι Δ Υπάλληλοι στη χώρα είναι κάτω από 600,000 άτομα πλέον τελεία και παύλα.
   Είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι με το 80% να λαμβάνουν κάτω από 1,400 € ...δεν είναι 600,000 κόσμος με ΔΙΒΕΤ ΔΕΤΕ και στη Βουλή.

   Οσο και να στενοχωρήσω ορισμένους είναι άλλο πράγμα αν κλείσει ή όχι ο 9,84, ή αν πουληθεί ή όχι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή η Αγροτική.
   Αλλά οι εργαζόμενοι εκεί δεν είναι Δ Υπάλληλοι.
   Είναι άλλο πράγμα λοιπόν να λέμε ότι πρέπει να απολυθούν γιατί είναι ...κακοί Δ Υπάλληλοι και άλλο πράγμα να λέμε την ...αλήθεια.
   Τόσο απλά.

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Ο Ιθαγενής 20/05/2011 20:02:38

    Αυτά είναι ψιλά γράμματα στη χώρα όπου η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου θεωρείται απόλυση.
    Ο 9,84 έχει(είχε) 284 δημοσιογράφους. Ανάθεμα αν 284 δημοσιογράφοι υπάρχουν σε όλα τα ραδιόφωνα όλης της Γερμανίας των 80 εκατομμυρίων κατοίκων.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ ο ξένος 20/05/2011 20:06:20

     Μα συμφωνώ, αλλά ας βγει και ας πει θέλω να πουλήσω το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
     Θέλω να μειώσω τις αμοιβές των κολλητών στον 9,84.
     Οχι θα απολύσω για να είσαι ευχαριστημένος ...δουλοπάροικος.

     ΥΓ

     ας λύσει η δικαιοσύνη το πρόβλημα των προσωρινών διαταγών...
     δεν φταίνε οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 16. Ηράκλειτος avatar
  Ηράκλειτος 20/05/2011 22:39:43

  Έχουμε την απαίτηση ως κοινωνία ο δικαστής να είναι άριστος γνώστης της νομοθεσίας για να δικάσει δίκαια και να μπορεί να αντιμετωπίσει στην αίθουσα τις αιτιάσεις ακριβοπληρωμένων δικηγόρων. Έχουμε την απαίτηση ο γιατρός στο δημόσιο νοσοκομείο να είναι άριστος γνώστης της επιστήμης του ώστε να κάνει σωστή διάγνωση και να σώσει την ζωή μας που θα κινδυνεύει. Έχουμε την απαίτηση ο εφοριακός να είναι άριστος γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας για να καταδιώξει τη φοροδιαφυγή αλλα και να μπορεί να αντιμετωπίσει τους ιδιώτες λογιστές που λογικά προσπαθούν να γλυτώσουν φόρους για τον πελάτη τους.
  Όλα αυτά τα θέλουμε και σωστά και φθηνά με αμοιβές 1200 ευρώ αλλά και με το φόβο της απόλυσης. Γίνεται ;
  Ας τους απολύσουμε όλους αυτούς λοιπόν και στη θέση τους να πάρουμε άλλους γιατί μας κοστίζουν ακριβά.
  Ποιοί όμως θα είναι αυτοί που θα έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων για να κάνουν τη δουλειά των παραπάνω και με τους μισθούς τους όταν με τις ίδιες γνώσεις στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να βγάζουν πολλά περισσότερα ;
  Γιατί μη μου πείτε ότι ο δικηγόρος έχει περισσότερες γνώσεις απο τον δικαστή , ο ιδιώτης γιατρός απο τον δημόσιο γιατρό και ο λογιστής απο τον εφοριακό.
  Εκτός αν θέλουμε να δικάζουν οι πλακοραφούδες , να χειρουργούν οι υπάλληλοι σουπερ μάρκετ και να φορολογούν οι σουβλατζήδες.
  Για να μη πούμε και το παράδοξο της εποχής μας ένα μοντέλο με iQ ραδικιού ή μια τηλεπερσόνα ή ένα παπαγαλάκι της δημοσιογραφίας να βγάζει απείρως περισσότερα απο τους παραπάνω και αυτό να μας φαίνεται φυσιολογικό.

 17. αοριστοσ avatar
  αοριστοσ 24/05/2011 18:28:21

  το κακο ειναι οτι κανεισ δεν θελει λυσεισ,οπωσ διαβασα παραπανω-συντροφουσ στη μιζερια θελουν-.ειμαι αοριστου 3 χρονια και με 1200 ζω 8 ατομα,ολα γινονται λοιπον.τον καιρο προ κρισησ σαν εργατησ επερνα με υπερωριεσ,διπλοβαρδιεσ τα διτριπλασια,δικα σασ τα συμπερασματα.ευτηχωσ ξερω λιγα γραμματα.ευχαριστω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.