#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2008 16:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικομματικό … party μιζών της Siemens

Φτου κι από την αρχή με την Siemens και τον ΟΤΕ. Θυμάστε που σας λέγαμε ότι θα σκάσει βόμβα για την εμπλοκή ελληνικών πολιτικών κομμάτων στα «μαύρα ταμεία» της Siemens; Η «Ελευθεροτυπία» αποκαλύπτει σήμερα ότι από  στοιχεία της  δικογραφίας του πολύκροτου σκανδάλου της Siemens προκύπτουν στοιχεία ότι η εταιρεία διοχέτευσε μαύρο πολιτικό χρήμα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και ότι «λαδώθηκαν» Έλληνες υπουργοί (Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού) με τη διαμεσολάβηση αχυράνθρωπων. Έγιναν επίσης μπαξίσια σε διάφορους άλλους κρατικούς παράγοντες, όπως υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ κλπ. Το αποδεικτικό υλικό για το party μιζών in Greece της Siemens αρχίζει από το 1998 (και φυσικά από τον ΟΤΕ) και τελειώνει με την αποκάλυψη των μαύρων ταμείων το 2006.

Περίοπτη θέση στο αποδεικτικό υλικό κατέχει η αμαρτωλή σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ. Πρόκειται για μια συμφωνία, με την οποία ο ΟΤΕ (10-12-1997) δεσμεύθηκε τεχνολογικά με τη Siemens για μια ακόμη πενταετία (1998-2002). Τότε είχε ανακοινωθεί ότι το ύψος της ανάθεσης ήταν 158 δισ. δρχ. για την Siemens και 222,7 δισ. ευρώ για την Intracom. Τελικά μόνο η σύμβαση αυτή (απευθείας ανάθεση) έφτασε τα 885 εκατ. ευρώ για τη Siemens. Αβγάτιζε μέχρι και το 2004, με παρένθετες νέες αναθέσεις, τις οποίες προωθούσαν κυβερνήσεις, διοικήσεις του ΟΤΕ και στελέχη του, όπως καταγγέλλεται, με το αζημίωτο. Η αντίστοιχη σύμβαση της Intracom ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ.

Από τα επίσημα στοιχεία φαίνεται επίσης ότι η Siemens έδωσε μίζες τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ σε κρατικούς αξιωματούχους, για την εγκατάσταση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, του περίφημου C4I (2002). Όμως, μπαξίσια έπεφταν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (τέλος του 2004 και εντεύθεν) προκειμένου τα αρμόδια υπουργεία (Άμυνας και Δημόσιας Τάξης) να παραλάβουν το σύστημα και να την εξοφλήσουν. Το C4I φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε (με την κωδική ονομασία «Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας – 2004») και ως «μπουζουργιέρα» για την εξασφάλιση και άλλων μιζών που κατευθύνθηκαν σε στελέχη των υπουργείων Άμυνας και Δημόσιας Τάξης μέσω της Siemens Ελλάς, για άλλα συμβόλαια ή και για lobbying. Υπάρχουν τέλος μαύρες εκταμιεύσεις για συμβάσεις της Globul (εταιρεία κινητής του ΟΤΕ στη Βουλγαρία), της Armentel (ο ΟΤΕ ήλεγχε το 90% της αρμενικής εταιρείας μέχρι τις αρχές του 2007) και της Romtelecom (ο ΟΤΕ κατέχει από το 1998 το 54,01% στη Ρουμανία).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. exon avatar
  exon 28/01/2008 17:30:18

  Μπορεί τα "μαυρα ταμεία" να αποκαλύφθηκαν και επισήμως το 2006 αλλά οι πιέσεις - πρώτα απο την siemens AE μετά την απομάκρυνση Μαυρίδη (από τους διαδόχους Δενδρινο, Εκατερινίδη) και κατόπιν απο τη Nokia Siemens Networks - προς τον ΟΤΕ να "κλείσει" τις εκκρεμότητες της 8002 (να δώσει παραλαβές και χρήματα) ακόμη συνεχίζονται!!!

  Κανένας δεν προείται από τις έρευνες νομίζω. Business as usual με νέα πρόσωπα....

 2. Le canard avatar
  Le canard 28/01/2008 19:59:31

  Η σκανδαλώδης προμήθεια του C4i (ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων, που ποτέ κατά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση δεν δούλεψε) έγινε επί ΠΑΣΟΚ. Εξ όσων ενθυμούμαι όμως,και η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού τελικώς παρέλαβε το σύστημα (αντί να στείλει την υπόθεση σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής-Μήπως δεν το'κανε για λόγους συμψηφισμού;), έδωσε και κάποιες ακόμα δουλείες στην Ζιμενς (πχ ένα ακόμα κέντρο διαχείρισης για την Αστυνομία). Αμ δεν μάθαμε για τα "Ολυμπιακά σκάνδαλα", αμ συνεχίζουμε με μετα-ολυμπιακά σκάνδαλα.

 3. alexandra avatar
  alexandra 28/01/2008 20:31:08

  Δεν μάθαμε διότι κατα την φράου Αννα Διαμαντοπούλου, οι Ολυμπιακοί ειναι ιδέα, η μεγάλη ιδέα του έθνους που τώρα μας λείπουν γενικώς και πέσαμε σε μια μιζέρια και ως γνωστόν οι Ελληνες μεγαλουργούν οταν κλπ.κλπ.Και ενω ολοι μας το έλεγαν οτι οι ιδέες πληρώνονται, δεν μας ειχαν πει οτι ήταν και τόσο ακριβές, ιδέες εξεζητημένης σπατάλης και κακοδιαχείρησης απο διαχειριστές που δεν έβαζαν τίποτε απο την τσέπη τους αλλα το αντίθετο. Αυτοί πήραν το χρήμα, εμείς την ιδέες, οι Αλβανοί βάλανε την δουλειά. Για να μείνουμε στην πλάκα γιατί η ιστορία ειναι στο βαθύ σκοτάδι. Και η πληροφόρησή μας απο το εξωτερικό

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/01/2008 21:30:56

  Ποια ιδέα είναι οι Ολυμπιακοί? Ένα κόλπο ήταν για να μας ρίξουν στη λούμπα και να κονομήσουν από μίζες αλλά και νόμιμα. Θα τους πληρώνουμε πολλά χρόνια ακόμη.

 5. alexandra avatar
  alexandra 28/01/2008 21:47:35

  Δεν το ειπα εγω εξάκτινε, η φράου Αννα το ειπε.Και δεν ειναι κόλπο. ειναι η μεγαλίτερη μπίζνα του πλανήτη.

 6. nikos avatar
  nikos 29/01/2008 13:30:50

  28/01/2008
  Στην Κομισιόν το σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens και η εμπλοκή Ελλήνων. Ερώτηση του ευρωβουλευτή Δ.Παπαδημούλη.

  Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης, με ερώτησή του προς την Κομισιόν, επανέρχεται στο σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων της Siemens, που ερευνάται από την Εισαγγελία Μονάχου. Στο σκάνδαλο Siemens σύμφωνα με την έως τώρα δικαστική έρευνα και τα σχετικά δημοσιεύματα φέρονται ως εμπλεκόμενοι πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη του ΟΤΕ στην Ελλάδα. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά να πληροφορηθεί σε ποια κράτη–μέλη έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα και εάν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF) έχει αναλάβει να διερευνήσει το ζήτημα, καθώς μέσω τέτοιων παράνομων πρακτικών νοθεύεται ο ανταγωνισμός.

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

  «Σύμφωνα με τις έρευνες και τα συμπεράσματα της εισαγγελίας του Μονάχου και της αμερικάνικης δικηγορικής εταιρείας Debevoise που εξετάζουν την υπόθεση επιχειρηματικής διαφθοράς στον γερμανικό όμιλο Siemens, εμπλέκονται δεκάδες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν παράνομοι χρηματισμοί (μίζες) τεραστίου ύψους. Οι μαρτυρίες στην εισαγγελία και την δικηγορική εταιρεία κάνουν λόγο για «μίζες» που διοχετεύτηκαν όχι μόνο στον τομέα των επικοινωνιών αλλά και στα ολυμπιακά έργα. Αποδέκτες των χρημάτων φέρονται ότι ήταν ελληνικά πολιτικά κόμματα, μέλη της διοίκησης και εργαζόμενοι του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) και αξιωματούχοι των υπουργείων, που ασχολούνταν με την ολυμπιακή προετοιμασία.

  Ήδη η Επιτροπή Ελέγχου του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου (SEC) έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία των παγκόσμιων χρηματαγορών…» Επειδή η υπόθεση αφορά δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες, ερωτάται η Επιτροπή:

  Ποια κράτη – μέλη εμφανίζονται εμπλεκόμενα με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες και ανακρίσεις; Σε ποια κράτη – μέλη έχει ξεκινήσει έρευνα για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens; Θεωρεί ότι η υπόθεση εμπίπτει στις κοινοτικές διατάξεις για τον ανταγωνισμό; Γνωρίζει εάν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF) έχει αναλάβει να διερευνήσει το ζήτημα;»

  Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:

  «Η κυβέρνηση, η διοίκηση του ΟΤΕ και κυρίως η ελληνική δικαιοσύνη οφείλουν να ερευνήσουν άμεσα, αξιοποιώντας και την συνδρομή των γερμανικών αρχών, το ελληνικό σκέλος αυτού του τεράστιου και πολύπλευρου σκανδάλου. Οι έως τώρα ρυθμοί πολιτικής και δικαστικής έρευνας μας βάζουν σε υποψίες. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτρέψουμε το κουκούλωμα, μέσω συμψηφισμών και καθυστερήσεων.»

 7. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 29/01/2008 13:54:35

  Θα με ενδιέφερε να δω :
  πρώτον ,ποια στάση θα κρατήσουν οι ηγεσίες των μεγάλων κομμάτων απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και το δίχως άλλο θα αποκαλυφθούν από την έρευνα των γερμανικών αρχών
  δεύτερον ,αν τουλάχιστον τα μικρά κόμματα έμειναν ανέγγιχτα από τον ωκεανό της μίζας.
  Μεγάλωσα με την πεποίθηση ότι δεν είναι όλοι ίδιοι σε αυτή τη χώρα,αλλά έχω ανάγκη και τις αποδείξεις γι αυτό...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.