27/12/2007 18:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικαστική έρευνα και για τον Ζαχόπουλο

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για μη χρηστή διαχείριση υποθέσεων από τον Χρήστο Ζαχόπουλο, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Π. Πούλιο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας μετά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών. Αν και η φράση «για μη χρηστή διαχείριση» προκαλεί ειρωνικά μειδιάματα , είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην προκαταρκτική εξέταση κάτω από την πίεση και των δημοσιευμάτων και της αντιπολίτευσης. Και αναγκαστικά ο κ. Κολιοκώστας θα διερευνήσει τώρα τις οικονομικές πτυχές του σκανδάλου. Ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για «καταιγισμό αποκαλύψεων», είχε ζητήσει δικαστική έρευνα κατ' απόλυτη προτεραιότητα επί όλων των πτυχών της υπόθεσης, θεωρώντας ότι πίσω από τη «ροζ διάσταση» υπάρχουν πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα. Η κυβέρνηση όμως αρνείτο μέχρι σήμερα, δια του υπουργού Δικαιοσύνης, να προχωρήσει και σε δικαστική έρευνα των πεπραγμένων του Ζαχόπουλου, πέρα από την γνωστή δικαστική έρευνα που έγινε για να δικαιολογήσει την «ροζ εκδοχή» του σκανδάλου. Τις τελευταίες ώρες στο μέτωπο υπερ της αποκάλυψης όλων των σκοτεινών πλευρών της υπόθεσης εντάχθηκαν εξάλλου και το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αλαβάνος μάλιστα διαπίστωσε ότι στην υπόθεση υπάρχουν και «τεράστιες πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού προσωπικά με το ρόλο που είχε ως υπουργός Πολιτισμού τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης της ΝΔ». Η Αλέκα δεν παρενέβη προσωπικά. Έβαλε τον Σπύρο Χαλβατζή να το κάνει.

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη πτυχή στην παραγγελία για προκαταρκτική δικαστική εξέταση. Στη Χαριλάου Τρικούπη, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει το ΠΑΣΟΚ τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Η κυβέρνηση όμως ακολουθεί τη γραμμή «δεν συζητάμε καν συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, για περιπτώσεις που ερευνά η δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέτρος avatar
    Πέτρος 27/12/2007 18:54:52

    Συγκλονιστικά νέα... Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από το γνωστό Κολιοκώστα για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις. Ανατριχιάζω σύγκορμος.
    Φυσικά, ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα μας ανακοινώσουν "ότι ουδέν απέδωσε η έρευνα και δεν προκύπτουν στοιχεία για αδιαφανή διαχείριση ή επιλήψιμες συναλλαγές του πρώην γενικού γραμματέα". Αν μάθουμε ποτέ το αποτέλεσμα της έρευνας.Το ίδιο συνέβη και με την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση του έτερου αστέρα της "Δικαιοσύνης" Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ναι, αυτή που διήρκεσε 11 μήνες (με ανώτατο χρονικό όριο τους 6 μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος) και όπου εξετάστηκαν 12 μάρτυρες (ένας μηνιαίως).
    Αλήθεια, σε ποιο δικαστικό στάδιο βρίσκεται η υπόθεση των Πακιστανών;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.