#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2011 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικαστήριο διέγραψε χρέος υπερχρεωμένου δανειολήπτη με περιουσία !!!Σε διαγραφή χρεών ακόμη και από υπερχρεωμένους δανειολήπτες που όμως διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία προχωρά η Δικαιοσύνη. Μια νέα απόφαση-κόλαφος για τον τραπεζικό κλάδο ήρθε να προστεθεί στη ήδη μακρά λίστα των ειρηνοδικείων, που αποφάσισε να διαγράψει το 75% χρέους νοικοκυριού. Μάλιστα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η οικογένεια διατηρεί ανέπαφα τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία έχει στην κατοχή της, καθώς κρίθηκε ότι «δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον» λόγω της κρίσης. Τα χαστούκια στις τράπεζες από τα Χανιά είναι απανωτά, ενώ στο Ειρηνοδικείο επικρατεί συνωστισμός. Σύμφωνα με την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης έχει τύχει μέσα σε μία μόλις ημέρα να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου 17 υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που ζητούν κούρεμα ή ακόμη και διαγραφή χρεών.

 

Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο αποφάσισε να προχωρήσει σε κούρεμα χρέους ύψους 53.807 ευρώ, υπέρ του συζύγου πολύτεκνης οικογένειας, που είχε συνολικά οφειλές προς τις τράπεζες ύψους 69.647 ευρώ. Κλήθηκε από το δικαστήριο να καταβάλει το ποσό των 330 ανά μήνα, επί μία τετραετία, δηλαδή συνολικά 15.840 ευρώ.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης Ιωάννα Μελάκη, ο σύζυγος είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ με προβλήματα υγείας και λαμβάνει σύνταξη 860,23 ευρώ τον μήνα. Όσον αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία, ο ίδιος έχει τρία αγροτεμάχια και ένα Ι.Χ. αυτοκινήτου 1.390 κυβικών, κυκλοφορίας 1997.

 

Η σύζυγος είναι νοικοκυρά χωρίς κανένα επάγγελμα και με μοναδικό εισόδημα το επίδομα των πολυτέκνων, ύψους 101,62 ευρώ μηνιαίως. Είχε συνολικές οφειλές 19.347,54 ευρώ σε μία τράπεζα και διατηρεί κατοικία στο όνομά της, η οποία κινδύνευε να κατασχεθεί. Η ίδια κλήθηκε από το δικαστήριο να πληρώσει 20 ευρώ τον μήνα επί τέσσερα χρόνια (σύνολο 960 ευρώ, τα οποία θα αφαιρεθούν από τα 19.374,54 ευρώ). Της χορηγήθηκε ακόμη «περίοδος χάριτος» ενός έτους, προκειμένου να εξοφλήσει το υπόλοιπο χρέος και να σώσει από την αναγκαστική εκποίηση τη μοναδική της κατοικία. Ως χρόνος εξόφλησης του ποσού της χρέωσης ορίστηκε η δεκαπενταετία και θα καταβάλει μετά την περίοδο χάριτος το ποσό των 102,30 ευρώ τον μήνα για 15ετία. Η κυρία Μελάκη προσθέτει ότι «το σημαντικό είναι ότι η σύζυγος διέθετε και έτερα περιουσιακά στοιχεία, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι δεν επρόκειτο να προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον».

"Δημοκρατία"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kakofonix avatar
  kakofonix 13/12/2011 10:55:15

  Το καταπληκτικό είναι με ποιόν ακριβώς τρόπο η αθεόφοβη τράπεζα δανειοδότησε με τέτοια ποσά άνεργη πολύτεκνη και συνταξιούχο του ΙΚΑ! Κανονικό θαλασσοδάνειο! Η τράπεζα της Ελλάδος κοιμότανε βαθιά...

  • Απορία avatar
   Απορία @ kakofonix 13/12/2011 11:46:54

   Πρέπει κάποιος γενναίος κυβερνήτης να κουρέψει και επισήμως πλέον τα ιδιωτικά δάνεια πολιτών και επιχειρήσεων κατά τουλάχιστον 50%.

   Οι ιδιωτικές τράπεζες σε λίγο ούτως ή άλλως θα κρατικοποιηθούν λόγω επιστροφής στη δραχμή.
   Δεν υπάρχει λόγος τα λαμόγια των τραπεζών να αρπάζουν περιουσίες πολιτών στο παραπέντε της διάλυσης της οικονομίας της χώρας.

   Μπράβο στους δικαστές-παλληκάρια που είχαν τους όρχεις να πάρουν τέτοια απόφαση. Μπράβο.

 2. ΔΓΦ avatar
  ΔΓΦ 13/12/2011 11:05:42

  Πρέπει δηλαδή να έχουν το μπαμπούλα (ο Θεός να την κάνει) ΤτΕ από πάνω ; Τι σόι επιχειρηματίες είναι αυτοί που δανείζουν όποιον να 'ναι ; Και μετά έρχονται οι κυβερνήσεις και 'διασώζουν' αυτούς τους καραγκιόζηδες, για να συνεχίσουν να κάνουν 'λαλαριές'. Και απολύουν και κόσμο γιατί 'ζόρισαν τα πράγματα' κλπ κλπ....

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ ΔΓΦ 13/12/2011 14:58:57

   Απλώς είναι...ΣΤΥΓΝΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ!!!!
   ..το χείριστο του ανθρωπίνου είδους...κατά Εζρα Πάουντ!

 3. anonymous avatar
  anonymous 13/12/2011 12:26:27

  Εντελώς λάθος η απόφαση. Έπρεπε να ρευστοποιηθεί η περιουσία. Το δάνειο δεν ήταν θαλασσοδάνειο. Υπήρχε περιουσιακό στοιχείο. Δε μπορεί να περνάει κόστος στις τράπεζες το οποίο θα κληθούμε να το καλύψουμε εμείς ως φορολογούμενοι.

  • Απορία avatar
   Απορία @ anonymous 13/12/2011 13:15:30

   Και γιατί ρε φίλε να το καλύψουμε εμείς ως φορολογούμενοι; Πρέπει;

   Ας το καλύψει ο κάτοχος της τράπεζας και το ΔΣ του αφού ρευστοποιήσουν τις δικές τους περιουσίες.

   Άλλωστε όταν έδιναν αυτά τα δάνεια, σε κάθε τυχόντα που τους τα ζήταγε, εμφάνιζαν τζίρο και τα κονόμαγαν από την άνοδο των μετοχών τους και τη δυνατότητα μεγαλύτερης μόχλευσης που είχαν ως οργανισμοί.

   • ΜΠ avatar
    ΜΠ @ Απορία 13/12/2011 13:34:27

    Ακριβώς έτσι, συμφωνώ απόλυτα. Πού πας κυρία τράπεζα και δανείζεις χωρίς ντροπή βλέποντας τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του δανειολήπτη? και πού βασιζόσουν όταν το έδινες το δάνειο? στην υποθήκη του σπιτιού του κακόμοιρου ανθρώπου? και πού είναι η ΤτΕ να εποπτεύσει και να απαγορεύει τις εγκρίσεις τέτοιων δανείων? και στο κάτω κάτω, όταν μία τράπεζα δίνει ένα δάνειο είναι συνυπεύθυνη για την εκταμίευσή του και θα πρέπει επιτέλους να αναλαμβάνει και μέρος του ρίσκου που παίρνει, όταν μοιράζει λεφτά δεξιά και αριστερά. Επιχείρηση δεν είναι? Επιχείρηση σημαίνει ρίσκο !!!! και επιτέλους όχι μονομερές ρίσκο !!!! Μπράβο στους δικαστές !!!!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Απορία 13/12/2011 18:04:50

    Ρε Απορία εσύ μόνος σου δε λες ότι θα κρατικοποιηθούν ? Έλεος με τους πολυσχολιαστές εδώ μέσα.

    • Απορία avatar
     Απορία @ undercover gpr 14/12/2011 01:20:50

     Που μπερδεύτηκες;

  • Ioustinianos avatar
   Ioustinianos @ anonymous 13/12/2011 13:38:15

   Σωστό σχόλιο.

 4. hellasatt avatar
  hellasatt 14/12/2011 12:41:41

  Καλά όλα αυτά. Τα κεφάλαια των τραπεζών όμως προέρχονται και από τις καταθέσεις των απλών πολιτών, καταθέσεις που έγιναν με ιδρώτα και αίμα. Αν αύριο οι τράπεζες επικαλεσθούν απώλειες λόγω 'υπερχρεωμένων' και μειώσουν και άλλο τα επιτόκια καταθέσεων τι γίνεται; Εν ολίγοις τα χρήματα ενός μικροκαταθέτη χάνουν την απόδοσή τους χάριν δικαστικής αποφάσεως σε επίπεδο που να μην αποδίδει ο οφειλέτης ούτε καν το κεφάλαιο.Θα δεχθούμε τότε κούρεμα των καταθέσεων χάριν κοινωνικής πολιτικής;

 5. anonymous avatar
  anonymous 14/12/2011 21:35:36

  Αυτός είναι ο ένας λόγος για τον οποίο έγραψα ότι η απόφαση είναι εσφαλμένη. Τα λεφτά που δανείζουν οι τράπεζες δεν είναι δικά τους αλλά των καταθετών, δηλ. δικά σου και δικά μου. Περαιτέρω μείωση των επιτοκίων καταθέσεων δε θα γίνει. Θα γίνει όμως αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων. Θα πει η τράπεζα. Πόσα δάνεια έχω σε καθυστέρηση; Το 20%. Άρα για να βγάλω τη χασούρα πρέπει να αυξήσω τα επιτόκια. Κια φυσικά θα την πληρώσει ο συνεπής δανειολήπτης.

  Προσωπικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να μη ρευστοποιείται η περιουσία του δανειολήπτη και αν μείνει υπόλοιπο χρέους να διαγραφεί μόνο αυτό.

  Όσο για την ευθύνη της τράπεζας που χορηγούσε στα τυφλά, αυτό δεν το ξέρουμε. Η τράπεζα είδε κάποια πίστη. Είχαν σπίτι, δεν πλήρωναν νοίκι και είχαν και σύνταξη. Οπότε έδωσε δάνειο. Χώρια το άλλο. Οι τράπεζες ξέρουν ότι πολύς κόσμος έχει και κάποια έξτρα εισοδήματα που δε φαίνονται στη δήλωση, όχι κατ ανάγκη παράνομα. Υπολογίζουν για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας και αυτά τα εισοδήματα.

  Και στην τελική ο συγκεκριμένος δανειολήπτης είναι πολύτεκνος αλλά τα παιδιά του εργάζονται. Ας βοηθούσαν λίγο να εξοφληθεί η τράπεζα. Όμως θέλουν και το σπίτι να κληρονομήσουν όταν πεθάνουν οι γέροι και να μην πληρώσουν.

  Η απόφαση είναι κοινωνικά προκλητική για ένα λόγο ακόμη. Ένας που παίρνει δάνεια και τα τρώει τη βγάζει καθαρή. Οι άλλοι που εκ πεποιθήσεως δε δανείζονται ή που απλώνουν τα πόδια τους όσο φτάνει το πάπλωμα είναι απλά κορόιδα.

 6. Κόμης avatar
  Κόμης 15/12/2011 08:28:30

  Φίλε anonymous είσαι Τραπεζίτης, έτσι; Μην ντρέπεσαι. Να το δηλώνεις άλλη φορά.
  Αν μιά προσφορά ενός νόμου-όαση δεν την καταλαβαίνεις, είναι γιατί ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ τα ...καταλαβαίνεις !
  Αυτό το πανεράκι (Ελλάδα) πάντα είχε φρούτα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.