#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2010 12:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικαιοσύνη των πλουσίωνΣοβαρότατες αιχμές κατά της Δικαιοσύνης άφησε χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζής, κάνοντας λόγο για απίστευτες ολιγωρίες αλλά και για «ανεξήγητες αποφάσεις» !

Ο κ. Ρακιτζής όταν ρωτήθηκε για την πορεία των διώξεων κατά δημοσίων υπαλλήλων είπε: «Στα έξι χρόνια που είμαι Επιθεωρητής έχω στείλει στον εισαγγελέα 450 υποθέσεις και δεν έχει τελεσιδικήσει καμία. Δεν μπορώ όμως να επέμβω περαιτέρω στη Δικαιοσύνη. Έχει συνταγματική ανεξαρτησία. Ούτε μπορώ να ζητήσω εξηγήσεις», είπε και συνέχισε: «Υπήρξα ο ίδιος 38 χρόνια δικαστής, όπως επίσης ο πατέρας μου και ο γιος μου. Μπορώ να ξέρω από μέσα πολλά πράγματα. Ο Δάντης στην Κόλαση κάνει ειδική αναφορά ότι ο επίορκος δικαστής είναι στον τέταρτο κύκλο της κολάσεως. Εκεί βασανίζεται». Ερωτηθείς για την έκδοση απαλλακτικών βουλευμάτων επωνύμων απάντησε: «Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από την σωρεία των καταγγελιών» ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης των κληροδοτημάτων είπε ότι αν υπήρχε αξιοποίηση θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του ελλείμματος.

Σχετικά με το θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία διαφθοράς, παρατήρησε ωστόσο ότι οι περισσότερες είναι μονοπρόσωπες και ότι στοχεύουν απλά να παίρνουν κονδύλια, ενώ αμφισβήτησε την εγκυρότητα του καταλόγου με τα ονόματα των ΜΚΟ. Επιπλέον, έκανε λόγο για πρόβλημα διαχείρισης των κληροδοτημάτων, συμπληρώνοντας ότι δεν θα είχαμε οικονομικό πρόβλημα αν τα αξιοποιούσαμε.

Από τον Πόρο όπου βρισκόταν, για το Συμπόσιο της Σύμης, ο πρωθυπουργός σχολίασε ως εξής τις δηλώσεις Ρακιντζή: «Το κράτος έχει τους μηχανισμούς του, αλλά και η δικαιοσύνη πρέπει να παίξει το ρόλο της. Είναι βέβαια ένας ανεξάρτητος πυλώνας, αλλά δεν είναι ανεξάρτητη να κάνει ότι θέλει»

Αυτό το τελευταίο που να αναφερόταν άραγε; Στους πλούσιους, ή τους φτωχούς;

Να σημειωθεί τέλος ότι εδώ και 10 μήνες δεν έχει ανανεωθεί η θητεία του κ. Ρακιντζή και όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό απάντησε ότι συνεχίζει το έργο του και περιμένει είτε την ανανέωση είτε την αντικατάστασή του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 14/07/2010 12:44:04

  Σώπα ρε! Τί μου λέτε?

 2. zackii avatar
  zackii 14/07/2010 13:16:14

  Ρε παιδιά πλάκα κάνουμε? Ποιός δικαστικός θέλει να πάει Ξάνθη? Yes sir και άγιος ο θεός...

 3. Factorx avatar
  Factorx 14/07/2010 15:48:20

  Tρείς νέους θεσμούς για άμεση εκκαθάριση των δικαστικών υποθέσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

  Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα κρίνονται από τα δικαστήρια μέσα σε δύο μήνες προκείμενου να εκκαθαρίζονται τυχόν αντισυνταγματικότητας ή άλλες εκκρεμότητες.

  Για τις αστικές διαφορές εισάγεται ο θεσμός του διαμεσολαβητή που θα εκδικάζει τις υποθέσεις εκτός δικαστηρίου.

  Όλα τα οικονομικά εγκλήματα κατά τα οποία δεν ασκήθηκε βία θα επιλύονται επίσης εκτός δικαστηρίου, με βασικό κριτήριο την ικανοποίηση του θύματος.

  Όπως δήλωσε ο κ. Καστανίδης οι δικαστές δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ώς ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί επαναλαμβάνοντας ότι θα υπαχθούν στο νέο ασφαλιστικό νόμο.

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 16/07/2010 13:42:37

  Ανεξάρτητη δικαιοσύνη και πυλώνας της δημοκρατίας και "λειτουργοί" και...

  Εχουν πολύ δρόμο για να γίνουν αληθινοί λειτουργοί και ανεξάρτητοι και πυλώνες και τι άλλο θέλουν να πιστεύουμε ότι είναι. Μα πολύ δρόμο.

  Πρώτα-πρώτα η εκτελεστική εξουσία, ο υπουργός, διορίζει την κεφαλή τους. Και οι ίδιοι μας έχουν δείξει ότι συχνά αγνοούν τα "ζόρια" της κοινωνίας όταν πρόκειται για δικά τους μισθολογικά θέματα. Συμπεριφέρονται όπως όλοι οι υπάλληλοι δηλαδή. Καμμιά διαφορά.

  Κι ενώ έχουν την εξουσία στα χέρια τους να αλλάξουν τόσα και τόσα στραβά στην πατρίδα μας, το μόνο που βλέπουμε είναι ανθρώπους έξω από τη φυλακή ενώ θα έπρεπε να είναι μέσα.

  Ας ξεκινήσουν όλοι μαζί μια συνολική απεργία πείνας, όχι για τα δικά τους συμφέροντα, αλλά για τα δικά μας. Κι εμείς θα είμαστε μαζί τους.

  Εχουν πολύ δρόμο για να αποδείξουν στην κοινωνία ότι είναι "λειτουργοί" της. Μα πολύ δρόμο.

  Ας πάνε σ' ένα καφενείο να ρωτήσουν.

  Θραξ Αναρμόδιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.