21/05/2008 13:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικαιοσύνη για ημετέρους

Βουλευτές της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση Καραμανλή ότι, με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, επέτυχε, μέσω της διαδικασίας απονομής χάριτος, την άρση των έννομων συνεπειών 12 (!) καταδικών (με κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 1 μηνός μετατραπείσα και χρηματική ποινή 1.780.000 δρχ) για συγκεκριμένο πρόσωπο, προκειμένου – όπως αναφέρεται – στη σχετική απόφαση – να διοριστεί στο Δημόσιο. Είναι γνωστό πως η Πολιτεία μόνο σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να απονείμει χάρη σε έναν πολίτη ή να άρει τις δυσμενείς συνέπειες μιας καταδίκης. Αυτό γίνεται για κοινωνικούς λόγους που καταδεικνύουν τη στάση της σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής, στο πως αντιλαμβάνεται το δίκαιο και το μεμπτό στην κοινωνία μας, έχοντας ως απώτερο στόχο, όπως υποστηρίζεται στη νομική θεωρία, τη διόρθωση της αυστηρότητας ή των αδικιών της δικαιοσύνης.

Σχόλιό μας: Μπορούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μας στείλουν το όνομα του ευνοηθέντος; Έτσι για να δούμε τι σχέσεις έχει και με ποιόν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 21/05/2008 14:06:37

  http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=489951&-w=&-V=hpress_int&-P

  Ποινικοποίηση των σοβαρών αδικημάτων κατά του περιβάλλοντος

  Συντάκτης : Δαράτος Ημ/νία καταχώρησης : 20/05/2008 21:55:52 Βρυξέλλες. Γ. ΔΑΡΑΤΟΣ
  Την ποινικοποίηση των πιο σοβαρών αδικημάτων εις βάρος του περιβάλλοντος θέλουν τόσο η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και τα κράτη μέλη της Κοινότητας.
  Σύμφωνα με σχετική έκθεση που αναμένεται να υιοθετήσει σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο προτείνεται να μετατραπούν σε ποινικά αδικήματα -σε όσες χώρες δεν είναι ακόμη- οι εκπομπές ραδιενέργειας στον αέρα, το έδαφος και το νερό, η παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά πυρηνικών υλικών, η κατοχή, η καταστροφή προστατευόμενων από τον νόμο ζώων και φυτών, οι καταστροφές σε προστατευόμενες από τον νόμο περιοχές και η παραγωγή και διανομή προϊόντων που καταστρέφουν τη ζώνη όζοντος.
  Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Κομισιόν δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει ποινικές κυρώσεις, κάτι όμως που μπορούν να κάνουν τα κράτη-μέλη εμποδίζοντας έτσι τους παραβάτες της περιβαλλοντικής νομοθεσίας να επωφελούνται από τις διαφορές των εθνικών νομοθεσιών που υπάρχουν σήμερα μεταξύ των κοινοτικών χωρών.

 2. Theodore avatar
  Theodore 21/05/2008 22:15:55

  Το κακο ειναι φιλε μου, οτι το φαγαμε κι αυτο το φρουτο και μας βγηκε "ξινο".(Αν εχεις γεννηθει αρκετα πριν απο το 1967).
  Αλλοιως κι εγω, το ιδιο θαλεγα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.