#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/12/2013 18:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικαιολογίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τσουκαλά για την αποζημίωση του 1 εκατ. ευρώ(Ανανεωμένο) - Με δικαιολογίες και άλλες… αριστερές μπαρούφες επιχειρεί ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ και πρώην πασόκος, να δικαιολογήσει το 1 εκατ. ευρώ που πήρε ως αποζημίωση μόλις συνταξιοδοτήθηκε.

Ο προστάτης των φτωχών και των αδικημένων, που βγαίνει στα κανάλια και υπερασπίζεται με σθένος τους εργαζόμενους των 400 ευρώ, πήρε ένα εκατομμυριάκι ευρώ για τα γεράματά του, αλλά όπως λέει τα πήρε από ιδιωτική εταιρεία, επομένως ήταν σκληρά εργαζόμενος που αμείφθηκε γι’ αυτό. Ουδόλως σχετίζεται η ιδιότητά του, δηλαδή ότι ήταν πρόεδρος της ΟΤΟΕ, και να μην φανταστούμε ότι έχουν γίνει κάποια… περίεργα γεγονότα. Απλά κάποτε οι τράπεζες πλήρωναν καλά και μπράβο του κ. Τσουκαλά που πήρε τα λεφτά και έφυγε.

Αλλά όχι και να μας το παίζει Ρομπέν των Δασών.

Διαβάστε την μακροσκελή ανακοίνωση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ:Με αφορμή την σημερινή δημοσίευση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του έτους 2012 και ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων, όπου εμφανίζομαι να έχω λάβει εφάπαξ ενός εκατομμυρίου ευρώ και άλλες τέτοιου είδους γενικόλογες ειδήσεις, νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω διευκρίνισης το θέμα:

 

Συγκεκριμένα, μετά από 35 συνεχή έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2010 (πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής), έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό με τους ίδιους όρους στην ασφαλιστική εταιρεία «GENERALLI» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβα την επιταγή της αποζημίωσής μου, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τα χρόνια υπηρεσίας, το μισθό, το συντελεστή γήρατος, καθώς και δύο ακόμη ασφαλιστικούς συντελεστές, που διαμορφώνουν το τελικό ποσό. Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

Επειδή σε ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι πήρα την αποζημίωση της «GENERALLI» όταν ήμουν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ σας πληροφορώ ότι πρόεδρος ήμουν μέχρι τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησα και έλαβα την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.

Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωσή μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο.

Δεν έχω ποτέ στη ζωή μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είμαι από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Κατά την διάρκεια της θητείας μου, ως Προέδρου της ΟΤΟΕ, συνέχιζα να αμείβομαι από την ιδιωτική τράπεζα της οποίας ήμουν υπάλληλος.

Όσον αφορά δε τα ακίνητα, η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας σε έμενα και τη σύζυγό μου με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση. Όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά. Το μόνο ακίνητο που αγόρασα στη ζωή μου εξ ημισείας με τη σύζυγό μου είναι αυτό της Βάρης με δάνειο στις αρχές του 2010.

Η ίδια λανθασμένη ερμηνεία γίνεται και στην περίπτωση των οχημάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «έχω» τρία οχήματα και δύο μοτοσυκλέτες, ενώ στην πραγματικότητα ένα αυτοκίνητο έχω στην κυριότητά μου, ένα δεύτερο εξ ημισείας με τη σύζυγό μου, παλαιάς κυκλοφορίας και τα δύο, και μία μοτοσικλέτα.

Τέλος, ως μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, οι φορολογικές μου δηλώσεις είναι διάφανες μιας και δεν είχα ποτέ κάτι να κρύψω, όλα τα χρόνια πλήρωνα και πληρώνω την εφορία με τα ποσά που μου αναλογούν ως ίσος προς ίσο με τον κάθε φορολογούμενο πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. orion avatar
  orion 16/12/2013 15:58:23

  Άλαλα τα χείλη των ασεβών, των μη προσκυνούντων........

 2. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 16/12/2013 16:02:34

  Υπεροχος ρολος ο Αριστερος με δεξια τσεπη.Ελπιζω να αξιωθω να τον ζησω καποτε

 3. m.s avatar
  m.s 16/12/2013 16:10:17

  μόνο!!!!!!! και τι είναι ένα μιλιόνι για το συντρόφι;
  παρακαλώ λόγγους βουνά ραχούλες , ξηλωθείτε για το εφάπαξ του κυρίου, πρώην κηφήνα και νυν σωτήρα των αδυνάτων...
  ρε ασταδιαλα από κει βρυκόλακες.

 4. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 16/12/2013 16:10:17

  Γιατί το άρθρο δεν γράφει ότι πριν τον Σύριζα ήταν Πασόκος εργατοπατέρας; ΠΑΣΟΚαρα παντού ρε!

 5. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 16/12/2013 16:40:41

  Όσο η οικονομική πολιτική περιορίζεται ουσιαστικά στήν είσπραξη φόρων νά μήν περιορισθούν πολύ τά εφ' άπαξ τού Δημοσίου, γιά πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, γιά νά θιγεί όσο τό δυνατόν λιγότερο η δημοσιοκρατία, νά αποκατοσταθούν οι «αδικίες» γιά δικαστικούς, ένστολους, κ.λ.π. μέ ένα δημόσιο φτιαγμένο μόνο νά εξασφαλίζει θέσεις μισθοδοσίας στούς υπαλλήλους του καί όχι νά προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, σέ, σέ, σέ,... άσπρη μέρα οι άνεργοι δέν πρόκειται νά δούν. Η δυστυχία τών πολλών είναι η θεωρητική «ασφάλεια» τών δημοσιοεσθιόντων. Η κυβερνητική κεκτημένη ταχύτητα προστασίας ενός σάπιου πατώματος, σέ αντιδιαστολή μέ τήν άμετρη ρητορεία τού ΣΥΡΙΖΑ πού όλα τά σφάζει, όλα τά μαχαιρώνει δέν προμηνύει κάτι θετικό.
  Ή θά επισκευασθεί σωστά καί προγρμματισμένα τό σπίτι ή θά καταρρεύσει καί θά ξαναχτισθεί σέ μερικές γενιές από τήν αρχή.
  Υπάρχει βέβαια καί η εκδοχή τής μόνιμης αυθαίρετης παράγκας, είδος πολύ γνώριμο στήν χώρα μας. Αυτή δέν γκρεμίζεται μέ τίποτα.

 6. Αλέξης Ζιβάγκος avatar
  Αλέξης Ζιβάγκος 16/12/2013 16:42:01

  και άλλο μπουμπούκι του ΣΥΡΙΖΑ που πολεμάει τον καπιταλισμό εκ των έσω.
  http://www.protothema.gr/politics/article/337355/tsakalotos-ependusi-se-xena-hartia-deihnei-to-pothen-eshes/

  Τα ιδιωτικά μαιευτήρια και νηπιαγωγεία τα χρωστά ακόμη ο Αλέξης, έχει μόνο 100 ευρώ καταθέσεις.

  • Practical Joke avatar
   Practical Joke @ Αλέξης Ζιβάγκος 16/12/2013 22:02:32

   Ποιο κτήριο φιλέτο ρε σαχλαμάρα στην περιοχή 2 Λουξ; Ότι σου λένε γράφεις; Όλη η περιοχή έχει χαλάσματα και παραπήγματα. Μόνο οι Λαθροι μένουν εκεί. Φαίνεται που δεν έχεις πατήσει το πόδι σου στα Χανιά

   • m.s avatar
    m.s @ Practical Joke 16/12/2013 22:40:03

    Ναι μωρέ , έχει και κάτι ψωροχρεόγραφα της Morgan Stanley, BlackRock και κάποιων άλλων σφηκοφωλιών. Μαζί με τον έτερο αστέρα της Συριζέϊκης Οικονομίας τον Ευκλείδη είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσουν φόβητρο των δανειστών.
    Τον δεύτερο τον κόβω πιο διαβασμένο. έτσι και σκάσει μύτη η δραχμούλα έχει φτιαχτεί για δέκα γενιές.

    http://pothen.hellenicparliament.gr/STATHAKIS_GEORGIOS/index.html#/8-9/zoomed σελ 8-9

    http://pothen.hellenicparliament.gr/TSAKALOTOS_EYKLEIDIS/index.html#/8-9/zoomed σελ 8-9

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ Practical Joke 17/12/2013 06:50:03

    Γωνία Καλλεργών και Σαρπηδώνος...με λίγο Google Earth πιάνεις ΛΑΒΡΑΚΙ....

    • ΟΤΙ ΝΑ
     ΟΤΙ ΝΑ 'NAI @ Τί να λέμε; 17/12/2013 09:28:58

     Επειδή λες βλακείες και γράφεις λάσπη το συγκεκριμένο κτήριο πουλήθηκε αλλά όχι στον Σταθάκη αλλά στην εταιρία της κόρης του μεγαλοεργολάβου που είναι εταιρία διαχείρισης ακινήτων. Και επειδή είσαι τελείως γκαντέμης που έπεσες σε κάποιον που έχει σχέσεις και επαγγελματικές και φιλικές με τους συγκεκριμένους ανθρώπους το κτήριο φτιάχτηκε εξ αρχής για την δικιά τους διαχείριση. Άσε που είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα για το δάνειο της αγοράς από την εταιρία την συγκεκριμένη. Άσε την λάσπη γιατί δεν περνάει και κινείσαι στα όρια της συκοφάντησης.

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ ΟΤΙ ΝΑ 'NAI 17/12/2013 10:22:44

      Βλέπω πολλούς εδώ μέσα να υπερασπίζονται τον κύριο Σταθάκη...Στην αρχή "σαχλαμάρας" μετά στα "όρια της συκοφάντησης"...Χαίρομαι. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ; Από πότε θεωρείται συκοφάντηση το να ισχυρίζεται κάποιος ότι κάποιος άλλος απόκτησε ΝΟΜΙΜΑ κάποια περουσία; ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Ίσα-ίσα, μου αρέσει η επιχειρηματικότητα και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν όλοι μπορούσαν να πραγματοποιούν υγιείς επιχειρηματικές πράξεις. Χαίρομαι για τον κύριο Σταθάκη...Επαναλαμβάνω: δεν λέω ότι το απόκτησε παράνομα. Λέω, ότι η πόλη βοά, οι γύρω ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ιδιαίτερα το λένε εδώ και πολύ καιρό, δεξιά κι αριστερά, πως ο αριστερός Σταθάκης αγόρασε κτίριο φιλέτο εν μέσω κρίσης Αυτό αποτελεί ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ;
      Για ρωτήστε τους γείτονες...εκτός αν τους εκφοβίσουν κάποιοι...προκαλώ λοιπόν τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ να το ψάξουν...ας ρωτήσουν τη γειτονιά και μετά ας το ψάξουν περισσότερο...ποιό το πρόβλημα;;;;

 7. ωρε μανα μου avatar
  ωρε μανα μου 16/12/2013 17:31:06

  Έλεος, πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο άνθρωπος ουδέποτε εργάστηκε στο δημόσιο, αλλά στην στην ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» . Σε ιδιωτική τράπεζα και έλαβε αποζημείωση και όχι εφάπαξ από από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.
  Πρόεδρος στην ΟΤΟΕ, ο μόνος ίσως συνδικαλιστής που δεν προερχόταν από το δημόσιο τομέα, ήταν μέχρι το 2006...Το 2010 έφυγε με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, 4 χρόνια μετά. ( και 2 πριν γίνει βουλευτής...)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ωρε μανα μου 16/12/2013 20:04:11

   Ξέχασες να αναφέρεις και αυτό που είπε ο ίδιος στο κανάλι Ε: Ότι απ' τα 35 χρόνια εργασιακού του βίου (λέμε τώρα), τα 20 ήταν σε συνδικαλιστική άδεια!
   Δούλεψε σκληρά... δεν λέω.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ωρε μανα μου 16/12/2013 21:35:45

   Κρατικοποιήθηκε ήδη, έμπαινε μέσα αγρίως, έγραφαν υποθήκες στεγαστικών υψωμένες στο Έβερεστ, έρρεαν τα bonus και τελικά έσκασε.
   Τυχαίο;
   Όλα τυχαία, διάολε;

 8. Exantas avatar
  Exantas 16/12/2013 17:40:52

  Κατά τα λοιπά μιλάνε ορισμένοι για τα "παχυλά" εφάπαξ των στρατιωτικών, των δικαστών & λοιπών..... ειδικών μισθολογίων. Τώρα θα λέμε μόνο για των ....συνδικαλιστών, κυρίως εκείνων που μόχθησαν, δούλεψαν & έχυσαν ιδρώτα & αίμα. Ρε καλά λένε πως στην χώρα δρουν 3 δικτατορίες, μια των οποίων & των συνδικαλΗστών!!!
  Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

 9. cogito ergo sum avatar
  cogito ergo sum 16/12/2013 18:27:31

  τι ψυχη εχει ενα εκατομμυριο...

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/12/2013 18:32:50

  35ο.000 Ελληνική τράπεζα
  Το μισό μετοχικό κεφάλαιο της Κυπριακής Τράπεζας των "Ορθοδοξων" Φαρισαιων το είχε "αριστερός"....
  Ά ρε Mπανκα Αμπροζιάνα, νικήθηκες κατα κράτος από κουμμούνι !
  Τέρατα και σημεια κύριε Γιάννη μου από το Όσναμπρυκ, οικονομικέ υπεύθυνε του κόμματος

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Uncle Stgm 16/12/2013 19:53:36

   Δεν έκανε τίποτε παράνομο και με την τρέχουσα ηθική,τίποτε
   ανήθικο...πολύ καλό placement σε ξένη ιδιωτική τράπεζα και
   λίγη τύχη στις χρονολογίες εξόδου...άρα; υπάρχει ένα θέμα
   τάκτ: δεν αναπτύσσεις αυτού του τύπου τη μαχητική ρητορική
   ώς εργαζόμενος στα "ρετιρέ"....ψιλά γράμματα βέβαια,άν λάβεις
   υπόψη σου τον περίγυρο!

 11. Eva avatar
  Eva 16/12/2013 18:43:26

  Να ένας ωραίος τίτλος για πρωτοσέλιδο.

  Θα κάνει ωραία αντίθεση με τους συριζαίικους
  τίτλους των εκατοντάδων χιλιάδων απολυμένων
  σε υγεία, παιδεία, κλπ....

 12. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 16/12/2013 19:29:05

  Κάλιο αριστερός και πλούσιος παρά φτωχός και δεξιός...
  Ωρέ τι φυντάνια έρχονται να μας σώσουν και το πόπολο ζητωκραυγάζει για τους αγωνιστές που θα διώξουν τις ρουφήχτρες που απομυζούν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας...
  Είμαστε για γέλια, το κλάμα δεν χωρά στο φρενοκομείο...

  • Eva avatar
   Eva @ ορεσείβιος 16/12/2013 23:24:15

   Καθόλου φρενοκομείο.
   Το πόπολο του 2013 ονειρεύεται τις μέρες του 1983
   (χωρίς τα δανεικά φράγκα βέβαια-αλλά αυτό το θεωρούν λεπτομέρεια).
   Έρχονται οι συριζοφρουροί και ανάθεμα σ αυτούς που
   έκαναν τη δεξιά δέκα κομμάτια.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ορεσείβιος 17/12/2013 15:03:34

   Ακριβως, το ποπολο....

 13. partyman avatar
  partyman 16/12/2013 19:47:17

  το άρθρο εστιάζει πολύ σωστή στην υποκρισία του εν λόγω κυρίου να το παίζει προστάτης των φτωχών..

  έχουν ξεφτιλιστεί τα πάντα, είμαστε στην χειρότερη οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και η πλειονότητα των βουλευτών εμφανίζονται με αμύθητη περιουσία - καταθέσεις- ακίνητα κλπ

  τρέλα σκέτη..

 14. Asxetos avatar
  Asxetos 16/12/2013 19:52:25

  θέλω και εγώ τέτοιο ασφαλιστικό πρόγραμμα!!
  Μας δουλεύει κανονικά ο παλαιοπασόκος αρχισυνδικαλιστής που πληρωνόταν χωρίς να δουλεύει (έτσι έχει νομοθετήσει το ΠΑΣΟΚ) και εισέπραξε και εφάπαξ 1 εκατ.
  Αν ήταν έτσι απλά θα είχε κλείσει η Generalli, τα χρήματα αυτά ΔΕΝ βγαίνουν με ασφαλιστικό πρόγραμμα, εκτός και αν πλήρωνε η τράπεζα υπέρογκα ποσά κάθε μήνα για να μην χάσει τον πολυτιμότατο υπάλληλό της!!
  Είχα και εγώ πρόσθετη ασφάλιση στη ξένη αυτή εταιρία και την σταμάτησα γιατί ΔΕΝ θα έπαιρνα το εκατομμύριο.

 15. aris avatar
  aris 16/12/2013 20:31:15

  Kαι να σκεφτείς οτι αυτα τα παίρνει απ' την κυβέρνηση Σαμαρά εν μέσω κρίσεως, με ανθρώπους να τρώνε στα σκουπίδια και να πεθαίνουν χωρις ρεύμα ή πετρέλαιο... (όπως όλοι οι συνάδελφοί του απο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ_ΚΚΕ που βρίσκονται σε ανάλογες θέσεις. Ο Νόμος που έφτιαξαν οι Εθνοπατέρες εκτός απ' τον εαυτό τους καλύπτει και τους εργατοπατέρες). Σ' αυτά όπως και στην άρση ασυλίας υπάρχει πλήρης συναδελφική αλληλεγγύη...μεταξύ κατεργαρέων. Βεβαίως θα μπορούσε να ισχυριστεί οτι τα προσφέρει στο κόμμα όπως οι του ΚΚΕ, αλλά τότε θα γελάγαμε ακόμα περισσότερο.

  • Practical Joke avatar
   Practical Joke @ aris 16/12/2013 22:05:22

   Επειδή δεν έχει μπει κανένας σας στο κόπο να διαβάσει το άρθρο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ήταν και το ποσό το πήρε από ιδιωτική ασφαλιστική. Αν δεν ήξερα το σαϊτ θα νόμιζα ότι μπήκα σε αναρχικό. Από πότε για τους δεξιούς είναι κακό να έχουν λεφτά. Εκτός και αν είναι κακό να έχουν λεφτά οι άλλοι εκτός από μας!!!!!!

 16. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 16/12/2013 20:43:17

  Εχουμε μάθει να προσωποιούμε ζητήμα που είναι στην ουσία τους θεσμικά.
  Δεν είναι ο Τσουκαλάς το πρόβλημα, αλλά το καθεστώς που δημιουργηθηκε/δημιουργήσαμε και που επιμένουμε να κρατάμε βρίζοντας τους ....Γερμαναράδες... που θέλουν να μας το χαλάσουν.

 17. Tonia G. avatar
  Tonia G. 16/12/2013 20:51:09

  Αυτοί είναι... ένας προς έναν. Ολοι από την ΜΗΤΡΑ του ΠΑΣΟΚ.
  Συριζα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι έναα και το αυτό μαγαζί και ελέγχονται από τα ίδια κρατικοδίαιτα όντα-πλάσματα του Ανδρεϊσμού... Τίποτα περισσότερο Τίποτα λιγότερο.-

 18. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 16/12/2013 21:00:15

  Ρε γαμ... πούναι αυτές οι ασφαλιστικές εταιρίες που δίνουν 1 εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση, γιατί εγώ πέφτω μόνο σε τσιγκουναρέους... Πόσα ασφάλιστρα πληρωνόταν κι από ποιόν αυτή η ασφαλιστική κι έδωσε τόσα χρήματα στην ωρίμανση... Και μετά σου λένε δεν υπάρχει free lunch, αυτές οι ασφαλιστικές γεννάνε χρήματα από πενταροδεκάρες...

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ MAYRO XABIARI 16/12/2013 21:33:18

   Άν πλήρωνε 20 χρόνια, 50.000 το χρόνο κρατήσεις άτοκα, χωρίς να υπολογίζω διαχειριστικά κόστη και χωρίς ωρίμανση.
   Και προσοχή, οι κρατήσεις για την κυρίως σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη είναι άλλη ιστορία. Τουλάχιστον διπλάσια.
   Άν μου δείξουν το μαθηματικό μοντέλο βιωσιμότητας, προσφέρομαι να πάω αμέσως να το προτείνω στον Nέλσον Μαντέλα για την επόμενη ζωή του. Πριν προλάβει να μετεμψυχωθεί.
   Το κοριτσάκι απο τη Σερβία θα μπορούσε να ζήσει σχετικά άνετα με το 1 εκατ. επί 100 χρόνια.
   Ακούς κυρ Γιάννη, υπεύθυνε οικονομικου προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ;

 19. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 16/12/2013 21:10:05

  τρεχω κι εγω να κανω την ιδια ασφαλιση, μπας και παρω κι εγω το μυριο...

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Μικρασιάτης 16/12/2013 21:37:35

   Το σκέφθηκα και εγώ, αλλά δεν προλάβαμε συνάδελφε...
   Έσκασε η Ολλανδική τράπεζα, κρατικοποιήθηκε. Τέλος το ειδικό πρόγραμμα για τα στελεχά.
   too late

 20. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/12/2013 21:26:57

  1. Καταρχήν, το μεγάλο πρόβλημα δεν αφορά το πρόσωπο και τους ρόλους του
  Αλλα αυτή η κοινωνική ομάδα, ως ομάδα, έχει όνομα (golden boys τους λέγαμε και τους ξεχάσαμε, στελεχά είναι, managers, διαχειριστές κεφαλαίου, οι "αντ' αυτών των αστών").
  Μαντρόσκυλα στο μαντρί. Ο μεμονωμένος "σκύλος" μπορεί και να είναι συμπαθέστατος, αλλά η αγέλη των managers έχει συγκεκριμένη λειτουργία.
  Γι αυτό το κεφάλαιο τους δίνει τόσο μεγάλο, απίστευτα μεγάλο μερτικό απο τα κέρδη. Ως αποζημιώσεις, ως bonus, ως σύνταξη.
  Και ως εξουσία: Τριάντα χρόνια αυτοί τρομπάριζαν φούσκες. Και αυτοί κυρίως, επωφελήθηκαν.
  Επί του πρακτέου, Άρθρον πρώτον: Άν θέλουμε κάποτε να πάψουμε να είμαστε πρόβατα, από τα μαντρόσκυλα πρέπει να απαλλαγούμε πρώτα. Χωρίς αυτά, οι τσελιγκάδες είναι ανίσχυροι.

  2. Για το ειδικό: Σωστά μου απαντά το βαγόνι.
  Ακριβώς: Το πρόβλημα για τη συγκεκριμένη περίπτωση - λόγω συνδικαλιστικής και πολιτικής θέσης του - είναι η τρέχουσα ηθική.
  Αλλά να το σκεφθούμε λίγο περισσότερο. Αυτού του τύπου οι συνδικαλιστές δεν έδιναν και δεν δίνουν δεκάρα για τον νέο συνάδελφο, για τον χαμηλόμισθο. Όλα για τα bonus, για τις συντάξεις, για τα εφάπαξ των παλιών και των διευθυντικών.
  Επί του πρακτέου, Άρθρον δεύτερον: Η τρέχουσα συνδικαλιστικη ηθική είναι για τα σκουπίδια και πολύ της πάει. Γι αυτό ΄χει και τόσο "κύρος" ο υπαρκτός συνδικαλισμός.

  3. Και κομματικός ρόλος.
  Παραέγινε το κακό. Εκατομμύριο τσίμπησε ο ένας απο αποζημίωση, εκατομμύριο απο αμοιβή ο άλλος εργατοπατέ... σσσσυγνώμη εργατολόγος. Σαν πολύ large σφηκοφωλιά μοιάζει, γεμάτη εκατομμύρια.
  Επί του πρακτέου, Άρθρον τρίτον: Άδικο είχε ο Άμλετ, Something is rotten in the state of Denmark

 21. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 16/12/2013 21:44:14

  Με τα συνδικαλιστικά προνόμια τι θα γίνει; Γιατί η ΝΔ δεν αγγίζει το θέμα; Τι στο διά'λο κόμμα της ελεύθερης οικονομίας είναι; Γιατί οι εργοδότες συνδικαλιστές δεν παίρνουν μία (έστω, κάποια έξοδα μετακινήσεως, αλλά οι περισσότεροι δεν τα ζητούν καν) και οι εργαζόμενοί (τους!) παίνουν ΚΑΙ άδειες επί αδειών και αποζημιώσεις παχυλές; Γιατί οι ΔΥ συνδικαλίζονται (ΓΣ,εκλογές. κλπ) εντός, ενώ οι "εργοδότες" εκτός ωραρίου εργασίας;

 22. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 16/12/2013 21:52:32

  ...και χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένα κέντρα προς δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη μέτρα σύγκρισης των ακριβοπληρωμένων υπαλλήλων δημ & ιδ. τομέα ( και ΝΠΔΔ & ΝΠΙΔ) άκρως προνομιούχων (και σε περιόδους κρίσεων ) με συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων σε δύσκολα και άκρως απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα και εργασιακές υποχρεώσεις και εμπειρίες.
  Τελικά, ο χορός καλά κρατεί ... αλλά έχουμε κουραστεί με όλη αυτή την κακοστημένη αλλά ακριβοπληρωμένη παράσταση του παραλόγου.

 23. πολίτης avatar
  πολίτης 16/12/2013 22:01:08

  Δηλαδή όποιος δηλώνει αριστερός πρέπει να πεινάει;
  Αν ο αριστερός με χρήματα (νόμιμα) είναι υποκριτής, ο δεξιός φτωχός πρέπει να είναι ηλίθιος. Αυτό μας λέτε.

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ πολίτης 17/12/2013 04:11:17

   Από αυτό συμπεραίνουμε ότι η Ελλάδα έχει κάποιες χιλιάδες Αριστερούς υποκριτές και εκατομμύρια Δεξιούς ηλίθιους.

 24. βασίλης avatar
  βασίλης 16/12/2013 22:12:50

  ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ: (οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ και τα ξένα funds)
  -'Oταν είσαι οικονομολόγος όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. επενδύεις σε ξένα χαρτιά. Ιδού οι επενδύσεις του σε ξένα funds: Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund κ.α. Ο κ. Τσακαλώτος έχει και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αλλά και ελληνικά ομόλογα του EFSF αξίας 12.127 ευρω.
  -Επίσης, αδυναμία στα ξένα funds έχει και επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ο οποίος έχει επενδύσει συνολικά 426.000 ευρώ σε επενδυτικούς κολοσσούς επίσης όπως η JP MORGAN, BLACK ROCK κ.α συναφείς εταιρίες.
  - Αλέξης Μητρόπουλος: Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 1 εκατ. ευρώ που επαναπάτρισε ο Αλέξης Μητρόπουλος το 2005 (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) στη δήλωση πόθεν έσχες δεν αποτυπώνεται ούτε σε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε με αγορά κάποιου ακινήτου
  - Νάντια Βαλαβάνη: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις εξής καταθέσεις: 363.879 λίρες Αγγλίας και 452.930 ευρώ! Αυτό θα πει οικονομία!
  -Δημήτρης Τσουκαλάς: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ από εθελούσια στην τράπεζα που δούλευε και από αποζημίωση ασφάλισης όπως λέει ο ίδιος.

  ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ:
  -Π Ν. Μηταράκης εμφανίζει εισοδήματα: 369.769,04 ευρώ και η σύζυγός του 46.892,06 ευρώ το 2010. Το 2011 τα εισοδήματά του μειώνονται σε 159.571 ευρώ και το 2012 εμφανίζει εισόδημα 53.144 ευρώ .Διαμέρισμα 139 τ.μ. στο Λονδίνο αγόρασε το 2010 ο νυν υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης καταβάλλοντας ποσό 1.319.023,92 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  - Αποταμιευτής και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Εχει στην άκρη 252.173 ευρώ
  - Υψηλές καταθέσεις και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. Εχει 201.300 ευρώ με την σύζυγό του και πολλές πολλές μετοχές
  - Το ένα κεραμίδι κάτω από το κεφάλι μου ισχύει (αλλά με πολλά κεραμίδια) για τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος δηλώνει 68 ακίνητα.
  - Την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Φώφη Γεννηματά, με τον σύζυγο της που έχουν 29 ακίνητα.
  -Ενώ ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός ο οποίος έχει με τη σύζυγο του 38 ακίνητα σε Αθήνα και Αργολίδα.
  -Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει καλό κομπόδεμα αφού με την σύζυγό του και τους γονείς της έχουν 360.774 ευρώ.
  - Γεωργία Μαρτίνου: Η βουλευτής της ΝΔ και γόνος εφοπλιστικής οικογένειας έχει 156 ακίνητα!
  - Γιώργος Παπανδρέου: Τι να πει κανείς για τον πρώην πρωθυπουργό; Εν μέσω κρίσης αυγάτισε τις καταθέσεις του κατά 180.000 ευρώ.
  - Ντόρα Μπακογιάννη: 2 αγροτεμάχια στη Γαλλία, 26 ακίνητα με τον σύζυγο της και από κοινού μεγάλο χαρτοφυλάκιο και καταθέσεις 1,2 εκατ. ευρώ, και 3,9 εκατ. δολάρια Αμερικής.
  - Μέτοχος στην εφημερίδα των Χανίων «Κήρυξ» και ποσοστό εισφοράς 307.170 ευρώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  - Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη είναι νύφη με προίκα αφού έχει 37 ακίνητα.

  θΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ:
  - Βασίλης Καπερνάρος: Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και γνωστός δικηγόρος δήλωσε 177.733 ευρώ μαζί με τη σύζυγο του. Επίσης έχει 42 ακίνητα και υψηλές καταθέσεις.
  Επίσης, 25 ακίνητα μαζί με την σύζυγό του έχουν ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

  Ζητώ ταπεινά ΣΥΓΝΩΜΗ για το λαϊκισμό μου.........για τα 436 ευρώ που παίρνω 15νθήμερο από τα μακρινά νήσια της παραμεθορίου και περιμένω να με αξιολογήσουν (Μητσοτάκης και Αρβανιτόπουλος) και να με απολύσουν για να σωθεί η Ελλάδα από τον κηφήνα, τεμπέλη, άχρηστο εκπαιδευτικό - δημόσιο υπάλληλο - και επιτέλους να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και οι επενδύσεις........

 25. zagor avatar
  zagor 16/12/2013 22:18:40

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΩΣ ΑΣΦΛΑΙΣΤΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΜΙΛΙΟΝΙ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΥΑΖΕΙ Ο ΚΟΙΛΑΡΑΣ?

 26. Jimakos avatar
  Jimakos 16/12/2013 22:22:45

  Είμαι σίγουρος οτι ο αποκαλειπτικός ρεπόρτερ Βαξεβάνης εχει αρχίσει έρευνα και θα μας διαφωτίσει επί του θέματος. Προςεχως λίστα Generalli.

 27. Tassos avatar
  Tassos 16/12/2013 23:06:57

  - Νάντια Βαλαβάνη: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις εξής καταθέσεις: 363.879 λίρες Αγγλίας και 452.930 ευρώ!

  ΑΝ ΨΑΧΝΕΙ ΓΑΜΠΡΟ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!!!! :-) :-) :-)

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Tassos 17/12/2013 11:41:00

   Πούλησε λέει το οικογενειακό ξενοδοχείο. Πολύ καλοί μπιζνεσμεν ετούτοι οι κομμουνιστές ρε παιδί μου...

 28. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 17/12/2013 00:37:49

  Κι ας μην ξεχνάμε : Σωστή αριστερή ιδεολογία σημαίνει καπιταλιστική τσέπη... ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.... αλλά και πρό και μετά(τότε να δούμε....) αυτής ....

 29. Practical Joke avatar
  Practical Joke 17/12/2013 01:07:58

  Τι λε ρε παλικάρι μου έχει 50.000 ευρώ μετοχές σε τράπεζα; Μεγαλομέτοχος ε; Εκτός και αν δεν ξέρεις τι είναι η Morgan Stanley. Α έχει και 50.000 στην BlackRock. Φαντάζομαι καθορίζει εταιρική πολιτική. Τους εκβιάζει ότι θα πουλήσει τις μετοχές του αν δεν κάνουν ότι θέλει. Πραγματικά θα έφτανα 40 χρονών για να δω ΔΕΞΙΟΥΣ να κατηγορούν κάποιον που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και έχει λευτά ή μετοχές πραγματικά εκπλήσσομαι. Αύριο θα ζητήσουμε και αναδιανομή της γης;

  • m.s avatar
   m.s @ Practical Joke 17/12/2013 09:40:01

   Θα συμφωνήσω για τα μεγέθη. οκ ήμουν αυστηρός. Ο συμβολισμός όμως υπάρχει. Και εγώ (σαν απλός πολίτης ) δε τους πάω τους δανειστές μας αλλά τις οικονομίες μου τις έχω σε ελληνικές τράπεζες και ελληνικά χαρτιά .Τώρα αν προαλείφεσαι για υπουργός Οικονομικών όλα έχουν τη σημασία τους.

   • ΟΤΙ ΝΑ
    ΟΤΙ ΝΑ 'NAI @ m.s 17/12/2013 14:52:56

    Ακόμα και για αυτό δεν μπορείς να του πεις τίποτα από την στιγμή που οι περισσότεροι βουλευτές της παράταξης μας έχουν στείλει τα φράγκα του έξω! Τι κάνεις εσύ είναι δικαίωμα σου. Το τι κάνει αυτός είναι δικαίωμα του από την στιγμή που η πράξη του δεν τον κάνει υποκριτή. Εδώ ο Λιάπης πρώην υπουργός μεταφορών και κυκλοφορούσε παράνομα ανασφάλιστο αμάξι σε ακινησία και μάλιστα παραβίασε και stop μπροστά σε τροχονόμο!!!!!

 30. Practical Joke avatar
  Practical Joke 17/12/2013 01:16:17

  Ρε φίλε πραγματικά θα την πεις και στους Ολλανδούς; Και τι σε νοιάζει αν η ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ τράπεζα κρατικοποιήθηκε από το ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; Λες να το έκαναν για χάρη του να του δώσουν την αποζημίωση; Πόσοι άλλοι υπάλληλοι τους πήραν την αποζημίωση; Αυτοί επειδή δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ δεν μας νοιάζει. Είμαστε λίγο υποκριτές;
  ΤΕΛΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΣΗΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ!!!! ΞΥΠΝΑΤΕ

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Practical Joke 17/12/2013 12:21:50

   Άντε ντε, πόσοι άλλοι υπάλληλοι πήραν 1 εκατομμύριο;

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ MAYRO XABIARI 17/12/2013 14:18:46

    !!!!
    Ηλίου φαεινότερον.
    Έγραφαν τερατώδεις υποθήκες για να παίρνουν τα bonus τα στελεχά - και έσκασε τελικά η φούσκα των ακινήτων.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Practical Joke 17/12/2013 15:41:10

   Φυσικά joke, θα την πώ και στους Ολλανδούς αστούς, όπως ακριβώς την λέω στους Έλληνες.
   Έχεις την εντύπωση ότι μπορείς να πολεμήσεις αυτό το τρελό σύστημα περιορισμένος στα σύνορα της χώρας σου;
   Ο Ολλανδός που έμεινε άνεργος αξίζει λιγότερο από τον Έλληνα;
   Οι άνθρωποι με ενδιαφέρουν, όχι οι γραμμές στο χάρτη.

 31. leak avatar
  leak 17/12/2013 02:18:22

  Ρε πανέξυπνο ανθρωποειδές, αφου ηταν ιδιωτικός υπάλληλος γιατί δεν παραιτήθηκε χωρίς αποζημίωση αλλά αναγκάστηκε να "υποστεί" εθελούσια έξοδο (η τράπεζα δεν ήθελε να τον αφήσει, μη χάσει τον σπουδαίο υπάλληλο) και αναγκάστηκε να τον ικανοποιήσει με το συμβολικό ποσό του ενός εκατομμύριου?
  Και τι σκατά υπάλληλος ήταν σε οποιαδήποτε τράπεζα αν πήρε αποζημίωση 1 εκ? Αν παίρνεις 1500 το μήνα μετα βίας πλησιάζεις το εκατομμύριο σε όλο τον εργασιακό σου βίο.
  Στην τελική θα μας πεις οτι ηταν ο Μεσι των τραπεζοϋπαλλήλων.

  • ΟΤΙ ΝΑ
   ΟΤΙ ΝΑ 'NAI @ leak 17/12/2013 09:47:22

   Και τι σε νοιάζει αν έδωσε αποζημίωση η συγκεκριμένη τράπεζα; Σκέφτηκες να ρωτήσεις αν ήταν ο μόνος ή υπήρχαν και άλλοι υπάλληλοι; Ιδιωτική εταιρία είναι ότι γουστάρει κάνει. Θα τις πείτε την πολιτική της; Αν ήταν δεξιός θα ρωτούσατε; Και στην τελική αν βγάλει η εταιρία εθελουσία έξοδο θα πει όχι; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΆΠΑΞ. ΗΤΑΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ. 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Η μάνα μου που δούλευε σε ιδιωτική τράπεζα την ασφάλισαν σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. Όταν βγήκε στην σύνταξη πήρε από την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ και όχι την ΤΡΑΠΕΖΑ σύνολο 650.000 ευρώ και για τους 3 μας. Α και που είσαι ήταν διευθύντρια 10 χρόνια άρα δεν έπαιρνε 1500 ευρώ. Ξέρεις υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν και παίρνουν πάνω από τα λεφτά του ντιλιβερά. Αν τώρα έχεις ακόμα πρόβλημα απλά ξύδι. Ο κάθε κομπλεξικός γράφει την μπαρούφα του

   • leak avatar
    leak @ ΟΤΙ ΝΑ 'NAI 17/12/2013 11:01:39

    Η μάνα σου και ο Τσουκαλάς, μήπως, λέω μήπως, με χαριστικά δάνεια που ενέκριναν προς τον κομματικό μηχανισμό του Πασοκ, εξασφάλισαν αργομισθίες και χαριστικά εφάπαξ και ταυτόχρονα οδήγησαν τις τράπεζες στον τοίχο κάνοντας αναγκαιες τις ανακεφαλαιοποιήσεις?
    Μήπως εκτός από τα λεφτά θέλετε και εξαγνισμό?
    Στην πραγματική ζωή τα λεφτά δεν χαρίζονται ακομπλεξάριστε τύπε, ανταλλάσονται με εκδούλευση.
    (Μαντέυω ότι η μάνα σου πήρε σύνταξη από την Αγροτική Τράπεζα...)

    • Practical Joke avatar
     Practical Joke @ leak 17/12/2013 21:30:39

     Πραγματικά ζεις σε αυτή την χώρα και δουλεύεις εδώ; Η μάνα μου τέλειωσε Ανωτάτη Εμπορική (Πλέον ΑΣΟΕΕ) και ήταν για 7 χρόνια διευθύντρια Κεντρικού καταστήματος της Alpha Bank και 3 χρόνια διευθύντρια περιφέρειας. Άρα μάλλον βιάζεσαι να κρίνει. Η τράπεζα ασφάλιζε την μάνα μου, εμένα και τον αδερφό μου και μόλις παραιτήθηκε για σύνταξη τις έδωσε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 650.000 και για τους 3. Αν έχεις πραγματικά επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα στις επιχειρήσεις τότε ξέρεις ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ το κάνουν για τα στελέχη τους. Τον συγκεκριμένο ούτε τον ήξερες τότε για την δουλειά του ή την συνδικαλιστική δράση σε σωματείο ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Δεν είχε σχέση με δημόσιο. Τέλος οι τράπεζες δεν έπεσαν έξω για τις παροχές τους στους εργαζόμενους αλλά επειδή η κυβέρνηση τις ανάγκασε να πάρουν ομόλογα του δημοσίου. Αλλά δεν πειράζει θα πεταχτεί και ο δράκος στο παραμύθι σου.

     • leak avatar
      leak @ Practical Joke 18/12/2013 00:53:51

      Ε πες το ο,τι η μάνα σου τελειωσε Ανωτάτη Εμπορική...Νόμιζα μιλούσαμε για απλούς ανθρώπους. Είναι γνωστό οτι στην Ελλάδα υπάρχει ένδεια πτυχίων, οπότε όσοι έχουν καλώς παίρνουν τόσα λεφτά.

      Εκτός ίσως από κάτι αμόρφωτους που όμως παίζουν φοβερή μπάλα, όπως ο Μήτρογλου, που κατα σύμπτωση παίρνει 600.000 το χρόνο.

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ ΟΤΙ ΝΑ 'NAI 17/12/2013 12:42:38

    Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα στο να παίρνει κάποιος όσα λεφτά παίρνει ΝΟΜΙΜΩΣ. Μακάρι να τα έπαιρνε έτσι ΟΛΗ η κοινωνία. Όμως δεν νομίζεις πως το να είναι σχεδόν όλοι οι αριστεροί βουλευτές μας ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ θεωρείται στρέβλωση του πολιτικού και αξιακού συστήματος; Αν είναι έτσι, τότε ΟΛΟΙ μας θα πρέπει να ψηφίσουμε την άκρα αριστερά...μπας και γίνουμε ζάμπλουτοι...
    Το θέμα είναι καθαρά περί πολιτικής ηθικής.
    Όπως με την κόρη της Παπαρήγα την οποία έστελνε στο Αμερικανικό Κολλέγιο (παρέα με το σφυροδρέπανο μέσα στα βιβλία της ζωγραφισμένο;)...και στην αρχή, όποιος τολμούσε να αναφερθεί σε αυτό τον απειλούσαν, τον έλεγαν φασίστα κλπ.
    Οι καιροί άλλαξαν: ουδείς μπορεί πλέον να παίζει με αυτά γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος, η κοινωνία όταν απογοητευτεί από τη δεξιά αλλά και από την αριστερά να στραφεί μαζικά στο φασισμό...και όταν λέω μαζικά, εννοώ πως η ΧΑ θα φαίνεται σταλίτσα μπροστά σε αυτό που φοβούμαι...

  • Άλλος avatar
   Άλλος @ leak 17/12/2013 11:57:40

   Θα μου επιτρέψετε να σας δώσω μία πληροφορία και να σας κάνω μία παρατήρηση.
   Η παρατήρηση: υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να εκφραζόμαστε.
   Η πληροφορία: πριν από 2 χρόνια (εν μέσω κρίσης) σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, υψηλόβαθμο στέλεχος με 14 χρόνια προϋπηρεσία, αποχώρησε με εθελούσια παίρνοντας ως αποζημίωση 500.000.
   Το ύψος της αποζημίωσης βασίστηκε στην προϋπηρεσία και το μισθό, και ο τύπος υπολογισμού ήταν κοινός για όλους τους εργαζόμενους που αποχώρησαν με την εθελουσία.
   Η εταιρεία (και κάθε εταιρεία) κερδίζει από τις (σωστά οργανωμένες) εθελουσίες. Γι αυτό και τις κάνουν! Πώς; Πολύ απλά, στη θέση του ή προσλαμβάνει κάποιον άλλο με (πολύ) μικρότερο μισθό ή "αδειάζει" τη θέση για να προωθήσει κάποιον εσωτερικά.
   Τα παραδείγματα πολλά...

   • leak avatar
    leak @ Άλλος 17/12/2013 15:42:29

    Το να εκφράζεσαι ηπιώτερα δεν σου δίνει δίκιο αγαπητέ μου και απολογούμαι αν σε ενόχλησε το ύφος.

    Αν, στο παράδειγμα σου, το μεγαλοστέλεχος ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου (οχι εταίρος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή εγκάθετος σύμβουλος διορισμένος από την πολιτική ηγεσία) γιατί να μην θιγεί μονομερώς από την εταιρία η σύμβαση και να αποζημιωθεί για τα 2ο, ας πούμε, χρόνια υπηρεσίας? (θα έπαιρνε 7 έστω πολύ μεγάλους μισθούς).

    Σε μεγάλη κατασκευαστική εργάζομαι και βλέπω απο μέσα πως γίνονται αυτές οι δουλειές...

    Επιμένω: Λεφτά δωρεάν δεν σου δίνει κανείς..

 32. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 17/12/2013 08:23:11

  Εγω δεν ξερω καμια ασφαλιστικη που να δινει στο αντιο υπαλληλου 1.000.000 ευρω.Το γραφω με αριθμους για να αντιληθφω ποσο τεραστιο ειναι ....!
  Και καποιοι στα σχολια γραφουν ειχε καλο ταιμινγκ,καλο αλγοριθμο και θα προσθεσω εγω καλο ωροσκοπο.
  Να τους χαιρεστε...συντροφοι με τη γροθια υψωμενη

 33. benny avatar
  benny 17/12/2013 08:43:11

  απο την στιγμη που του τα εδωσαν πολυ καλα εκανε κ τα πηρε !!! απο εκει κ περα οι αριστεροι στην ελλαδα ,ειναι αριστερη στην ιδεολογια κ δεξιοι στην τσεπη....κ συνηθως οι ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΙ εργοδοτες....

 34. Bobos avatar
  Bobos 17/12/2013 10:45:04

  Σαν πολλές συμπτώσεις εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πια... Μητρόπουλος, κρύβει ένα μύριο, Τσουκαλάς συνδικαλιστική ένα μύριο. Κοινός παρονομαστής, ΠΑΣΟΚ!

 35. Leyla avatar
  Leyla 17/12/2013 10:47:25

  Οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν.... ΣΥΡΙΖΑ!

 36. Artistas avatar
  Artistas 17/12/2013 10:50:20

  Με ένα εκατομμύριο ευρώ στην άκρη να δείτε εγώ μαγκιά που θα πούλαγα στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου...

 37. Vivi avatar
  Vivi 17/12/2013 10:54:55

  Συνήθως, ύστερα από χρόνια μαθαίνουμε αν μάθουμε για βουλευτές που ξαφνικά πλούτισαν ενώ κυβερνούσαν. Με αυτούς εδώ του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται το παράδοξο, να πλουτίζουν πριν καν κυβερνήσουν. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μόλις πάρουν το βάζο με το μέλι στα χέρια τους....

 38. Vice avatar
  Vice 17/12/2013 10:59:48

  Εξαιρετικό αυτό το προγραμματάκι που ασφαλίστηκε ο κ. Τσουκαλάς. Θα γινόμουν ακόμα και ζητιανάκι για να πληρώσω τις εισφορές μου σε αυτό. Πρέπει να μάθουμε ποιο είναι...

 39. Ήρων avatar
  Ήρων 17/12/2013 11:07:34

  Θέλω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τώρα! Με συνδικαλισμό του παλιού καλού καιρού, διακοποδάνεια, γαμοδάνεια, πιστωτικές κάρτες, δημόσιο ανοιχτό σε όλους, μπουζούκια, γκόμενες καθημερινά, μίζες, υποβρύχια, γάμους στα Παρίσια, δωράκια από τη Ζίμενς κτλ, κτλ, κτλ... Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τα εγγυάται αυτά, υπάρχει τεχνογνωσία! Τέρμα πια η μιζέρια του Σαμαρά και του Στουρνάρα. Θέλω πίσω τα επιδόματα και τα δικαιώματά μου!

 40. George avatar
  George 17/12/2013 11:12:39

  Den katalavainw pio einai to problhma. Doulepse o anthrwpos ston idiwtiko tomea kai twra plhrwthike. Pou einai to kako? Sorry gia ta greeklish

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ George 17/12/2013 11:39:10

   Κανένα πρόβλημα. Αν δεν επρόκειτο για υπάλληλο διεθνούς τράπεζας που ωφελήθηκε από τον καπιταλιστικό θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και είναι βουλευτής κομμουνιστικού κόμματος. Αν δε μας εκπλήσσει το γεγονός τότε έχουμε αποκτηνωθεί ως λαός σε θέματα πολιτικής σκέψης.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 19/12/2013 11:57:02

    Έλα που πρέπει να αυτοδιορθωθώ! Η ΑΒΝ ΗΤΑΝ ολλανδική, μέχρι το 2002 που πουλήθηκε στην ΑΣΠΙΣ (πάντα μιλάμε για το Ελληνικό της παράρτημα) ΜΑΖΙ με τα ασφαλιστικά της προγράμματα, η οποία μετά ουσιαστικά συγχωνεύτηκε με το ΤΤ, αφού πέρασε κάποια φεγγάρια ως Τ-bank. Οπότε, ή το μύριο το πλήρωσαν οι δύσμοιροι ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ ή εσύ κι εγώ μέσω της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Με τις υγείες μας...

  • George avatar
   George @ George 17/12/2013 12:01:15

   Oloi oi organismoi sthn Ollandia asfalizoun tous ergazomenous tous se idiwtika asfalistika funds. Opoios bgainei sth syntaksh, pairnei kai dhmosia kai idiwtikh syntaksh, analoga me ta xronia ergasias tou. Einai ena systhma kai dikaio kai viwsimo, se antithesh me to diko mas. Den ton kserw ton kyrio ki oute exw diathesh na ton yperaspistw. To 1 ek. einai ontws polla lefta, alla apo oso kserw etsi douleuoun dystyxws oi trapezes pantou. Dinoun megala kai paraloga bonus, analoga me th thesh sou, alla auto einai mia allh kouventa.

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ George 17/12/2013 12:28:27

    Μπόνους σε μεγαλοστελέχη ναι, σε ...μεγαλοσυνδικαλιστές βρωμάει το πράμα...

    • Κώστας Ε. Χριστοδούλου avatar
     Κώστας Ε. Χριστοδούλου @ MAYRO XABIARI 17/12/2013 17:03:34

     ....... Εσύ , μάλλον τό πιασες τό νόημα ...............

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ MAYRO XABIARI 19/12/2013 11:54:28

     Αυτό.

 41. ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ avatar
  ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ 17/12/2013 11:46:43

  ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ(ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟ) Δ.ΤΣΟΥΚΑΛΑ. ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΠΡΟΣΕΞΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘ' ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΟΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ(ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ)ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ. ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΧΡ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ, Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

 42. ERASMUS avatar
  ERASMUS 17/12/2013 12:59:14

  Η ABN-AMRO ιδιωτική δεν ήταν ??????? Οπως και η GENERALLI ???? Μήπως είναι καιρός να μπει εισαγγελέας στις ιδιωτικές τραπεζες ???? .... Γιατί αν ρωτήσω σημερα ποσα ασφαλιστρα πρεπει να δώσω ... για να εχω 1.000.000 μετά απο 35 χρόνια με αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα , ο ασφαλιστής μου θα γελαει μεχρι την πρωτοχρονιά....!!!!!!!!!!!!! ... Αποζημίωση απο τι ηταν αυτό και για ποιο πραγμα αποζημιώθηκε ????? ..... Ας μπει και κανενας εισαγγελεας και στις ιδιωτικές τραπεζες για να δούμε και εμεις οι απλοι πολιτες πως αναπτυσονταν και με τι μεσα χρησιμοποιουσαν οι ιδωτικές τραπεζες στην Ελλαδα ............................................

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ERASMUS 17/12/2013 15:36:32

   Ήταν ιδιωτική. Πριν το 2008.
   2008 - σήμερα κρατικοποιημένη.

 43. Asxetos avatar
  Asxetos 17/12/2013 13:16:15

  Πληρώθηκε το 1 εκ. για την συνδικαλιστική του προσπάθεια!! Ως γνωστόν οι συνδικαλιστές δεν δουλεύουν.
  Αν το δούμε απο την σκοπιά ενός Μαρξιστή, ο κύριος αυτός έβλαψε την κακιά καπιταλιστική Τράπεζα και την ασφαλιστική αφαιρώντας τους 1 εκ. την μία χρονιά και άλλα τόσα τις άλλες δύο.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Asxetos 17/12/2013 16:23:55

   Η κακιά καπιταλιστική τράπεζα ήταν ήδη "bad bank" καί κρατικοποιημένη, και τα golden boys με τους τρελούς μισθούς και τα bonus έβλαψαν τελικά τον Όλλανδό εργαζόμενο και Ολλανδό άνεργο, που φορτώθηκε το κουφάρι της.
   Τα είχε προβλέψει αυτά τα τερατουργήματα ο καημένος ο γερο Κάρολας, αλλά οι "μαρξιστές" που δηλώνουν οπαδοί του, τον σνομπάρουν και δεν τον διαβάζουν.

 44. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 17/12/2013 15:07:34

  Λοιπόν, για να μη μένουν πράματα μετέωρα. Δεν λέμε λόγια στον αέρα:
  Για την (“ιδιωτική” !!!) Ολλανδική τράπεζα ABN AMRO:Insolvent.
  Η τράπεζα έχει χρεωκοπήσει και κρατικοποιήθηκε ήδη το 2008.
  http://vorige.nrc.nl/international/article2008873.ece
  Προβλεπόταν επαναπώληση το 2013, πράγμα που δεν έγινε – Ζημίες 1 δις το 2013, ιδιαίτερα λόγω της κατάρρευσης τιμών ακινήτων στην Ολλανδία
  http://globalinsolvency.com/headlines/abn-amro-forecasts-%E2%82%AC1-billion-losses
  Φυσικά τα μεγαλοστελέχη, αφού την “έχωσαν”, πρόλαβαν και “την έκαναν”, με εθελούσιες εξόδους, παίρνοντας μαζί τους bonus και ειδικά προγράμματα.
  Επαληθευθηκε και πάλι πανηγυρικώς η λαική παροιμία:
  “Η μανούλα του Χωσέ δεν τον έκλαψε ποτέ”

  Οι άνθρωποι αυτοί δεν πίνουν μόνον το "αίμα" των φτωχών Ελλήνων. Πίνουν και "Ολλανδικό αίμα" φτωχών. Και Γερμανικό, και Γαλλικό και Ιρλανδέζικο...
  Δεν υπάρχει άλλο δέντρο που βγάζει καρπούς - λεφτά, εκτός από το δέντρο που λέγεται "εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο".
  Καταλάβαμε τώρα γιατί το πρόβλημα δεν είναι ειδικά Ελληνικό (αλλά Ευρωπαικό και πολύ πιό πέρα);
  Πώς να τους αντιμετωπίσεις σε μιά μόνον χώρα;

 45. Ρηνα avatar
  Ρηνα 17/12/2013 15:24:01

  Ειχα μια θεια που συχωρεθηκε. Στα νειατα της δουλευε σε εργοστασιο. Συνδικαλιζοταν με την Αριστερα. Τη πλησιασε ο εργοστασιαρχης και της προτεινε να μην ξεσηκωνει απεργιες και θα την εκανε προϊσταμενη. Εμεινε μεχρι το τελος αριστερη αλλα εγινε και προϊσταμενη.

 46. Τζώννυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννυ Μπη Γκουντ 17/12/2013 16:22:25

  Τα πράγματα είναι απλά

  α. ένα εκατομύριο ευρώ εφάπαξ ή "αποζημίωση ασφαλιστικού", όπως την ονομάζει διότι το ίδιο είναι, δεν δικαιολογείται από εισφορές όχι 35, αλλά ούτε 55 ετών.
  β. συνεπώς, μπήκε σε κάποιο προνομιακό ασφαλιστικό πακέτο εξαιρετικά μεγάλης και δυσανάλογης οικονομικά, απόδοσης ασφαλιστικού πακέτου
  γ. δεδομένου ότι διετέλεσε πρόεδρος των τραπεζικών υπαλλήλων, είναι μάλλον προφανές ότι υπήρξε διαπλοκή του ιδίου με τη διοίκηση της τράπεζας. Δηλαδή ως συνδικαλιστής πρόεδρος εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του εργοδότη του και όχι των υπαλλήλων.

  Αυτή είναι ουσιαστικά η καταγγελία εις βάρος του. Όχι ότι ήταν κρατικοδίαιτος.

  Και ναι, αυτό είναι απαράδεκτο ομοίως για αριστερούς και δεξιούς.

 47. ΑNTILOGOS avatar
  ΑNTILOGOS 17/12/2013 16:40:54

  Και εγώ είχα ασφαλίςει το σπίτι μου, το αυτοκίνητο και τα δυο παιδιά μου στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ του ΨΩΜΙΑΔΗ και πήρα τον πουλο. Δεν ήξερα τον ΤΣΟΥΚΑΛΑ να με καθοδηγήσει. Βέβαια δεν ειναι και άσχημη ιδέα να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατι οι μαγκες ξέρουν που να επενδύουν.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΑNTILOGOS 19/12/2013 12:00:06

   Δεν ξέρω αν έπρεπε να σας καθοδηγήσει, πάντως σίγουρα πρέπει να σας ευχαριστήσει. Η τράπεζα από την οποία φέρεται να πήρε το μύριο είχε πουληθεί στην ΑΣΠΙΔΑ και μετά στο ΤΤ, οπότε μάλλον εσείς του το χρηματοδοτήσατε. Τι λέει, ακόμα οι εκκαθαριστές μασουλάνε με δέκα μασέλες? Έχω καιρό να μάθω νεότερα.

 48. GLAD avatar
  GLAD 17/12/2013 18:45:07

  Περίπτωση πρασινοφρουρού Δ. Τσουκαλά .
  Επειδή οι αριθμοί δεν κάνουν λάθος :
  Αν υποτεθεί ότι το μέσο επιτόκιο στην διάρκεια της 35ετίας , ήταν 15% (γιατί αν ήταν μικρότερο τα πράγματα είναι χειρότερα) , τότε το μέσο ποσόν που από το πρώτο έτος (ας πούμε 2013-35=1978) θα έπρεπε να πληρώνει ασφάλιστρα στην ABN-AMRO , θα ήταν :
  35
  1.000.000/(1,15) =7.509 ευρω. / έτος
  Ή την προ ευρώ εποχή 2.558.692 δρχ./ έτος.
  Επομένως έχει νόημα εδώ ακριβώς , το σύνθημα του ερυθρόλευκου Τσουκαλά " άντε γειά" .
  Αλλά όχι σε μας που τους ξέρουμε , αλλά σε όλους αυτούς που με την ψήφο τους 30 χρόνια τώρα στήριζαν το "Πασοκ" και τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" και έχουν το μέγιστο ποσοστό ευθύνης γιά ότι συμβαίνει τώρα στην χώρα .

  Η κυρία "Ρήνα" μας γράφει παραπάνω :
  "Ειχα μια θεια που συχωρεθηκε. Στα νειατα της δουλευε σε εργοστασιο. Συνδικαλιζοταν με την Αριστερα. Τη πλησιασε ο εργοστασιαρχης και της προτεινε να μην ξεσηκωνει απεργιες και θα την εκανε προϊσταμενη. Εμεινε μεχρι το τελος αριστερη αλλα εγινε και προϊσταμενη".

  Δεν μας είπε όμως αν η "συχωρεμένη θειά" της ξαναξεσήκωσε απεργίες .

  Ερώτημα , διότι πραγματικά δεν γνωρίζω και δεν ειρωνεύομαι : όσο υπήρχε η ABN-AMRO , είχε απεργίες ?

 49. GKK avatar
  GKK 19/12/2013 01:37:46

  Ρε παιδιά ... Η ABN δεν ήταν 35 έτη στην Ελλάδα και η λειτουργίας της έχει σταματήσει στην Ελλάδα από πολύ πριν το 2010...σε ποια εταιρία δούλευε ο κ Τσουκαλας?
  Ρεπορτάζ ?

 50. mose dayana avatar
  mose dayana 19/12/2013 11:39:30

  Μάγκας ο Τσουκαλάς όπως όλοι οι αριστεροί , κλέβουν το λαό μετά λένε ότι πολεμάνε για το λαό και για κοινωνική δικαιοσύνη για μια δήθεν γνήσια αριστερά και άλλες μπούρδες . .Προσέξτε εσείς οι αριστεροί τι ψηφίζεται γιατί συνήθως σας δέρνει η μαλακία . Αριστερός και έξυπνος δεν συμβαδίζουν .Αριστερός και μαλακας χέρι - χέρι όχι με τον καρατζαφέρη για να μην παρεξηγούμαστε .

 51. benny avatar
  benny 19/12/2013 12:10:28

  το πολιτικο συστημα βρομαει......κ οι συνδικαλιστες ειναι μεσα σε αυτο το συστημα ....γιαννης πινει γιαννης κερναει......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.