#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2008 00:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διευρύνονται οι κόντρες στο σύστημα;

Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι, αλλά όπως γράφουμε και προηγουμένως το παιχνίδι αρχίζει και ξεκαθαρίζει. Εκτός των Αμερικανών και των Γερμανών βγαίνουν στη σέντρα και τα εγχώρια κέντρα. Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», άλλες πέντε εταιρείες -τουλάχιστον- και εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν μέσα από το δαιδαλώδες δίκτυο των μαύρων ταμείων της Siemens, έρχονται να προστεθούν στον καμβά του πολύκροτου σκανδάλου, από την έρευνα της Αρχής Ζορμπά, η οποία όμως διεκόπη αιφνιδίως με την κατάθεση του νομοσχεδίου των υπουργείων Οικονομίας και Δικαιοσύνης. Τα πρώτα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν την ύπαρξη και νέων άγνωστων μέχρι πρότινος τραπεζικών πράξεων του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Hellas, Πρ. Μαυρίδη (21 εκατ. Ευρώ), μέσω της τράπεζας Societe Generale από το Μονακό προς το κατάστημα της Αθήνας. Από την κίνηση των λογαριασμών του κ. Μαυρίδη προέκυψαν συναλλαγές με τις εξής εταιρείες: Waitcroft Holdings Ltd, Real Consulting Ltd, Bafo Trading Co, Epikoinonies SA, και Originvradgi Holdings. Γράφει το ΕΘΝΟΣ για την δεύτερη εταιρεία, την Real Consulting Ltd: «Έχει ως βασικό αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Υπάγεται σε μία ευρεία ομάδα επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό την ίδια ονομασία, (στη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία) ωστόσο, όπως μας είπαν οι εκπρόσωποί τους, είναι αυτοτελείς και με εντελώς ξεχωριστή νομική και επιχειρηματική οντότητα. Και σε αυτή την περίπτωση η έρευνα έμεινε ημιτελής και δεν κατέδειξε εάν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση του πρώην στελέχους της Siemens Hellas».

Αφήνει δηλαδή σαφή υπαινιγμό, τη στιγμή που όλοι στην πιάτσα γνωρίζουν ότι η Real Consulting , στην οποία εργαζόταν ο Μαυρίδης, ανήκει πλέον στον …όμιλο Βαρδινογιάννη. Στις 18/1/2006 ο όμιλος Βαρδινογιάννη συνέπραξε με την Real Consulting, δημιουργώντας μια νέα εταιρεία, τη Real Integration & Operating Services, η οποία, σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της, θα στοχεύσει σε έργα πληροφορικής του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Στη νέα εταιρεία, τον μετοχικό έλεγχο έχει ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, αλλά το manegement ασκεί η διοίκηση της Real Consulting. Πρόεδρος ορίστηκε ο επιχειρηματίας Νίκος Βαρδινογιάννης και διευθύνων σύμβουλος ο διευθύνων σύμβουλος της Real Consulting, Αν. Παπαργύρης. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί σχέση της Real Consulting με τα μαύρα ταμεία, καθώς το πιθανότερο είναι να πρόκειται για αυτόνομες δραστηριότητες του Μαυρίδη. Τα κτυπήματα όμως αρχίζουν  και γίνονται φανερά. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη και ο όμιλος Μπόμπολα είναι μεγαλομέτοχοι του MEGA Channel.  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Miza-anthropos avatar
  Miza-anthropos 20/07/2008 01:56:11

  Πάιζει μία καλή είδηση εάν και “Αθέατη”… μπορέι να λεχθεί και ως “Μίζα-μίζα εν όψη!” κατά το τορπίλη…

  Λοιπόν έχουμε και λέμε:
  Διαβάστε την επερώτηση πριν από μερικά χρόνια του Βουλευτή Δραγασάκη σχετικά με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας
  http://www.dragasakis.gr/keimeno.php?id=91&eidos=mme
  το οποίο είναι Ν.Π.Ι.Δ ελεγχόμενο όμως εξ’ολοκλήρου από τον Υπουργό Εσωτερικών το οποίο παραλλήλως μπορεί να ασκεί εμπορικού τύπου δραστηριότητες όπως εξαγωγή τχνογνωσίας ακόμα και υλικών συστημάτων ασφάλειας. Σημειωτέων ότι στελεχώνεται από αξιωματούχους εν ενεργεία.

  Στο παρακάτω λίνκ

  http://www.kemea.gr/articles_list.php?cid=21

  θα διαπιστώσετε ότι το ΚΕ.ΜΕ.Α ανέλαβε “Σύμβουλος ασφαλείας” για 5 έτη του Αττικό Μετρό.

  Τι το μεμπτόν θα πεί κάποιος… μα το Μετρό είναι “εθνική υποδομή” και σύμβουλος ασφάλειας είναι ούτως ή άλλως οι υπεύθυνες αρχές του κράτους!

  Ο μόνος λόγος να δώσεις το “Πρότζεκτ” αυτό σε έναν άλλο ουσιαστικά κρατικό οργανισμό (Που στελεχώνετε από τα ίδια άτομα) είναι για να νομιμοποιήσεις την μεταφορά μίας χρηματοδότησης.. σταματώ εδώ και αφήνω την φαντασία όλων να καλπάσει.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ξένη ιστοσελίδα (
  http://www.osservatoriosport.interno.it/eu_sec/presentazioni/grecia.pdf) όπου παρουσιάζεται το ΚΕΜΕΑ, αναφέρεται και η ΕΑΒ (Άλλη κρατική βιομηχανία) ως στρατηγικός εταίρος του Κέντρου, συνεπώς εάν συνεχιστέι αυτή η “τάση” το κράτος θα πληρώνει το κράτος με καπέλο… στην Αμερική το λένε αυτό Kickback και εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Εφ-Μπι-Άι γιατί θεωρείτε ως διαδεδομένη πρακτική της Μαφίας όταν διοαπλέκεται με το κράτος…

  Πέρα βέβαια το ηθικού του θέματος γιατί όταν στο ΔΣ του ΚΕΜΕΑ συμμετέχουν εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί, πως είναι δυνατόν οι ίδιοι να φορούν δύο καπέλα.. του ΝΠΙΔ που παρέχει γνώσεις ασφάλειας παραλλήλως με την κρατική άσκηση καθηκόντων στο ίδιο ακριβώς θέμα για το ίδιο ακριβώς οργανισμό (Βλ. μετρο)

  Τύφλα να έχει ο Μπους, ο Τσένει και η Blackwater

  Α ρε 14η Ιουλίου που χρειάζεται!

  Υ.Γ Φυσικά τα ανωτέρω αποτελούν απλώς μία διανοητική έξαρση που μπορεί να μην σχετίζεται με την πραγματικότητα.. αφήνεται στον έμπειρο αναγνώστη να κρίνει αναλόγως.

 2. ταδε avatar
  ταδε 20/07/2008 09:35:28

  Αυτή η Bafo Trading, τι εμπορεύεται ακριβώς;

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 20/07/2008 12:15:09

  @Miza-anthropos: πολύ καλή και πραγματική η "διανοητική έξαρση" η δική σου, πάντως!

  @ταδε: "εγκεφαλικές επενδύσεις"

 4. F avatar
  F 20/07/2008 12:50:47

  λοιπόν, πριν πάει στον όμιλο Βαρδινογιάννη, είχε η Σημενς μερίδιο 35%, δείτε φύλλα εφημερίδων κυβερνήσεως www.et.gr

 5. Miza-anthropos avatar
  Miza-anthropos 20/07/2008 14:50:30

  Προς 1:41


  Πολυθεσίτες υπάρχουν ασφαλώς σε πολλά ΔΣ κρατικών επιχειρήσεων αλλά υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

  Τα θέματα ασφάλειας σε "Εθνικές υποδομές" θεωρούνται ευθύνη του κράτους και ως εκ τούτου οποιαδήποτε αγορά εξοπλισμού κτλ πρέπει να τυγχάνει και της έγκρισης των αρμοδίων αρχών.
  Ως εκ τούτου όταν "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει" οι αγορές θα γίνονται και θα εγκρίνονται από τα ίδια άτομα...

  Δεύτερον και πολύ σημαντικό πρέπι να φανταστείτε το εξής
  Καταρτίζεται από το Κέντρο μελετών μία έρευνα που αφορά το Μετρο λ.χ και η οποία θα υλοποιηθεί εκ των ων ουκ άνευ με τις αστυνομικές αρχές που ούτως ή άλλως προστατεύον την "Υποδομή". Εάν ο αξιωματούχος έχει και τα δύο "καπέλα" απλούστατα θα διατάσει το εργατικό συναμικό του όπως είναι οι αστυνομικοί υπάλληλοι να συνδράμουν στην υλοποίηση του έργου του Ν.ΠΙ.Δ που ο ίδος ασχολείτε και απο το ποίο επίσης ζεί.

  Αντίστοιχο θα ήταν να δημιουργήσει ένα ΝΠΙΔ η γενική γραμματεία ενημέρωσης που θα ελέγχεται από το Ρουσόπουλο και να αναλαμβάνει τις εργολαβίες του ΑΠΕ, των γραφείων τύπων των Υπουργείων κτλ.
  Στο δε αυτό οργανισμό να συμμετείχαν όλοι οι αξιωματούχοι του υουργείου τύπου... την άλλη μέρα ή θα είχε παραιτηθεί ο Ρουσόπουλος ή θα τον είχαν περάσει γενεές δεκατέσσερις όλες οι "Ιδιωτικές" εφημερίδες και ΜΜΕ.

  Αυτά τα ολίγα  Υ.Γ Ευτυχώς δεν μένω μόνιμα στην Ελλάδα για να με "ρίξουν κάπου" αγαπητέ ανώνυμε... έχει πλάκα πάντως αυτή η χώρα γιατί είμαστε ως Έλληνες άσσοι στο να βλέπουμε παρατυπίες άλλων (βλ. Αμερική, Γερμανία) αλλά στην Ελλάδα πρωτογενείς έρευνα για αποκαλύψεις είναι μία σπάνια αρετή.

 6. Le canard avatar
  Le canard 21/07/2008 16:51:20

  Ο Μαυρίδης καθημερινώς πηγαίνει στη δουλειά του, ανενόχλητος. Λογικό ότι είναι ανενόχλητος, αφού, ως όλα δείχνουν, ισχυροί κύκλοι τον προστετεύουν. Που ειναι η δουλειά του; Δίπλα στη Ζημενς. Στο κτίριο της Ριαλ Κολσάντινγκ. Των Βαρδινογιάννηδων. Ποιος τον προστατεύει λοιπόν; Γιατι βρίσκεται στο απυρόβλητο ο "Πόντιος" που αποδεδειγμένα διαχειρίστηκε -και πιάστηκε- εκατομμύρια μαύρων κονδυλίων;

 7. Le canard avatar
  Le canard 21/07/2008 16:52:49

  Τι δουλειές είχε πάρει η Ριαλ Κολσάντινγκ στην Ζημενς; Εξακολουθεί να πουλάει ακόμα υπηρεσίες στη Ζημενς ή διαλύθηκε η σχέση τους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.