13/12/2009 15:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά(Ανανεωμένο) Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στη Ντόρα Μπακογιάννη η κίνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ) Αντώνη Σαμαρά να της προτείνει να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο της συγκρότησης της σκιώδους κυβέρνησης στην οποία προχωρά ενόψει και της συζήτησης για τον προϋπολογισμό που θα γίνει στη βουλή 19 έως 23 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε λίγο μετά τις 12 το πρωί με την κυρία Μπακογιάννη και της πρότεινε να αναλάβει υπεύθυνη για τον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Η πρόταση του κ. Σαμαρά, δεν ικανοποίησε την κυρία Μπακογιάννη, που αρνήθηκε λέγοντάς του, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πρέπει να αξιοποιηθούν νεώτερα στελέχη. «Δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να αναλάβω κάποιο πόστο. Είναι νωρίς ακόμα» φέρεται να είπε η κυρία Μπακογιάννη, που προφανώς δεν έκρυψε με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκειά της.

Η εξέλιξη αυτή ενόχλησε σφόδρα τους υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη και όπως έλεγαν στενοί της συνεργάτες, η πρόταση που της έγινε «δεν ήταν η αρμόζουσα», επειδή «έλαβε το 40% στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Προφανώς ήθελαν να την κάνει … αντιπρόεδρο.

 Από τη Ρηγίλλης δεν θέλησαν να ενισχύσουν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η πλευρά Μπακογιάννη και συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ τόνιζαν ότι στην κυρία Μπακογιάννη προτάθηκε ένα διευρυμένο πόστο, που περιλαμβάνει και το χώρο της Παιδείας.

 Η όλη εξέλιξη φαίνεται να διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά.

Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί μια συνάντηση των δύο στην οποία δεν "έσπασε ο πάγος" και κυρίως το άδειασμα της Ρηγίλλης προς την Ντόρα Μπακογιάννη μετά την δημοσιοποίηση συνομιλίας που είχε η τότε υπουργός Εξωτερικών με το σκοπιανό ομόλογό της Μιλόσοσκι στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρέσβη εμφανιζόταν να έχει υποβαθμίσει τα θέματα του σκοπιανού Συντάγματος και της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας που δεν έχει συζητήσει καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα και να ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στο εύρος της μίας ονομασίας έναντι όλων (erga omnes).

Μετά τις αποστάσεις που πήρε από τις θέσεις της το γραφείο τύπου της Ν.Δ, προφανώς με έγκριση του Α.Σαμαρά αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη επικαλούμενη ότι είχε νοσήσει με "ωτίτιδα".

Δείτε και εδω: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=111971

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mpaxalo avatar
  mpaxalo 13/12/2009 14:32:54

  Δηλαδή το επικοινωνιακό επιτελείο του Σαμαρά, με επικεφαλής τον Παναγιωτόπουλο συνεχίζει να κάνει επιλεκτικές διαρροές στο Μέγκα και την Σπυράκη. Αντώνη βλέπεις τι πάει να γίνει ή κοιμάσαι;

  • kanis avatar
   kanis @ mpaxalo 13/12/2009 14:52:40

   Η, τις διαρροές στο ΜΕΓΚΑ παραδοσιακά τις κάνει η Ντόρα;
   Η wanna-be-Tremi-Spyraki εξυπηρετεί την αντικειμενική πληροφόρηση πάντα μέσα από το στροτόπεδο Ντόρας.
   Το θέμα είναι αλλού:
   ΠΟΣΕΣ ΛΟΥΦΕΣ έχει κάνει μέχρι τώρα η Ντόρα;
   Πωπω!...καμπάνες που πρέπει να φάει ο καλός ο στρατιώτης της παράταξης!

 2. symer avatar
  symer 13/12/2009 14:51:28

  Ο Κανελλάκης είπε επίσης ότι η Ντόρα με 25 βουλευτές φεύγει. Στο κακό και να μας γραφει. Η αποστασια είναι στο αίμα τους έτσι κι αλλιώς. Να διαλυθούν όλοι τους. Πάλι τα κλεμμένα θα τα φορτώσουν στον λαό με φορολογίες έμεσες και άμεσες. Μια λύση έμεινε. Επανάσταση του λαού ή του στρατού. Ποιός έπαιξε τα λεφτα των ταμείων στο χρηματιστήριο ; Ο λαός ; Ποιός μοίρασε τα κοινοτικά κονδύλια και τα έσοδα από φόρους στους 5-6 μεγαλοεπιχειρηματίες και τα τσιράκια τους ; Ο λαός ; Ποιός πήρε σκάφη, εκτάσεις και ακίνητα με πισίνες ; Ο λαός; Ποιός έχει off-shore για να μη πληρώνει φόρους ; Ο λαός ; ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ !!!

  • ΝΜ avatar
   ΝΜ @ symer 13/12/2009 18:07:07

   symer: πολύ σωστός! οι αποστάτες και οι προδότες πρέπει να τιμωρούνται!

 3. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 13/12/2009 15:37:50

  Έχει δίκιο η Θοδώρα, βρε παιδιά.
  Υπάρχουν χιλιάδες στελέχη που είναι και νεώτεροι και πιό πολιτικά αμόλυντοι για να αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια της σκιώδους κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
  Η Θοδώρα είναι πια περσινά ξυνά σταφύλια, yesterday's news!
  Εξ' άλλου και η Θοδώρα, σαν απλός στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας, έχει συμφωνήσει ότι το κόμμα χρειάζεται στελεχιακή ανανέωση.
  Ένα μπράβο στη Θοδώρα.
  Τώρα που έδωσε το καλό παράδειγμα, να ακολουθήσουν αμέσως και τα άλλα πολιτικά ρετάλια της δεκαετίας του 60, ο Παυλόπουλος, η Φάνη Πάλλη, ο Πολύδωρας, ο Παπαθανασίου και τόσοι άλλοι.
  Τόπο στα νειάτα της παράταξης.

 4. mara avatar
  mara 13/12/2009 15:39:50

  Μπά! Την ενόχλησε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας???
  Γιατί???
  Μήπως επειδή ήξερε πολύ καλά ότι ΞΕΠΟΥΛΑΓΕ εκείνη την στιγμή και ο κόσμος δεν έπρεπε να μάθει τις προδοσίες της??? Κατά τα άλλα ήταν η αρχιτέκτονας του ΒΕΤΟ....
  Δεν ντρέπεται λίγο, που έχει και μούτρα να μιλάει...

 5. double trouble avatar
  double trouble 13/12/2009 15:57:48

  για διαγραφη...παει η δουλεια...σιγα...σιγα...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ double trouble 13/12/2009 16:01:42

   Ο Σαμαράς δεν είναι άνθρωπος των διαγραφών, αλλά των Αρχών. Όποιος δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με αυτές θα αναζητήσει μόνος του την πόρτα. Εύχομαι στην Μπακογιάννη να λειτουργήσει, η απόφασή της να βγει από την γυάλα και να πάει στο πόπολο, όσο πήγε, δείχνει πως βρίσκεται σ΄ αυτόν τον δρόμο.

 6. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 13/12/2009 16:18:09

  Η ...στρατιωτίνα της παράταξης,που στο Συνέδριο του Ευρωπαικού κόμματος δήλωσε ελεύθερη γιατρού και δεν ακολούθησε τον Πρόεδρό της,τώρα αρνείται να αναλάβει τον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού,που της προτάθηκε. Καπετανάτο μου μυρίζει,ή κάνω λάθος?Έτσι συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος?Δείχνει ότι δεν έχει και μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα και με την βάση της ΝΔ,που πρόσφατα της εξέφρασε την αποδοκιμασία της.Δηλαδή ή τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής ή τίποτα?Δεν αρκεί η ζημιά που έκανε ως τώρα στα Εθνικά μας θέματα σαν Υπουργός,χρειάζεται και συνέχεια?Δεν κατάλαβε ότι η ΝΔ έχει πλέον άλλο προσανατολισμό στις Εθνικές μας υποθέσεις και ότι τις προσεγγίζει διαφορετικά? Αρκετές ...υπηρεσίες μας προσέφερε,δεν θα πάρουμε άλλο.Ευχαριστούμε.Μου φαίνεται ότι η κυρία Μπακογιάννη ψάχνει αφορμή για να εγκαταλείψει το σκάφος,φορτώνοντας την ευθύνη για την απόφασή της, στον Πρόεδρο του κόμματος.

 7. Tasos avatar
  Tasos 13/12/2009 16:31:14

  Αυτή η Οικογένεια δεν έχει γιατρειά. Κλείστε την Χριστοφορούλα ΡΙΝΟΤΜΗΤΗ σε μοναστήρι μπας και βρει τον δρόμο της μετάνοιας.

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/12/2009 16:51:09

  Τελειωμένη είναι. Πού θα πάει, τι θα κάνει; Σιγά να μην έχεις 25 βουλευτές. Αν λέει τώρα ότι έχει 25 βουλευτές, είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να πάρει τον Κυριάκο μαζί της στο τέλος, ο οποίος δήλωσε μετά την ανάδειξη Σαμαρά ότι θέλει να τον αντιμετωπίζουν ανεξάρτητα από την υπόλοιπη οικογένειά του.

  Τόσο σπασμωδικές κινήσεις είναι απίστευτό ότι κάνει. Μετά την ήττα, κάθεσαι και το βουλώνεις και δείχνεις να προσαρμόζεσαι στη νέα κατάσταση. Η κυρία θέλει ένα καθεστώς άτυπης ή θεσμοθετημένης συνδιοίκησης, τουλάχιστον τα προνόμια που είχε επί Καραμανλή. Αυτά όμως ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ και δεν θέλει να το πάρει απόφαση. Σιγά σιγά μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Πρώτα η ωτίτιδα, τώρα η άρνησή της να αναλάβει Τομεάρχης Παιδείας και Πολιτισμού. Μα καλά κυρα-Ντόρα, εσύ δε μας έλεγες ότι είσαι στρατιώτης της παράταξης; Από πότε προτείνουν στους στρατιώτες θέση συνταγματάρχη και αυτοί δεν τη δέχονται; Από πότε δίνουν εντολές στους στρατιώτες και αυτοί λένε όχι;

  Άστο, μην το παιδεύεις. Ο Αντώνης δεν έκανε αποκλεισμούς και δεν θα κάνει. Διαβάσαμε σήμερα στο Παρόν ότι το απίστευτο για το επιτελείο της Ντόρας δεν είναι ότι την εγκαταλείπουν μόνον όσοι έχουν προοπτική με το νέο αρχηγό, αλλά και όσοι ακόμη δεν έχουν προοπτική. Δεν βλέπεις λοιπόν κυρα-Ντόρα τι γίνεται; Πού θα πας εσύ με αυτά τα μυαλά. Τίποτα δεν σου είναι δεδομένο, ούτε καν ο Νικήτας, που κι αυτός αργά ή γρήγορα θα κάνει σπονδές στο νέο αρχηγό και θα το δεις. Μέχρι κι ο μπαμπάς σου μπορεί να μείνει στη ΝΔ με τον Κυριάκο!

  Τώρα μπορεί να μας πει ποιον στόχο έχει; Ούτε κι αυτή ξέρει. Στο καλό. Κοίτα να πας στη μαμά σου να μάθεις πώς γίνονται τα ντολμαδάκια γιατί ο καψερός ο Ισίδωρος δεν νομίζω να έχει φάει φαΐ από τα χεράκια σου. Ώρα να του δειξεις ότι καταφέρνεις κάτι και στην κουζίνα. Και όσο για μας, μην ανησυχείς. Θα ξεχάσουμε πολύ γρήγορα ότι πέρασες από την πολιτική και θα μας μείνεις ως ανάμνηση μόνον ως το ρέκβιεμ του Μητσοτακισμού.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Επώνυμος 13/12/2009 17:50:06

   Πού τους βρηκε τους 25 βουλευτες?? Πλην της 70χρονης Έλσας Παπαδημητριου και του Κιλτίδη, ποιός θα πήγαινε μαζί της στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα? Ο γάτος Γιακουμάτος παντως όχι..

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ΓΙΑΝΝΗΣ 13/12/2009 20:48:52

    Θα δεις πού ούτε κι ο Κιλτίδης θα πάει. Η Παπαδημητρίου είναι η μόνη που ίσως θα πήγαινε. Ο Κιτλίδης έχει στοιχειώδη νοημοσύνη να σκεφτεί το πολιτικό του μέλλον. Δεν είναι χαζός. Κι ας είναι στην απέξω, βουλευτής πάντως θα εκλέγεται. Η Ντόρα δεν πρόκειται να πιάσει το 3% ουτε στον ύπνο της. Ούτε κι αν συνενωθεί με τον Καρατζαφέρη (τότε θα καούν και οι δύο, ο ένας από τον άλλον).

 9. νικος avatar
  νικος 13/12/2009 16:59:24

  να διαγραφει και να μη ξαναγυρισει. στο πασοκ επρεπε να ειναι απο παλια, να ξεπουλαει, να λογοκρινει να κρυβεται

 10. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 13/12/2009 17:48:24

  Σαν καλος στρατιωτης της παραταξης, Θοδωρουλα παρε λαστιχο και σκούπα. Η καλλιόπες της Ρηγγίλης σε περιμενουν...

 11. Μανος avatar
  Μανος 13/12/2009 18:18:46

  Ποτε θα σταματησουν τα ΜΜΕ να μας πρηζουν με αυτο το μηδενικο? Ειχε διαφορες θεσεις ευθυνσης τοσα χρονια και δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ. Στοιχηματισανε πανω της, (ευτυχως) χασανε, τωρα ας μην μας σπανε αλλο τα μπαλακια μαζι της. Πραγματι υπαρχει νεοτερος κοσμος πιοι αξιολογος

  • kanis avatar
   kanis @ Μανος 13/12/2009 19:02:56

   ...και δεν εννοούμε τον Κυριάκο, φαντάζομαι!

 12. FandisBastounis avatar
  FandisBastounis 13/12/2009 18:50:19

  Είναι σωστό που φαίνεται η ώρα στα ρεπορτάζ. Έτσι ξέρουμε ότι εσείς γράψατε στις 15:20 και www.tovima.gr αντίγραψε τις 16:27. Μέχρι και ο τίτλος είναι ίδιος!

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=304722&dt=13/12/2009

 13. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/12/2009 19:10:55

  Γάτα ο Σαμαράς.....Θα την κάνει αντιπαθητική και σε όσους την συμπαθούσαν
  ( ό λόχος της μόνον). Συνέχισε έτσι Αντωνάκη μου και για τα λοιπά θυμιατήρια της. Πάκη, Βύρωνα, Γιακουμάτο κλπ. καλόπαιδα . Μην ξεχάσεις και τον Νικήτα ε,............ Μπας και ξεβρωμίσει αυτή η χαβούζα της Ρηγίλλης....Γιαυτό σου δώσαμε 50+. Ορμα τους και μην αφήσεις κοκκαλάκι τους. Ουφ....

  • Pyros avatar
   Pyros @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 14/12/2009 17:18:53

   Συμφωνώ και επαυξάνω. Γιατί, όπως ξέρεις ειδικά εσύ Γιαδικιάρογλου ΄Το ξύλο βγήκε απ΄τον Παράδεισο΄

 14. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 13/12/2009 19:22:08

  Εάν όντως της προτάθηκε η παιδεία και ο πολιτισμός το θεωρώ μέγα λάθος για τον Σαμαρά, είναι επικίνδυνη και για τους δύο τομείς, πέραν από ανάξια για τα συγκεκριμένα πεδία πολιτικής ευθύνης. Δύο είναι οι βαρειές βιομηχανίες στον τόπο μας: Ο τουρισμός και η ναυτιλία. Εάν θέλει η Νέα Δημοκρατία να δώσει βάρος στην ανάπτυξη του τόπου πρέπει να αναθέσει αυτούς τους τομείς σε έμπειρους και ικανούς πολιτικούς. Ο μέχρι σήμερα πολιτικός της βίος δείχνει πως θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς, και για μένα τους σπουδαιότερους μετά την Οικονομία, γιατί απ΄ αυτούς θα εξαρτηθεί η επιβιωσή μας ως χώρα. Όμως εικάζω πως η πλειοψηφία των εφοπλιστών, ως άνθρωποι του λιμανιού και με λίγες κουβέντες δεν θα την θέλουν, και τον τομέα του τουρισμού η ίδια θα τον θεωρεί υποτιμητικό (αντί να ομολογεί πως επειδή θα έχει πολύ δουλειά δεν τον θέλει γιατί δεν θέλει να δουλεύει παρά μόνον να κινεί μαριονέτες, αλλά τα κουκλοθέατρα τελείωσαν....)

 15. don avatar
  don 13/12/2009 19:40:21

  Μόνο ο Τατούλης μπορεί να θεωρείται τιμητής από τον κεντροδεξιό χώρο, όταν έβγαινε και φώναζε πως ο βασιλιάς είναι γυμνός, όταν όλοι, του Αντωνάκη συμπεριλαμβανομένου, είχαν λουφάξει και έκαναν τους Κινέζους μπροστά στον επερχόμενο ορυμαγδό και την χρεοκοπία (πρωτίστως αξιών και μετά οικονομική). Εξακολουθούν δε να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν συνεχίζοντας την καραμέλα ότι η κρίση είναι διεθνής (άρα οι ίδιοι δεν φταίνε σε τίποτα κτλ.)

  Πότε θα καταλάβετε σε αυτό το χώρο οτι το πρόβλημα σας δεν είναι (μόνο) η Ντόρα;

 16. Y. avatar
  Y. 13/12/2009 19:59:57

  “.......φέρεται να είπε η κυρία Μπακογιάννη, που προφανώς δεν έκρυψε με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκειά της”
  Ξύδι!!

 17. ΣΒΤ avatar
  ΣΒΤ 13/12/2009 21:03:11

  Έχασε άλλη μια ευκαιρία η Θεοδώρα να επενδύσει στο μέλλον. Ξέχασε ότι και ο Αντώνης υπουργός πολιτισμού ήταν και έγινε αρχηγός της παράταξης. Πάλι καλά

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΣΒΤ 13/12/2009 21:07:17

   ήταν υπουργός πολιτισμού. όταν εκείνος ήταν ΥΠΕΞ. όταν τον έκανε υπουργό πολιτισμού ο Καραμανλής χαμογελούσε σαρδόνια που αυτή ήταν ΥΠΕΞ, ήταν η ρεβάνς τους... από ανθρώπους με τέτοιες ψυχές να περιμένεις χαϊρι;

   • Y. avatar
    Y. @ B.K.Σ. 13/12/2009 21:09:54

    ...άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

 18. ΜΠΑΡΜΠΑΣTΕΡΓΙΟΣ avatar
  ΜΠΑΡΜΠΑΣTΕΡΓΙΟΣ 13/12/2009 22:02:32

  ΘΟΔΟΥΡΟΥΛΑ ΠΗΡΕΣ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ
  ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΜΠΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΧΩΡΑΕΙ Η ΧΩΡΑ

 19. NIKOS avatar
  NIKOS 13/12/2009 23:59:45

  NTORA KAI BENIZELOS GIA NEO KOMMA.

 20. αντι avatar
  αντι 14/12/2009 16:26:36

  Ντορα το 40% που πηρες δεν ειναι μετοχες !!!!γινε στρατιωτης στην παραταξη,διαφορετικα θα μεινει μονο η ο ι κ ο γ ε ν ε ι α να σε στηριζει,,ο κοσμος της Ν.Δ εχει ξυπνισει,θα παει με το ρευμα του νικητη και θα μεινεις εκτος πολιτικου σκηνικου,,η παροιμια λεει''οποιος φευγει απο το κοπαδι τον τρωει ο λυκος''αυτο το γραφω μηπως σκεπτεσαι να κανεις νεο κομμα!!!

 21. xaroylhs avatar
  xaroylhs 14/12/2009 16:58:32

  ...έλα Ντόρα , ότι είναι να κάνεις κάνε το γρήγορα . Αν δεν κατάλαβες ακόμα ότι έχασες πάρετο χαμπάρι . Δέν έκανες χατήρι σε κανένα που βιάστηκες να παραιτηθείς από πιθανό δευτερο γύρο στίς 29/11 το βράδυ , τίς "μετοχές" λυπήθυκες να μην χάσεις για τί στο δευτερο γύρο θα έχανες με duble scor και θα μείωνες την κεφαλαιοποίηση !!!
  Άσε λοιπόν τα γινάτια σου και κάνε κόμμα ή κάτσε καλά ,φατρίες μέσα στο κόμμα δεν θα σου επιτρέψει ο Houan Antonio Samarang!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.