#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2010 21:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διευρύνεται το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ
 


 

Επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσαν με δήλωσή τους μέλη τη Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία τον κατηγορούν για περιφρόνηση των συλλογικών αποφάσεων και προτείνουν να πραγματοποιηθεί άμεσα κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας και της ΚΟ, ώστε να συζητηθεί το θέμα. Αμεση ήταν η αντίδραση στελεχών του ΣΥΝ, που διαφωνούν με το περιεχόμενο της δήλωσης.

 Στην δήλωση μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι σε μια περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κλιμάκωση η νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, το κεντρικό καθήκον του λαϊκού κινήματος, των δυνάμεων της Αριστεράς, αλλά και κάθε αριστερού αγωνιστή, θα έπρεπε να ήταν η πιο αποτελεσματική οργάνωση των αντιστάσεων στις επιλογές της κυβέρνησης.

Αντ' αυτού, προστίθεται στη δήλωση, «ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ και μάλιστα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο Φώτη Κουβέλη, δεν χάνουν ευκαιρία να ασκούν συστηματικά δημόσια πολεμική στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προβάλλουν λογικές 'συναίνεσης' και 'εθνικής ενότητας', που εξόφθαλμα υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, περιφρονώντας ομόφωνες αποφάσεις των Πανελλαδικών Σωμάτων και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όμως αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη και την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι υπογράφοντες τη δήλωση επισημαίνουν ότι «το δικαίωμα της γνώμης και της διαφωνίας είναι απολύτως σεβαστό για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη και τα στελέχη. Και προφανώς μπορεί να ασκείται και δημόσια. Όμως δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη δυνατότητα δημόσιας παρουσίας που τους δίνεται, για να απορρίπτουν και να καταγγέλλουν τις συλλογικές αποφάσεις, ενώ συστηματικά αρνούνται να πάρουν μέρος στα Σώματα και τα όργανα όπου παίρνονται αυτές οι αποφάσεις».

Τη δήλωση υπογράφουν οι: Γαλάνης Νίκος, Γιαννόπουλος Τάκης, Γλέζος Μανώλης, Δεμέστιχας Γρηγόρης, Ζαχαριάδης Αδάμος, Καρακώστα Εύη, Κατσούλας Χρήστος, Κοσμάς Πάνος, Μαντάς Παναγιώτης, Μαστρογιαννόπουλος Τάκης, Μπαλαούρας Μάκης, Μπανιάς Γιάννης, Μπαρσέφσκι Μάνια, Μπουζάνης Νίκος, Νταβανέλλος Αντώνης, Παγιάτσος Αντρέας, Ρήγος Αλκης, Σαπουνάς Γιώργος, Σπαθής Μάκης, Χριστοδουλοπούλου Τασία και Ψυκάκος Δικαίος.

Αντιδρώντας ο Γ.Μπαλάφας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, είπε ότι η δήλωση των μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «συνιστά μια ευθεία επίθεση ενάντια στον ΣΥΝ». Και πρόσθεσε ότι «προβληματίζει ο χρόνος και η ένταση της επιθετικότητας. Οι σύντροφοι που υπογράφουν την ανακοίνωση πρέπει να ξανασκεφτούν τις επιπτώσεις της ενέργειας αυτής».

Σε δήλωση προέβει και ο Στ.Μπαγεώργος, επίσης μέλος της ΠΓ, ο οποίος είπε ότι «το κείμενο που υπογράφουν μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια προκλητική ενέργεια κατά του ΣΥΝ. Είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην άνευ όρων αντιπαράθεση, την οποία επιδιώκουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Να ξέρουν ότι βαδίζουν σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Θα ήταν προτιμότερο να δηλώσουν ευθέως ότι επιθυμούν τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας τονίζει πως ότι «η ανακοίνωση συντρόφων από συνιστώσες που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ» και δηλώνει την αποφασιστικότητα να υπηρετήσουν τις αριστερές πολιτικές «κόντρα σε εκατέρωθεν διχαστικές λογικές».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 19/01/2010 22:08:53

  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΙ: ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?

 2. Orestios avatar
  Orestios 19/01/2010 23:28:00

  Το παιχνίδι γίνεται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν βγαίνουν τα κουκιά?

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/01/2010 23:32:45

  Κάποτε νόμιζα ότι η αριστερά είχε καθαρή σκέψη... άσχετο αν τα οικονομικά τους ήταν λίγο περίεργα. Τώρα με απογοητεύει. Δεν βλέπει την Νέα Κατάσταση. Σε παλιά γλώσσα, δεν βλέπη την Αντίδραση σε όλο της το μεγαλείο... Κρίμα. Θα ύπάρξουν ιδιεολογικές ανακατατάξεις σύντροφοι, τα μέτωπα έχουν αλλάξει.

 4. Κάποιος που σκέφτεται... avatar
  Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 03:01:05

  Όλοι τους είναι... ένα μάτσο "βιόλες"... Και τουλάχιστον, οι Κύρκοι και οι Κουβέληδες δεν το έκρυψαν ποτέ. Πάντα ΠΑΣΟΚ με πέντε χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους διαλαλούσαν ότι είναι. Το "ωραίο" είναι με κάτι τύπους σαν την κα Πορτάλιου που είναι ΠΑΣΟΚ και δεν το ξέρουν (ή κάνουν πως δεν το ξέρουν): την ακούω να μιλάει για τον Κύρκο - και καλά του τα λέει αν τα πάρει κανείς τοις μετρητοίς - αλλά για τους "συνδικαλιστές" του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ της απεργοσπασίας τσιμουδιά "συντρόφισα"; Οι συνδαιτημόνες του Μίχαλου σε ενοχλούν, οι συνδαιτημόνες του Λοβέρδου στους κοινωνικούς διαλόγους για την καρατόμηση του ασφαλιστικού όχι; Ο Κουβέλης είναι θεσμικός, ΟΚ. Αμ ο Ρινάλντι της ΚΟΕ που δηλώνει με μπόλικο "ταξικό" στόμφο οτι δε ζητάει πολλά από το ΠΑΣΟΚ, παρά λίγη κευνσιανή συνέπεια, μ'αυτόν όλα είναι εντάξει; Με τους "συντρόφους" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως ο Δελαστίκ του "Έθνους" (που κι αυτός συναγελάζεται μεταμεσονυκτίως τον αξιότιμο Πρετεντέρη) είναι ...nice boy;

  Άσε, "συντρόφισα"... μας τα'χουν πει κι άλλοι... Και, μιας και σ'αρέσουν τα "κοσμοπολίτικα" moto στα αγγλικά... Goodnight and good luck (που δεν τη βλέπω και δεν την επιθυμώ, στην τελική)...

 5. man8os avatar
  man8os 20/01/2010 03:27:09

  Μαλλον θα το καψουν το μαγαζακι...

 6. boanerges avatar
  boanerges 20/01/2010 11:33:57

  Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πεθάνει. Το μόνο που απομένει είναι η ληξιαρχική πράξη θανάτου του. Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν στις ευρωεκλογές όταν προτιμήθηκε στη δεύτερη εκλόγιμη θέση αντί του -του πλεον επιτυχημένου Έλληνα ευρωβουλευτή κατά γενική ομολογία- Παπαδημούλη, η Σωτηρίου της ΚΟΕ, με αποτέλεσμα να βγάλει έναν μόνο ευρωβουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
  Αυτά παθαίνει όποιος περιφρονεί και κοντράρει το κοινό αίσθημα των ψηφοφόρων του και προσπαθεί να επιβάλλει λογικές και πρακτικές μιας ισχνότατης, περιθωριακής πολιτικά μειοψηφίας που η απήχησή της δεν ξεπερνά το 0,15% του πληθυσμού (ΚΟΕ, δηλαδή πρώην Α-συνέχεια,το πρώην μισό του ΚΚΕ-μλ, για να μην ξεχνιόμαστε).
  Το κύκνειο άσμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ μαζί, ως κύριος πολιτικός της φορέας, στην Ελλάδα ήταν ο Δεκέμβρης. Τότε έπεσαν οι μάσκες. Τότε χάθηκε και το τελευταίο ηθικό έρεισμα που είχε η ριζοσπαστική αριστερά σε ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, όταν η τυχοδιωκτική και κουτοπόνηρη στάση τους αποκαλύφθηκε και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη. ΑΛήστου μνήμης η Αυγή με το φλεγόμενο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το ηλίθιο ποιηματάκι.Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα μαζί.Αυτά παθαίνει όποιος ψαρεύει σε θολά νερά. Και εις άλλα με υγεία.

 7. Κάποιος που σκέφτεται... avatar
  Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 12:29:54

  Χειρότερο κι από αυτό που γράφει ο boanerges είναι ότι τα έκαναν όλα αυτά το Δεκέμβρη και στις ευρωεκλογές "πουλώντας", τάχα, "αριστεριλίκι". Σε ποιους, "σύντροφοι" της κακιάς ώρας; Σε ηλίθιους απευθύνεστε, νομίζετε, ή σε επιλήσμονες; Το κόμμα του ΣΥΝ δεν ψήφιζε το Μάαστριχτ με τα δυο χέρια, κατακεραυνώνοντας όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά και τους σημερινούς του "συμμάχους" (ή κάποιους εξ αυτών έστω) για το θέμα της ΕΟΚ; Το κόμμα αυτό δε συμμετείχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, απευθυνόμενο (δια στόματος Κύρκου) προς το ΚΚΕ με το υποτιμητικό "πλην Λακεδαιμονίων"; Στους μισούς δήμους της χώρας, ανελλιπώς από το '90 μέχρι σήμερα δε κατεβαίνει (και συχνά "συγκυβερνά") με το ΠΑΣΟΚ; Ακόμα και σήμερα, η "αριστερή κριτική" των Τσιπραίων και των Αλαβάνων προς την κυβέρνηση του αμερικανοτσολιά είναι ότι ...δεν τηρεί τις φιλολαϊκές της εξαγγελίες! Ο "αριστερός" Λαφαζάνης στον Πρετεντέρη (κι αυτός "συντρόφισα" Πορτάλιου εκεί κατοικοεδρεύει τα βράδυα, όχι μόνο ο Κύρκος) το μόνο που βρήκε να αντιπροτείνει στην φοροεπιδρομή του ΠΑΣΟΚ είναι... να δανείζεται το κράτος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα απευθείας με το επιτόκιο του 1% που απολαμβάνουν οι εμπορικές τράπεζες! Μιλάμε για τέτοια "επαναστικότητα" που την ηγεσία της ΕΕ και του ΣΕΒ τους έχει πιάσει ρίγος ανησυχίας... Ρε δεν πάτε να κουρεύεστε, λέω γω, συμβιβασμένοι πολιτικάντηδες; Άντε μπράβο, γιατί αρκετά κοροιδέψατε έναν κόσμο της Αριστεράς...

  • man8os avatar
   man8os @ Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 12:37:55

   Καλα λεγανε αυτοι... Με τα λογια σου μας λες, οτι εχει απομεινει λογικη στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα τωρα που οι μειοψηφικοι θα καψουν το μαγαζακι με τον τροπο που τον εχουν σπουδασει στα ελληνικα ΑΕΙ να δεις που θα εξαφανιστουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτελους θα γινει ενα ευπρεπες κομμα της Ελληνικης αριστερας.

 8. Eastrader avatar
  Eastrader 20/01/2010 14:09:44

  Εχουμε που εχουμε τον καημο μας που παμε απατοι σαν χωρα,εχουμε και αυτους με τις μ*****ες τους.Της κοντης ψ**ης οι τριχες της φταινε

 9. theokot2002 avatar
  theokot2002 20/01/2010 17:10:08

  Ευτυχώς που υπάρχουν και Αριστεροί με τόση καλή σκέψη σαν την κα. Πορτάλιου.
  Είδατε πως ένα κείμενο με επιχειρήματα αναγκάζει όλους να το διαβάσουν και να το σχολιάσουν με αντίστοιχο κόσμιο τρόπο;
  Διαφωνώ σε πολλά μαζί της, αλλά με όσα λεέι καταδιεκνύει ότι εάν δεν κυριαρχούν οι εγωιστικές αντιπαραθέσεις και οι λογικές του καλύτερου αριστερού τότε μπορούμε να πάμε λίγο πιο μπροστά.
  Το σωστό είναι, ο ΣΥΝ να πάρει τον δρόμο του και οι υπόλοιποι τον δικό τοςυ. Σαν φίλοι. Άποδεικνύεται περίτρανα ότι οι κουμουνιστικογενείς απόψεις δεν έχουν μέλλον, όπως δεν είχαν και κανένα παρελθόν άλλωστε.
  Ανταρσίες και ΚΟΕ, Ρόζα κά στήριξαν την αναγνωρισιμότητά τους στον ΣΥΝ και τώρα...

 10. Κάποιος που σκέφτεται... avatar
  Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 20:37:53

  Για να εξηγούμαστε, η κριτική μου στο ΣΥΡΙΖΑ είτε της λογικής Κύρκου, είτε της λογικής Τσίπρα-Πορτάλιου-Αλαβάνου, είναι από αριστερές και κομμουνιστικές θέσεις. Αυτοί είναι που προσβάλλουν κάθε τι που σχετίζεται με την αριστερά. Το λέω για να είναι σαφές τι υποστηρίζει ο καθένας σ'αυτόν εδώ το διάλογο...

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 21:09:15

   Αφού σκέφτεσαι τόσο πολύ γιατί δεν πας λίγο πριν το Μάααστριχτ στη συγκυβέρνηση με το Μητσοτάκη και στην Οικουμενική (μάθε ότι τότε η Πορτάλιου και άλλοι δεν συμφωνούσαν και δεν συμμετείχαν στα καραγκιοζιλίκια εκείνης της τριετίας που έχουν σκάψει το λάκκο της αριστεράς στην ελλάδα και θα χρειαστεί να περάσει μια γενιά για να ξεχαστεί). Και με την ευκαιρία πήγαινε λίγο πιο πίσω στη δεκαετία του '80 όταν παλεύατε για την "πραγματική αλλάγή" και βοηθάγατε το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα μέτωπα. Για το τι έλεγαν και έκαναν η Πορτάλιου, το ΚΚΕ εσ (Α-Α) ο Δελαστίκ το ΝΑΡ ο Κάππος και οι άλλοι εκείνη την περίοδο μπορείς να μάθεις ...
   Τον Πρετεντέρη καλό είναι να τον κόβει κανείς αλλά εξαρχής και αποφασιστικά, όχι να φεύγει, να ξανάρχεται, να το σκέφτεται κλπ.
   Κι αν θες καλό είναι να κόβει και όλους τους υπόλοιπους και να αποσύρει και κάτι σούργελα που μιλάνε για τον εαυτό τους και μόνο ...

 11. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 21/01/2010 01:29:35

  ...τα βρήκαν συνδειπνούντες με αυτούς που απεργάζονται φτώχεια και ανεργία για τον κόσμο της βιοπάλης, που αποκηρύσσουν τον Δεκέμβρη και θέλουν να καταργήσουν το άσυλο....

  Για ποιόν τα λέει αυτά η "συντρόφισσα"; Δεν ήξερα ότι οι Συριζαίοι είναι άνθρωποι της βιοπάλης...Αν δεν κάνω λάθος είναι μεσαία και μεγάλα στελέχη της κρατικής νομενκλατούρας ή ιδιωτικά στελέχη μεγαλοδικηγόροι κλπ. Επανδρώνουν το επικοδόμημα αν θυμάμαι καλά την προλεταρική αργκό.

  Όσο για τον Δεκέμβρη εννοεί αυτόν του 2008;

  Τότε που κατέβαζαν τα επιδοτούμενα από τις συνιστώσες τάγματα εφόδου τις βιτρίνες και κάποιοι έλεγαν με τις ντουντούκες ότι πέφτει ο καπιταλισμός; Εύγε! Μην σας ανταμώσω όμως σύντομα στα γουναράδικα...

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Κοντη Λιζα 21/01/2010 01:31:28

   προλεταρική αργκό.-> προλεταριακή αργκό. (jargon)

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Κοντη Λιζα 21/01/2010 01:46:29

   Αν ήταν άνθρωποι της βιοπάλης θα τους αποδεχόσουν; Και ποιανού κόμματος τα στελέχη τυγχάνουν άνθρωποι της βιοπάλης; Αυτού που υποστηρίζεις μήπως;
   Επίσης αν έχεις κάποια ένδειξη ή υποψία ότι η συγκεκριμένη "κατέβαζε τάγματα εφόδου" να μας το πεις για να σε στείλουμε να "επανδρώσεις" κανένα άλλο μέρος του "επικοδομήματος", το υπουργείο προστασίας του πολίτη.
   Όσο γι αυτό που ψάχνεις είναι η μαρξιστική αργκό. Η προλεταριακή αργκό έχει σε όλα τα μέρη του κόσμου κάποιες στάνταρ πολύ πετυχημένες εκφράσεις που θα σου ταιριάζανε αλλά δεν κάνει να τις χρησιμοποιούμε εδώ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Κοντη Λιζα 21/01/2010 07:51:23

   δεν ξέρω ποιοί άνθρωποι της βιοπάλης περιμένουν ένταξη των παιδιών τους από νομοσχέδια που ψλευάγω εγώ, αλλά αν περιμένουν ένταξη από πράσινα νομοσχέδια, η μόνη ένταξη είναι πληρωμένος φύλακας, και entrepreneur ρακοσυλλέκτης.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Κοντη Λιζα 21/01/2010 08:31:38

   «χλευάζω» -- κάποιος να ανάψει το φώς...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Κοντη Λιζα 21/01/2010 14:32:40

   φίλε του λαού, Αυτοί που περιγράφεις έχουν θεμιτό δικαίωμα να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι. Την στιγμή που θα είναι πολίτες, θα ψάχνουν για δουλειά σε ΚΕΠ, και θα έχουν έρθει άλλοι με 5 ευρά την μέρα. Αν έπαιρνε το 50% την ημιαέργων 400 ευρώ το μήνα να κάθεται στο χωριό του, μετά 6 μήνες όλοι θα καλλιεργούσαν φράουλες. Μετά 2 χρόνια θα είχε και σχολεία. Σκληρό ακούγεται, αλλά για σκέψου το...

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Κοντη Λιζα 22/01/2010 15:28:47

   [...Αν ήταν άνθρωποι της βιοπάλης θα τους αποδεχόσουν; Και ποιανού κόμματος τα στελέχη τυγχάνουν άνθρωποι της βιοπάλης; Αυτού που υποστηρίζεις μήπως;...]

   Σε ενδιαφέρει να μάθεις τι θα ήθελα; Δεν μπορώ να σου το πω με δυο λόγια αλλά θεωρώ τουλάχιστον προκλητικό να μιλάνε οι χορτάτοι για την πείνα των νηστικών...

   [...Επίσης αν έχεις κάποια ένδειξη ή υποψία ότι η συγκεκριμένη “κατέβαζε τάγματα εφόδου” να μας το πεις για να σε στείλουμε να “επανδρώσεις” κανένα άλλο μέρος του “επικοδομήματος”, το υπουργείο προστασίας του πολίτη....]

   Πρέπει να είσαι Κνίτης στο μυαλό. Κάτι τέτοια για χαφιεδιλίκια πουλάγανε οι Κνίτες πολλά χρόνια πριν για να κάνουν τους πούρους επαναστάτες.

   Από την άλλη Βέβαια εγώ διάβαζα να περάσω μαθήματα αλλά οι Κνίτες ακόμη και κάτι γλάστρες περνάγανε τα μαθήματα αβλεπεί. Μιράκολο!

   Άλλωστε αυτο το ωραίο κάποιος το είχε ξαναπεί, α ναι θυμήθηκα ο Τάπερμαν. "Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα".

   Για να μην σε κουράζω όμως, με μαρξιστικές μπαλαφάρες δεν ασχολούμαι εδώ και αρκετά χρόνια, όσο για το ποιός ήταν δες στα ποστ του Μανώλη Βαρδή ακα Μκ Μανους. Αν θυμάμαι καλά του ΛΑΟΣ είναι ;-)

   [...Όσο γι αυτό που ψάχνεις είναι η μαρξιστική αργκό....} '

   Εχεις δίκιο αυτό είναι.

   [...Η προλεταριακή αργκό έχει σε όλα τα μέρη του κόσμου κάποιες στάνταρ πολύ πετυχημένες εκφράσεις που θα σου ταιριάζανε αλλά δεν κάνει να τις χρησιμοποιούμε εδώ...}

   Σώπα ρε μεγάλε τι λες; Προλετάριε. Ξέρεις εσύ από τέτοια; Δεν σου φτάνει που η ζωή πάταξε οριστικά τον διαλεκτικό υλισμό και τα καμωμάτά του στα σκουπίδια από το 1989 δεν φτάνει που τόσο η θεωρία και όσο και οι υποστηρικτές της είναι υπόλογοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά συρροή έρχεσαι και συ να μας πουλήσεις διατεταγμένο επαναστατιλίκι το 2010. Δώσαμε...

 12. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 21/01/2010 11:47:42

  Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το τρείς λαλούν και 2 χορεύουν...
  Απο την άλλη το ΚΚΕ είναι στον καιρό του πατερούλη Στάλιν...
  Οταν θα ψάχνουν να βρούν την ψήφο τους θα τους φταίνε άλλοι....
  Πάντα κάποιος άλλος φταίει για την κατάντια τους οι ίδιοι ποτέ...
  Χαμένοι μέσα στις υπο-επιτροπές στα προ-συνέδρια....

  Ευχαριστώ.

 13. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 22/01/2010 15:36:19

  @l' ami du peuple

  [...“επιδοτουμενα απο τισ συνιστωσες ταγματα εφοδου;”
  να τρεξουμε τοτε…μπας και προλαβουμε καμμια επιδοτηση..

  αλλοι τρεχουν στις επιδοτησεις και δεν αντεχουν ουτε τη μυρωδια του “ποθεν εσχες” κοντη....]

  Με ξέρεις και αφήνεις μπηχτή; Προσωπικά δεν φίλησα κατουρημένες ποδιές για να κάνω κάτι ή να πάρω κάτι που δεν διακιούμαι και πήρα των ομματιών μου και έφυγα μακρυά από το τελευταίο σταλινικό καθεστώς της Ευρώπης. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι καλαμοκαβαλλημένοι υπαλληλίσκοι του μορφώματος με την αριστερή κρατική νομενκλατούρα με στέρησαν αδίκως από νόμιμα δικαιώματα. Χωρίς καν να μπορώ να τους καθίσω στο σκαμνί. Γι' αυτό πρόσεχε τι λες ειδικά για όσους δεν γνωρίζεις.

  • ami du peuple avatar
   ami du peuple @ Κοντη Λιζα 22/01/2010 17:38:46

   @ κοντη λιζα

   "αλλοι και σαφεστατα οχι η κ. πορταλιου".
   να ακριβολογουμε.
   ειδες ή οσμισθηκες πουθενα προσωπικη μπηχτη;

   τωρα με τους χορτατους και τους νηστικους τι τα σκαλιζεις; με pc και internet και ADSL ποιος ειναι νηστικός εδω μέσα; (στο 15-20% του πλανητη τοποθετουμαστε απο πλευρας "κατοχης υλικων αγαθων" με αυτα και μονον. 2.000.000.000 δεν θα χρησιμοποιησουν ποτε τηλεφωνο, άλλοι τοσοι δεν μπορουν να πλυνουν τα χερια τους πριν καθησουν να φανε...η να πιουν ρε παιδι μου τρια ποτηρια νερο.(την ημερα)
   τι τα θες με τα 1989 και τα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας; το προσδοκιμο επιβιωσης στη σοβιετια ανεβηκε κατα 30 χρονια επι σταλιν, και επεσε κατα 15 επι γκορμπατσωφ και γιελτσιν, ή λεω ανακριβειες; ποιο ειναι λοιπον το εγκλημα;
   αμαν πια με το 1989. υπηρξε για 72 χρονια η πλεον ευγενης προσπαθεια της ανθρωποτητας. απετυχε, ειναι γεγονος. ελπιζω να πετυχει την επομενη φορα.
   εδω εμεις χαλαμε τον κοσμο με την "αθηναϊκη δημοκρατια" που δεν κρατησε ούτε τοσα...κι εκει να δεις αποτυχια, χωρια τους δουλους...

  • ami du peuple avatar
   ami du peuple @ Κοντη Λιζα 22/01/2010 17:44:31

   @ archaeopteryx

   δεν μου φαινεται καθολου "σκληρο", αντιθετως συμφωνω απολυτα και με κεφαλαια αν θελεις. η μονη λυση πιστευω πως ειναι ακριβως αυτη: να βοηθησουμε τους ανθρωπους να μεινουν στο μικρο τους τοπο, να περιορισουμε τις μετακινησεις ανθρωπων και εμπορευματων, και να κανουμε ενα ειδος "downregulation" της χρηματικης κυκλοφοριας. αλλιως θα καταρρευσουμε συντομωτατα και σε κρατικο αλλα και σε πλανητικο επιπεδο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.