28/04/2009 13:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διευκρινίσεις για τον ιό της γρίπης των χοίρων


_________________________________________________________________________________________
Ο νέος ιός της γρίπης των χοίρων που εντοπίστηκε σε ανθρώπους στο Μεξικό και στις Η.Π.Α. δεν είναι ίδιος με τον κλασικό ιό της γρίπης των χοίρων που προσβάλλει το είδος αυτό των ζώων και προκαλεί ήπια νόσο, διευκρινίζει η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κλασικός ιός της γρίπης των χοίρων σπάνια προσβάλλει τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με το ζωντανό άρρωστο ζώο.

Διαβεβαιώνεται παράλληλα ότι το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα από χοιρινό κρέας είναι απόλυτα ασφαλή για κατανάλωση εφόσον υποστούν θερμική επεξεργασία (μαγείρεμα, ψήσιμο).

Στο μεταξύ στους 152 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη των χοίρων στο Μεξικό, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι καμία περιοχή του κόσμου δεν είναι προστατευμένη έναντι του ιού. Περισσότεροι από 1.610 άνθρωποι νοσηλεύονται στο Μεξικό με τα συμπτώματα της νόσου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώθηκαν 44 κρούσματα σε πέντε πολιτείες. Τα 28 από αυτά είναι μαθητές ιδιωτικού σχολείου στη Νέα Υόρκη.

Τρία κρούσματα της γρίπης των χοίρων εντοπίστηκαν στην Ευρώπη: ένα στην Ισπανία και δύο στη Βρετανία. Ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στο Βέλγιο, την Ελβετία, την Δανία, την Σουηδία και τη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/04/2009 19:38:17

  1) Σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής όπως:
   προσεκτικό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι ή καθαρισμός των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα
   κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντιλο κατά την διάρκεια του βήχα και του φτερνίσματος και
   αποφυγή χειραψίας για πρόληψη διασποράς μικροβίων.
  2) Αποφυγή στενής επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα του αναπνευστικού.
  3) Αποφυγή συνωστισμού.
  4) Αποφυγή περιοχών εκτροφής χοίρων.
  5) Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια και να αναβάλετε την επιστροφή σας μέχρι να γίνετε καλά.

  Dr Strange Attractor

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.