#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/12/2011 16:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διεθνείς πρωτοβουλίες Σαμαρά για την ΑΟΖ(Ανανέωση). Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα  είχε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που γίνεται στην Μασσαλία.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε με τον Αλβανό πρωθυπουργό, το ξεμπλοκάρισμα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την ακυρωτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αλβανίας. Ο κ. Μπερίσα αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του προέδρου της ΝΔ και συμφώνησε οι δύο χώρες να προχωρήσουν στο "ξεπάγωμα" της συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες, όταν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός!

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2009, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής υπέγραψε με τον Αλβανό ομόλογό του Σ. Μπερίσα συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας. Η συμφωνία εκείνη μπορούσε να χρησιμεύσει και για τις άλλες περιπτώσεις, δηλαδή για την διευθέτηση των ζητημάτων με την Τουρκία. Η συμφωνία όμως μπήκε στο μάτι του κυκλώνα από ανθελληνικούς αλβανικούς κύκλους, οι οποίοι κατηγορούσαν την αλβανική κυβέρνηση ότι «πούλησε» στην Ελλάδα «αλβανικές θαλάσσιες ζώνες». Έτσι το σοσιαλιστικό αλβανικό κόμμα,  συσπειρώνοντας μαζί του όχι  μόνον τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα αλλά και μερικά δεξιά που βρίσκονται σε ρήξη με το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα, έχει προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, κατά της συμφωνίας, το οποίο την ακύρωσε. Η προσφυγή έχει παγώσει το όλο ζήτημα και η Βουλή της Αλβανίας, δεν μπορεί να επικυρώσει καμιά συμφωνία εάν πρώτα δεν δώσει την γνωμοδότηση του το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Τώρα με την πρωτοβουλία Σαμαρά και την αποδοχή της από τον Μπερίσα δημιουργούνται ελπίδες για ξεπάγωμα της υπόθεσης και τη σύναψη νέας συμφωνίας

Εξάλλου, με πρόταση της ΝΔ στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Κυπριακό εντάχθηκε τροπολογία με την οποία όχι μόνο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των κρατών μελών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος στην ΑΟΖ αλλά ενθαρρύνονται επιπλέον τα κράτη μέλη στην άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων τους.Η σχετική πρόταση κατατέθηκε από το Νότη Μηταράκη  στη συζήτηση επί προτεινόμενου ψηφίσματος για την ΑΟΖ της Κύπρου και τις Τουρκικές αντιδράσεις και έχει ως εξής: «Το ΕΛΚ πρέπει να ενθαρρύνει τα Κράτη Μέλη στην άσκηση των σχετικών κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Το ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα το συνέδριο του ΕΛΚ αναγνωρίζει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να προχωρήσει στη διερεύνηση και εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και επισημαίνει την τεράστια σημασία που έχουν τα κοιτάσματα αυτά για την Ενεργειακή Ασφάλεια της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την προχθεσινή ομιλία στην Βουλή, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα προωθήσει κατά προτεραιότητα την ανακήρυξη ΑΟΖ, που ακόμα και η μικρή Κύπρος την αποτόλμησε. Κι εμείς δεν τολμήσαμε ακόμα, όπως είπε. “Η Ελλάδα πρέπει να βρει τον εαυτό της. Πρέπει να αξιοποιήσει τον πλούτο και τα πλεονεκτήματά της. Πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά της. Στο θαλάσσιο και χερσαίο ορυκτό πλούτο της“, πρόσθεσε.

Αναγραφή εθνικότητας στα αλβανικά διαβατήρια

Στη συνάντησή του με τον Μπερίσα ο Α. Σαμαράς ζήτησε επίσης από τον Αλβανό πρωθυπουργό τον απόλυτο σεβασμό των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας των Βορειοηπειρωτών, που ζει μέσα στα σύνορα του αλβανικού κράτος, υπογραμμίζοντας ότι η μειονότητα αυτή αποτελεί την καλύτερη γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Έθεσε επίσης στον κ. Μπερίσα ειδικότερα ζητήματα, που απασχολούν τη μειονότητα, μεταξύ των οποίων τα θέματα απάλειψης της εθνικότητας και του θρησκεύματος από τα κρατικά έγγραφα, θέματα μειονοτικών περιουσιών, εκπαίδευσης κ.λ.π.

Τα δύο τελευταία χρόνια η αλβανική Κυβέρνηση, νομοθέτησε νόμους βάση των οποίων αφαιρείτε από τα νέα βιομετρικά διαβατήρια, τα πιστοποιητικά γέννησης και τις νέα βιομετρικές ταυτότητες το λίμα που αναφέρεται στην εθνικότητα των πολιτών της. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, είτε αυτή που είναι αναγνωρισμένη είτε για αυτούς που δεν αναγνωρίζονται από την Αλβανία ως μειονότητα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν χιλιάδες Αλβανοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής που ζουν στις περιοχές της Κορυτσάς, Πρεμετής, Χιμάρας και σε άλλες πόλης της αλβανικής επικράτειας.


ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 07/12/2011 23:44:36

  Μια λέξη: Μπράβο! Και στα τρία.
  Μένει να τα προωθήσουν στην ΕΕ με την ίδια ζέση.

  • geo avatar
   geo @ ΠΗΛΕΑΣ 09/12/2011 12:19:12

   προτιμω πρωτα την συμφωνια και μετα τις ανακοινωσεις .....καταλαβες?

 2. Δικερως avatar
  Δικερως 07/12/2011 23:51:25

  Αρχισαν οι ουσιαστικες παρεμβασεις.
  Καιρος να συνηθισουμε.

 3. ioannis33 avatar
  ioannis33 08/12/2011 00:00:54

  πολυ σωστη κινηση.να δουμε την αντιδραση των ευρωπαιων αλλα νομιζω μεσα σε λιγες γραμμες αναφερονται μερικα απο τα σοβαροτερα προβληματα.αυτο το πρωτογενες πλεονασμα στριφογυρναει στο μυαλο μου και μας εχει κανει να ξεχασουμε ολα τα αλλα,,,αοζ εδω και τωρα

 4. Νικήτας avatar
  Νικήτας 08/12/2011 00:09:11

  Κινήσεις ο υ σ ι ώ δ ε ις.
  Το πολιτικό και δημοσιογραφικό τσίρκο ας ασχολείται με τα επουσιώδη για όσο τους πέρνει ακόμα.

 5. Νικήτας avatar
  Νικήτας 08/12/2011 00:46:00

  όσο τους παίρνει

 6. chrisss avatar
  chrisss 08/12/2011 03:24:50

  Μία από τις σημαντικότερες αναρτήσεις του site(από ενημερωτικής άποψης) έχει μόλις 5-6 σχόλια..μάλλον ο κόσμος θέλει τον Σαμαρά να ανεβαίνει σε τρακτέρ και να φωνάζει, ή να σηκώνει την γροθιά στον αέρα για να μας δείξει πόσο επαναστάτης είναι..δυστυχώς η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της αρχηγίας Σαμαρά στην ΝΔ, μέχρι την επόμενη ελπίζω, περνάει στο ντούκου. Συγχαρητήρια στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, αλλά και στους Έλληνες που ικανοποιούνται μόνο με τσιτάτα-ψέμματα του στυλ "λεφτά υπάρχουν" ή "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα". Επίσης ιδιαίτερα σημαντική και εύστοχη η ομιλία του, μόνο που αυτά, δεν τα λέει στην Ελλάδα..

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ chrisss 08/12/2011 11:32:22

   Καλά τώρα το κατάλαβες τι θέλει ο κόσμος ?
   Παναθηναικός - Ολυμπιακός, και λίγο εθνοκοπατριωτικοσοσιαλιστικοφιλελεύθερα...
   Δυστυχώς !

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ chrisss 08/12/2011 11:56:22

   θα τα πει κι εδώ, σύντομα, όταν θα έλθει η ώρα (βλ. προσεχές συνέδριο)

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ chrisss 08/12/2011 17:34:51

   Ώραια όλα αυτά φιλέ μου, αλλά τώρα, την στιγμή αυτή, όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα....... Αυτή τη στιγμή καίγεται ο κώλος μας, με τον προδοτικό προυπολογισμό της φτώχειας, που θα εξαθλιώσει μέχρι τέλους τους ήδη εξαθλιωμένους έλληνες και θα με ενδιαφέρει το θέμα του Μπερίσσα;;
   Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στην Ελλάς υπάρχει ο άθλιος γιωργάκης και όλα τα πασοκικά παρακλάδια του και θα με ενδιαφέρει η συνομιλία με τον Ιρλανδό ομόλογό του;;
   Σε λίγες μέρες θα 'ρθει και το δεύτερο πασοκικό χαράτσι , θα αυξηθούν οι φόροι, θα μειωθεί το αφορολόγητο κλπ....... και θα κάθομαι να χασκογελώ με τα υποκριτικά χασκόγελά τους;;
   Το ζήτημα είναι ένα αγαπητέ chriss, πότε θα γίνουν εκλογές για να μη ξαναδώ τα πασοκολαμόγια στο προσκήνιο;;
   Τα πασόκια την στιγμή αυτή συσπειρώνονται, με τα τερτίπια και τις δημοσκοπήσεις των τσοντοκάναλων της δόλιας και ανίερης συμμαχίας, προκειμένου να επαναφέρουν το κλεφτοπασόκ σε κατάσταση εκλογικής μάχης, και, εσύ φίλε μου χαίρεσαι με τα παλαμάκια!
   Είμαι ΝΔ και δεν ανήκω σ' αυτούς που λες εσυ: ''........, αλλά και στους Έλληνες που ικανοποιούνται μόνο με τσιτάτα-ψέμματα του στυλ “λεφτά υπάρχουν” ή “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα''........ και περιμένω από τη ΝΔ να ζητήσει εκλογές, ακόμη από χθές, να μην παραταθεί το κουκλοθέατρο παπαδήμου, γιατί όσο περνούν οι μέρες, απομακρύνεται η αυτοδυναμία της ΝΔ και επιστρέφει η παλιοπ@@στοαξιοπουστοκρατία του πασόκ........

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ chrisss 08/12/2011 17:38:54

   διαβάζοντας την ανανέωση διαπιστώνω ότι έχει δίκιο ο chrisss: πού πήγαν όλοι όσοι γκρινιάζουν διαρκώς πως η ΝΔ κοιμάται?

  • Θέμις avatar
   Θέμις @ chrisss 08/12/2011 17:42:40

   Μη γκρινιάζεις chriss. Χίλια μπράβο να γράψουμε που θέτει αυτά τα ζητήματα διεθνώς. Αλλά το πιο ουσιαστικό είναι αυτό που πάει να κάνει με τον Αλβανό. Γιατί χωρίς οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, πετρέλαιο και ό,τι άλλο υπάρχει κάτω από το βυθό του Αιγαίου δεν πρόκειται να δούμε.

   • chrisss avatar
    chrisss @ Θέμις 08/12/2011 21:12:14

    Για τον κόσμο γκρίνιαξα, όχι για τον Σαμαρά..να καταλαβαίνουμε και τι διαβάζουμε παιδιά

  • kotstak avatar
   kotstak @ chrisss 08/12/2011 17:43:25

   Έχεις άδικο αγαπητέ.
   Νομίζω πως δεν έχει νόημα ο άνευ ουσίας σχολιασμός.
   Όταν κάτι είναι τέλειο τι να πεις?

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ kotstak 08/12/2011 18:44:50

    είναι όντως τέλειο!
    αλλά βρε φάκτορα...έλεος...τι "λίμα" ήταν αυτό στα διαβατήρια;;;

 7. δρόμος avatar
  δρόμος 08/12/2011 11:54:08

  Θερμά συγχαρητήρια, πάντα τέτοια - και εις ανώτερα!

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 08/12/2011 17:19:14

  καλα αυτα,,

  καλυτερα θα ειναι να να ερθει χρημα επενδυσεις να ξαναξεκινησουν οι δρομοι

  όπωςκαι κυριως να γινει αοζ και με την Τουρκια και να βγαλουμε κανα αεριο..

  μακαρι να μην ειναι αερας αυτα αλλα να δουμε πρακτικα πραγματα.

 9. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 08/12/2011 17:31:34

  Θα ήταν εμπαθής κάποιος να μην πει ένα μπράβο σε τέτοιες πρωτοβουλίες.Για την ΑΟΖ ωστόσο υπάρχει αντίλογος που επισημαίνει ότι υφαλοκρηπίδα χωρίς ΑΟΖ γίνεται.ΑΟΖ χωρίς υφαλοκρηπίδα προυποθέτει διακρατικές συμφωνίες που στην περίπτωση της Τουρκίας είναι ανέκδοτο.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Μπαμπης 08/12/2011 17:44:07

   για την Κύπρο δεν ισχύει αυτό? δεν τους εμποδίζει όμως να σκάβουν ...

   • Μπαμπης avatar
    Μπαμπης @ δρόμος 08/12/2011 17:59:00

    Φίλε δίκαιο έχεις και μακάρι να βρεθεί ένας κυβερνήτης με τα κότσια του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου κι εδώ.Το θέμα είναι ότι στο Καστελόριζο υπάρχουν βραχονησίδες που ανήκουν και στην Τουρκία οπότε καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει.Η κατοχή των βραχονησίδων αυτών κατοχυρώνεται από ιταλοτουρκικές συνθήκες του 1932.Επειτα η Κύπρος έχει από πίσω της πλέον το ίδιο το Ισραήλ,συνεργάζεται με αμερικάνικη εταιρία και δίνει δικαιώματα εξορύξεως και στη Ρωσία!!Ποιά Τουρκία μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μια τέτοια συμμαχία συμφερόντων?Μακάρι να εφαρμοστεί τέτοια πολιτική κι εδώ.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Μπαμπης 08/12/2011 18:16:23

     χωρίς να είμαι ειδικός, υποθέτω ότι το θέμα του Καστελλόριζου αφορά μονάχα την επαφή της ελληνικής με την Κυπριακή ΑΟΖ: ακόμη και με το δυσμενές σενάριο, που δεν γνωρίζω αν ισχύει, πάντα υπάρχει δίοδος για τους αγωγούς νοτιώτερα ... Το σπουδαίο που γίνεται σήμερα είναι ότι, με το να αναγνωρισθεί σαν ύψιστου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος η κυπριακή ΑΟΖ, βάζουμε τη δική μας γεωστρατηγική θέση εκεί που της αρμόζει, τόσο σαν χώρου διέλευσης των αγωγών, όσο και σαν χώρας με πλούσιο υπέδαφος.

 10. ιεραξ avatar
  ιεραξ 08/12/2011 17:39:05

  Οι άριστες κινήσεις τακτικής, οι προτάσεις του Σαμαρά, και οτι αυτές σημαίνουν, πρέπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να περάσουν, χωρίς παραμορφωτικούς φακούς,στον απλό πολίτη και να γίνουν κατανοητές.Υπάρχει μεγάλη απόσταση στις θέσεις και προτάσεις Σαμαρά και στις προσλαμβάνουσες του απλού πολίτη.Και δεν βλέπω τιποτε καλύτερο απο την επίπονη και καθημερινή επικοινωνία προσωπικά του ίδιου του Σαμαρά για την μείωση αυτής της απόστασης.Αν γίνει θα πετύχει,αν πετύχει θα θριαμβεύσει.Αν όχι.........

 11. Ιωάννης Σ. Λάμπρου avatar
  Ιωάννης Σ. Λάμπρου 08/12/2011 18:35:12

  Πολύ θετική η παρέμβαση-τροπολογία αναφορικά με την ενθάρρυνση των κρατών μελών να ασκήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα τους. Ενισχύεται, έτσι, η ευρωπαική διάσταση στην υπόθεσης της ελληνικής ΑΟΖ. Αναφορικά με την διαγραφή της εθνικότητας από τα επίσημα αλβανικά έγγραφα, έστω και αν δεν υπήρξε ανταπόκριση από τον Μπερίσα, το θέμα τέθηκε επίσημα, καθιστώντας σαφές στην αλβανική πλευρά ότι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Ελληνο-αλβανικής ατζέντας. Το φοβικό σύνδρομο να μην θέτουμε στους συνομιλητές μας θέματα τα οποία μας αφορούν, από φόβο μην θιγεί το άλλο μέρος, πρέπει να εκλείψει.

 12. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 08/12/2011 18:40:45

  Να θυμίσω ότι η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Καραμανλή και Μπερίσα ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία που είχε πετύχει Έλληνας πολιτικός μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Η οριοθέτηση της μιας ΑΟΖ είχε σημασία και για τις υπόλοιπες. Επίσης για το γεγονός ότι η κεντρική Ευρώπη θέλει πετρέλαιο από τη γειτονιά της και όχι από τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής.
  Η συμφωνία Καραμανλή Μπερίσα ακυρώθηκε από την αδιαφορία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και από την παρέμβαση της Άγκυρας .
  Τελικά όλα κρίνοννται ή από την προδοσία (αδιαφορία) ή από την εθνική αξιοπρέπια. Μπράβο Αντώνη!!!

 13. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 08/12/2011 18:48:28

  Δυναμική παρουσία,με σημαντικότατες προτάσεις,προς εθνικό όφελος.Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον και τη συνολική κυβερνητική πρόταση επί όλων των θεμάτων,επαρκέστατα επεξηγημένη,λίαν συντόμως.

 14. Enzo avatar
  Enzo 08/12/2011 19:29:23

  Ζητησε συναντηση στην Μασσαλια με Σαμαρα ο Σκοπιανος και τον εστειλε για τσαϊ ο Σαμαρας.

 15. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 08/12/2011 20:54:17

  επιτελους καποιος πολιτικος πρωωθει τα εθνικα θεματα

 16. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 08/12/2011 22:17:18

  Η προσεκτική ανάγνωση των τεκταινομένων τεκμαίρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς όχι απλά ξεδιπλώνει σταθερά μια άλλη πολιτική αλλά έχει συνολικό όραμα και σχέδιο πραγμάτωσής του στο μυαλό του πέρα από τη συγκυρία.
  Αυτό οφείλουμε να το κρατήσουμε και να το επικοινωνήσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας.
  Ο αυτοδύναμος πρωθυπουργός ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ θα έχει τη δυνατότητα τις καλώς νοούμενες ελπίδες των Ελλήνων να τους δώσει πεδίο και δυνατότητες πραγμάτωσης.

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Εύμηλος 09/12/2011 00:27:19

   +100000

 17. a.p. avatar
  a.p. 09/12/2011 01:21:55

  Αυτες οι κινησεις κανουν την διαφορα και αποδεικνυουν οτι στην πολιτικη δεν ειναι ολοι ιδιοι .

 18. Αννίτα avatar
  Αννίτα 09/12/2011 11:22:44

  ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΗΤΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΛΕΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΟΜΩΣ Η ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΡΑΤΟΥΘΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ Η ΘΡΑΚΗ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ,ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Κ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ. ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ; ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ; ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ-ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ; ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ, ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ : " ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ " ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΚΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ.... ΕΤΣΙ; ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;
  ΟΠΩΣ Η ΠΕΙΝΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ....Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΕΔΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.! ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ.! ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ.! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!! ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΛΙΑ.!
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ.1 Η ΤΡΕΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ!! Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ "" ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ"".
  ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ; ΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΗΝ; ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΩΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ; ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ!! ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΗΝ!!!
  ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΟΛΟΙ.!!
  Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ.!

 19. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/12/2011 15:53:46

  Μπράβο του...κλείνει το στόμα στους ανυπόμονους (και στους...υπόνομους ) κι ανταμείβει τους υπομονετικούς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.