25/08/2009 22:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαψεύδουν τώρα οι δικηγόροι του Χριστοφοράκου ότι δήλωσαν στο Βήμα πως θα δώσουν στοιχείαΔεν θα διαθέσουν στοιχεία για την υπόθεση Siemens οι συνήγοροι του Μιχάλη Χριστοφοράκου, όπως τονίζουν σε επιστολή τους προς το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβε υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε δηλώσει στον Τύπο και συγκεκριμένα στο Βήμα της 11.08.09 ότι  σε περίπτωση που του ζητηθεί από τα πολιτικά κόμματα και συγκεκριμένα από τη ΝΔ, θα παράσχει στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Siemens.

Το Βήμα σχολίασε ως εξής για το θέμα που δημιουργείται πάλι με το ίδιο : «Επισημαίνεται ότι στο σχετικό δημοσίευμα δεν γινόταν λόγος για συνέντευξη του κ. Κουρσάβε προς «Το Βήμα», αλλά για συζήτηση που είχε με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στη Γερμανία».

Στις 11.08.09 όμως κάτω από τον τίτλο «Ας έρθουν εδώ από τη ΝΔ να με ρωτήσουν» έγραφε το Βήμα: «Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς». Αυτή την εκπληκτική προσφορά έκανε χθες ο εκ των συνηγόρων του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβε , στο Μόναχο. Με αυτή τη δήλωση απαντούσε στις πληροφορίες από την Αθήνα, ότι οι ιθύνοντες του κυβερνώντος κόμματος διαβεβαιώνουν συνεχώς πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δεχθεί ποτέ χρήματα από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ηellas…..

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Κουρσάβε:

Αξιότιμε κ. Ραγκούση

Επιβεβαιώνουμε δια της παρούσης την παραλαβή της επιστολής σας της 18.08.09, με την οποία ζητάτε πληροφορίες για υποτιθέμενες πληρωμές της SIEMENS Α.Ε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε μια δήθεν δήλωση που έκανα στην ελληνική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Σχετικά πρέπει να επισημάνουμε ότι, δεν δώσαμε ούτε στις 11.08.09, ούτε σε άλλη ευκαιρία στην αναφερθείσα εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ή σε (αρχι)συντάκτες της, εγκεκριμένη συνέντευξη του περιεχομένου αυτού, ότι θα ήμασταν σίγουροι, για το ότι ο πελάτης μας θα παρείχε αναλυτικές πληροφορίες, όταν απευθυνόταν σε μας σχετικό αίτημα.

Επειδή δυστυχώς δεν διαθέτω γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είμαι σε θέση να παρακολουθώ τις αναφορές του ελληνικού Τύπου και έτσι δεν μπορώ να αντικρούω εσφαλμένες αναφορές.

Εμείς απλώς δηλώσαμε στη ελληνική κρατική τηλεόραση, ότι θα διαβιβάζαμε στον κ. Χριστοφοράκο κάθε μορφή γραπτού αιτήματος εκ μέρους τρίτων και ότι απορούμε για το ότι έως τα μέσα Αυγούστου 2009 δεν απευθύνθηκαν κανενός είδους ερωτήματα. Το αν βεβαίως ο κ. Χριστοφοράκος θα απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, επαφίεται αποκλειστικά σε δική του απόφαση.

Παρακαλώ να έχετε κατανόηση ότι σε υποθέσεις πελατών που αφορούν εκρεμμούσες διαδικασίες ενώπιον των γερμανικών δικαστικών αρχών δεν μπορούμε να κάνουμε κανενός είδους δηλώσεις σχετικά με τον πελάτη μας ή πόσο μάλλον να δώσουμε πιθανά αποδεικτικά στοιχεία και ότι συστήσαμε στον κ. Χριστοφοράκο εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων να μην κάνει κανενός είδους δηλώσεις.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται μόνο δηλώσεις Τύπου, ρητά χαρακτηρισμένες από εμάς ως τέτοιες και εγκεκριμένες ή τοποθετήσεις στο πλαίσιο τηλεοπτικών συνεντεύξεων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Dr. Stefan Kursawe

«Όπως φαίνεται και από την επιστολή που δίνουμε στη δημοσιότητα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Kursawe δεν προσκομίζει κανένα σχετικό στοιχείο».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 25/08/2009 22:54:32

  Αυτό το θέμα με την siemens πάλι επανέρχεται? Κι αυτές οι φωτιές σβήστηκαν έγκαιρα χωρίς ούτε ένα θύμα.
  Το πιο ωραίο είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ως βροχή το φτύσιμο από τους δικηγόρους. Το ίδιο και στο ΒΗΜΑ.

 2. artzimpourtzi avatar
  artzimpourtzi 25/08/2009 23:48:26

  ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ , ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ , ΚΡΙΜΑ

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .... ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ITS ALL GREEK TO ME ?

 3. kalosth avatar
  kalosth 26/08/2009 10:36:07

  Είναι προφανές και στον ποιό βλάκα οτι υπάρχει ανοιχτή γραμή μεταξύ Χριστοφοράκου και κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας. Αργά κια μεθοδικά προχωράει η πολιτική εκμετάλευση της υπόθεσης από τη ΝΔ με ανταλάγματα για τον υπόδικο.

 4. George avatar
  George 26/08/2009 11:09:04

  Αξιοπηστία του " Βήματος " ! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ?

 5. potamiotis avatar
  potamiotis 26/08/2009 11:30:22

  Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΖΕΝΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΛΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΡΕΤΙΡΕ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ?

 6. stathis avatar
  stathis 26/08/2009 11:56:42

  Με άλλα λόγια το "ΒΗΜΑ" παρέσυρε το...ΠΑΣΟΚ!
  Τα σχόλια ..δικά σας, αγαπητοί μου. Σκεφθείτε τι έχει να γίνει...άν...!

 7. san avatar
  san 26/08/2009 16:12:38

  αν δεν ζητούσε στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος θα ήταν "ένοχος". τώρα που τα ζήτησε και οι δικηγόροι την κάνουν γυριστή, κάποιοι το θεωρούν "φτύσιμο"... ούτε με τριπλή δεν πιάνεστε...

  • Orestios avatar
   Orestios @ san 26/08/2009 17:06:40

   Φτύσιμο πρώτης κατηγορίας στην εξυπναδίστικη διαδικασία των επιστολών, με την οποία το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο GAP προσπαθούν να υπερκεράσουν την δικαστική. Όλοι ευχόμαστε ο λόγος τους να προσομοιάζει στον δικανικό και όχι σε αυτόν της έκθεσης ιδεών όταν θα κληθούν στην έδρα.

 8. aris53m avatar
  aris53m 26/08/2009 20:37:50

  Το Βήμα σχολίασε ως εξής για το θέμα που δημιουργείται πάλι με το ίδιο : «Επισημαίνεται ότι στο σχετικό δημοσίευμα δεν γινόταν λόγος για συνέντευξη του κ. Κουρσάβε προς «Το Βήμα», αλλά για συζήτηση που είχε με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στη Γερμανία».

  δεν θυμίζει λίγο αυτά που είχε γράψει ο έγκριτος οίκος ΔΟΛ στο παρελθόν?

  ... παρ'ολα τα χαμόγελα το κλίμα Ερντογάν Καραμανλή στο Μαξίμου ήταν πολύ ψυχρό.... (εγκαίνια μουσείου Ακρόπολης)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.