Διαψεύδεται το επεισόδιο στο Βερολίνο
27/09/2014 07:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαψεύδεται το επεισόδιο στο Βερολίνο

Όπως πάντα αυτό που κυριαρχεί είναι η παραπολιτική κι όχι η ουσία των πραγμάτων. Αν δε αυτή η παραπολιτική έχει και σασπένς ακόμη καλύτερα.

Δυστυχώς η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο σκιάστηκε από το γεγονός της παραίτησης του πρέσβη Ζωγράφου και όλο το παρασκήνιο που ακολούθησε. Επί δύο ημέρες ακούσαμε και διαβάσαμε διάφορα που σίγουρα δεν τιμούν την ελληνική διπλωματία και ήρθαν σε μια χρονική στιγμή που θα έπρεπε να συζητάμε τι κέρδισε και τι έχασε ο κ. Σαμαράς στο τετ α τετ με τη Μέρκελ κι όχι αν ο κύριος πρέσβης ξύπνησε και δεν βρήκε… ferrero rochet για να πνίξει τον πόνο του.

Όπως πάντα, λοιπόν, αυτό που κυριαρχεί είναι η παραπολιτική κι όχι η ουσία των πραγμάτων. Αν δε αυτή η παραπολιτική έχει και σασπένς ακόμη καλύτερα.

Κατ’ αρχάς τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν μεγάλη σημασία σε ένα γεγονός που εν πάση περιπτώσει δεν έγινε και τίποτε. Ή μάλλον έγινε. Ένας έμπειρος διπλωμάτης, ευεργετηθείς από την ελληνική πολιτεία και την παρούσα κυβέρνηση αποφάσισε να παραιτηθεί την επαύριον μιας σημαντικής προσπάθειας που κάνει η πατρίδα του. Αν είχε τόσα προβλήματα και δεν μπορούσε να αντέξει, ας το έκανε νωρίτερα ή αργότερα. Αφού πρώτα το συζητούσε με τους προϊσταμένους του και αφού έβγαινε η πίκρα από τα όποια προβλήματα. Δεν το έκανε και επέλεξε την ηρωική έξοδο εκμεταλλευόμενος, είναι η αλήθεια, και τα γνωστά προβλήματα επικοινωνίας που υπάρχουν στο Μαξίμου. Διότι ένα τέτοιο θέμα κύριοι δεν το αφήνεις να σκάσει στη «φωλιά του κούκου», ούτε επιτρέπεις να πάρει τόση έκταση και να ακούγεται μόνο η φωνή του πρέσβη.

Ακούστηκε ότι έγινε ένα επεισόδιο στη Γερμανία και συγκεκριμένα όπως ειπώθηκε «τσακώθηκε» ο πρέσβης με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Χρ. Λαζαρίδη. Αν έγινε κάτι τέτοιο ασφαλώς και είναι πρόβλημα, όμως, μήπως υπήρξε σκόπιμη υπερβολή και υπερέκθεση ενός μη υπάρχοντος θέματος; Άραγε είδε κανείς το επεισόδιο; Άκουσε κανείς να λέγονται βαριές κουβέντες; Είδε κανείς τον Λαζαρίδη να τρώει τα… μουστάκια του με τον πρέσβη ή μήπως ήταν μια… τρολιά που αναπαράχθηκε και έγινε μείζον θέμα;

Υπάρχει και το ζήτημα της πραγματικής αιτίας της παραίτησης που λέγεται ότι ήταν το γεγονός ότι ο κ. Ζωγράφος είχε καταθέσει έκθεση με την οποία έλεγε ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για συναντήσεις Σαμαρά – Μέρκελ. Βεβαίως και μια έκθεση πρέσβη λαμβάνεται υπόψη αλλά από πού κι ως που πρέπει να γίνεται και ευαγγέλιο;

Ασφαλώς τα σημάδια χαλάρωσης και παρακμής στην κυβέρνηση είναι αρκετά. Όμως, μήπως όταν η δρυς πέφτει ο πάσα ένας αρχίζει το ξυλοκόπημα; Μήπως δηλαδή η παραίτηση και όσα ακολούθησαν αποδόμησαν σκόπιμα μια πολύ σημαντική συνάντηση; Οι καιροί είναι πολύ πονηροί. Ελπίζουμε μόνο να μη δούμε τον πρέσβη να κάνει ηρωικές δηλώσεις και να πολιτεύεται με κανένα περιθωριακό κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 27/09/2014 10:16:09

  "Το γινάτι βγάζει μάτι..." Η χρονική στιγμή που διαλεξε για να παραιτηθεί έδειξε πόσο ακατάλληλα ήταν η επιλογή του για τη θέση του πρέσβυ. Τη δική του συμπεριφορά δεν χρειάζεται να την κρίνουμε

 2. toxo avatar
  toxo 27/09/2014 17:01:59

  Λέτε να τον ιδούμε , ως ανεξάρτητο συνεργαζόμενο,στην λίστα βουλευτων επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;

 3. emily avatar
  emily 28/09/2014 11:11:50

  Κάποιοι άνθρωποι παραιτούνται και για λόγους ευθιξίας ξέρετε,λέξη άγνωστη για τους περισσότερους πολιτικούς!

 4. thanosp9 avatar
  thanosp9 29/09/2014 15:08:44

  Δηλαδή υπήρχε περίπτωση ποτέ να επιβεβαιωθεί το επεισόδιο ;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.