#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2008 13:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαψεύδεται ο Αλογοσκούφης για τον Ζορμπά

Ενώ αρχίζει σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την καρατόμηση του Γ. Ζορμπά από τη θέση του προέδρου της Αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης, επαναφέρει στο προσκήνιο μια επίσημη επιστολή του προέδρου του Διεθνούς Οργανισμού Αντιμετώπισης Οικονομικού Εγκλήματος (FATF), με την οποία εγκαλούσε τον υπουργό Οικονομίας για την απαξίωση και υπονόμευση της Αρχής Ζορμπά. Αδειάζει έτσι και εκθέτει σοβαρά τον υπουργό Οικονομικών που όλες αυτές τις ημέρες έβγαινε στα κανάλια και τις εφημερίδες και ισχυριζόταν ψευδώς ότι τάχα η Αρχή δεν λειτουργούσε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του FATF. Αντιθέτως η επιστολή του  FATF είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική για την κυβέρνηση, αφού δηλώνει ότι είχε συμμορφωθεί πλήρως μόνο με δύο από τις 40 γενικές συστάσεις του διεθνούς οργανισμού για το βρώμικο χρήμα, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρχή του Ζορμπά λόγω έλλειψης προσωπικού και κρατικής χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε δημοσιεύσει την επιστολή του προέδρου του FATF στις 12 Ιουνίου (Και άλλο διεθνές ρεζιλίκι για το βρώμικο χρήμα).  Στις 17 Ιουνίου 2008 είχε κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή από 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο κ. Αλογοσκούφης δεν καταδέχτηκε να απαντήσει. Και λίγες ημέρες αργότερα καρατόμησε τον Ζορμπά, επικαλούμενος τα αντίθετα από αυτά που λέει ο FATF.Τίθεται λοιπόν για μια ακόμα φορά σοβαρό θέμα με τον υπουργό Οικονομικών. Παρουσιάζει εντελώς διαστρεβλωμένη την πραγματικότητα και παραποιεί τα αληθινά στοιχεία. Να τον χαίρονται λοιπόν και στη ΝΔ και στο Μαξίμου.  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris avatar
  aris 22/07/2008 14:32:47

  http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=6651872

  ο Καρχιμάκης μπορεί να έχει κάνει ερωτήσεις κοτσάνες αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπράβο του. το θέμα Ζορμπά δεν πρέπει να περάσει έτσι, έχω την αίσθηση πως αυτός ο άνθρωπος πρέπει να γίνει σημαία αντίστασης

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/07/2008 15:24:11

  Ο Αλογοσκούφης φαίνεται να στηρίζεται από κάποιους μπροστά στους οποίους ο Καραμανλής κάθεται σούζα. Αυτό είναι το επικίνδυνο.

  Επίσης αν αρχή δούλευε σωστά θα άδειαζε η Μύκονος και η Αράχοβα και θα γέμιζαν οι φυλακές και επειδή δε θα αρκούσαν οι φυλακές θα χρησιμοποιούσαμε τα στάδια και τα γήπεδα για να χώσουμε μέσα τους λαδιάρηδες.

 3. Φιδίας avatar
  Φιδίας 22/07/2008 15:35:03

  Τελικα η λιστα ολων αυτων των υπουργων (και οχι μονο) που καπου στηριζονται ή κατι ξερουν και μπροστα τους ο Fat Man Rafina στεκεται σουζα, μοιαζει ολο και μεγαλυτερη...

 4. μπάμιας avatar
  μπάμιας 22/07/2008 15:47:56

  Αν κάναμε την Μύκονο καινούργια Μακρόνησο;

 5. anonymous avatar
  anonymous 22/07/2008 16:05:58

  Ο ΝτιΠιέτρο της Ελλάδας;

 6. Φιδίας avatar
  Φιδίας 22/07/2008 16:08:20

  @μπαμιας

  Να μη σου πω οτι για μερικες κρυφο-τρελες απ' αυτες θα ηταν η καλυτερη τους. Επιτελους! Αλυσοδεμενες στο Piero's...

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/07/2008 16:24:12

  Πριν από κάτι χρόνια είχε πάει ένας φίλος διακοπές στον Άι Στράτη. Πέτυχε εκεί έναν πρώην εξόριστο και πιάσανε φιλίες. Ο παππούς ήταν χωρατατζής και τον πείραζε ο φίλος. Τι παραπονιέστε για τις εξορίες διακοπές σας στέλνανε τσάμπα και τέτοια :P :P
  .
  .

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/07/2008 16:57:44

  Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών:

  -"η Οικονομία είναι το δυνατό μας χαρτί"
  -"θωρακισμένη η Ελληνική Οικονομία"
  -"...επιτυχημένη επιχειρηματική κίνηση" η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ
  -"...στρατηγικός επενδυτής η DT"

  και σήμερα:

  -υστέρηση των 1,7 δισ. ευρώ των εσόδων πρώτο πεντάμηνο σε σχέση με τον προβλεπόμενο στόχο του Προϋπολογισμού
  -Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχώρησε από την 51η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην 65η 2004 - 2007
  -Διευρύνονται οι εισοδηματικές ανισότητες
  -Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας, της Ε.Ε. των «15» βρίσκεται στην προτελευταία θέση
  -Η παραγωγικότητα της εργασίας ανά εργαζόμενο αυξάνεται διαχρονικά και από το 2002 και μετά έχει πλέον ξεπεράσει τον μέσο όρο της Ε.Ε., ενώ οι αμοιβές εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο
  -εκτόξευση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών
  -για να μην θυμηθούμε τις προβλέψεις: για την απογραφή, το ποσοστό αναθεώρησης του ΑΕΠ, την απορροφητικότητα των πόρων του Γ ΚΠΣ,την μέση τιμή του πετρελαίου με βάση την οποία κατάρτισε τον προϋπολογισμό του 2008, έχει κανείς? την πολιτική ευθύνη για τις "διορισμένες αδαείς διοικήσεις ταμείων", την διατήρηση κατηγορούμενου για κακούργημα στη θέση του σε εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο (είπαμε είναι αθώος, αν όμως 1/1,000,000,000,000 καταδικαστεί?), τις εκρεμείς υποθέσεις της ΥΠΕΕ κλπ.

  ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ FATF?

  ΥΓ

  κ Αλογοσκούφη μια μικρή απορία που έχω εκφράσει πολλές φορές:

  "Δε θα επιτρέψουμε να ζημιωθεί το ταμείο, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) και αντιπρόεδρος του Ταμείου Αυτασφάλειας Γιώργος Γιαννακόπουλος. Αν το αφήσουμε έτσι κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε ακόμα και για απιστία"
  τι γίνεται με τα άλλα Ταμεία που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους μετοχές του ΟΤΕ?
  ή στο ...μέλλον θα ξαναμιλάμε για αδαείς διοικητές που θα πάνε μέσα?
  "...συγκεκριμένου ποσοστού (4% του δημοσίου) στην DT σε συνδυασμό με την παραχώρηση του ελέγχου στο management του ΟΤΕ σαφέστατα εμπίπτει στην κειμένη νομοθεσία βάσει της οποίας επιβάλλεται υποβολή δημόσιας πρότασης από τον αγοραστή στην τιμή που αγόρασε και τις μετοχές από το Ελληνικό Δημόσιο. Ο σύλλογος των εργαζομένων αναφέρει ακόμη ότι το Ελληνικό Δημόσιο και η DT ενεργούν σε συνεννόηση, εφόσον έχουν έρθει σε συμφωνία για το management και για επιπρόσθετες πωλήσεις μετοχών μετά από δεδομένο χρονικό διάστημα..."

  Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: ως "υψηλόμισθος" δεν έχω δυνατότητα να παίζω στο χρηματιστήριο ούτε κατέχω μετοχές του ΟΤΕ (...για να μην νομίσει κάποιος ότι είμαι ορμώμενος εκ του πονηρού ...απλά μετά από τα δομημένα δεν νομίζω ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τη δυνατότητα επιπλέον χασούρας)

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/07/2008 17:16:43

  χαχαχα

  αν και δεν συμφωνώ ...με την αισθητική του συγκεκριμένου "δημοσιογράφου":


  Μήνυση κατά Αλογοσκούφη για χρέη

  http://www.zougla.gr/news.php?id=5212

  ΥΓ

  "Στη μήνυση παραθέτει σειρά εξωδίκων που έχει αποστείλει προς τον κ. Αλογοσκούφη, ενώ μάρτυρες προτείνει μεταξύ άλλων τον κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, καθώς και τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα."

  χαχαχαχαχα
  τελικά σε αυτή την χώρα το μόνο που μας απόμεινε το γέλιο είναι και το μόνο που τους αξίζει...ούτε ο Αριστοφάνης δεν θα το πρόβλεπε

 10. salmonellas avatar
  salmonellas 23/07/2008 15:58:36

  Αφηστε τα μιση, τι δουλεια εχει ο Ζορμπας σε ενα τετοιο περιβαλλον? Καλλιτερα με εναν εν ενεργεια δικαστικο ωστε να του τραβα τ' αυτια ο Χατζηκουταβακης οταν δεν ακουει λογια. Καταλαβατε λεβεντεσμ'?

  Ετσι ελεγχονται οι δημοκρατιες, τι νομιζατε, με δημοψηφισματα? Εδω η χαρη καποιων εφτασε και στην οδο Πατησιων, μηπως και δεν βγουν οι "σωστες " αποφασεις και στεναχωρηθουν στην πατριδα της τσικουλατας.

  Αντε φευγω, με σκασατε σημερα.

 11. salmonellas avatar
  salmonellas 24/07/2008 12:49:35

  Το 83% λέει όχι στην απομάκρυνση Ζορμπά!
  Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από το γκάλοπ του Press-gr...

  Οσο και να κανετε τη στρουθοκαμηλο, σας εχουν παρει χαμπαρι λεβεντες και δεν μπορειτε να κρυφτειτε. Μονη σας διεξοδος εκλογες αρον - αρον μπας και διασωσετε κατι. Δεν συζηταμε για αυτοδυναμιες και αλλες βλακειες. Πανε αυτα. Σε καθε υπουργικο συμβουλιο και ενας καυγας, συνεχης πιεση και ενοχληση.

  Αυτη την καρατομηση θα την θυμαστε για καιρο. Δεν κοψατε το κεφαλι του Ζορμπα, το δικο σας κοψατε. Εδω ειμαστε για να τα ξαναπουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.