Διαψεύδει ο Π. Λαφαζάνης ότι χαρακτήρισε θετική την ελληνική πρόταση
05/06/2015 21:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαψεύδει ο Π. Λαφαζάνης ότι χαρακτήρισε θετική την ελληνική πρόταση

Συνεργάτες του Π. Λαφαζάνη αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να εκφράζει θετική γνώμη για το σύνολο των θέσεων που φέρονται ως πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους «Θεσμούς», τόνιζαν ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πράγμα άλλωστε που μπορεί να διαπιστωθεί από την προσεκτική ανάγνωση των πρακτικών της Βουλής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Π. Λαφαζάνης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τόνισε κάτι πολύ διαφορετικό: ότι τις πάγιες απόψεις του, όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τις παραπάνω θέσεις και τη συνολική «κυβερνητική πρόταση», θα τις εκφράσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες και κακόγουστες εντυπωσιοθηρίες.

Νωρίτερα, το protothema, μετέδιδε ότι ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε το κείμενο των 47 σελίδων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση ως πρόταση “συμβιβασμού” για την επίτευξη επωφελούς συμφωνίας με τους πιστωτές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. ο υπουργός υποστήριξε πως η ελληνική πρόταση είναι «ένα κείμενο απόρροια συμβιβασμού, κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς. Είναι μία πρόταση της κυβέρνησης κατ’ ελάχιστον προκειμένου να βρεθεί μία συμφωνία, επ’ ωφελεία της ελληνικής πλευράς, να βρεθεί μία λύση, οι αναγκαίες συναινετικές λύσεις σε μία συμφωνία. Αυτό το πλαίσιο θα τα συζητήσουμε και στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Δεν είναι όμως της ώρας, πρέπει να περιμένουμε την τελική συμφωνία».

Νωρίτερα επισήμανε πως «την πολιτική μας δεν θα την υπαγορεύει η τρόικα και οι διάφοροι "κηδεμόνες". Την πολιτική μας δεν θα την καθορίζουν ούτε οι ΗΠΑ, ούτε οι Γερμανοί. Θα την καθορίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας του λαού».

Πηγή: capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.