21/01/2009 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαψεύδει η κυβέρνηση για το FIR, αλλά…..

Διαψεύδει, από τη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γιώργος Κουμουτσάκος δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεταβολή του FIR Αθηνών. Για το θέμα γράψαμε εδώ: Αλλάζει τα όρια του FIR η κυβέρνηση.

Προσέξτε όμως τι είπε ακριβώς ο κ. Κουμουτσάκος: «...Οποιαδήποτε μεταβολή στο FIR Αθηνών απαιτεί νέα διεθνή συμφωνία». Δηλαδή θα δεχόμασταν μεταβολή του FIR ύστερα από μια νέα διεθνή συμφωνία;

Το ερώτημα δεν στερείται βάσης επειδή όπως επισημαίνει σήμερα και η Ελευθεροτυπία, απαντώντας στις κυβερνητικές διαψεύσεις, το θέμα του FIR Αθηνών απασχολεί συστηματικώς τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, από το 2002 μέχρι σήμερα. Τα οποία, «έχουν ξοδέψει όγκο εργατοωρών σε συσκέψεις ακριβώς για το πώς θα αποτυπωθεί «με διόρθωση» η καθορισμένη -από τον αρμόδιο διεθνή οργανισμό ICAO από το 1952- γραμμή του ανατολικού ορίου του FIR Αθηνών, που συμπίπτει με το δυτικό θαλάσσιο σύνορο της Τουρκίας».

Αν λοιπόν δεν υπάρχει θέμα, προς τι οι συσκέψεις;

Διαβάστε επίσης στην Ε τα πρακτικά μιας από της σημαντικές αυτές συσκέψεις:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=73978556

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δεν είναι δικιά μας πλέον... avatar
  δεν είναι δικιά μας πλέον... 21/01/2009 16:48:19

  πολύ καλά κάνουν και μειώνουν το FIR.
  μάλιστα εγώ προτείνω να κάνουν μία συμφωνία και να το δώσουν όλο στους Τούρκους.
  είναι η πιο λογική και ενδεδειγμένη λύση.
  εξάλλου οι Τούρκοι έχουν αποδείξει οι άνθρωποι οτι έχουν κράτος που λειτουργεί και ξέρουν να διεκδικούν τα δίκια τους.

  επίσης εκτός αυτού δεν γίνεται το κρατίδιο που λέγεται Ελλάδα να κάνει κι αλλιώς.
  να αντιδράσει μήπως?!
  χαχαχα...
  εγώ πάντως μάγκες μου ΔΕΝ ΘΕΛΩ να αντιδράσει.
  διότι αν αντιδράσει εγώ θα κληθώ για επιστράτευση ως πολίτης να υπερασπιστώ τα ''πάτρια εδάφη''.

  το καλύτερο ανέκδοτο!!

  ποιά πάτρια εδάφη ρε?μας δουλεύουν!!
  με δυόμιση εκατομύρια Αλβανούς, Αφγανούς, Σομαλούς και δε συμμαζεύεται, με σκέψεις να μπουν ξένοι στα σώματα ασφαλείας( φανταστείτε Αλβανός να ζητάει τα στοιχεία σου στο δρόμο μες στην Ελλάδα...), με σχολεία στα οποία τα μαυράκια, τα Ρουμανάκια και τα Αφγανάκια είναι απόλυτη πλειοψηφία...αυτό το πράγμα λέγεται Ελλάδα???
  αυτό το πράγμα θα πάω εγώ αν χρειαστεί να το υπερασπιστώ???

  τι λέτε ρε?! δε σφάξανε!
  ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ. ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΑΦΓΑΝΩΝ.

  Την Ελλάδα την αγαπάω. Αλλά το αίμα μου δεν το χύνω για να καλοπερνάνε τα εκατομμύρια των ξένων στο κρατίδιο-πολυπολιτισμικο μόρφωμα.
  ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ(αλβανούς, πακιστανούς κλπ) ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ.
  ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΩ.

  Γιατί αυτό το κρατίδιο στο οποίο ζούμε δεν είναι Ελλάδα πλέον, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΑ. Οπότε δεν με νοιάζει ό,τι κι αν του συμβεί.

 2. KaryID avatar
  KaryID 21/01/2009 17:05:08

  @2: έλα, έλα, αυτό θέλουν κι' "αυτοί", αυτήν την αντίδραση ακριβώς, να "αδρανοποιηθείς",
  όμως έχουν γνώση οι φύλακες ...

 3. ataktos avatar
  ataktos 21/01/2009 17:24:49

  ai tora na tous pistepsoun ta pedakia pou parakolouthoun Karagiozi...

 4. tony avatar
  tony 21/01/2009 17:44:03

  Αφού δεν παίρνουν διόδια απο τά αεροπλάνα το FIR είναι καθαρά τεχνικό θέμα.Δέν μπορώ νά καταλάβω για ποιο λόγο αναγάγετε σε εθνικό?

 5. ataktos avatar
  ataktos 21/01/2009 18:45:46

  ΠΓΔΜ: Έναρξη διαπραγματεύσεων και συμφωνία για το όνομα θέλουν οι ευρωβουλευτές
  Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο να ορίσει μια ημερομηνία, εντός του τρέχοντος έτους, για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ). Παράλληλα, κάλεσε την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση σχετικά με το ζήτημα του ονόματος, ούτως ώστε αυτό να μην αποτελεί πλέον εμπόδιο για την συμμετοχή της ΠΓΔΜ ως μέλους σε διεθνείς οργανισμούς.

 6. Eichmann avatar
  Eichmann 21/01/2009 18:51:16

  Θα έλεγα ότι η χώρα μας κατάντησε μπορδέλο αλλά θα αδικούσα τα μπορδέλα τα οποία λειτουργούν άψογα. Πηγαίνεις εξυπηρετείσαι και φεύγεις ικανοποιημένος. και αν τυχόν πουλήσεις μαγκιά σε περιποιείται ο μπράβος ανάλογα. Συνεπώς έχουν οργάνωση και τάξη. Η χώρα μας έχει;

 7. ataktos avatar
  ataktos 21/01/2009 19:09:05

  o paraliptis ine i Ntoroula alla blepeis tora ine Mosha gia to South Stream ke ta 450 tanks pou prepi na paralabi tou KK B ha...

 8. sfirao kleftika avatar
  sfirao kleftika 21/01/2009 19:35:16

  Ο παππούς μου, ο γείτονάς του και οι κότες τους

  Που λέτε όταν ήμουν μικρός και πήγαινα στο χωριό για διακοπές, έπρεπε κάθε χρόνο να κάνω, όχι μόνο εγώ αλλά και τα ξαδέρφια μου, το σκοπό για να φυλάω τις κότες του παππού μου ώστε να μην περάσουν στο χωράφι του γείτονα και ταυτόχρονα να αποτρέψω αντίστοιχη απειλή από τις κότες του γείτονα. Το όλο σκηνικό, πέρα του ότι απέτρεψε την πρώτη επαφή του ανθρώπου με εξωγήινους - γιατί μετά από σοβαρή παρατήρηση αποφάνθηκαν ότι είμαστε τρελοί για δέσιμο και μας παράτησαν στη νιρβάνα μας - μου δημιούργησε μια έντονη αντιπάθεια για τον γείτονα, γιατί εξ αιτίας του, αντί να παίζω μπάλα, φύλαγα τις κότες.
  Πέρα από κάποιες αρχικές μικροαντιδράσεις από εμάς τους σκοπούς, η φύλαξη του ιερού χώρου με τα γαϊδουράγκαθα και τις ελιές - όχι στα χωράφια δεν υπήρχαν κηπευτικά τα οποία θα μπορούσαν να καταστρέψουν οι κότες – συνεχίζονταν με ολίγη ανία και πολύ ξύλο μεταξύ μας, με τις κλάρες που είχαμε για να βαράμε τις κότες μας και για να αναχαιτίζουμε τις κότες του εχθρού. Για να είμαι ειλικρινής, αν είχα την δύναμη, θα έριχνα και καμιά δεμπλιά στο κεφάλι του γείτονα όταν έκανε αιφνιδιαστικές περιπόλους για να ελέγξει τις θέσεις που είχαν οι κότες στον πολεμικό στίβο.
  Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ξεχώριζαν ποιες κότες είναι ποιανού, εγώ τις βάραγα ανάλογα με την φορά που είχαν – αυτές που από το δικό μας το χωράφι πήγαιναν προς του γείτονα και το αντίθετο. Αυτές που καθόντουσαν στα αυγά τους συνήθως δεν τις βάραγα, εκτός και αν έπληττα. Φαντάζομαι ότι κάποιες φορές θα είχα βαρέσει φιλικούς στόχους, κότες μας «ράμπο» που πέρασαν στο αντίπαλο χωράφι χωρίς να τις δω και ηρωικά προσπάθησαν να επιστρέψουν όταν κοίταγα προς το μέρος τους, αλλά σιγά τα ωά, κότες ήτανε.
  Θυμάμαι ότι μια φορά εκεί που έτρεχα για να αποτρέψω εισβολή από ξένη κότα έπεσα και χτύπησα στα γόνατα. Ο πόνος πολύς, αλλά το να έχω γύρω μου τα υπόλοιπα ξαδέρφια μου, που με βοήθησαν να γυρίσω σπίτι, και την προσοχή των μεγάλων που μου έβαζαν ιώδιο στην πληγή, ενώ ταυτόχρονα φύσαγαν για να τσούζει λιγότερο, με έκαναν να αντέχω τον πόνο χωρίς να δακρύσω. Σήμερα που το θυμάμαι από την μια πλευρά μου φαίνεται ηλίθια η όλη κατάσταση αλλά από την άλλη δεν θα δεχόμουν από κανέναν να μου πει ότι δεν πόνεσα γιατί δεν θα έπρεπε να τρέχω πίσω από τις κότες: ο πόνος είναι πόνος ανεξάρτητα από την αιτία που τον δημιουργεί.
  Οι κοκορομαχίες κράτησαν μερικά χρόνια. Με τον καιρό οι παππούδες γέρασαν και αποφάσισαν να περνάνε τις ώρες τους στο καφενείο αντί να ασχολούνται με τις κότες. Τα παιδιά τους, που είχαν φύγει από το χωριό και επέστρεφαν μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές, αποφάσισαν ότι ήταν προτιμότερο να πηγαίνουν να κάνουν κανά μπάνιο στη θάλασσα αντί να ασχολούνται με τις κότες.
  Σήμερα, στα χωράφια με τα γαϊδουράγκαθα και τις κότες, υπάρχουν σπίτια και το μόνο ζώο που κυκλοφορεί είναι μια νυφίτσα – πάλι καλά που δεν έχουμε κότες γιατί κάποιος κακόμοιρος θα έπρεπε να κάνει τον σκοπό για να μας προστατέψει από την ασύμμετρη απειλή του καινούργιου εχθρού.
  Α, οι σχέσεις με τους γείτονες είναι πλέον πολύ καλές. Για το μέλλον της νυφίτσας επιφυλάσσομαι. anipotaktos

 9. πετρουλα για μπουλα avatar
  πετρουλα για μπουλα 21/01/2009 22:26:22

  ας αναζητησει οποιος θελει απαντηση στους γραφικους της καρεκλας κουμουτσακηδες και ντορες στην ψεσινη εκπομπη τομες του χαι τσανελ.ο καθ.σαρρης μιλησε για τις δικομματικες μυστικοσυμφωνιες περιορισμου της εθνικης κυριαρχια το 99 με giorgos και εβραιο στας υπα.ολα τα κουμουτσακια της ντορας απλως σας πωλουν ανεκδοτα με ολιγα καθε φορα mg δοσης μιθριδατισμου.σκεφτειτε μονο απο που ξεκινησαν και που εφτασαν απο το 1955 σε κοκκινες γραμμες.γραμμες απο βουτυρο και μονιμα στο δε βαριεσαι.

 10. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 22/01/2009 17:17:43

  tony, αν είναι έτσι τότε ούτε από τις πέτρες πάνω στις ακατοίκητες βραχονησίδες ειπράττουμε φορολογία οπότε δώστες κι αυτές. Στο κάτω κάτω βουλίτσες στο χάρτη είναι. Και ως γνωστόν έχουμε καμιά 3000 νησιά εκ των οποίων μετά βίας κατοικούνται τα 100 (για να μην πω 60-70). Πώς το βλέπεις; Δεν τα δίνουμε όλα να ησυχάσουμε και να ζήσουμε επιτέλους μία ήσυχη ζωή με τον ικανοποιημένο και φιλειρινικό (πλέον) γείτονά μας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.