#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2012 19:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαφωνία κυβέρνησης - τρόικα για μέτρα 2 δις(Ανανεωμένο) Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το κλίμα στη συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο και επιβεβαιώνουν όσα γράφαμε προ ημερών ότι το πακέτο των 11,5 δισ. δε μπορεί όχι μόνο να εφαρμοστεί αλλά ούτε και να κλειδώσει. Η κυβέρνηση κατέβαλε όλες τις προσπάθειες για να πείσει τους τροικάνους ότι μπορούν να υλοποιηθούν τα μέτρα και να κερδίσει το κράτος τα χρήματα που χρειάζονται για να μειωθεί το έλλειμμα. Ωστόσο, η τρόικα φαίνεται να κινείται στη σκληρή γραμμή της απόρριψης μέτρων που πιστεύει ότι δε θα αποδώσουν, όπως για παράδειγμα η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Tα μέλη της τρόικας στη διάρκειας 1,5 ώρα συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών διατύπωσαν ςνστάσεις σε ορισμένα μέτρα από το πακέτο των 11,5 δις ευρώ που τους παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.  ενστάσεις αυτές επιβεβαίωσε και υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, τις οποίες και χαρακτήρισε αναμενόμενες, χωρίς όμως να τις προσδιορίσει, ούτε επίσης  και το ύψος τους.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, πρόκειται για μέτρα ύψους 2 δις ευρώ, διαρθρωτικού χαρακτήρα με τα οποία δεν συμφωνεί η Τρόικα. Στο υπουργείο θεωρούν ότι χρειάζονται μεγαλύτερη εξειδίκευση προκειμένου να τα καταλάβουν οι τροικανοί. Και αυτό διότι πρόκειται για τα μέτρα που δεν είναι άμεσου ταμιακού χαρακτήρα καθώς δεν μπορούν να αποτυπωθούν επακριβώς ή δεν γίνονται δεκτά από την τρόικα ως προς την τελική τους απόδοση.

Τέτοια είναι μέτρα στην αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα και ειδικότερα αυτά που προέρχονται από τη μη μισθολογική δαπάνη των υπουργείων και των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα, καθώς και άλλες λειτουργικές περικοπές.

Πρόκειται για μέτρα που ενώ και η ίδια η τρόικα πιέζει να συμπεριληφθούν στο πακέτο, τελικά δεν τα δέχεται γιατί δεν έχουν άμεσο ταμιακό αντίκτυπο, όπως για παράδειγμα οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Πρόκειται για μια μεγάλη αντίφαση των τροικανών, μας έλεγε στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη αλλά και στις επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια με τους εκπροσώπους της τρόικας, αφού αυτά που δείχνουν να επιθυμούν δεν τα δέχονται τελικά…

Η κυβέρνηση και επισήμως είπε μετά τη σύσκεψη ότι τίποτε δεν κλείδωσε και ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για να πειστούν οι ξένοι ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

«Ήταν μια καλή συζήτηση» σχολίασε φεύγοντας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν , ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ τόνισε πως «εργαζόμαστε νύχτα και μέρα».

Πάντως, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά αφού φαίνεται ότι το πακέτο πρέπει να κλείσει μέχρι την Παρασκευή το αργότερο όπου θα γίνει το Γιούρογκρουπ στη Λευκωσία αλλά και που πιθανώς θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται δείχνει ότι υπάρχει διάσταση απόψεων και οι επόμενες ώρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 09/09/2012 19:41:45

  Θέλουν ντε και καλά να φτάσουμε στο σημείο να τους διώξουμε με τις κλωτσιές για να μας διώξουν χωρίς να επωμισθούν πολιτικό κόστος. Μιλάμε για υπαλλήλους σε εντεταλμένη υπηρεσία. Το κυνηγούν από τον Νοέμβρη που πέρασε το κλωτσομπουνίδι.

 2. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 09/09/2012 20:40:32

  Αφου η Γερμανία είναι στα μαχαίρια με την ΕΚΤ, η οποία με την σειρά της είναι στα μαχαίρια με το ΔΝΤ, το οποίο ειναι στα μαχαίρια με την Γερμαν'ια ,
  πως στο καλό γίνεται το μόνο πράγμα που συμφωνούν να είναι η απόρριψη όλων των ισοδυνάμων μέτρων του πακέτου των 11.5 δις;

 3. nikos avatar
  nikos 09/09/2012 20:47:37

  Θεατρηνισμοι. Για το φιλοθεαμον κοινό είναι αυτα. Αφού μεταξύ τους έχουν προαποφασίσει τι πρόκειται να γίνει.
  Η απορία είναι γιατί τίθενται τέτοια ερωτήματα απο το άρθρο για προφανείς συμπεριφορές και ληφθησες αποφάσεις

 4. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 09/09/2012 21:28:07

  Θύμαστε που σας έλεγα ας έρθει η τρόικα και θα δούμε τι μέτρα θα παρθούν;Να δούμε τα ισοδύναμα του Βενιζέλου και του Κουβέλη.Ακόμη παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια παίζουν και δεν ντρέπονται. Μας γδέρνουν που μας γδέρνουν , ας πούν τουλάχιστον την αλήθεια.

  • DMZ avatar
   DMZ @ Πηνελόπη 10/09/2012 15:21:54

   Του Βενιζέλου και του Κουβέλη τα είδαμε... Του Σαμαρά τα 18 σημεία έκαναν στάση για κολατσιό;

 5. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 09/09/2012 21:54:36

  Συμπαθώ πάρα πολύ τη σελίδα σας, είμαι οπαδός τη ΝΔ, αλλά η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής, για να μην πω κάτι άλλο. Κάθε πέρυσι και καλύτερα.

 6. Ίωνας avatar
  Ίωνας 09/09/2012 22:22:08

  Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου έχουν καταλήξει και δεν ξέρουν πως να τα σερβίρουν.Κανένας από την κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί τίποτα, όλα είναι προαποφασισμένα.Και εγώ την Ν.Δ. υποστηρίζω και δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους δύο της συγκυβέρνησης είναι και οι τρεις υπεύθυνοι.

 7. δημης avatar
  δημης 09/09/2012 22:51:31

  «Ήταν μια καλή συζήτηση» σχολίασε φεύγοντας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν , ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ τόνισε πως «εργαζόμαστε νύχτα και μέρα».
  -ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ;;;;
  -ΚΥΡΙΑ ΜΑΖΟΥΧ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΩΧ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ.....ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΚΤ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ.ΑΟΚΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ..ΝΑ ΔΟΥΜΕ ,ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ...

 8. δημης avatar
  δημης 09/09/2012 23:36:53

  ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΗΝ ...ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GAP-GAP, ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ;;;;

 9. Ίωνας avatar
  Ίωνας 10/09/2012 00:11:19

  Γιατί δεν κόβουν λίγα από την δόση που θα πάρουμε;Αφού δεν γίνεται να συμφωνήσουν για δύο δις ας κόψουν από την δόση έτσι κι αλλιώς όλοι οι τοκογλύφοι τον έχουν τον τρόπο τους θέμα παζαριού είναι.Εκτός αν παίζει κάτι άλλο.Πάντως εμείς είμαστε πρόθυμοι πάρτε όλα και δώστε μας την δόση μας δεν αντέχουμε άλλο έχουμε εθιστεί.

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ Ίωνας 10/09/2012 01:34:02

   Ίωνα,

   είναι απαραίτητη η δόση για να πληρωθούνε οι "μισθοί" και να συνεχίσει να κυβερνά η κυβέρνηση για να μην την ρίξουν τα "συνδικάτα"...

   • Enzo avatar
    Enzo @ Βασίλης Γκιώνης 10/09/2012 12:48:59

    μια χαρα φτανουν τα λεφτα για τους μισθους και τις συνταξεις, για τους τοκους δεν φτανουν.
    Αντε κυρ Γκιων'

 10. Nietzsche avatar
  Nietzsche 10/09/2012 03:40:56

  Ο Τσιόδρας, του Σκάι, που ήταν γραφείο τύπου στον Παπαδήμο, είπε ότι είναι πάνω από 3 δισ. η "τρύπα".

 11. Νικος avatar
  Νικος 10/09/2012 10:09:32

  Απλως εχουν αποφασισει να περικοψουν κι αλλο τις συνταξεις,να κανουν ακομα χειροτερες τις εργασιακες συνθηκες,οπως ειχαν αφησει να διαρευσει για παραδειγμα με τα 30 ευρω του ΟΓΑ και το περιφημο e mail,και προσπαθουν να εμφανισουν αμετακινητους τους τροικανους που δεν δεχονται τα ''ισοδυναμα''.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.