11/10/2010 16:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαφωνία Γερμανίας - ΔΝΤ για το νέο Μνημόνιο;

Έτοιμο να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τον οργανισμό, δηλώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δια στόματος του γενικού διευθυντή του, Dominique Strauss-Kahn. Όπως σχολίασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τηλεόραση του Bloomberg, «οι Έλληνες αξιωματούχοι κάνουν ακριβώς ό,τι πρέπει να κάνουν» προκειμένου να συγκρατήσουν τις δαπάνες και να πετύχουν τους στόχους που τέθηκαν ως όροι για τη χορήγηση βοήθειας.

«Εάν η Ελλάδα χρειάζεται την επέκταση, εξαρτάται από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας», τόνισε ο Kahn προσθέτοντας πως «εάν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι, σίγουρα θα κάνουμε το ίδιο ακριβώς.

Μπορούμε να το κάνουμε και ίσως είναι χρήσιμο, αλλά είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι».

Από την πλευρά του το πρώην μέλος του δ.σ. του ΔΝΤ, Domenico Lombardi, δήλωσε πως «η Ελλάδα έχει δανειστεί πολύ, για αυτό υπάρχουν πραγματικά προβλήματα σχετικά με το πώς θα εξυπηρετηθεί όλο αυτό το χρέος, στο πλαίσιο του συρρικνούμενου ΑΕΠ και των περιορισμένων προοπτικών ανάπτυξης (…) Διευρύνοντας το χρόνο αποπληρωμής, θα δώσει περισσότερες ανάσες στην Ελλάδα».

Αντίθετη η Γερμανία

Αντίθετη στην επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ και της ΕΕ από την Ελλάδα δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

«Δεν είμαστε υπέρ της επέκτασης του προγράμματος αποπληρωμής», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Bertrand Benoit. Η όποια τέτοια κίνηση θα ήταν πρόωρη, πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα πρέπει να θεμελιώσει ένα ιστορικό εφαρμογής του προγράμματος, κάτι το οποίο κάνει μέχρι στιγμής. Το πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε εάν εφαρμοστεί πλήρως, δεν θα υπάρξει ανάγκη επέκτασης του προγράμματος αποπληρωμής», είπε.

Και κατέληξε λέγοντας ότι: «είναι σημαντικό να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητα των στατιστικών» της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/10/2010 16:48:57

  πείτε μου ότι βλέπω φαντάσματα, αλλά εγώ το βλέπω ως εξής: Οι Γερμανοί βαριούνται να παίζουν τσι κουτσούνες με εμάς. Εδώ και μήνες, πότε ο ένας πότε ο άλλος λένε, "δεν θα αντέξετε, θα κάνετε ρύθμιση". (Παρένθεση: μερική διαγραφή, επιμήκυνση, χαμηλότοκα κομμάτια, κλπ -- με ένα πρόβλημα: Δεν είναι πιστευτό με αρνητικό πρωτογενές έλλειμμα). Αλλά οι Γερμανοί ξέρουν τι θέλουν από εμάς (δίκτυα, γη, ύδωρ και καλή συμπεριφορά), έχουν κάνει τους λογαριασμούς τους, βαρέθηκαν να περιμένουν. Το ΔΝΤ, αντιθέτως, δεν βιάζεται. Ξέρει ότι το έχουν χρωματίσει ως τον "κακό" και τώρα λέει στον Γερμανό "πάρτο και κάτσε".

  Αν δεν με πείραζε στην τσέπη και στα κέφια, θα το διασκέδαζα. Μαζί σου κύριε Strauss - Kahn, Vive la France, και χώστους τα, οι Γερμανοί δεν αντέχουν ευελιξίες και τέτοια...

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/10/2010 17:30:57

  Μακάρι να αντέξουν μέχρι τέλους οι Γερμανοί, αν και στο τέλος θα το πουν κι αυτοί το "ναι". Αν είχαν αντέξει μέχρι τέλους, με κάποιον "θαυματουργικό" τρόπο, οι αγορές δεν θα είχαν "κλείσει" για την Ελλάδα τον Απρίλιο-Μάιο και δεν θα ήμασταν το καρα-στημένο Μνημόνιο.

 3. bgtrotel avatar
  bgtrotel 11/10/2010 21:24:45

  Θα πρέπει κάποιος Έλληνας πολιτικός με αρχίδια, αν υπάρχει κάποιος τέτοιος, να πει στην Frau Merkel, ή μας δίνεται χρόνο να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας ή τα πληρώνετε εσείς ως πολεμική αποζημείωση αφενός και ως χρήστες πνευματικών δικαιωμάτων μας που ποτέ δεν διεκδικήσαμε. Και τα ρέστα δικά μας γιατί είναι ακόμη περισσότερα. Ως εδώ λοιπόν. Άει στο διάολο όλα τα ενεργούμενα, ευρωλάγνοι, ευρωλιγούρια, υπαλληλίσκοι της ΕΚΤ και των περι αυτής ενεργούμενων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.