08/12/2009 15:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαφάνεια χωρίς ανάρτηση των χρηματοδοτήσεων και των προγραμματικών συμβάσεων γίνεται;

Είδαμε και το «περίφημο» σχέδιο νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ανάρτηση νόμων και πράξεων στο Διαδίκτυο. Ένα ακόμη πρόχειρο νομοθέτημα, το οποίο, κατά τη γνωστή τακτική του «επικοινωνιακού» μας νομοθέτη, αποσιωπά το γεγονός ότι τουλάχιστον από το 2006 δημοσιεύονται νόμοι, προεδρικά διατάγματα, διοικητικές πράξεις, συμμετοχή σε αμειβόμενα συμβούλια, επιτροπές κλπ. στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου με δικαίωμα δωρεάν ανάγνωσης για τις περισσότερες από αυτές.

Αποσιωπά επίσης ότι από τον Απρίλιο 2009 έχει καθιερωθεί η «Εφημερίδα της Υπηρεσίας» και κάθε όργανο της Διοίκησης υποχρεούται να αναρτά στον ιστότοπό του κάθε πράξη, εγκύκλιο κλπ. που εκδίδει.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα πολλά και παράλληλα συστήματα δημοσιότητας ουσιωδών και μη ουσιωδών πράξεων μόνο σύγχυση μπορούν να δημιουργήσουν στον πολίτη, πράγμα που οπωσδήποτε δεν εξυπηρετεί τη διαφάνεια.  

Περιμένουμε πάντως στο τελικό σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή να δούμε αν θα υπάρχει υποχρεωτική δημοσίευση των κάθε είδους χρηματοδοτήσεων, ιδίως από τις ΔΕΚΟ, αλλά και των προγραμματικών συμβάσεων που, στις περισσότερες περιπτώσεις, παρουσιάζουν… μεγάλο ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. LUXOR avatar
    LUXOR 08/12/2009 17:29:31

    Έιλικρινά, λυπάμαι. Αν αυτή η κυβέρνηση είχε εκλεγεί σε μία αντίστοιχη χώρα της ευρωζώνης όπως το Βέλγιο π.χ. θα την είχαν πάρει με τις ντομάτες. Τόσο ερασιτέχνες μου φαίνονται. Ούτε το παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τόσο αερολόγοι. Από λόγια χορτάσαμε....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.