#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Διασπορά ψευδών ειδήσεων» ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚΗ στρατηγική εκφοβισμού και προπαγάνδας του συστήματος και της εξουσίας έφτασε σε νέα υψηλά σήμερα με την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου σχετικά με τα σενάρια πτώχευσης της Ελλάδας και επαναφοράς της δραχμής. Το να εκφέρει κανείς διαφορετική άποψη από αυτή του καθεστώτος ή το να προειδοποιεί κανείς τους συμπολίτες του για το επίκειται, πλέον θα διώκεται και δικαστικώς.

Εάν η εξουσία (και δεν διαχωρίζω την εκτελεστική κυβέρνηση από την δικαστική εξουσία για ευνόητους λόγους που και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης έχει πλέον καταλάβει) θέλει να βρει κέντρα διασποράς ψευδών ειδήσεων πρέπει να κοιτάξει μέσα στους κόλπους και των τεσσάρων εξουσιών και ιδιαιτέρως στην τέταρτη εξουσία αλλά και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι το ότι δεν θα ανεβούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι το ότι δεν θα προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που επαναλάμβανε η κυβέρνηση μέχρι τον Μάρτιο, διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι το ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί, δεν θα αυξηθούν οι φόροι, ότι δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα (κάτι το οποίο το έχουν "διασπείρει" ο υπ. Οικονομικών, ο πρωθυπουργός κτλ. τουλάχιστον 3 φορές τους τελευταίους 6 μήνες). Διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί το ότι η εξουσία μάχεται κατά της διαφθοράς, υπέρ της ανταγωνιστικότητας, υπέρ του Έλληνα πολίτη καθώς επίσης και το ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ, το ξεπούλημα κάθε γωνιάς αυτής της χώρας, κάθε κυριαρχικού δικαιώματος και κάθε ΔΕΚΟ γίνεται για το καλό μας. Τέλος, διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί το ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει και πως σε 3 χρόνια όλα θα είναι καλύτερα για εμάς τους πολίτες που ενώ τώρα μας κλέβουν κάθε κατάκτηση και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, αυτό γίνεται ώστε σε 3 χρόνια όλα να είναι καλύτερα και "να οδεύσουμε με δόξα και τιμή πάλι όλοι μαζί προς την καπιταλιστική ανάπτυξη και την κατανάλωση".

Πρώτον, η εισαγγελία πρωτοδικών, ας ξεκινήσει να ψάχνει μεταξύ κορυφαίων οικονομολόγων για την διασπορά της είδησης ότι η είτε επίκειται χρεοκοπεί, είτε αυτή έχει ήδη τελεσθεί. Εδώ και μήνες κάθε σοβαρός οικονομολόγος κι αναλυτής που δεν υπηρετεί απλώς συμφέροντα και τραπεζικά κέντρα εξουσίας, έχει προειδοποιήσει πως η χρεοκοπία στην ουσία είναι ένα τετελεσμένο γεγονός και πως τα μέτρα που λαμβάνονται σε τίποτε δεν βοηθούν την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Το αντίθετο μάλιστα, κάνουν την έξοδο από την χρεοκοπία σχεδόν αδύνατη. Αυτό που κάνουν τα μέτρα αυτά ξεκάθαρα είναι το να εκχωρούν τα πάντα, από την εθνική κυριαρχία (καθ' ομολογίαν του ίδιου του πρωθυπουργού) μέχρι την ίδια την ελληνική γη (η οποία δίνεται πλέον ενέχυρο στους τραπεζίτες.

Χρεοκοπία σημαίνει η μη δυνατότητα μιας οντότητας να συνεχίσει να αποπληρώνει το χρέος της. Η Ελλάδα τον περασμένο Μάιο έπαψε να έχει αυτή την δυνατότητα και γι' αυτό σύναψε το μνημόνιο με την Τρόικα (ή πιο σωστά, με τις Μεγάλες "προστάτιδες" Δυνάμεις). Επομένως η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας, η οποία δίνει την δυνατότητα στους πιστωτές της να ξεφορτωθούν τα σχεδόν άχρηστα πλέον ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Το εκπληκτικό είναι πως όταν πάψει αυτό το ειδικό καθεστώς σε 3 χρόνια από τώρα, το δημόσιο χρέος θα έχει φτάσει το 150%, η αγοραστική δύναμη του Έλληνα θα έχει καταρρακωθεί, τα κοινωνικά κι εργατικά δικαιώματα των πολιτών θα βρίσκονται 60 χρόνια πίσω και η χώρα θα βρίσκεται περισσότερο από ποτέ αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Οι διασπορείς ψευδών ειδήσεων εν τέλει είναι αυτοί που προσπαθούν με κάθε προπαγανδιστικό μέσο να μας πείσουν πως ό,τι κάνουν το κάνουν για το καλό μας.

Δημοσίως λοιπόν κι εγώ διασπείρω την είδηση πως η Ελλάς έχει πτωχεύσει, και οικονομικώς και θεσμικώς και ηθικώς και πολιτισμικώς, και καλώ τους εισαγγελείς να μου ασκήσουν διώξεις μαζί με τα εκατομμύρια άλλων πολιτών που γνωρίζουν αυτή την αλήθεια και δεν δέχονται πλέον να εμπαίζονται και να αναγκάζονται να "πιστεύουν" έστω και με το ζόρι τα ευφάνταστα σενάρια περί καλύτερων ημερών που έρχονται, περί διαφάνειας, σωτηρίας της πατρίδος και περί ευημερίας που θα μας φέρει η ακόμη μεγαλύτερη χρέωση και εξάρτηση από τραπεζίτες κι από τον καπιταλισμό, που διαδίδει ανενδοίαστα η εξουσία.


Νικόλαος Γρυσπολάκης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ 13/06/2010 08:29:26

  κ. Γρυσπολάκη, δυστυχώς θα πρέπει να αναμένεις ποινικές διώξεις για τα αδικήματα που διέπραξες.Διότι το αδίκημα δεν είναι που πτωχεύσαμε ως χώρα. Το αδίκημα είναι να το ομολογούμε.Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής κάποιος πρέπει να πληρώσει σ΄αυτό τον τόπο. Επειδή λοιπόν δεν γίνεται να πληρώσουν όσοι οδήγησαν την Ελλάδα στην πτώχευση, αλλά ούτε όσοι, όπως σωστά λέτε, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό , υφαρπάζοντας την ψήφο του, τότε ποιός μένει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη, η οποία φαίνεται ότι δεν είναι μόνο τυφλή αλλά έχει κααι μειωμένη ακοή;
  Αν και συμφωνώ λοιπόν με το σύνολο του σχολίου σου,δυστυχώς δεν διαθέτω το απαραίτητο θάρος ώστε να το προυπογράψω και επωνύμως,και έτσι φοβούμαι ότι μόνος θα οδηγηθείς στο πραιτώριο γιατί όπως προείπα κάποιος θα πρέπει επιτέλους να πληρώσει!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/06/2010 10:00:54

  Αν είχαμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θα είχε ξεκινήσει διαδικασία καθαίρεσης του πιο ξεδιάντροπου ψεύτη που έχουμε δει μεταπολεμικά. Πιο ψεύτη και από τον μπαμπά του. Εκείνος έστησε ψέμα δεκαετίας, το κράτησε λίγο διακρτιτικό. Αυτός έταξε λεφτά και ελευθερία και εμφάνισε φτώχεια και υποταγή. Ντροπή στην Υποταγμένη, Υπαλληλκή Δικαιοσύνη.

  Ο ένοχος δεν είναι αυτός που αγωνιά τι θα ταϊσει αύριο τα παιδιά του ή πώς θα απολύσει τους υπαλλήλους του. Ένοχος είναι ο ψεύτης που έταξε παπάδες, λευτά και ανάπτυξη. Και βασικά ένοχοι είναι αυτοί που μας έφεραν εδώ: Αυτοί που έταξαν κοινωνική δικαιοσύνη με δανεικά και έφεραν αγραμματοσύνη και εκφυλισμό, το 1981. Αυτοί που επικαλέστηκαν τον "φλιλελευθερισμό" για να πάρουν 3-4 μίζες ξεπουλώντας. Αυτοί που ταύτισαν τον εκσυγχρονισμό με την υποδούλωση της χώρας. Ραγιάδες για ένα Καγιέν με δανεικά! Και, ναι, αν θέλετε, και αυτοί που φούσκωσαν και άλλο το χρέος, πριν ψελίσουν ότι χρειαζόμαστε μάζεμα και λιτότητα.΄

  Ωστόσο κυρία ΡάΪκου, αυτοί "πολιτικοί" όντες (α) καλύπτονται από φαύλο νόμο, και (β) "κρίθηκαν". Το φρούτο που μέχρι χτες έλεγε "λεφτά υπάρχουν" και "δεν τίθεται θέμα ΔΝΤ" τι είναι. Όταν το Δημόσιο δεν πληρώνει προμηθευτές του και δεν επιστρέφει ΦΠΑ, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ λέγεται αυτό. Απλά επέλεξε το Δημόσιο να κάνει στάση πληρωμών στον Λαό που δήθεν εξυπηρετεί.

  Η "επείγουσα προκαταρκτική έρευνα" είναι το ξύλο στον κερατά.

 3. ΣΥΣ avatar
  ΣΥΣ 13/06/2010 11:15:48

  το κράτος μιλάει για φοροφυγάδες,ελλείματα,μη καταβολή εισφορών κλπ αμπελοσοφίες
  -το κράτος χρωστάει
  στα ταμεία εισφορές
  στις επιχειρήσεις επιστροφές φόρων,ΦΠΑ
  πληρωμές τιμολογίων
  κλέβει τον πολίτη
  -το κράτος δεν υπάρχει,αλλά υπάρχουν μόνο λαμόγια
  στο ΕΣΥ
  στην δημόσια διοικηση
  στα σχολεία κ πανεπιστήμια
  στην δημόσια περιουσία
  -το κράτος είναι συνέπεια και συνέχεια των ανύπαρκτων πολιτικών
  έχουν πάρει χαμπάρι αυτοί οι τύποι των παραθύρων της ΤV τί γίνεται κάθε
  μέρα,κάθε ώρα απο κάτω τους
  έχουν αντιληφθεί ότι τα λαμόγια κάνουν πάρτυ

 4. salmonellas avatar
  salmonellas 13/06/2010 12:01:39

  Κατεπειγουσα, ε? Αληθεια ποιος κατεπειγεται και για ποιο λογο. Τελειωσανε τα ψεμματα, πεφτουν οι μασκες, πεφτουν και οι ψευτες. Διαβαστε τις κυριακατικες εφημεριδες και δεστε μονοι σας αν υπαρχει υστερηση στην εφαρμογη του μνημονιου, η οχι. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.

 5. bgtrottel avatar
  bgtrottel 13/06/2010 14:43:38

  Άσκηση δίωξης κατα του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου, του Υπουργού Οικονομικών, της Υπουργού Εθνικής οικονομίας και Ανάπτυξης, του Υπουργού Εργασίας ή όπως αλλιώς ονομάζεται, προβλέπεται κ.κ εισαγγελείς; Άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές. Τώρα υποθηκευουν το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας, χωρίς κάν την προσφυγή στο Λαό, δηλαδή τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Εσείς έχετε ή όχι καθήκον να τους παραπέμψετε τουλάχιστον στην Βουλή, ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα, αν όχι να σκήσετε απευθείας δίωξη.

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 13/06/2010 16:43:45

  Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στους ψηφοφόρους του αυτό που ήθελαν: ένα ακόμη παραμύθι.

 7. GRCrisis avatar
  GRCrisis 13/06/2010 17:05:07

  Η δίωξη όσων λένε την αλήθεια είναι στην ουσία τρομοκρατική και αντισυνταγματική ενέργεια εναντίον των πολιτών, απ'το καθεστώς. Όσοι συμμετέχουν σ'αυτές τις διώξεις (εισαγγελείς, δικαστές) είναι συνένοχοι και θα πρέπει να δικαστούν για τις παρανομίες τους. Αν όχι στα ελληνικά δικαστήρια, τότε στα ευρωπαϊκά.

 8. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 13/06/2010 18:52:16

  κ.ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗ προκαλελιτε την τύχη σας ,η ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη θα σας πατάξει .Που ακούστηκε να αρθογραφείτε λέγοντας την αποψή σας.

 9. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 13/06/2010 18:57:41

  Στο μεταξύ η ρυπο-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ των Αλαφουζαίων επιμένει πως αν γίνονταν σήμερα εκλογές ο GAP θα έπαιρνε 45%!!!!!!Πώς καταντάει μία ιστορική εφημερίδα όταν πέφτει σε λάθος χέρια δηλαδή...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΓΙΑΝΝΗΣ 13/06/2010 18:59:54

   Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι σε λάθος χέρια από τότε που την πούλησε η Ελένη Βλάχου.

 10. lambrou.k avatar
  lambrou.k 13/06/2010 21:10:19

  exete dikio olloi sas .poios elege LEFTAA YPARXOUN LEFTAA YPARXOUN /meta ti eginan ta lefta .o kaymos eine oti den vrikane lefta opos to 1981 .ke ta paketa N telor.ektos ean enoouse ta lefta tou aki tou manteli tsoukatou mauraki koskota pampers. siemens c41 xrimatistirio danika gia to spiti ths dhmhtras.ti na protothymytho.

 11. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 13/06/2010 23:55:33

  Όταν ο ΓΑΠ ανέλαβε πρωθυπουργός, ανήγγειλε την σύμπραξη, ως συμβούλων, των κ.κ. Γκαλμπραίηθ νεώτερου και Στίγκλιτζ του Νομπελίστα. Και οι δύο, μαζί με τον Σόρος, έδωσαν δυσοίωνες αναλύσεις για το Ελληνικό πρόβλημα, σε κοινή ημερίδα (Καίμπριτζ, 10 Απριλίου), αφήνοντας ελπίδες μόνον εάν μεταβληθεί η γενική οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης, κάτι που ίσως άρχισε να συζητείται, αλλά δεν είναι ακόμα ορατό. Συνεπώς, και λόγω του βάρους της γνώμης τους, προτείνω στην Εισαγγελέα να κάνει το Ένταλμα Συλλήψεως διεθνές!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.