#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαρθρωτικές αλλαγές και ξήλωμα του πράσινου κράτουςΗ αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα, η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, η κατάργηση διευθύνσεων και δομών που υφίστανται εδώ και χρόνια χωρίς κανένα λόγο, είναι η βασική δουλειά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη συνδρομή της task force.

Σύμφωνα με μια πρώτη απογραφή που έχει γίνει, στα υπουργεία υπάρχουν 157 γενικές διευθύνσεις, 1.978 διευθύνσεις και 5.027 τμήματα. Δηλαδή κατά μέσο όρο κάθε υπουργείο έχει περισσότερες από 10 γενικές διευθύνσεις, 132 διευθύνσεις και 335 τμήματα.

Όσο για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, άγνωστος παρά την δήθεν απογραφή που έγινε πριν δύο χρόνια. Άλλοι λένε ότι είναι 700.000, άλλοι ότι ξεπερνούν το 1,2 εκατ. Υπάρχουν οι εργαζόμενοι στο στενό δημόσιο τομέα, στον ευρύτερο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί και πάει λέγοντας.

Αυτός ο κρατικός μηχανισμός που διογκώθηκε με το πέρασμα των χρόνων, στηρίζει ένα κράτος... χύμα. Ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες καθημερινά, που διογκώνει τα ελλείμματα, που γεννά μια απίστευτη γραφειοκρατία η οποία διαλύει κάθε ελπίδα για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια που βιώνουμε τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα.

Και το πολιτικό σύστημα με την πελατειακή του δομή έχει βασική ευθύνη για την κατάσταση της χώρας.

Όμως, εδώ θα πρέπει να πούμε μια μεγάλη αλήθεια. Το μαγαζάκι που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, είναι το σύστημα αυτό που εκτράφηκε στα υπόγεια της Χαριλάου Τρικούπη και της Ιπποκράτους, αυτό το σύστημα που πρέπει τώρα να ξηλωθεί για να φτιαχτεί από την αρχή ένα άλλο, μικρότερο και με λιγότερο κόστος.

Σχεδόν τριάντα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (αλλά να λέμε και την μαύρη αλήθεια, και κάποιες άλλες «φωτισμένες» κυβερνήσεις όπως αυτές του Μητσοτάκη και την τελευταία διετία της κυβέρνηση Καραμανλή) δημιούργησαν ένα «τέρας».Το χειρότερο στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Μαγαζιά και παραμάγαζα του ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν μια σαθρή πολιτική ιδεολογία. Ο δήθεν σοσιαλισμός του Ανδρέα Παπανδρέου ήθελε τους κομματικούς του στρατούς για να στηριχθεί, ύστερα από τη διάψευση των ψεύτικων υποσχέσεων.

Στη συνέχεια, οι κυβερνήσεις αρχικά και πάλι του Ανδρέα, και στη συνέχεια του εκσυγχρονιστή Σημίτη, χρειάζονταν τους κομματικούς στρατούς για να εδραιώσουν την πολιτική κυριαρχία τους. Οι πασοκικές κυβερνήσεις ήταν, αυτό που λέει ο λαός, «μανούλες» στις προσλήψεις, στη δημιουργία επιτροπών, διευθύνσεων, υποδιευθύνσεων, γραμματειών και κάθε άλλης μορφής δημοσιο-υπαλληλικό έκτρωμα. Το κράτος διογκώθηκε γιατί ακριβώς δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι δομές, η κάθε μια από τις οποίες ήταν και μια μικρή εξουσία μέσα στον κρατικό μηχανισμό.

Κι έτσι, ακόμη κι όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, ο μηχανισμός ήταν πάντοτε βαμμένος πράσινος. Και οι νεοδημοκράτες κοιτούσαν σαν... χαμένοι να εξελίσσεται μπροστά τους ένα απίστευτο έργο. Αυτοί να είναι στην εξουσία, αλλά να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.

Είναι τυχαίο άραγε ότι ακόμη και στα χρόνια της παντοδυναμίας του Καραμανλή σε όλα τα συνδικάτα πρώτη παράταξη έβγαινε η ΠΑΣΚΕ; Και μάλιστα με ποσοστά από 50% και πάνω; Πρώτοι στην ΑΔΕΔΥ, στη ΓΣΕΕ, στους εφοριακούς, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Μόνο... το Πέραμα τους ξέφευγε πάντα γιατί κυριαρχούσε το ΚΚΕ.

Αυτό λοιπόν το πράσινο «σούπερ μάρκετ» με τα πολλά μικρά μαγαζάκια, έρχεται τώρα η κρίση να ξηλώσει, γιατί δε γίνεται αλλιώς. Και η αντίδραση είναι σφοδρή. Εδώ έχουμε να κάνουμε με.. παιδοκτονία. Το ΠΑΣΟΚ υπό την πίεση της τρόικας πρέπει να «σκοτώσει» τα παιδιά του. Κι αυτό πρέπει να γίνει με τον πιο βίαιο τρόπο από γεννήσεως του ελληνικού κράτους.

Οι αντιστάσεις του συστήματος ΠΑΣΟΚ είναι πολλές. Ακόμη κι αυτή την ώρα που ζούμε, δημιουργούνται επιτροπές και υποεπιτροπές για να διαχειριστούν ότι απέμεινε από τα κομμάτια του ελληνικού κράτους. Ακριβοπληρωμένοι μάνατζερς υπάρχουν πάντα, στελέχη πληρώνονται αδρά, μίζες, κακοδιαχείριση, κρυφά κονδύλια υπάρχουν και σήμερα.

Και το συμπέρασμα ένα, όπως έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές: Αντί η κυβέρνηση του Παπανδρέου που μεταλλάχθηκε σε κυβέρνηση Παπανδρέου να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές για να μειωθούν τα ελλείμματα φόρτωσε τα πάντα στον λαό για να διατηρηθεί το κρατικό φέουδο του ΠΑΣΟΚ

 

Όμως, οι κομματικοί στρατοί είναι αδύνατο να επιβιώσουν στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Όσοι κυβερνήσουν από εδώ και στο εξής πρέπει να το κάνουν με όρους αξιοκρατίας κι όχι με κλαδικές, ρουσφέτια και κλειστές πόρτες.

Κι αν κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να ράβουν κοστούμια εξουσίας ή να ετοιμάζονται να καταλάβουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, ας το ξεχάσουν. Η εποχή έχει νέες προτεραιότητες. Κυρίως, να βγουν μπροστά οι άξιοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 28/02/2012 09:02:36

  Μάλλιασε η γλώσσα μας να τα λέμε τόσα χρόνια και τώρα που φτάσαμε στο αμήν οι σοσιαλιστές αριστεροί μας λένε: ...μα αυτό που ζήσαμε και ζούμε δεν είναι σοσιαλισμός. Η δε Παπαρήγα επιμένει: δεν θα πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση. Συνεχίζουν με λίγα λόγια αμετανόητοι την προσπάθεια επιβολής της καταστροφικής ιδεοληψίας τους άλλοι γιατί βολεύονται με αυτή και άλλοι γιατί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι οι παππούδες τους, οι πατεράδες τους και οι ίδιοι υποστήριζαν ένα λάθος. Και εν τέλει να δεχτούνε τί; Ότι οι αντίπαλοί τους δεν είναι ίδιοι με αυτούς στην κλεψιά και στο ψέμα; Ότι υποστήριξαν μία εμφύλια διαμάχη για να μας κάνουν Αλβανία, Βουλγαρία ή Πολωνία με αμέτρητες μέλλουσες ελληνίδες πουτάνες εξαγώγιμες στην Ευρώπη; Ότι αυτοί θεσμοθέτησαν την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων δήθεν για να καταπολεμήσουν την ιδιωτική παρέμβαση στην πολιτική ζωή; Ότι οι κατ'αυτούς 'καθυστερημένοι στρατιωτικοί δικτάτορες' πέτυχαν παγκόσμια πρωτιά στην οικονομία;Ότι ο Σημίτης αβαντάρισε το φιάσκο του χρηματιστηρίου; Ότι ο Ανδρέας για ένα κωλόσπιτο εξυπηρέτησε τους νονούς; Και εν τέλει τί ήξεραν τόσο καλά αυτοί οι παλιοδεξιοί που έκανε τον τότε αρχηγό Ράλλη μόλις έχασε από τον Ανδρέα να δηλώσει: "Εύχομαι οι Έλληνες να μη χρειαστεί να το μετανιώσουν"; Απλό είναι κύριοι αναλφάβητοι : οι δεξιοί δέχονται τη λογική ενώ εσείς σαν άλλοι κομπογιαννίτες προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τα πράγματα κατά το πως σας βολεύει.

 2. Tassos avatar
  Tassos 28/02/2012 09:03:21

  Λοιπόν Φάκτορα άκου: Ημουν χθες σε μια παρέα αριστερών τύπου Κουβέλη. Κάποιοι από αυτούς είχαν ψηφίσει ΝΔ το 89 για να φύγει το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να υπάρχει αντιμνημονιακή ρητορική γενικώς αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό το κράτος βασανιστής-τέρας πρέπει να τελειώνει. Με ρωτούσαν καλοπροαίρετα αν ο Σαμαράς έχει στελέχη και ΚΥΡΙΩΣ αν έχει πρόγραμμα. Δεν είμαι κομματκά ενταγμένος στην ΝΔ και δεν ήξερα να τους απαντήσω αλλά είναι και δική μου απορία. Θα πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα σαρωτικές αλλαγές αλλά και πρόγραμμμα οικονομικής εθνεγερσίας σε dt. Σε ρωτάω λοιπόν για να ξέρω τι να λέω: Εχει έτοιμο πρόγραμμα η ΝΔ?

  • tpe avatar
   tpe @ Tassos 28/02/2012 10:13:26

   Νομίζω πως πρέπει να ρωτήσεις τη Μέρκελ...

  • Θηβαίος avatar
   Θηβαίος @ Tassos 28/02/2012 14:55:48

   'Εχει αναλάβει να το φτίαξει ο Στυλιανίδης

   • ήγγικεν avatar
    ήγγικεν @ Θηβαίος 29/02/2012 21:49:17

    Θα προβλέπει διαμονή των αστέγων στο "four seasons" και μετακίνησή τους προς τα συσίτια με limo.

 3. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 28/02/2012 09:07:52

  ...ξεκαθάρισμα και οχι μόνον των πρασίνων!
  πότε και πως διρίστηκε στο δημόσιο ;με τι προσόντα και με τι είδους (ΑΣΕΠ)
  έλεγχος του Ε9 τι περιουσία έχει οκάθε ένας από αυτούς και πότε αποκτήθηκε!
  με βάση αυτά τα στοιχεία να ξεξκαθαρίσει το δημόσιο από τους περίσιους ,δοντάκηδες , ώστε να μπορούν να ζήσουν με τα αλλα εισοδήματα και να μην δημιουργηθεί νέο μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης σε όλους!

  • νικοςς avatar
   νικοςς @ Tabachaniotika 28/02/2012 14:51:26

   Γενικό ξεκαθαρισμα... Ανεξαρτήτως ΑΣΕΠ , Δοντιού , Γλυψίματος κ.λ.π. Εισαγωγικός Μισθός 3/5 του Μισθού της Ε.Σ.Σ.Ε. (εάν δέν είναι αρκετά γιά κάποιον , νά πάει στον ιδιωτικό τομέα) και Ανώτερος Μισθός το πολύ 1500,00 Ευρώ.(Οπως ήταν μέχρι το 1981 ή κάπου εκεί) Οικογενειακό πόθεν έσχες , αναδρομικά και μέχρι 35 χρόνια μετά την συνταξιοδότηση. Ετσι θα μειωθεί η φορολογία (πρωτογενής) σέ όφελος της ανάπτυξης.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 28/02/2012 09:16:33

  Αλλου τα κακαρισματα και αλλου γεννουν οι κοτες μου ηρθε στο μυαλο αμεσως μετα το αναμασημα για το εαν εχει στελεχη η ΝΔ και προγραμμα !Φιλτατε πως το θελετε το προγραμμα ? Με τι γεμιση ? Τι γαρνιρισμα ? Εδω οι ψηφοφοροι το 2009 παρεδωσαν την χωρα και τον λαο της στις αδηφαγες ορεξεις της ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΑΣ του ΓΑΠ χωρις προγραμμα χωρις στελεχη χωρις τσιπα και τωρα ζητατε της Παναγιας τα ματια για την ψηφο σας !Ποτε να μην την δωσετε στην ΝΔ και τον ΑΣαμαρα την ΜΟΝΗ ελπιδα για την αναταξη της χωρας !Σιγα μην θελετε και εγγυησεις τυπου Φινλανδιας που δινει αφειδως ο τυροβαρελος Μπενυ!Η ΝΔ εχει καταθεσει προγραμμα με τιτλους ΖΑΠΠΕΙΟ Ι & ΙΙ καθως και τις προτασεις της για την αναθεωρηση του καταστατικου χαρτη της χωρας το Συνταγμα της Ελλαδος και διαθετει ενα πλεονεκτημα υψιστης σημασιας για την Ελλαδα τον αρχηγο της Α .Σαμαρα μαζι με το στρατευμα που σμιλευτηκε 2 1/2 χρονια τωρα στην μαζη για την διασωση της ερειπωμενης απο το ΠΑΣΟΚ και τις γιαλαντζι παραφυαδες του τυπου ΔΑΗΡΙ του χαμενου απο τον Τσιμπρα στις εσωκομματικες εκλογες με 70 % , χωρας .Αυτα για την ωρα για τα υπολοιπα παρακολουθησε τι λεει ο Α.Σαμαρας και θα δεις το δικηο μου σε ο,τι λεω !

 5. panos avatar
  panos 28/02/2012 09:47:59

  Να ξηλωθει το πασοκοκρατουμενο κρατος;..Ρωτησατε τον Μανωλη,τον Καμμενο,τον Ψωμιαδη,τον Τραγκα,κι ολους αυτους τους 'δεξιους' που εχουν αναλαβει την υπερασπιση ολων των τρωκτικων;

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ panos 28/02/2012 10:06:01

   Ο πόλεμος και η πολιτική έχουν και κατασκόπους. Στην πολιτική όμως φαίνονται σαν τη μύγα στο γάλα. Αρκεί να έχεις μάτια και όχι παρωπίδες.

 6. ΚΩΣΤΑΣ ΔΝΤπληκτος avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΔΝΤπληκτος 28/02/2012 10:11:55

  ....... 1,2 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι χε..χε..χε. Ο αρθρογράφος φαίνεται ότι έχει χρόνια να ζητήσει ραντεβου σε γιατρό .σε νοσοκομείο και φυσικά δεν περιμένει τνα βγει η σύνταξή του 2 χρόνια και βάλε..... Προφανείς οι στόχοι του άρθρου. Οι Πομπολάδες και όχι μόνο, περιμένουν με τα φορτηγά γεμάτα πακιστανους στις καρότσες έτοιμοι να τους ξεφορτώσουν όπου αναλάβουν "υπηρεσία" στην θέση των Δ.Υ.
  Οι τράπεζες της Ελβετίας και οι πύργοι του Λονδίνου περιμένουν "έλληνες" επενδυτές Πομπολάδες . Αφού έφαγαν...έφαγαν... έφαγαν από τα δημόσια έργα, από τις προμήθειες του ελληνικού δημοσίου, τώρα μέσω ΙΟΒΕ και λοιπόν αρθρογράφων συνεργατών τους, θέλουν και τον μισθό των ΔΥ που απόμειναν. Ε ρε κλάμα που θα πέσει στην αγορά..... αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι τίποτε.
  Συγχαρητήρια για την διορατικότητα και την ικανότητα πολιτικής ανάλυσης του αρθρογράφου.

 7. Nik avatar
  Nik 28/02/2012 10:28:30

  Κατανοητό το ρουσφέτι, γίνεται παντού σε κάποιο βαθμό.

  Η έχθρα και το σαμποτάζ στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ειδικά στην μικρή και μεσαία, είναι ακατανόητη. Προς τι η κωλυσιεργία, η καθυστέρηση και το σαδιστικό υφάκι με εκείνο το ελληνικότατο "δεν γίνεται". Ακριβώς το ίδιο μπάχαλο μπορεί να γίνει και με λίγους υπαλλήλους, δεν είναι το αριθμός που φταίει, αλλά η εξ αντανακλαστικών θεώρηση του επιχειρηματία ως κλέφτη. Αν δεν αλλάξει αυτό χαιρετίστε την ανάπτυξη από τώρα. Η μικρή επιχείριση παράγει θέσεις εργασίας, αυτά λένε οι στατιστικές παγκοσμίως.

  • Κ. Γαλλής avatar
   Κ. Γαλλής @ Nik 28/02/2012 11:58:02

   Το ρουσφέτι είναι απαράδεκτο, είναι καταστροφικό, εκτρέφει το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και πάει λέγοντας.
   Ως προς το δεύτερο σκέλος του σχολίου σας έχετε απόλυτο δίκιο, προσυπογράφω.

 8. TopGunZ avatar
  TopGunZ 28/02/2012 10:34:15

  Ο αρθρογραφος φταιει που προσλαμβανονταν ενας γιατρος και δεκα κηπουροι και καθαριστριες?

 9. nestrom avatar
  nestrom 28/02/2012 12:12:58

  3 χρόνια ακούμε για απολύσεις ΔΥ. Η πραγματικότητα είναι ότι για τους Ι.Υ. (που δεν πολυνοιάζεται κανείς) επιβλήθηκαν ήδη μικρότεροι μισθοί, αν και δεν έχουν σχέση με τα δημοσιονομικά.

  Για να υπάρχει κάθαρση, πρέπει να υπάρχει τιμωρία. Αφού πρέπει να απολυθεί κόσμος, δικαιότερο είναι να απολυθούν άτομα που μπήκα στο δημόσιο μετά το 80 και μέχρι το 90 χωρίς εξετάσεις και χωρίς μοριοδότηση ΑΣΕΠ. Όσοι έχουν γίνει Δ.Υ. μέσω ΑΣΕΠ είναι περισσότερο άδικο να απολυθούν. Επίσης μεγάλο μαχαίρι πρέπει να πέσει στις ΔΕΚΟ, όπου οι μισθοί τόσα χρόνια ήταν τεράστιοι, οι υπάλληλοι έχουν κάνει τις καβάντζες τους και αποτελούν την γνήσια έκφραση του πασοκισμού που πρέπει επιτελους να σταματήσει να καθορίζει την μοίρα της χώρας.

  • Flat avatar
   Flat @ nestrom 28/02/2012 12:26:57

   Είσαι γνωστός για το δηλητήριο που στάζεις κάθε τόσο αλλά να ξέρεις ότι και στην δεκαετια του 80 έμπαιναν νεοδημοκράτες, και υπήρχαν κριτήρια πρόσληψης όπως τα μόρια, οι βαθμοί πτυχίων και άλλα πολλά.

   • nestrom avatar
    nestrom @ Flat 28/02/2012 14:06:46

    Άσε τα σχόλια για τα δηλητήρια και αποφάσισε με ποιο όνομα θα γράφεις.

    Αν τα πτυχία και οι βαθμοί είναι το κριτήριο πρόσληψης, δεν θα έπρεπε να είναι και κριτήριο κατοχής της θέσης?
    Είναι δίκαιο να υπάρχουν προϊστάμενοι με λιγότερα προσόντα από τους υφιστάμενούς τους?
    Δέχεστε εσείς οι ΔΥ να γίνουν εκαθαρρίσεις των υπεράριθμων με μόνο κριτήριο την κατοχή πτυχίων?
    Μήπως με τον τρόπο αυτό θα ξεβρόμιζε ο τόπος?

    Αλλά, είπαμε. Να μην θιχθούν τα κομματόσκυλα (πράσινα ή γαλάζια) που έχουν και κατέχουν τις θέσεις, να βγαίνουν σε 15ετη εφεδρεία οι 50ρηδες, και οι νεώτεροι με χίλια πτυχία να κινδυνεύουν να απολυθούν, να μην μπορούν να μπούν στο δημόσιο ή να μπαίνουν τελικά με μισθούς πείνας.

    • anideos avatar
     anideos @ nestrom 28/02/2012 14:47:11

     1000000000+
     Ektos απο αστυνομια και στρατο (και εδω ξεσκαρταρησμα) ολοι διωξιμο και επιλογη νεων με αξιολογηση διαφανεια και αξιοκρατια.

 10. mitsos avatar
  mitsos 28/02/2012 15:33:23

  Πολύ καλά άρθρο όντως, θα πρέπει να γινει αξιολόγηση όμως με βάση τα προσόντα, πχ να απολυθούν όλοι οσοι μπήκαν από το παράθυρο τα 10 τελευταία χρόνια, δηλ. όσοι μπηκαν εκτος ΑΣΕΠ, και να θεσμοθετηθεί στο σύνταγμα οτι οι προσλήψεις θα γινονται με βάση κριτήρια, πχ διαγωνισμου του ΑΣΕΠ. Αλλιως θα παμε παλι μια απο τα ιδια δηλ. φύγετε εσεις να μπουμε εμεις, μέχρι τις επόμενες εκλογες που θα γινεται το ανάποδο κλπ κλπ.

 11. L avatar
  L 28/02/2012 15:56:23

  Η ΝΔ είναι υπέρ του ιδιωτικού τομεά , αλλά οι οπαδοί της γουστάρουν δημόσιο.

 12. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 28/02/2012 18:28:04

  Μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά;
  Θα ήθελα λοιπόν, χωρίς υστερίες και ιδεοληψίες, να μου ξεκαθαρίσει κάποιος (ακόμη καλύτερα ο factorx) ορισμένα πράγματα, όπως:
  1) Από που συμπεραίνεται ο τίτλος του άρθρου( Ότι, δηλαδή, ξηλώνεται το Πράσινο Κράτος); Αν δεν γνωρίζετε, μάθετε ότι με το πρόσφατο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, το πράσινο κράτος φρόντισε (με την ανοχή της Ν.Δ), να δώσει πρωτοκαθεδρία σε αυτούς που διορίστηκαν (για ΠΕ μιλάμε) έως τις 31-1-1988. Όσοι μπήκαν δηλαδή την δεκαετία μόνο του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί πλέον έχουν τον ανώτερο βαθμό (διάβασα και σχετικό σχόλιο στην ανάρτηση για τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις). Με την αυθαίρετη λοιπόν υιοθέτηση των 23 ετών για την κατάταξη στον Β βαθμό, τον πρώτο λόγο στις αξιολογήσεις και στις θέσεις ευθύνης (ανεξαρτήτως προσόντων) την έχουν αυτοί οι υπάλληλοι. Η Task Forceαυτών τις αξιολογήσεις και εκθέσεις θα λάβει αναγκαστικά υπόψη.

  2)Μήπως μπαίνουν κάποια κριτήρια για τους πλεονάζοντες; Οι αρμόδιοι Υπουργοί (π.χ Ρέππας) έχουν δηλώσει κάτι γενικόλογο για 30% μείωση οργανικών τμημάτων και στη συνέχεια αξιολόγηση. Η μόνη αντικειμενική αξιολόγηση (τουλάχιστον κατά την εισαγωγή) είναι η διαδικασία του ΑΣΕΠ. Με το ΑΣΕΠ όμως έχουν εισαχθεί μόνο στον στενό δημόσιο (Υπουργεία, ΝΠΔΔ & ΟΤΑ) από το 1995 & μετά. Στα ΝΠΙΔ & ΔΕΚΟ του κουτρούλη ο γάμος και κατά περίπτωση. Αν λοιπόν ανακοινωθούν αντικειμενικά μέτρα (να τα δούμε όμως) αυτοί που μπήκαν με ΑΣΕΠ αυτόματα πρέπει να εξαιρεθούν , εκτός και αν προκύπτει ανεπάρκεια από την αξιολόγηση την υπηρεσιακή. Αυτή η υπηρεσιακή όμως έχει γίνει και θα γίνεται από προϊσταμένους της παρατήρησης ν.1 οι οποίοι έχουν και κάθε έννομο συμφέρων, λόγω συνήθους δικής τους ανεπάρκειας αλλά και κομματοσκυλίασης γνωστής στις περισσότερες των περιπτώσεων, να βαθμολογούν χαμηλά και επιλεκτικά τους νεώτερους και με προσόντα υπαλλήλους.
  3) Η κυρίαρχη ιδεολογική θέση της Ν.Δ σε ότι αφορά το δημόσιο πότε άλλαξε και όσοι τουλάχιστον είμαστε παλιοί Νεοδημοκράτες δεν το έχουμε καταλάβει; Από όσο τουλάχιστον γνωρίζω η Ν.Δ είναι ένα κόμμα με κυρίαρχη ιδεολογία το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και όχι τον Νεοφιλελευθερισμό (ο μακαρίτης ο Έβερτ το είχε γράψει και στο συνέδριο του). Από πότε λοιπόν ο Ανδριανοπουλισμός, ο Ταυρισμός και τα Ντοράκια έγιναν κυρίαρχη άποψη.
  Το γενικό ξήλωμα του κράτους και η εκχώρηση όλων στην Αγία Αγορά (όπως π.χ οι Άγιες εταιρείες της ηλεκτρικής ενέργειας) είναι η σύγχρονη θέση του κόμματος;
  4)Άρθρα όπως αυτό είστε σίγουροι οι εμπνευστές του ότι συμβάλλουν στο διάλογο και δεν δημιουργούν (π.χ με τον τίτλο τους) αντισυσπυρώσεις αλλά και φοβικά σύνδρομα; Εάν αυτό το συνδυάσετε με τις δηλώσεις Καψή για νέα μέτρα τον Ιούνιο και το σχολιασμό που υπάρχει εκεί μέσα από τους φίλους αναγνώστες θα καταλάβετε εδώ στο blog ότι είναι μέγα λάθος. Ο υποσκαπτόμενος κοινωνικός αυτοματισμός και η δαιμονοποίησης ομάδων (ειδικά η συλλήβδην) μόνο κακό μπορεί να φέρει.
  Τελειώνοντας θα πω μόνο το εξής: Εάν η σωτηρία της χώρας εξαρτάται από τους Δ.Υ τότε η λύση να δοθεί απλά με κατάργηση όλων των θέσεων (δεν χρειάζεται καν Συνταγματική αναθεώρηση) και άρα άμεση απόλυση. Αυτός όμως που το πιστεύει αυτό (ο πολιτικός εννοώ) να το πει ξεκάθαρα και αντρίκια ώστε όλοι μας να μπορούμε να κρίνουμε και να αποφασίσουμε . Όχι μισόλογα και προπομπούς.

  • ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
   ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ @ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 28/02/2012 18:34:19

   Μία διόρθωση στα παραπάνω : Πρωτοκαθεδρία έχουν οι ΠΕ που διορίστηκαν έως 30-10-1988. Όσοι δηλαδή την 30-10-2011 είχαν 23 χρόνια στο Δημόσιο.

   • espresso avatar
    espresso @ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 28/02/2012 19:12:01

    Μα φίλε μου, είναι γνωστό ότι η ΝΔ πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Όμως οι οπαδοί της γουστάρουν να δουλεύουν στο δημόσιο. Είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για τους άλλους, για τον εαυτό τους είναι υπέρ του δημοσίου. Αυτό κι αν είναι γελοίο.

 13. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 28/02/2012 19:06:45

  Μπορώ να πω κάτι που λένε οι ίδιοι οι Πασόκοι για το ΑΣΕΠ; Ποιό ΑΣΕΠ; Πιστεύεις σ' αυτά;
  Και έχω γνωστή που το ομολόγησε ότι πλήρωσε για τη θέση της. Αυτά τα όμορφα περί ανεξαρτήτων αρχών....

  • ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
   ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ @ Ναυσικά... 28/02/2012 20:50:18

   Το ότι έχεις μία γνωστή που σου είπε, που της είπε και που άλλα πολλά είναι να΄χαμε να λέγαμε.
   Το ΑΣΕΠ (όπως και οι πανελλαδικές εξετάσεις) είναι ο μόνος θεσμός που έχει δουλέψει στην Ελλάδα τα τελευταία 17 χρόνια. Για το λόγο αυτό αποσύρθηκε μετά πολλών επαίνων ο μακαρίτης Πεπονής.
   Αυτό που αναφέρεις εσύ είναι πιθανά προκύρηξη φωτογραφικής θέσης (δηλαδή θέση που περιγράφονταν τα προσόντα μέχρι κεραίας της ΄΄γνωστής΄΄ σου και μάλλον σε ΝΠΙΔ ή ΔΕΚΟ). Και σε αυτή την περίπτωση (που στατιστικά δεν είναι ούτε μία στις χίλιες) όμως, εάν είναι με το ΑΣΕΠ (και όχι διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ), το γεγονός ότι υπάρχει δημοσιότητα, περίοδος ενστάσεων και ότι ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις υπήρχαν πολλές φορές υποψήφιοι που τελικά πήραν τις θέσεις από τους αρχικά εκλεκτούς, έχουμε πολύ πιο αξιοκρατικές προσλήψεις από αυτούς που τους πήραν από τα καφενεία και τις κομματικές οργανώσεις τη δεκαετία του ΄80 (αλλά και έως το ΄93) και τους χώσαν σε μία θεσούλα.

   Αν λοιπόν προτιμάς την απόλυση όλων και τη πρόσληψη ανά τριετία-τετραετία των ΄΄δικών μας καλών παιδιών΄΄ πες το ευθαρσώς.
   Δεν είναι ντροπή. Είναι άποψη. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει στην Αθήνα η πλατεία Κλαυθμώνος.
   Μάθε όμως, ανεξάρτητα από ότι λένε οι φανατικοί, σε όλα τα σύγχρονα κράτη της Δύσης, υπάρχει ουσιαστική μονιμότητα, άσχετα αν δεν το λένε έτσι. Επίσης τα ποσοστά των Δ.Υ σε πολλά τέτοια κράτη (π.χ τα Σκανδιναβικά, η Αυστρία που φωνάζει,κ.λ.π) είναι μεγαλύτερα από την Ελλάδα.
   Το πρόβλημα στο Ελληνικό δημόσιο (πίστεψέ με το λέω καλοπροαίρετα και από μέσα), είναι όπως και στην λοιπή κοινωνία, η έλλειψη σχεδιασμού, η πολυνομία, η διαφθορά των αιρετών (κυρίως στους ΟΤΑ και όχι μόνο σε χρήμα γιατί και η εκδούλευση διαφθορά είναι) και τέλος με λίγα λόγια η ανυπαρξία Ποιοτικής Διοίκησης (η Αγγλιστή TQM-Total Quality Managment). Το Υπ. Εσ. είχε κάνει ένα νόμο ( ο οποίος τυπικά είναι ενεργός ακόμα) και με αυτόν κάποιες υπηρεσίες (Νομαρχίες κυρίως) είχαν υιοθετήσει τέτοιες πρακτικές και πολλές είχαν πιστοποιηθεί (κατά ISO 9001).
   Μετά όμως ήρθε ξανά το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, ο Ραγκούσης , ο ΄΄Καλλικράτης΄΄ και τα πήρε και τα σήκωσε όλα.
   Μέσα από το νόμο αυτόν (Νόμος 3230 ΄΄ Καθιέρωση Συστήματος Διοίκησης με Στόχους ΄΄ ΦΕΚ Α τ.44/11-02-2004) και την υποχρεωτική εφαρμογή του θα λύνονταν ΟΛΑ τα θέματα που όλοι είτε ως υπάλληλοι, είτε ως πολίτες , γνωρίζουμε και καταγγέλλουμε. Φυσικά και ο νόμος χρειαζόταν και χρειάζεται εκσυγχρονισμό αλλά αυτό είναι αυτονόητο καθώς τα πάντα εξελίσσονται.
   Αν γνωρίζεις ελάχιστα από διοίκηση και εάν λίγο χρόνο μελέτησε τον, θα καταλάβεις πολλά και κυρίως γιατί δεν προχώρησε.
   Φιλικά και χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας ή εξυπνακισμού.
   ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ

 14. NIKOS avatar
  NIKOS 01/03/2012 19:51:04

  Αλήθεια, ο ΠΑΚΗΣ δεν ειναι αυτος που μονιμοποίησε μερικες δεκάδες χιλιαδες συμβασιούχους τους ΠΑΣΟΚ μόλις βγήκε ο μπουγατσούλης?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.