#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2011 14:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαπραγματευτική αδυναμία και ανευ όρων παράδοση
Παπανδρέου: Κατανοώ την οργή των Γερμανών !!!

Την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια της μέχρι και το τελευταίο σεντ επανέλαβε σήμερα με συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην γερμανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας “Bild”, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν κατανοεί την οργή των Γερμανών φορολογούμενων, που πρέπει να πληρώσουν για μία χώρα, η οποία δεν εκπληρώνει τα καθήκοντά της, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι κατανοεί την οργή τους και πως τους ευχαριστεί γι΄αυτό.

Σύμφωνα με την συνέντευξη του πρωθυπουργού, η βοήθεια προς τη χώρα μας αποτελείται από  πιστώσεις, και όχι δώρα, οι οποίες πιστώσεις θα επιστραφούν εντόκως. «Δεν θέλουμε τα δάνεια για να τα αφήσουμε όλα όπως ήταν, αλλά για αν κερδίσουμε χρόνο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου στην γερμανική εφημερίδα και  ευχαριστεί τους Γερμανούς για τη βοήθεια και κατανοεί την οργή τους εναντίον της Ελλάδας.

Για άλλη μια φορά διαπραγματευτική αδυναμία και ανευ όρων παράδοση. Πάλι καλά που δεν ζήτησε ακόμα συγνώμη.

Την ίδια ώρα η ΝΔ επισημαίνει ότι «ο Πρωθυπουργός γύρισε από τη Γερμανία με άδεια χέρια». Όπως είπε σήμερα ο Γιάννης Μιχελάκης, παρά το ότι ήταν πολύ χαμηλά ο πήχης από την ίδια την κυβέρνηση, «τελικά περάσανε από κάτω».

O κ. Μιχελάκης προειδοποίησε  επίσης την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να περάσει το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής ως επιτυχία, επειδή όπως είπε πρόκειται για  ήδη ειλημμένη απόφαση από το Eurogroup

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει επίσης κατηγορηματικά, δεν πρόκειται να πωληθούν ελληνικά νησιά. Πρόκειται για πρόταση που είχε κάνει παλαιότερα η Bild. «Τα νησιά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά (…) θέλουμε να τα αναπτύξουμε (…) αυτό θα μας αποφέρει πολύ περισσότερα» εξηγεί ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με την παράταση της αποπληρωμής των δανείων, σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου με δεδομένο ότι το χρέος της Ελλάδας θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2012 είναι ρεαλιστική μια παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής. Όσο για τις αγορές σύμφωνα με τον ίδιο «δεν δίνουν τόσο σημασία σε συγκεκριμένες προθεσμίες αλλά στο αν το σχέδιο είναι έξυπνο και υλοποιήσιμο».

Ο Γ. Παπανδρέου απορρίπτει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ καθώς όπως υποστηρίζει κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα καθώς θα οδηγούσε τις τράπεζες σε κατάρρευση αλλά θα ζημίωνε και την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο τα πλεονεκτήματα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι δύο. Το ένα είναι ότι αγοράζουμε πολλά γερμανικά προϊόντα και εξασφαλίζουμε θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

Δεύτερον, η Ελλάδα αποτελεί «άγκυρα σταθερότητας» στην περιοχή των Βαλκανίων και των αραβικών χωρών της Μεσογείου όπου σημειώνονται αναταράξεις. «Είναι γείτονες μας, με τους οποίους διατηρούμε στενές επαφές» αναφέρει. Σύμφωνα μάλιστα με τον Γ. Παπανδρέου, μεγάλα κύματα προσφύγων από αυτές τις περιοχές θα προκαλούσαν μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη» και όπως υποστηρίζει σε αυτό η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεισφέρει πολλά.

Προφανώς καμία λέξη για τον φίλο μας τον Καντάφι.

Θ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/02/2011 14:20:34

  h...p://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_6946.html
  Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης-απολογίας στην πατσαβουροφυλλάδα.

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 24/02/2011 14:24:41

  Ο Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι δεν λέει τίποτα τυχαία όσο βλάκας και αν ακούγεται.

  Οπότε ετοιμαστείται.

 3. BABIS & BABIS avatar
  BABIS & BABIS 24/02/2011 14:32:18

  Η συνέντευξη που έδωσε στην www.bild.de είναι μόνο για γέλια. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε το παιδί ότι οι Γερμανοί μας χρειάζονται, γιατί καταναλώνουμε τα προϊόντα τους. Ένα άλλο κουφό είναι ότι είμαστε η χωματερή των λαθρομεταναστών. Εάν δεν ήταν η Ελλάδα όλοι οι ΛΑΘΡΟ θα ερχόντουσαν σε εσάς. Αυτός είναι πλέον για το ΔΑΦΝΙ.

 4. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 24/02/2011 14:58:54

  Γιατί δεν αντιγύρισε την ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου "εσεις γιατί δεν εκπληρώνετε τα καθήκοντά σας προς την Ελλάδα, όταν μας χρωστάτε τόσες καταστροφές και σφαγές;" Αυτό το πολιτικό πτώμα είναι πια άκρως επικίνδυνο για την Ελλάδα. Πρέπει να εξαφανιστεί ΤΩΡΑ !!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ηφαιστίωνας 24/02/2011 15:23:21

   Δεν είναι πτώμα, είναι ζόμπι. Ακόμα χειρότερα. Τα πτώματα μένουν εκεί που μένουν και δεν ενοχλούν κανένα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 24/02/2011 15:24:25

    Για την ακρίβεια, είναι ο Young Frankestein της ταινίας του Mel Brooks.

 5. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 24/02/2011 15:34:05

  Bild: κ. Πρωθυπουργέ, όλοι οι Γερμανοί αναρωτιούνται αν η Ελλάδα θα ξεπληρώσει ποτέ το χρέος της. Θα στοίχηματίζατε το δικό σας μισθό σε αυτό;
  Γιώργος Παπανδρέου (γελώντας): Ένα λεπτό! Δεν έχω τόσα πολλά χρήματα. Τέλος, έχω μειώσει τον μισθό μου - και όλων των υπουργοων - στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής των δαπανών μας, κατά 20 τοις εκατό .
  Bild: ... από σεβασμό στα οικονομικά του κράτους σας, δεχόμαστε και μικρά ποσά.

  Ο απόλυτος εξευτελισμός......

 6. ierofantis avatar
  ierofantis 24/02/2011 15:36:46

  Είναι θλιβερή η εικόνα του ανδρός και του συφερτού του, που ονομάζει κυβέρνηση...

  Να παρακαλάνε τους Γότθους και να εισπράττουν αδιαφορία και ειρωνεία.

  Ξεπεσμός.

 7. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 24/02/2011 15:39:15

  @ΒΙΣ , πτώμα είναι και βρωμάει αφόρητα !!!!!! Δεν αντέχει πια κανείς Έλληνας τη μυρωδιά του!!!!!!!!!

 8. skeptomenos avatar
  skeptomenos 24/02/2011 15:40:31

  Αγαπητοί φίλοι.
  Ας ελπίσουμε ότι οι πράξεις του θα συντελέσουν στο να συμβεί ένα καλό στην κοινωνία.
  Να ξυπνήσει ο Έλληνας.

 9. manos avatar
  manos 24/02/2011 15:45:14

  Υπόσχεται αυτός γιατί ξέρει ότι "τα λεφτα υπάρχουν". Ομως δεν θα τα δώσει η Ελλάδα, ή αυτός, ή τα παρεάκι από το γυμναστήριο.
  Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα τα δώσουν γιωργάκη. Οι ίδιοι αυτοί που έχεις ξεκάνειι 1,5 χρόνο τώρα. Αυτοί οι άνθρωποι που τους αύξησες τον ΦΠΑ, τους αύξησες τα καύσιμα, τους αύξησες τα τρόφιμα, τους αύξησες την φορολόγηση, τους αύξησες τα εισητήρια στα λεοφωρεία, τους άφησες άνεργους,ή τους μείωσες τις αποδοχές.
  Είναι οι ίδιοι μαλάκες που πληρώνουν τα κέρατά τους σε ασφαλιστικά ταμεία, και όταν πάνε να νοσηλευτούν εύχονται ολόψυχα να ήταν αλλοδαποί λαθρομετανάστες.
  Οι ΕΛΛΗΝΕΣ γιωργάκη, γιατί Ελλάδα και ΕΛΛΗΝΕΣ είναι πιά δύο τελείως διαφορετικές έννοιες. Ελλάδα γιωργάκη είναι ένας χώρος που καλοπερνούν διάφορα καθάρματα, τραπεζίτες, και παράνομοι ξενόφερτοι.
  Δεν πειράζει όμως. Εσύ να είσαι καλά και τα κολλητάρια σου. Για εμάς έχει ο Θεός. Και αν τινάξουμε τα πέταλα πάλι δεν πειράζει. Μπορεί να υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί πέρα.

 10. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 24/02/2011 15:47:27

  Την οργή των Ελλήνων πάλι, όχι.

 11. popolaros avatar
  popolaros 24/02/2011 15:48:44

  Εθνική ξεφτίλα.
  Τον κοροιδεύουν και μέσω αυτού γελιοποιούν και την χώρα μας και ΔΕΝ παίρνει ΠΡΕΦΑ.
  Παρακάλαγε με το χέρι ανοιχτό τον Γερμανικό και μετά τον Φινλανδικό λαό, λέγοντας ότι θα σας γυρίσουμε τα δανεικά και με τόκο.
  Μα πόσο μας έχει ξεφτιλίσει παγκοσμίως...........

 12. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/02/2011 16:10:25

  Τα νησιά, λέει, θα "αξιοποιηθούν". Ετοιμαστείτε για κάργα τσιμεντοποίηση τύπου Μυκόνου και για μετατροπή σε διασκεδαστήρια, τύπου Ίμπιθα, Αγίας Νάπας, Φαληρακίου κ.λπ., όπου θα ασελγούν πάνω σε κάθε φυσική ομορφιά τα στίφη Γερμανών μπατιροτουριστών.

 13. vassilis avatar
  vassilis 24/02/2011 16:27:09

  Το ντοπιο κατεστημενο εστειλε τον εκπροσωπο του να ικετεψει ελεημοσυνη απο τη μερκελ ωστε να συνεχιζει να πινει το αιμα των Ελληνων.Θελω να πιστευω οτι η κ.μερκελ ως πολιτισμενο ον, θα αρνηθει να ενδωσει και θα απαιτησει να προχωρησουμε στις αλλαγες και στα συμφωνηθεντα ,τα οποια αποφευγει να πραγματοποιησει η κυβερνηση ,προσπαθωντας να αθετησει τις δεσμευσεις της, μη εκπληρωνοντας τις υποχρεωσεις της και εφαρμοζοντας το στριβειν δια του αρραβωνος.

 14. Striker avatar
  Striker 24/02/2011 16:31:21

  "Θα σας επιστρέψουμε τα κεφάλαια και τους τόκους", δηλαδή "θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα πάρετε τίποτα" (μετάφραση στη διάλεκτο ΓΑΠ).

 15. juliet avatar
  juliet 24/02/2011 19:03:30

  αλήθεια, εκεί πάνω στα Καλάβρυτα υπάρχει το μνημείο των ηρωικώς πεσόντων από τους Γερμανούς.Οταν ανηφορίσει κατα εκεί ,βγείτε απόγονοι των ηρωικώς πεσόντων να καμαρώσετε το καμάρι σας,του δώσατε και πλειοψηφία.Γιατί θυσιαστήκατε;εκλιπαρεί το βλαστάρι,οταν έλθουν εκλογές θυμηθήτε τον.

 16. ax-bax avatar
  ax-bax 24/02/2011 22:39:43

  Πάλι κατανοεί ο Γιωργάκης (είπαμε αυτός είναι Γιωργάκης - Γιώργος ήταν ο παππούς)
  Κατανοεί τους Έλληνες που διαμαρτύρονται παντού και μάλιστα δηλώνει ότι θα ήθελε να είναι με τους διαδηλωτές.
  Τώρα κατανοεί και την οργή του γερμανού φορολογούμενου

  Σύμβουλοι και κουστωδία άντε γράψτε του κανένα κείμενο της προκοπής. Είναι κρίμα για το λαό και για τη χώρα να τον αφήνετε να τα λέει αυτά

 17. apis avatar
  apis 25/02/2011 01:06:35

  Ο Jeffrey είναι γραφικός.

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/02/2011 01:22:00

  Αν είχε στοιχειώδες μυαλό ο ΓΑΠ και δεν διάβαζε μόνο σκουπίδια του διαδικτύου, θα έδινε στον δημοσιογράφο της Bild ένα αντίτυπο από την ελληνική μετάφραση του κλασικού έργου του Heinrich Böll, "Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ". Το μυθιστόρημα ξεφτιλίζει τη ρυπαροφυλλάδα Bild και την παρουσιάζει ηθική αυτουργό της αυτοκτονίας της κοπέλλας, χωρίς φυσικά να την κατονομάζει ευθέως.
  Και θα του έλεγε ο ΓΑΠ: "Διάβασα κύριε πρόσφατα το βιβλίο αυτό και νομίζω ότι αναφέρεται σε κάποια εφημερίδα της Γερμανίας, μπορείτε να μου πείτε σε ποιαν ακριβώς, μιας και είστε δημοσιογράφος;".
  Αυτό θα έκανε ο ΓΑΠ αν ήταν statesman και όχι wannabe "πρόεδρος ΜΚΟ", αν είχε μυαλό και είχε αρχ....
  Αλλά μάλλον είχε δίκιο η πρώην του που έλεγε ότι "ο Γιώργος μόνο για να να τηγανίζει πατάτες είναι και για να πλένει τα πιάτα". Τώρα πώς το ξέρω ότι το είπε αυτό, αφήστε το.

 19. fwteinh avatar
  fwteinh 25/02/2011 04:13:29

  πόσον καιρό ακόμα θα τον ακούμε να καταδέχεται να απαντάει σε ξεδιάντροπες ερωτήσεις για πώληση νησιών. Είναι σαν να τον ρωτάνε "θα πουλήσετε έλληνες και ελληνίδες για σκλάβους?" και αυτός να απαντάει σαν να επρόκειτο για φυσιολογική ερώτηση. (και τι κόλλημα έχουν και αυτοί με τα νησιά τα δικά μας, αποικία για τις διακοπές τους θέλουν να κάνουν?)
  ντρέπομαι που είναι πρωθυπουργός μας και ντρέπομαι που είμαι ελληνίδα

  • juliet avatar
   juliet @ fwteinh 25/02/2011 07:20:27

   να μη ντρέπεσαι ,εμείς θα την ξαναφτιάξουμε χωρίς τα σπουπίδια της Αμερικής,είμαστε Ελληνες,ας ντραπούν αυτοί που ακόμη και πριν λίγους μήνες του έλεγαν ωσανα.Αλλα αν κάποιοι δε το παραδέχονται ας μείνουν πίσω ,και ας πάνε κουστωδία του αρχηγού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.