#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαπλοκή και κυβέρνηση ... «Ξενοφώντα Παπαδήμου»

[caption id="attachment_136817" align="alignnone" width="575" caption="Ο κ. Παπαδήμος σε παλαιότερη εκδήλωση της Ζήμενς"][/caption]

Γράφαμε πριν από μερικές ημέρες για την κυβέρνηση... Ξενοφώντα Παπαδήμου, θέλοντας να παραλληλίσουμε όσα συμβαίνουν κάθε φορά που αναλαμβάνουν κυβερνήσεις εθνικής ενότητας. Τότε είχαν μοιραστεί πολλά, όπως ο ΟΤΕ, οι άδειες της τηλεόρασης κ.λπ.

Τώρα υπάρχουν τόσα πολλά ανοικτά μέτωπα και οι επιχειρηματίες περιμένουν με ανοικτές τις αγκαλιές ώστε η χώρα θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα μεγάλο τραπέζι στο οποίο υπάρχουν πολλά εδέσματα και γύρω - γύρω διάφοροι τύποι ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνα.

Αλλά πριν προχωρήσουμε στα επιμέρους ντηλ ας δούμε πως περιγράφουν όσα συμβαίνουν όχι εμείς, αλλά οι Financial Times σε ένα άρθρο του Misha Glenny

Στην Ελλάδα, η ολιγάρχες χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ που ελέγχουν, για να εκμεταλλευθούν κάθε ευκαιρία. Ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος. Είναι έτοιμοι να χιμήξουν στη δημόσια περιουσία, την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ιδιωτικοποιήσει με βάση τα σχέδια διάσωσης της χώρας. Με την οικονομία της Ελλάδας σε ελεύθερη πτώση, οι μετοχές της ΔΕΗ, και των κρατικών λαχείων σημειώνουν σταθερή πτώση εδώ και δυο χρόνια. Τα ολιγαρχικά συμφέροντα σκοπεύουν να αρπάξουν ότι μπορούν, στο 1/5 της πραγματικής του αξίας. Κάποιοι μάλιστα στοιχηματίζουν στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τα δισεκατομμύρια των ευρώ που έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό, για να αγοράσουν κοψοχρονιά δημόσια περιουσία.

Αν είναι η Ευρώπη να κερδίσει κάτι από την κρίση, θα πρέπει να διαλυθούν αυτές οι πηγές διαφθοράς. Αλλιώς, ούτε η Ελλάδα, και ούτε η Ιταλία θα γλιτώσουν ποτέ από την θεσμική αρτηριοσκλήρωση που επιτρέπει αυτά τα φαινόμενα να υπάρχουν.  Και πριν δούμε με συμπάθεια την Βόρεια Ευρώπη ως λύση, ας θυμηθούμε τα δισεκατομμύρια σε δωροδοκίες που κάποιες γερμανικές εταιρίες όπως οι Siemens και  Ferrostaal, κατηγορούνται ότι έδωσαν σε Έλληνες μεσάζοντες. Οι δωροδοκίες αυτές έγιναν προκειμένου να υπογραφτούν κερδοφόρα και υπερκοστολογημένα συμβόλαια, τα οποία όμως χρηματοδοτούν οι απλοί Έλληνες, που βγάζουν ελάχιστα, αλλά που σε αντίθεση με τους ζάπλουτους συμπατριώτες τους, πληρώνουν φόρους.

ΤζόγοςΕκτός από τα δημόσια έργα, τα κρατικά ακίνητα και την ενέργεια η πιο μεγάλη μπίζνα είναι ο ΟΠΑΠ και ο νόμιμος τζόγος. Τα φρουτάκια που θα γεμίσουν όλη την Ελλάδα όπως φυσικά και η μετοχοποίηση του 34% του ΟΠΑΠ, ίσως η πιο χρυσοφόρα δουλειά του δημοσίου. Με τις παρούσες συνθήκες το να πουληθεί ο Οργανισμός θα ήταν έγκλημα αφού η τιμή της μετοχής είναι χαμηλή, και μάλλον μετατίθεται για αργότερα, μέσα στο 2012.

Αυτό που σκέφτονται είναι να προχωρήσουν στη δημιουργία του δικτύου με τα φρουτάκια, να προχωρήσει και το διαδικτυακό στοίχημα και μόλις ανέβει η μετοχή του ΟΠΑΠ να τον πουλήσουν σε καλή τιμή. Το ζήτημα είναι ποιος έχει την τεχνογνωσία για να στήσει όλο το κόλπο με τον ηλεκτρονικό τζόγο; Ποιος προωθεί εαυτόν αυτή την περίοδο ώστε να πάρει τη δουλειά που θα του εξασφαλίσει για χρόνια τεράστια κέρδη; Μήπως η Intralot; Και με ποιους γνωστούς επιχειρηματίες – συμμάχους θα επιδιώξει ο Κόκκαλης να μπει και στην εξαγορά του ΟΠΑΠ;

Και φυσικά, μήπως κρύβεται κάτι πίσω από την πρόθεση μεγάλων επιχειρηματιών να απομακρυνθούν από το χώρο του ποδοσφαίρου ώστε να διεκδικήσουν το κομμάτι από την πίτα του τζόγου;

Η περίοδος φαντάζει ιδανική για να γίνουν δουλειές κάτω από το τραπέζι. Και για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η πίτα αρκεί να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα είναι η έκτη μεγαλύτερη αγορά τυχερών παιχνιδιών της γηραιάς ηπείρου (με μέγεθος 2,5 δισ. ευρώ) και ήδη είναι στόχος σχεδόν όλων των ομίλων που δραστηριοποιούνται στον στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου. Με αποτέλεσμα να μαίνεται πόλεμος προσφυγών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του σχεδιασμού κυβέρνησης - ΟΠΑΠ για τα 35.000 «φρουτάκια», μέσω των οποίων θα έμπαιναν στο δημόσιο ταμείο περί τα 900.000.000 ευρώ.

Ζήμενς: χέρι - χέρι με το ... ΛΑΟΣ και τον Βενιζέλο

[caption id="attachment_136820" align="alignnone" width="600" caption="Επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ζήμενς"][/caption]

Για την Ζήμενς τα έχουμε πει. Αφού το ΠΑΣΟΚ δεν τολμούσε να κάνει μόνο του τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανέθεσαν στον Βενιζέλο να τον κάνει μέσω της γνωστής ...οικουμενικής οδού. Επειδή κανένας υπουργός δεν υπογράφει πλέον με την Ζήμενς φοβούμενος τα γιαούρτια και έτσι κανένα έργο δεν προχωρά, επί Παμπούκη είχαν σκεφθεί να δώσει «συμβιβαστικά» η Ζήμενς 100-150 εκατ. ευρώ «αποζημίωση» στο ελληνικό κράτος γα τα ...100 εκατομμύρια που όπως υπολογίζουν έδωσε η Ζήμενς σε μίζες στους πολιτικούς διαχρονικά.

Επειδή όλοι καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει έτσι και κάνουν κάτι τέτοιο ο Βενιζέλος λέει τώρα ότι θα πάει τον συμβιβασμό στα 200 - 250 εκατ. ευρώ, αλλά σιγά μην συμφωνήσουν οι Γερμανοί. Έτσι όπως μαθαίνουμε η Μέρκελ έδωσε εντολή να κινηθεί η Ζήμενς για να διεκδικήσει .... δικαστικά  αυτά που της χρωστάνε ελληνικά νοσοκομεία από εξοπλισμό που τους προμήθευσε (όλοι ξέρουμε με ποιες διαδικασίες). ‘Έτσι στο τέλος θα πούνε μας ζητάτε τόσα, σας ζητάμε τόσα πάρτε και ...10 εκατομμυριάκια για την διαφορά. Ο κ. Βορίδης ξέρει τίποτα; Η ΝΔ έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται;

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε ο νέος υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης εμφανίζεται αποφασισμένος να επιλύσει, εντός του Δεκεμβρίου, το ζήτημα με τους εφτά «ορφανούς» σταθμούς του μετρό. Εδώ και τρία χρόνια οι υπουργοί Μεταφορών μετέθεταν λόγω ...γιαουρτιών  στον επόμενο την υπογραφή της σύμβασης ηλεκτροδότησης με τη Siemens, ύψους 41.400.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός με τις αξιώσεις του Δημοσίου έναντι της Siemens και το υπουργείο Μεταφορών για την ταχύτερη παράδοση των σταθμών σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Άλιμο, Ανθούπολη, Περιστέρι και Χαϊδάρι.

Ο υπουργός Υποδομών ευελπιστεί  επίσης ότι επί των ημερών του θα αρθεί το αδιέξοδο στους πέντε μεγά­λους αυτοκινητόδρομους και συγκεκριμένα την Ιονία Οδό, την Ολυμπία Οδό, τον αυτοκινητόδρομο «Μορέας», τον Ε-65 και την ΠΑΘΕ για το τμήμα από τη Μαλακάσα μέχρι το Κλειδί. Μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, της ενεργοποίησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του «κουρέματος» της Ολυμπίας Οδού και του Ε-65 αναζητείται η τελική λύση. Επί της ουσίας όμως αυτό που πάει να γίνει είναι να υπάρξει τρικομματική ευλογία στους εθνικούς κατασκευαστές ώστε κανείς να μην φωνάζει στο μέλλον.

Τα άλλα μεγάλα ντηλ (στα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε προσεχώς, διαφορετικά το κομμάτι αυτό θα ξεπεράσει τις ...5.000 λέξεις) αφορούν:

- Την μοιρασιά της πίτας στην Ενέργεια, όπου πάλι η Γερμανία πιέζει να έχει την μερίδα του λεόντος

- Την τραπεζική μοιρασιά που είναι και το μεγαλύτερο ντηλ και εξηγεί και την ..πρωθυπουργία Παπαδήμου, ως πλέον ειδικού.

- Στις τηλεπικοινωνίες, οι τρεις εταιρίες κινητής (Cosmote, Vodafone, Wind) πιέζουν προκειμένου να βελτιωθεί ο νόμος για την αδειοδότηση των κεραιών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2011 10:39:37

  Tα γιαουρτια ειναι για οσους δισταζουν.Ενας αποφασιστικος υπουργος - και ο Βοριδης ισως ειναι - λεει θελουμε τους δρομους και θελουμε και τους σταθμους μετρο και δεν δινω δεκαρα τι λενε οι σκανδαλολογοι.
  Αν ηταν ετσι δεν θα επρεπε να γινεται τιποτα για να μη κερδιζουν οι εργολαβοι.
  ΟΙ δρομοι και το μετρο πρεπει να γινουν.Τα φρουτακια οχι,ειναι αχρηστα.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ ψυχραιμια 05/12/2011 14:13:31

   Ναι αγαπητέ. Για δρόμους που κοστολογήθηκαν ίσαμε 5 φορές πάνω από τις τιμές που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, και ηλεκτρο-μηχανολογικά έργα που κατακυρώθηκαν με τις "γνωστές" διαδικασίες...

   Αποφασιστικότητα χρειάζεται, ναι, αλλά προς ποια κατεύθυνση;

 2. Fanis avatar
  Fanis 05/12/2011 11:11:56

  Εχω παντως μια απορια:
  Ο μακαριτης Τζανετακης χαρακτηριστηκε/ονομαστηκε αχυρανθρωπος ,σαν πρωθυπουργος της .."οικουμενικης" (ουστ! ακους εκει "ουκουμενικη"!) ..
  Ο σημερινος δοτος σωτηρας (κ.παποδημο) σε τι διαφερει?
  Το ιδιο δεν ειναι ? Η μηπως ειναι κατι χειροτερο??
  Ας πουμε "δοτος απο τους ξενους"??

  Δεν ξερω γιατι αυτος δεν ειναι "αχυρανθρωπος"..
  Υ.Γ
  Εδω που τα λεμε ΟΥΤΕ ο ανδρουτσοπουλος που διορισε ο Ιωαννιδης "πρωθυπουργο" μετα την ανατροπη του Παπαδοπουλου δεν ονομαστηκε αχυρανθρωπος..
  "Παραλληλοι βιοι" ...
  Ωχ!

 3. aurora3363 avatar
  aurora3363 05/12/2011 11:56:57

  Και ποιοι ωρε συντρόφια ευθύνεται για αυτή την νέ αοικουμενική; Τι έκανε τελικά ο Σαμαράς έσωσε την χώρα ή διέσωσε την τάξη του; Γιατί κακά τα ψέματα στα δύσκολα τελικά ΔΕΝ πήγε με τον λαό αλλά διέσωσε την στόφα του...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ aurora3363 05/12/2011 12:09:46

   Είπαμε, όταν δεν φταίει ο Καραμανλής για κάτι, πιάνουμε το Σαμαρά.

 4. aurora3363 avatar
  aurora3363 05/12/2011 12:31:10

  ΔΕΝ κατάλαβες ... πασόκοι ειναι εξ ορισμού οι πρωταίτιοι εννοείται!! Γιαυτό λέμε..

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ aurora3363 05/12/2011 12:32:06

   οι πασόκοι..

 5. ΣΤΕΡΓΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΡΓΙΟΣ 05/12/2011 13:12:36

  Αγαπητέ Factorχ
  εκεί πίσω η κυρία Μαυριδη και ο κύριος Μαυρίδης τι να ψιθυρίζει στο Σκαρπέλη???
  Μάλλον τις Σκαρπελομαυριδικες μπίζνες.

 6. papado avatar
  papado 05/12/2011 13:52:06

  Τα αυτονόητα λέτε....Το περίεργο θα ήταν αν ο Παπαδήμος πήγαινε αντι σε εκδήλωση της siemens σε εκδήλωση του ΜΛ-ΚΚΕ ...Τότε ναι...θα ήταν είδηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.