18/08/2009 20:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαπλεκόμενοι σπεύσατεΣυνολικά 18 εκατ. ευρώ θα επενδύσει από τον Ιανουάριο του 2010 η Κομισιόν, στις έρευνες για την ανάπτυξη του μελλοντικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς.

Η ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution) θα επιτρέπει ταχύτητες πρόσβασης στο Ίντερνετ - μέσω κινητού - έως και εκατό φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές.

Έτσι, θα είναι άνετη η πρόσβαση των κινητών στην τηλεόραση, αλλά και η προβολή βίντεο, μετατρέποντας τα κινητά τηλέφωνα σε δυνατούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Κομισιόν θ αρχίσει να διαπραγματεύεται από το Σεπτέμβριο με ένα κονσόρτσιουμ ερευνητικών ομάδων - κοινοπραξίες έργων - για την χρηματοδότηση τους από τις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, η Κοινότητα θα επενδύσει συνολικά την περίοδο 2007 - 2013 περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη αυτού του νέου δικτύου, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Ίντερνετ κ.λ.π. θα πρέπει να επενδύσουν κάπου 6 δις. ευρώ σε υποδομές για την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου προτύπου LTE μέχρι και το 2013

ΣΧΟΛΙΑ

 1. OTC avatar
  OTC 18/08/2009 21:12:49

  Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2009 7:38:30 μμ
  Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δίκαιου αόριστου χρόνου ανακοινώσε «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Συγκεκριμένα αναφέρει ότι θα προσλάβει σαράντα (40) άτομα με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών της, σε εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.

  Οι προσλήψεις θα διενεργηθούν με τη διαδικασία της επιλογής, που θα γίνει στα Κεντρικά γραφεία της Εταιρίας από Ειδική Επιτροπή Επιλογής.Σύμφωνα με την προκήρυξη, στηνΑττική θα προσληφθούν 35 υπάλληλοι, στην Πάτρα 3 και από ένας στο Ηράκλειο και στη Θεσσαλονίκη.

  Οι προκηρυσσόμενες θέσεις είναι: 3 για τη Διεύθυνση Πυρός, 8 για τις Αποζημιώσεις Αυτοκινήτων, 3 για τις Αναλήψεις Αυτοκινήτων, 4 για τις τεχνικές Ασφαλίσεις- ΜεταφορέςΣκάφη, 1 για τις Αγροτικές Ασφαλίσεις, 2 για τις Ομαδικές Ασφαλίσεις Ζωής, 1 για τις Αντασφαλίσεις, 2 για το marketing, 3 για την Αναλογιστική, 1 για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, 1 για τον Εσωτερικό Έλεγχο, 3 για τις Πωλήσεις, 3 για τις Περιφερειακές Μονάδες Αττικής, 3 για την Περιφερειακή Μονάδα Πάτρας, 1 για την Περιφερειακή Μονάδα Ηρακλείου και 1 για την Περιφερειακή Μονάδα Θεσσαλονίκης.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αναλυτική προκήρυξη από τη Λ. Συγγρού 163 ή από τον διαδικτυακό τόπο www. ateinsurance. gr στην ενότητα «Ανακοινώσεις- Νέα». Η αποστολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πρέπει να γίνει μέχρι 18.09.2009 στην διεύθυνση: ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Τ.Θ. 76140 - Τ.Κ. 17110.

 2. Knjaz Neretve avatar
  Knjaz Neretve 19/08/2009 11:32:30

  Ο τίτλος ("Διαπλεκόμενοι σπεύστατε") μού είναι ακατανόητος... Κακό είναι δηλαδή η ΕΕ να θέλει να πρωτοπορήσει κάπου ή να προλάβει τους άλλους; Δηλαδή ποιοι θα έπρεπε να ασχοληθούν με αυτό το ζήτημα; αυτοδιαχειριζόμενες κοπερατίβες έρευνας τηλεπικοινωνιών;

 3. leon avatar
  leon 19/08/2009 15:21:16

  Οι διαπλεκομενοι τα ξερουν αυτα πριν απο καιρο. Εχουν ηδη σπευσει.....

  Ανακοινωση της ΠΑΣΕΤΙΜ

  Η Γενική Συνέλευσή μας συζήτησε διεξοδικά τις εξελίξεις που διαμορφώνονται για το Σωματείο μας.
  Η επίθεση που δεχόμαστε από την Διοίκηση της WIND συνεχίζεται αυτή την φορά με την προκλητική και τρομοκρατική απόλυση του μέλους του Διοικητικού μας Συμβουλίου Όλγας Κολιούση.
  Ιδιαίτερα μετά την χθεσινή προκλητική στάση της διοίκησης στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου εμφανίστηκε να περιφρονεί ετσιθελικά ακόμα και τους στοιχειώδεις νόμους για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εκλεγμένων συνδικαλιστών, τα προσχήματα έπεσαν και οι προθέσεις της αποκαλύφτηκαν ξεκάθαρα.
  Η Διοίκηση της WIND επιδιώκει με αυτή την τακτική να εκφοβίσει τους συναδέλφους μας, να τους αποτρέψει από την συνδικαλιστική δράση ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
  Θέλει να μεταφέρει την κρίση σε εμάς τους εργαζόμενους, που είμαστε οι μόνοι που δεν την δημιουργήσαμε, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μεγαλοστελέχη της με τους παχυλούς μισθούς, τα μπόνους και τα προνόμια.
  Θέλει να κάμψει την δράση μας ενάντια στην πώληση τμημάτων, για την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου, για την επαναφορά των διατακτικών τροφής και να μας κόψει κάθε διάθεση για την διεκδίκηση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2009 με κεντρικό αίτημα αυξήσεις 100€ σε όλους τους μισθούς.
  Εκτιμώντας τα παραπάνω αποφασίσαμε:
  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ
  ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΟΛΓΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗ

  Οι δραστηριότητες που αποφασίσαμε είναι οι ακόλουθες:
  Πέμπτη 20/8: Περιοδεία στα καταστήματα της WIND στο κέντρο της Αθήνας και ενημέρωση των κατοίκων της Αθήνας με ανακοινώσεις του Σωματείου.
  Τρίτη 25/8: Παράσταση συνδικαλιστών στα κεντρικά γραφεία της WIND στην Κηφισίας 66 στο Μαρούσι, από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την ανάκληση της απόλυσης».
  Πέμπτη 27/8 και Παρασκευή 28/8, Θεσσαλονίκη: περιοδεία και ενημέρωση του κόσμου στα καταστήματα της WIND στην πόλη
  Παρασκευή 28/8 το απόγευμα και Σάββατο 29/8/09 το πρωί: νέα περιοδεία στα καταστήματα της WIND στο κέντρο της Αθήνας και ενημέρωση των κατοίκων της Αθήνας.
  Πέμπτη 03/9: 24ωρη Πανελλαδική απεργία και περιφρούρηση της στα κτήρια της Κηφισίας 66, στο Μαρούσι και στο Ωραιόκαστρο.
  Στο ενδιάμεσο διάστημα, σε συννενόηση με την Επιτροπή Αλληλεγγύης, θα κολλήσουμε αφίσες, θα κρεμάσουμε πανό, θα πετάξουμε τρικ, με σκοπό να κάνουμε όσο πιο πλατιά ενημέρωση και να δυναμώσουμε την πίεση στην Διοίκηση της WIND, ώστε να ανακαλέσει την απόλυση.
  Οι εργασίες είναι αρκετές και για να διεκπεραιωθούν θα χρειαστούν την συμμετοχή κυρίως των συναδέλφων στην WIND.
  Η ενότητα, η αποφασιστικότητα, η δύναμη μας και η αλληλεγγύη από την Επιτροπή, μπορούν να πετύχουν την ανάκληση της απόλυσης.
  Αθήνα, 19.8.2009
  Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

  Ταυτοχρονα.....


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΗ WIND
  Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από πρόσκληση του Σωματείου μας, σύσκεψη σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων και εργαζομένων, με θέμα την απόλυση της συναδέλφου και εκλεγμένου μέλους της ΔΣ Όλγας Κολιούση.
  Παρά την δύσκολη χρονική συγκυρία, λόγω των καλοκαιρινών αδειών, η συμμετοχή ήταν μαζική, με συναδέλφους και εκλεγμένους συνδικαλιστές από τα παρακάτω σωματεία και χώρους δουλειάς:
  - Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές-Ταχυμεταφορικές Εταιρίες ν. Αττικής
  - Σωματείο Εργαζομένων ΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ
  - Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  - Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ»
  - Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Panafon
  - Σύλλογος Εργαζομένων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
  - Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
  - Σωματείο Εργαζομένων Forthnet
  - Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου ν. Αττικής
  - Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Αθλητικά Σωματεία
  - Επιτροπή ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «Ιπποκράτειο»
  - Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών ΟΤΕ
  - Σωματείο Quality Mail (φραντσάιζ της εταιρίας ACS)
  - Γ’ ΕΛΜΕ Αττικής
  - Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» (υπ. Γεωργίας)
  - Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου
  - Σύλλογος Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας
  - Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής
  - Σωματείο Ιατρών του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

  Στη σύσκεψη τονίστηκε:
  => Ο εξόφθαλμα παράνομος και καταχρηστικός χαρακτήρα της απόλυσης, σε ευθεία παράβαση των σχετικών νόμων. Η προφανής προσπάθεια της διοίκησης της WIND να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας μέσα στους εργαζόμενους, ώστε να χτυπήσει το Σωματείο και να αποδυναμώσει τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά του.
  => Η ανάγκη ενός πλατιού μετώπου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι διώξεις εκλεγμένων συνδικαλιστών, αλλά και γενικότερα αγωνιστών εργαζομένων, που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάγια πρακτική των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς, για να τσακίσουν τη συνδικαλιστική οργάνωση, τις αντιστάσεις και τους αγώνες των εργαζομένων.
  Το αμέσως επόμενο διάστημα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης, με κεντρική ευθύνη του Σωματείου μας και σε συνεργασία μαζί του, θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικού υλικού, σε μαζικές εξορμήσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης, στην ανάδειξη του θέματος στα ΜΜΕ και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση του κινήματος αλληλεγγύης. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υποχρεώσουμε την διοίκηση της WIND να ανακαλέσει την απαράδεκτη ενέργειά της.
  - Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης…
  - Η τρομοκράτηση των εργαζομένων και το χτύπημα του Σωματείου…
  - Η αλαζονεία της διοίκησης ενάντια στα δίκαια αιτήματά μας…
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.