16/06/2010 11:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαπλεκόμενα ΜΜΕ και μαϊμού ειδήσεις

Τις τελευταίες ημέρες έγινε «ντόρος» στην Αμερική εξαιτίας του «δήθεν» αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times, σχετικά με την ανακάλυψη κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο Αφγανιστάν (Στον έλεγχο των Αμερικανών ο ανεκτίμητος ορυκτός πλούτος του Αφγανιστάν.)

Πολλοί θεώρησαν πως το άρθρο ήταν κατά παραγγελία του Πενταγώνου, έτσι ώστε να τονωθεί το φρόνημα του αμερικανικού λαού και να στηριχτεί η μακροχρόνια εμπλοκή της χώρας στο Αφγανιστάν.

Όπως όμως αναφέρει το Business Insider, το άρθρο μάλλον αποσκοπούσε στη προσέλκυση πελατών. Επικαλούμενο ρεπορτάζ της Asia Times,  αποκαλύπτει ότι το δημοσίευμα της  New York Times συνέπεσε συμπτωματικά μόλις μερικές εβδομάδες προτού διεξαχθεί διεθνής πλειστηριασμός για ένα ορυχείο σιδήρου, δυναμικότητας 1.8 δισεκατομμυρίων τόνων και αξίας περίπου $6 δισ.

Το άρθρο επίσης  συνέπεσε βολικά με την επίσκεψη του Αφγανού υπουργού Εξόρυξης στην Ινδία, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει προσφορές για το συγκεκριμένο ορυχείο. Μια παρόμοια επίσκεψη είχε ακυρωθεί πέρσι ελλείψει ενδιαφερομένων αγοραστών. Όπως φαίνεται, οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν διεθνές ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ, έτσι ώστε να εμποδιστεί η Κίνα από το να μπει στο παιχνίδι.

Business Insider

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 16/06/2010 13:35:19

  Φαίδρος Μυρρινούσιος «Aν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τον ειδικό φόρο του 20% στην τηλεόραση, τα
  πέντε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας -Mega, Star, Alpha, ΑΝΤ1 και ΣΚAΪ-
  έχουν συνεννοηθεί όλο τον Αύγουστο να ρίξουν μαύρο. Κλειστό λόγω
  χρέους, πώς το λένε. Από τη συνεννόηση εξαιρείται το Alter, που δεν
  δέχτηκε την πρόταση.» (Realnews, Ντέπυ Γκολεμά)
  Αμήν! Άντε και στο Alter

 2. ΔΩΡΙΟΣ avatar
  ΔΩΡΙΟΣ 16/06/2010 16:13:51

  AΦΟΔΕΥΣΕ Η ΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΛΩΝΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ..

 3. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 16/06/2010 20:09:07

  http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/06/16/afghanistan/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.