#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2010 21:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαμαρτύρια ενστόλων στο ΣύνταγμαΠερίπου 1.000 ένστολοι από την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα αλλά και την Πυροσβεστική συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Τετάρτης διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιό τους.

Οι αλλαγές καταργούν το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνινικής ασφάλισης μετατρέποντας το σύστημα σε «κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό», υποστηρίζουν στο ψήφισμά τους τα σωματεία των ενστόλων, καταγγέλλοντας επίσης ως αιφνιδιαστική την εισαγωγή των διατάξεων που τους αφορούν.

«Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για να αποκρούσουμε την άδικη επίθεση που δέχεται το βιοτικό και εργασιακό μας επίπεδο, καθώς αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας» αναφέρει το ψήφισμα των σωματείων ΠΟΑΣΥ, ΠΟAΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ και ΠΕΑΛΣ.

Αντιπροσωπεία των σωματείων παρέδωσε το ψήφισμα στη Βουλή

Στο ψήφισμά τους οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων τονίζουν ότι με τις αλλαγές που προωθούνται μειώνονται δραματικά οι συντάξεις τους, περιορίζεται η συμμετοχή του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση, καταργείται η 13η και 14η σύνταξη, αυξάνονται τα όρια γενικής αποστρατείας στα 60, με 40 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας, ενώ η επικουρική ασφάλιση, τα Μετοχικά Ταμεία και Ταμεία Αρωγής οδηγούνται σε διάλυση και, παραλλήλως, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας εντάσσονται στο ΙΚΑ.

Οι διαδηλωτές υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας, ανέφεραν ακόμη ότι, λόγω της φύσεως του επαγγέλματός τους, δεν μπορούν να βρίσκονται σε μάχιμες υπηρεσίες έως την ηλικίας των 60 χρόνων. «Δεν μπορείς να καβαλάς σε αυτή την ηλικία μία μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και να κυνηγάς παράνομους στους δρόμους», τόνισαν.

«Διαχρονικά είμαστε οι πλέον αδικημένη κατηγορία εργαζομένων. Τώρα, με τα όσα προωθούνται προς ψήφιση, η αδικία αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Ολα έγιναν χωρίς προηγουμένως να υπάρξει συζήτηση με εμάς και τώρα, πλέον, μάς οδηγούν στο να χρειαζόμαστε δέκα χρόνια επιπλέον από αυτά που εργαζόμασταν πριν, ώστε να πάρουμε σύνταξη», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρίστος Φωτόπουλος. Αυτό σημαίνει, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, έξι χρόνια επιπλέον πραγματική εργασία, χωρίς αμοιβή, νυχτερινά, υπερωρίες, εξαιρέσιμα και αργίες.

«Επίσης δεν αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας. Δεν υπάρχει ειδική μέριμνα για τον χώρο ως προς την αντιμετώπιση των κινδύνων που βιώνουμε στη δουλειά μας. Ζητάμε να περιοριστεί ο εργασιακός μας χρόνος που εκτιθέμεθα στον κίνδυνο», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ότι συντελείται μία ακόμη αδικία σε βάρος των ενστόλων, με την εξαγορά πέντε πλασματικών χρόνων. «Είναι άδικο. Αφού τα χρόνια αυτά τα δουλεύουμε, γιατί να τα πληρώνουμε» αναρωτήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Misha avatar
  Misha 14/07/2010 21:35:20

  Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στη Βουλή, για το ασφαλιστικό του Δημοσίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας για «πλήρη κατάλυση του Συντάγματος» και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση και με αυτό το νομοσχέδιο συνεχίζει το πραξικόπημα, που καταλύει το Σύνταγμα και την κοινοβουλευτική τάξη».

  «Είναι πολύ χειρότερο και από το Ιουλιανό πραξικόπημα του 1965. Είναι κατάπτυστες οι διατάξεις του, καταντούν την κοινωνία ζούγκλα, καμία απολύτως εγγύηση για τις συντάξεις δεν υπάρχει. Είναι ένα αντιασφαλιστικό, αντιεργατικό και αντικοινωνικό νομοσχέδιο, που, για να εφαρμοστεί, έγινε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα. Αυτό προκύπτει, τόσο από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όσο και την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης

  «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για τη μη σύνταξη. Στόχος του είναι να μετατραπεί σε προνοιακό επίδομα η σύνταξη», τόνισε.

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέληξε λέγοντας : «Καταργείτε ό,τι κατέκτησε ο ελληνικός λαός. Γίνεστε απλώς εντολοδόχοι της τρόϊκας. Και μπορεί να περάσετε με τη συνενοχή της κοινοβουλευτικής σας ομάδας, δεν θα περάσει, όμως, από την κοινωνία και θα υποστείτε τον εφιάλτη της. Διαλύετε τον ελληνικό λαό, δεν έχετε όμως καμία προοπτική, ως κυβέρνηση, γιατί πολύ σύντομα θα σας καταδικάσει».

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή επιτέθηκε τόσο προσωπικά στον Αντ. Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Δημοσίου, «παράδειγμα λαϊκισμού και άκρως επικίνδυνη», όσο και γενικά στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για «πολιτική μασκαράδων».

  «Η ΝΔ δείχνει έναν αδιέξοδο, φαύλο δρόμο και είναι ο ίδιος, που ακολούθησε και στα πεντέμιση χρόνια διακυβέρνησής της», ανέφερε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε ότι «ήταν ένας δρόμος χωρίς αναλογιστικές μελέτες στο ασφαλιστικό, χωρίς κρατική χρηματοδότηση, μοιράζοντας αφειδώς χρήμα από τα δανεικά και ανέξοδες υποσχέσεις που οδήγησε με μαθηματική βεβαιότητα στην κατάρρευση, την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα».

  Μάλιστα ο κ. Παπουτσής υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι η καρδιά του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ενέχει την έννοια της αλληλεγγύης [...] γι αυτό προχωρούμε στις μεγάλες δομικές αλλαγές, στη μεταρρύθμιση, στις αλλαγές οι οποίες εξασφαλίζουν τα κεφάλαια των ταμείων, έτσι ώστε να μπορέσουν καθολικά στο μέλλον να εξυπηρετήσουν τις συντάξεις και προνοιακές υπηρεσίες».

  Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος αντέτεινε ότι το κόμμα του «δεν το θίγουν οι ύβρεις, χωρίς μάλιστα επιχειρήματα».

  «Ποιοι είναι οι μασκαράδες της πολιτικής φαίνεται, τόσο από τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Παπουτσή, όσο και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα επικαλούνται όσα χθες αμφισβητούσαν, όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ», τόνισε και πρόσθεσε «από τα λόγια και τις πράξεις μας κρίνονται και η συνέπεια και η υπευθυνότητα, αλλά και το ποιοι είναι οι μασκαράδες».

 2. Κηφισιώτης avatar
  Κηφισιώτης 15/07/2010 09:54:16

  οταν τα βάζεις με τον Λαό και τον δέρνεις στους δρόμους τι περιμένεις
  Πάλι καλά γιατι οι Γερμανοί τους προδότες τους εκτελούσαν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.