#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2008 12:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαμαρτυρία για τη Μονή Εσφιγμένου...

Από τους Φίλους της Παραδοσιακής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου - Αγ. Όρους λάβαμε το εξής μήνυμα: Σήμερα το απόγευμα, στις 18:30, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων , οι φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου - Αγ. Όρους από όλη την Ελλάδα και όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα δηλώσουν παρόντες στον αγώνα για δικαίωση της Μονής Εσφιγμένου, με ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία. Η φωνή χιλιάδων φίλων θα ενωθεί μαζί με την κραυγή αγωνίας των αποκλεισμένων μοναχών, ενάντια στις εισαγγελικές εντολές, που ζητούν άμεση αστυνομική επέμβαση στο Άγιο Όρος και δη στην πλέον παραδοσιακή Μονή, το έγκλημα της οποίας είναι να τηρεί τα πατερικά κείμενα, όπως υπάρχουν και να μην δέχεται η παγκοσμιοποίηση να πλήξει το Αγιον Όρος.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με συνεχείς ποινικές διώξεις, δυσχεραίνει στο έπακρον την επιβίωση των μοναχών (απαγορεύθηκε η μεταφορά τροφίμων, η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διεκόπη η επικοινωνία κλπ). Ο συνεχόμενος αποκλεισμός και η στέρηση των βασικών για την ανθρώπινη επιβίωση, οδηγούν με βεβαιότητα στο θάνατο των 107 αποκλεισμένων μοναχών. Οι 107 μοναχοί δεν είναι καταληψίες (αρκετοί εξ αυτών βρίσκονται εντός της Μονής συνεχώς για 60, 70 ή και 80 ακόμη χρόνια – το Μοναστήρι λειτουργεί 15 αιώνες με συνεχή διακονία και συνεχίζει). Δεν μπορεί στη Ελλάδα του 21ου αιώνα θρησκευτικές διαφωνίες να γίνονται θανατικές ποινές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. chip&dale avatar
  chip&dale 05/06/2008 13:09:17

  ποιο είναι το πρόβλημα;

 2. chip&dale avatar
  chip&dale 05/06/2008 13:10:01

  το ουσιαστικό δηλαδή

 3. Lara avatar
  Lara 05/06/2008 13:58:34

  Για βγεστε εξω, τεμπελχανοειδη υποκειμενα,
  να αναλαβετε ευθυνες, υποχρεωσεις με συμμετοχη μεσα στα κοινωνικα δρωμενα,
  να φτιαξετε οικογενειες,
  να μοιραστειτε το στρες μαζι μας,
  να ανεβασετε τη χωρα ενα σκαλι απανω,
  να νιωσετε τη χαρα της δημιουργιας και οχι της παθητικης αποχαυνωσης με αξημερωτο Νιρβανα
  και προσευχες του σωσον ευατουληδων.
  Η κοινωνια μας ειναι το μεγαλυτερο μοναστηρι,
  οπου αναλογα με τις δυναμεις του ο καθενας δινει εντιμα και αξιοπιστα τον αγωνα του.
  Αυτον για τη ΖΩΗ της συνεχειας.
  Λαρα

 4. Rogue avatar
  Rogue 05/06/2008 14:22:46

  Καλά, αν αγνοήσουμε την αμέσως προηγούμενη "δροσερή" άποψη, μπορούμε πραγματικά να μάθουμε ποιό είναι το πρόβλημα με τη Μονή; Υπό ποία έννοια οι θρησκευτικές πεποιθήσεις έχουν οδηγήσει σε πολιορκία;

 5. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 05/06/2008 14:39:19

  Ρε παιδιά,

  μπορεί κάποιος να αναγράψει εδώ κάποιο λινκ στο οποίο μπορούμε να πληροφορηθούμε περί τίνος πρόκειται?

  Κάθε τόσο βλ΄πεω για την συγκεκριμένη μονή αλλά δεν εχω καταλάβει ποιό είναι το πρόβλημα

 6. Le canard avatar
  Le canard 05/06/2008 14:43:49

  Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου και το υπόλοιπο Αγιον Ορος. Οι συγκεκριμένοι μοναχοί θεωρούνται σκληροπυρηνικοί Χριστιανοί "Ζηλωτές", σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Ανεξαρτήτως αυτού, στο Αγιον Ορος υπάρχει μια πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα σε διάφορα μεγάλα διπλωματικά και οικονομικά συμφέροντα, ενδεδυμένα με μανδύα μοναχού. Ούτως ή άλλως βέβαια, το Αγιον Ορος από μόνο του, ανά τους αιώνες, είναι βήμα διπλωματίας και πολιτικής. Ανέκαθεν υπήρξαν μεγάλες αντιπαραθέσεις με αυτό ως μήλον της έριδος. Τα τελευταία 15 χρόνια όμως, με ιδιαίτερη ένταση. Εκκλησία της Ελλάδος, Πατριαρχείο, Ρώσοι, Εκκλησία της Αμερικής, Εκκλησία της Κύπρου. Απαντες θέλουν να αυξήσουν την επιρροή τους. Η Μονή Εσφιγμένου είναι μια λεπτομέρεια στο όλο σκηνικό. Οι εκεί μοναχοί είναι και πιο εύκολος στόχος λόγω των ακραίων τοποθετήσεών τους και πρακτικών τους.

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/06/2008 15:30:45

  Οι Εσφιγμενίτες αρνούνται να αναγνωρίσουν τον Οικ. Πατριάρχη ως επίσκοπο τους, κατηγορωντας τον για απαράδεκτες συμπράξεις με το Βατικανό.

  Επίσης αρνούνται να εκταμιεύσουν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί για το μοναστήρι και ανέρχονται στα 5 δις δραχμές. O ΛΟΓΟΣ αυτής της άρνησης είναι ότι θεωρούν πως γι αυτά τα χρήματα θα απαιτηθεί το αντάλλαγμα της συμμόρφωσης τους προς τις απαιτήσεις της Νέας Τάξης και των εκπροσώπων της.

  ***

  "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


  "Με αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη (αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει ΠΟΛΙΤΙΚΑ συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση.

  Έτσι θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τρεις σελίδες με ανακρίβειες δια χειρός του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που καταδικάζουν 107 μοναχούς σε βέβαιο θάνατο εντός Αγίου Όρους. Ελπίζουμε όμως με ένα θαύμα στο τέλος η λογική να πρυτανεύσει. Η Μονή μας σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

  Η θρησκευτική μας διαφωνία έγκειται στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όχι στον θεσμό.

  Όλα έχουν ξεκινήσει από την ημέρα που η Ιερά Μονή Εσφιγμένου κάνοντας χρήση παραγράφου του Καταστατικού Χάρτου του Άγιου Όρους, σταμάτησε την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως μόνη μορφή διαμαρτυρίας, εναντίον στις φιλοπαπικές διαθέσεις της κεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του μοναστηριού, αν και αυτή η διαμαρτυρία προβλέπεται από τους «νόμους» του Άγιου Όρους ως η μόνη μορφή εναντίωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

  Το γεγονός ότι ένα μοναστήρι όρθωνε ανάστημα και έλεγε ότι οι κοινές λειτουργίες με τον Πάπα είναι κατά των Ιερών κανόνων της εκκλησίας , έπρεπε να εξαλειφθεί Μετά τα υπόλοιπα μοναστήρια άρχισαν να διαμαρτύρονται και αυτά με επιστολές προς τον Οικουμενικό μας. Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν «κακό» παράδειγμα που δεν έπρεπε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 19 μονές του Άγιου Όρους. Έτσι τα μέτρα εναντίον της μονής μας έπρεπε να είναι σκληρά . Εδώ σας θυμίζω ότι στο Άγιο Όρος υπάρχει το «αυτοδιοίκητο» και ο ρόλος του Οικουμενικού είναι του θρησκευτικού καθοδηγητή.

  Όμως με την βοήθεια του Διοικητή του Άγιου Όρους (που είναι πάντα πολιτική θέση και καθοδηγούμενος από το κράτος) μπορεί ο Οικουμενικός να κατευθύνει και την διοίκηση του Άγιου Όρους αφού ο Διοικητής λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο των Ηγουμένων των υπόλοιπών μονών.

  Το δικό μας εκπρόσωπο σε αυτά τα συμβούλια τον έχουν διώξει, αν και υπάρχει όρος στον καταστατικό χάρτη ότι κανένας εκπρόσωπος μοναστηριού δεν απομακρύνεται πέρα των έξι μηνών, εκπρόσωπο η Ιερά μονή Εσφιγμένου δεν της επιτρέπεται να έχει περίπου 30 χρόνια. 30 χρόνια παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη μόνο και μόνο ώστε να δεχτούμε τις κρυφές επικοινωνίες του Φαναριού με το Βατικανό που από τότε είχαν εκδηλωθεί με αποκορύφωμα την κοινή λειτουργία Πάπα -; Οικουμενικό μέσα στο Φανάρι πριν ένα χρόνο.

  Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις (κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στο σύνολο τους έχουν γίνει αβάστακτες για αυτό είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ζητάμε βοήθεια. Αν είχαμε φωνή στο συμβούλιο των εκπροσώπων του Άγιου Όρους θα πηγαίναμε εκεί να τα πούμε αλλά όπως σας προείπα δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα μας έχει απαγορευτεί.

  Επιπλέον:

  Μας έχουν πάρει το όνομα μας που εδώ και δεκαπέντε αιώνες φέρουμε αδιάλειπτα, και το έδωσαν σε μια άλλη αδελφότητα που είναι από σύσταση της παράνομη βάση του καταστατικού χάρτη του Άγιου Όρους. Δίνοντας το δικαίωμα στην νέα Εσφιγμένου να υπογράφει σαν Εσφιγμένου και να πάρει τα χρήματα της Ε.Ε. που αρνιόμαστε εμείς. Χρήματα που πληρώνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν την όποια κίνηση μας εντός και εκτός Άγιου Όρους αλλά και χρήματα που δίνουν το κίνητρο σε μοναχούς να παίρνουν λοστούς και να μας επιτίθενται την ώρα που κοιμόμαστε στα κελιά μας. Επιπλέον έτσι τους δίνουν το δικαίωμα να δεσμεύσουν ό,τι μας ανήκει (βάρκες, ακίνητα ,αυτοκίνητα) και με κόπο έχουμε κάνει.


  Μας απαγορεύουν να έχουμε πιστούς εντός της Μονής μας ούτε τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας μας .

  Μας απαγορεύουν την όποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

  Μας έχουν ονοματίσει ως καταληψίες ενώ εδώ ζούμε εδώ και δεκαπέντε αιώνες. Μας απαγορεύουν να φέρνουμε τρόφιμα εντός της μονής μας.

  Μας απαγορεύουν να μπορούμε να ψαρεύουμε με τις ίδιες τις βάρκες μας.

  Μας απαγορεύουν να φέρνουμε φάρμακα για τους αρρώστους μας.

  Μας απαγορεύουν να προσκαλούμε γιατρούς που παρακολουθούν χρόνια περιστατικά γερόντων μας. Πεθαίνουν γερόντια αδιάγνωστα στην Ελλάδα του 2008.

  Μας απαγορεύουν να καλέσουμε γιατρό της επιλογής μας , τον μόνο γιατρό που μπορούμε είναι έναν γενικής ιατρικής που βρίσκεται στις Καρυές, που σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν έρχεται καν.

  Μας απαγορεύουν οτιδήποτε στοιχειοθετεί την επιβίωση μας.

  Μας έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο.

  Για όλα αυτά ο δικηγόρος μας .. έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που λόγω σχέσης κράτους - Φαναριού έχει μπει στο «συρτάρι».
  Όλα αυτά με την ευλογία του Οικουμενικού, μέσα σε Ελλαδικό χώρο.

  Ως σημαία έχουν την απόφαση του ΣτΕ που απλά έχει αποφασίσει ότι σε θρησκευτικά θέματα δεν είναι αρμόδιο, αυτό τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν όλα αυτά;

  ΒΟΗΘΕΙΑ! ... είμαστε 107 μοναχοί, 107 ψυχές!"...

 8. Χρήστος avatar
  Χρήστος 05/06/2008 16:12:25

  Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι κραυγάζουν 107 ψυχές είναι άξιο λόγου να σταθεί κανείς στο πλευρό τους.
  Κατά τα άλλα δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά για μια ακόμη τραγωδία του παπαδαριού (κανονικού και μοναστηριακού) με αντικείμενο προτεραιότητες και αντιπαραθέσεις από αστείες έως ανύπαρκτες.
  Δεν είναι δυνατόν κανείς να ασχολείται εν έτει 2008 με αυτές τις θρησκευτικές βλακείες, που κρατάνε μικρή , έστω, μερίδα του κόσμου των μοναστηριών υπόδουλη στους "ορθόδοξους".

 9. Lara avatar
  Lara 05/06/2008 16:17:02

  107 αρρωστημενων ψυχων καλυτερα να εξηγουμαστε.
  Η επιστροφη και παρουσια τους στην κοινωνια ειναι αναγκη
  τωρα ειδικα
  στην απαρχη των γαμων/ Γκευδων, που θετουν ανεπιτρεπτι το ανδρικο ειδος σε εξαφανιση.

  Εκτος κι αν με Λιμανια Κινεζικα
  θα λυθουνε προβληματα Γκειγκα

  Λαρα

 10. ΚΩΣΤΗΣ ΔΡΑΝΔΑΚΙΣ avatar
  ΚΩΣΤΗΣ ΔΡΑΝΔΑΚΙΣ 05/06/2008 20:48:20

  Μπράβο Lara. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου.Ας βγούνε στην κοινωνία μας και ας δούνε τι συμβαίνει... Μαντρωμένοι στο κινεδομαντρί τους κοιτούν το πουθενά και παρακαλούν το τίποτα.... Δικαίωμα του κεθενός είναι να πιστεύει ότι θέλει. Δεν είναι όμως δικαίωμά του , όντας ΜΕΓΑΣ ΑΠΩΝ από τα καθημερινά δρώμενα μιας κοινωνίας, να ζητάει κάποια στιγμή ΒΟΗΘΕΙΑ για πράγματα που η κοινωνία τα έχει θέσει εκ των πραγμάτων στην μοίρα του ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ. Καθημερινά βιώνουμε την ανθρώπινη δυστυχία. Καθημερινά βλέπουμε την αδικία να γίνεται στέμμα στην βασιλεία του κατεστημένου. Και θα καθίσω εγώ, που προσπαθώ καθημερινά να βγάλω τα έξοδα της οικογένειάς μου, να ασχοληθώ με τους 107 τεμπελχανέους... Θυμηθείτε τα νεκρά παιδάκια των Παλαιστινίων από τις βόμβες των "αντιτρομοκρατών"... Θυμηθείτε τα αθώα μάτια όσων βιώνουν την αδικία και τον καθημερινό κίνδυνο του αφανισμού. Ας βγούνε λοιπόν οι "εσφιγμένοι" στην κοινωνία μας, ας ψάξουν τρόπους επιβίωσης και τότε θα καταλάβουν ότι οι μονή εσφιγμένου είναι η ζούγκλα στην οποία καλούμαστε να επιβιώσουμε. Και θα το πώ και ευθαρσώς: Βρε δεν πάνε να πνιγούνε...
  Για όσους "συγκινούνται" με αυτούς και με όσους θέλουν να μας βάλουν να ασχοληθούμε μαζί τους, μόνο μία λαϊκή παροιμία θα πώ: ΒΡΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΩΚΤΟΣ ΜΑΣ - ΘΕΛΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ Ο ΦΑΛΛΟΣ ΜΑΣ.....

 11. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 06/06/2008 11:44:16

  ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ: σφιχτο-σφιγκτήρος φάση


  «Υπάρχει μια διένεξη μεταξύ Αγίου Όρους και Πατριαρχείου από τη δεκαετία του 60 που άρχισαν οι Πατριάρχες (3 από τότε Αθηναγόρας,Δημήτριος και ο νυν έφεδρος αξιωματικός του τουρκικού στρατού Βαρθολομαίος Αρχοντώνης) τα τρελά σούρτα φέρτα με τον Πάπα.Τότε συμμετείχαν όλες οι Μονές στη μη μνημόνευση του Πατριάρχη.Σταδιακά με το πέρασμα των δεκαετιών οι μονές που κρατούσαν τα αυστηρά δόγματα της Ορθοδοξίας λιγόστευαν ώσπου σκέφθηκαν οι κυβερνώντες μετά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρχίσουν να μοιράζουν δις για να κάμψουν τις αντιστάσεις.Μόνο η Μονή Εσφιγμένου συνέχισε τον αγώνα και όταν αρνήθηκε τα 5 ΔΙΣ ΔΡΧ. των κονδυλίων,τότε αρχίσαν οι χοντροί διωγμοί το 2002».

  (June 4). «Κάτω από την ηγεσία της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, όλοι οι δρόμοι στο μοναστήρι έχουν αποκλειστεί και η αστυνομία με πάνω από 200 άνδρες βρίσκεται τον Άθω, με μια πρόσθετη αστυνομική δύναμη 400 ανδρών.
  Το σχέδιό τους είναι να απομακρύνουν βίαια τους ειρηνικούς και ανυπεράσπιστους μοναχούς και το Μεθόδιο από το μοναστήρι τους, και να τους αντικαταστήσουν με εκείνους που προσεύχονται σύμφωνα με τις προσταγές της ελληνικής κυβέρνησης.

  Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει τη χρήση βίας για να επιλύσει μια θρησκευτική διαφωνία μετά από την αποτυχία της να λιμοκτονήσουν μοναχοί κατά τη διάρκεια ενός αποκλεισμού πέντε ετών .. Ο πατριάρχης, που έχει κηρύξει τους μοναχούς «σχισματικούς», έχει αρνηθεί να βοηθήσει στην ειρηνική επίλυση αυτής της διαφωνίας.

  Τα τελευταία πέντε έτη, η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναφέρει την Ελλάδα για αυτή τη μεταχείριση των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου στη διεθνή της έκθεση για τη θρησκευτική ελευθερία της, που παρουσιάζεται από το υπουργείο Εξωτερικών», (“studioa-blog”).

  04/06/2008
  «Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Αγιο Ορος, τόσο στην Ουρανόπολη όσο και στην Ιερισσό αλλά στις Καρυές. Οι εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί τηρούν στάση αναμονής αναμένοντας εντολές, για επίθεση .. Ολη αυτή η κινητοποίηση ενόψει της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και υπό την σκιά της παρεμποδίσεως των πιστών να παραστούν στην εορτή».

  Γράφει ο/η Αιμίλιος Πολυγένης 13:08 04.06.08
  ...Τέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Romfea.gr με Αγιορείτη Μοναχό μας πληροφόρησε πως, απ΄ότι πληροφορήθηκε, αστυνομικοί των ΜΑΤ εδώ και δύο ώρες βρίσκονται περιμετρικά της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, και ίσως μέχρι το βράδυ να υπάρξουν μεγάλες εξελίξεις.

  Αθήνα 5.6.2008,

  "Σήμερα γύρω στις 08:30 κατά την επιστροφή τους, από νοσοκομείο προς την Ιερά Μονή Εσφιγμένου και συγκεκριμένα κατά την είσοδο τους στο Άγ. Όρος, δυο μοναχοί της Μονής μας αφού κρατήθηκαν παρά την θέληση τους στο Α.Τ. Ιερισσού τελικά απελάθηκαν από το Άγ. Όρος και το τόπο της μετανοίας τους".

  (Σταχυολόγηση από το παραπάνω λινκ τού "ανώνυμου 10:19")

 12. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 06/06/2008 15:49:54

  Ανώνυμε που λες οτι οι παπάδες και οι υπόλοιποι προσκυνάμε "ένα τίποτε" θα σε παρακαλέσω να μην μιλάς έτσι γιατί για εμάς αυτό που πιστεύουμε και προσκυνάμε δεν είναι για εμάς ένα τίποτε.

  Τί να κάνουμε ρε αδερφέ?

  Δεν μπορούμε να αρχίσουμε όλοι να προσκυνάμε τον πού..ο όπως εσείς που είστε και in...

  Άσε μας να είμαστε out...

 13. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 07/06/2008 00:32:41

  @Λάκης: φίλε, που τα είδες αυτά που λες περί "ανώνυμου"; Θα μας τρελάνεις, βραδιάτικα;

  @ΚΩΣΤΗΣ ΔΡΑΝΔΑΚΙΣ: δεν είναι όλοι οι εκεί άνθρωποι "κίνεδοι" και "τεμπελχανάδες", όπως γράφεις, φίλε. Ίσα ίσα, "είναι δύσκολη η καλογερική", λέει η παροιμία. Και στο λέει αυτό άνθρωπος που έχει κατ' επανάληψη επισκεφτεί, δουλέψει και ζήσει στο Όρος, από το 85 μέχρι σήμερα, ενώ ΔΕΝ είναι Χριστιανός από το 91... Όταν, όμως, κάποιοι πολιορκούνται για τα πιστεύω τους, ΕΜΕΙΣ πρέπει να τους υποστηρίζουμε, έστω κι αν είναι ακραία ιδεολογικοί αντίπαλοί μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.