#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2010 09:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαμαρτυρία αδιόριστων έξω από το Υπουργείο ΟικονομικώνΑυτή την στιγμή βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών περίπου 300 αδιόριστοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί και διαμαρτύρονται ειρηνικά για την αναστολή της πρόσληψής τους μέχρι το 2013. Αυτά τα άτομα αποτελούν μέρος 877 συνολικά διοριστέων του απαιτητικού γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Απριλίου 2009 (προκήρυξη 1Γ/2008) για το Υπουργείο Οικονομικών. Είναι λογιστές, οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί και πλήρως εξειδικευμένοι στο αντικείμενό τους καθώς αρίστευσαν ανάμεσα σε 26.000 υποψηφίους και το 80% αυτών κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σε οικονομικά και φορολογικά πεδία. Αισθάνονται κατάφωρα αδικημένοι καθώς τούς έχουν σταλεί ατομικές επιστολές για κατάθεση δικαιολογητικών διορισμού από το 2009, οι διευθύνσεις προσωπικού τούς διαβεβαίωναν ότι το πάγωμα προσλήψεων δεν αφορά αυτούς και έχουν μείνει άνεργοι καθώς όφειλαν να παραιτηθούν από τις δουλειές τους στο παρά πέντε του διορισμού. Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, τα 5.000 οργανικά κενά στις εφορίες και οι 700 συνταξιοδοτήσεις στα τελωνεία-οι μοναδικές υπηρεσίες που φέρνουν έσοδα στο κράτος καθιστά απαράδεκτο το πάγωμα των προσλήψεών τους και εγείρει εύλογα ερωτηματικά για μια ακόμη τραγική γκάφα του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος φαίνεται πως έχει κλείσει τα αυτιά του στις φωνές της λογικής και προτιμά ξένους παράγοντες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ενώ υπάρχουν 877 άριστοι έλληνες επιστήμονες για αρωγή της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymos avatar
  anonymos 04/06/2010 13:10:23

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΠΑΞΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ
  ΕΚΡΗΞΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ> Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ.
  ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ?

 2. πολίτης avatar
  πολίτης 04/06/2010 15:25:45

  N. 3845/2010 “Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και του ΔΝΤ», ΦΕΚ ΑΡΘΡΟ ΕΚΤΟ παρ.1 :
  Με ΠΔ που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, μπορεί να συστήνονται, αναδιοργανώνονται, αναδιαρθρώνονται ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ υπηρεσίες οποιουδήποτε επιπέδου του Υπουργείου Οικονομικών σε κεντρικό ή περιφερειακό επίπεδο.
  Και παρ.2 του ίδιου άρθρου : Για την εφαρμογή της παρ.1 του άρθρου 66 του Υπαλληλικού Κώδικα, στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών , οι κεντρικές, περιφερειακές και αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες εντός του ίδιου νομού ή εντός του ίδιου νησιού θεωρούνται οργανικές μονάδες της ίδιας αρχής και η μετακίνηση εντός αυτών διενεργείται με μόνη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες.
  Τί κυκλοφορεί: Οι εφορίες πρόκειται να καταργηθούν και γίνουν φορολογικά ΚΕΠ. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα μείνουν στην έδρα κάθε περιφέρειας. Η είσπραξη των φόρων θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες.
  Με πιθανή την ως άνω αναδιοργάνωση (κατάργηση υπηρεσιών και σύσταση νέων) και δεδομένη τη δήλωση Πάγκαλου - Παπακωνσταντίνου ότι όταν καταργούνται οργανικές, οι υπάλληλοι δεν είναι μόνιμοι, φαίνεται ότι ακόμη και οι εφοριακοί κινδυνεύουν με απολύσεις, οπότε είναι μάλλον απίθανο να ολοκληρωθούν οι διορισμοί που έχουν ανασταλεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.