15/12/2008 04:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαμάχη για τις πολιτικές ευθύνες στη ΝΔ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη για να δώσει τη «γραμμή» σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα των πολιτικών ευθυνών. Η γραμμή της ΝΔ θα διατυπώνεται στην έκθεση του κόμματος που μαζί με τις αντίστοιχες των άλλων κομμάτων θα συνοδεύουν το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη σκάνδαλο Βατοπεδίου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ γινόταν χθες αλληλοσπαραγμός σχετικά με το επίμαχο θέμα των πολιτικών ευθυνών. Το «σύστημα Ρουσόπουλου» έδινε σκληρή μάχη για να μην υπάρχει αναφορά σε πολιτικές ευθύνες υπουργών. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδινε σκληρή μάχη για ακριβώς αντίθετο. Ορισμένοι από τους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική έλεγαν ότι πρέπει να αναγνωριστούν πολιτικές ευθύνες μόνο για τους κ. Μπασιάκο και Δούκα. Μια άλλη ομάδα, που υποστηρίζεται από κορυφαία στελέχη, υποστήριζε ότι πρέπει να αποδοθεί πολιτική ευθύνη στους πέντε (Δούκα, Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη, Μπέζα, αλλά όχι και στον κ. Ρουσόπουλος, επειδή δεν υπέγραψε. Άλλοι, τέλος υποστηρίζουν την δημόσια γραμμή (Βρυξέλλες) του Καραμανλή περί μη απόδοσης πολιτικών ευθυνών σε κανέναν συγκεκριμένα, πέραν μια γενικόλογος αναφοράς στις ευθύνες της Πολιτείας, κατά τρόπο που περιορίζει το πρόβλημα στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους και στα υπηρεσιακά όργανα. Όπως αντιλαμβάνεσθε όποια «γραμμή» κι αν περάσει θα γίνει της τρελής.

Επισημαίνουμε επίσης ότι οι καυγάδες για τις πολιτικές ευθύνες αποτελούν πλέον μέρος της γενικότερης σύγκρουσης που μαίνεται μέσα στη ΝΔ με αφορμή την εικόνα της κυβέρνησης και του Καραμανλή, την δραματική πτώση των ποσοστών και την εκλογική κατάρρευση που φοβούνται όλοι. Και πολύ φοβούμεθα ότι όταν ο κ. Καραμανλής θα έχει επιστρέψει από την κηδεία του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου και θα πάει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έχει ορισθεί εκτάκτως  αύριο, θα βρει ένα άλλο κόμμα από αυτό που είχε συνηθίσει.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει και το θέμα της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό την οποία αναμένεται ο κ. Καραμανλής να της δώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.

Σημειώνουμε επίσης ότι θεωρείται δεδομένη η απόφαση για αποχώρηση από την ψηφοφορία για την Προανακριτική, όταν κατατεθεί το σχετικό αίτημα από το ΠΑΣΟΚ μετά τις γιορτές και αφού ανοίξει το κοινοβούλιο -εκτός απροόπτου. Και στις μέρες μας τα απρόοπτα είναι πολλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 15/12/2008 06:36:20

  Πέρσι με την ευκαιρία την αποτυχημένη απόπειρα του Ζάχου όλοι η Ελλάδα ασχολούταν με CD και τέτοια ,ώσπου όλα σταμάτησαν με μιας με το «χειρουργός Νατάσσα» ,σήμερα η Βουλή επί 6 μηνώ ασχολείται πάλι με τον Εφρεμ ,Αρσενιο και τέτοια δεν βλέπει κανείς το «μέλλον» θα μου πείτε ποιο χ…μέσα .Επιτέλους μόνο με τα βίτσια των «ευγενών» αλλά τεχνιτών οικογενειών μας θα ασχολούμαστε από το 1989 . .

 2. t avatar
  t 15/12/2008 11:29:57

  Μονής Βατοπεδίου: πορίσματα των κομμάτων
  ΝΔ καταλογίζει ευθύνες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ξεκινούν από την περίοδο του κ. Φωτιάδη επί ΠΑΣΟΚ και φτάνουν μέχρι το ξέσπασμα του σκανδάλου επί ΝΔ.
  ΠΑΣΟΚ καταλογίζει ποινικές ευθύνες σε Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Κοντό, Μπασιάκο, Δούκα και πολιτικές σε Αλογοσκούφη, Μαγγίνα, Μπέζα και Τσιτουρίδη.
  ΚΚΕ καταλογίζει διαχρονικές ευθύνες. Το σκάνδαλο ξεκίνησε επί εποχής ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκε επί των ημερών της ΝΔ.
  ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες και ζητά περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, με διαχωρισμό της περιόδου του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των αναπομπών των αποφάσεων από τον Απόστολο Φωτιάδη.

 3. ataktos avatar
  ataktos 15/12/2008 12:07:04

  στα Ελληνικα το λενε απλα .


  Παιδία μας Τσάκωσαν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. ΣΑΣΑ avatar
  ΣΑΣΑ 15/12/2008 23:01:11

  Aπ' ότι φαίνεται δεν προέκυψε τίποτα
  το ποινικό κολάσιμο.

  Άρα προς τι τόση προπαγάνδα, και τόσο πάθος....;
  Μήπως μας δουλεύουν όλοι τους κανονικά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.