Διαλύεται... ο ΣΥΡΙΖΑ
16/03/2015 13:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαλύεται... ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσοι ξέρουν τι συμβαίνει στην Κουμουνδούρου μιλούν για νηνεμία πριν τη θύελλα, για φωτιά που σιγοκαίει και είναι έτοιμη να φουντώσει. Κι όμως, αυτό το κόμμα – μπάχαλο κυβερνά τη χώρα.

Την ατάκα του Ηλιόπουλου «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» θυμίζει σε όλους η κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα, μόλις 50 μέρες στην εξουσία. Τέτοια φθορά, τέτοιο μπάχαλο και τέτοιες συγκρούσεις σε κόμμα που σάρωσε στις εκλογές μόλις πριν λίγο καιρό δεν έχει ξανασυμβεί. Όπως και το γεγονός ότι η… πρώτη φορά αριστερά κινδυνεύει να πέσει στο γκρεμό από μόνη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο, εξαιτίας της Βαβέλ που επικρατεί κινδυνεύει να διαλυθεί πριν καν προλάβει ουσιαστικά να κυβερνήσει. Πληρώνει τις συνιστώσες, το μπάχαλο, την πολυγλωσσία αλλά και τη δίψα για εξουσία από συγκεκριμένα στελέχη.

Πληρώνει επίσης τους απίθανους τύπους που έχει μαζέψει η Κουμουνδούρου, από μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων μέχρι το… όλον ΠΑΣΟΚ.

Τα προβλήματα για τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι μόνο τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση αλλά και πώς θα καταφέρει να κρατήσει ενωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάει σε συμφωνία με τους δανειστές θα εκραγούν οι ακροαριστεροί. Αν δεν πάει και οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες τότε θα τον πελεκήσουν οι κεντρώοι και οι ευρωπαϊστές του κόμματος. Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης δηλαδή αλλά και αντιμέτωπος με προσωπικά παιχνίδια και σχέδια ακόμη και διαδοχής του. Είναι απίστευτο αλλά κάποιοι το παίζουν δελφίνοι…

Καλή (ή κακή) ώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία πνέουν μένεα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά στελέχη βρίσκονται στα κάγκελα για την αυτονόμησή της και για το μπαϊράκι που έχει σηκώσει έχοντας ως βάση το «κάστρο» της Βουλής. Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται ότι η Πρόεδρος δεν αποκλείεται να ηγηθεί του αντιμνημονιακού μετώπου σε περίπτωση που η κυβέρνηση έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές υπό την πίεση μιας στάσης πληρωμών. Αλλά και οι κινήσεις της, ο τρόπος που συμπεριφέρεται, η προσέγγιση της Χρυσής Αυγής και οι συνεχείς εντάσεις στη Βουλή προκαλούν σοβαρό προβληματισμό σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλοι πάλι τα έχουν… πάρει στο κρανίο με τον Μ. Γλέζο. Αν και σέβονται τα χρόνια του και τους αγώνες του είναι τσαντισμένοι για τις συνεχείς παρεμβάσεις του που αφενός προκαλούν ρήγμα στην κυβέρνηση και αφετέρου εμφανίζουν τους ίδιους… μνημονιακούς.

Ένα άλλο πρόβλημα αφορά στην πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα στηρίξουν την πρόταση του Περισσού. Η ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει θα αναδείξει το θέμα καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση με την παράταση που πήρε στις 20 Φεβρουαρίου κατ’ ουσίαν υπέγραψε τα προηγούμενα μνημόνια. Έτσι, θα στηρίξουν το ΚΚΕ στην πρότασή του, δημιουργώντας ένας σημαντικό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου δεν ανησυχούν τόσο από την Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη καθώς αυτή κινείται με θεσμικό τρόπο. Τρέμουν από μαρξιστές και σκληρούς κομμουνιστές που λένε ξεκάθαρα ότι ο Τσίπρας τους κοροϊδεύει όταν τους λέει ότι καταργήθηκαν τα μνημόνια. Ζητούν εδώ και τώρα ρήξεις, κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και αφήνουν ξεκάθαρο παράθυρο για έξοδο από το ευρώ.

Τέτοιοι είναι ο Ρούντι Ρινάλντι της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος που μάλιστα διαθέτει πέντε βουλευτές: Τον Χατζηλάμπρου, τον Μεϊκόπουλο, τον Κοδέλλα, τον Κυριακάκη και την Μαρί Τριανταφύλλου.

Υπάρχει επίσης και η ΔΕΑ, δηλαδή οι τροτσκιστές που επηρεάζουν δύο βουλευτές την Γαϊτάνη με το ξυρισμένο κεφάλι και τη Ελένη Ψαρρέα από τη Μεσσηνία.

Βεβαίως, η περίπτωση Γλέζου είναι εντελώς διαφορετική καθώς μπορεί να επηρεάσει πολλούς βουλευτές όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης.

Ωστόσο, όλοι αυτοί, μαζί με την Αριστερή Πλατφόρμα μπορούν να κυριαρχήσουν σε περίπτωση που η κυβέρνηση πάει σε συμφωνία με τους δανειστές, συμφωνία η οποία μάλλον είναι αναπόφευκτη εξαιτίας της πίεσης που προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας. Ο Τσίπρας έχει χάσει τον ύπνο του στο ενδεχόμενο μέχρι το καλοκαίρι να πρέπει να πάει στη Βουλή με μια συμφωνία η οποία θα έχει και μέτρα. Εκεί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, ακόμη και διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος.

Όσοι ξέρουν τι συμβαίνει στην Κουμουνδούρου μιλούν για νηνεμία πριν τη θύελλα, για φωτιά που σιγοκαίει και είναι έτοιμη να φουντώσει. Κι όμως, αυτό το κόμμα – μπάχαλο κυβερνά τη χώρα. Αυτοί δεν είναι ικανοί να κυβερνήσουν το εαυτό τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 16/03/2015 14:57:20

  Η εξουσία μας φέρνει πιο κοντά ας μην ελπίζουμε σε διαλυση.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Eva 16/03/2015 19:40:01

   Ναι την διάλυση μπορεί να την αποφύγουν την ξεφτίλα ομως ;

 2. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 16/03/2015 19:18:35

  ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ,ΕΠΕΙΔΗ ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΓΚΑΡΑΖ ΣΕ ΓΚΑΡΑΖ, Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΘΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΕΙ ΣΕ ΓΚΑΡΑΖΙΕΡΗ ?

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/03/2015 19:21:33

  Πάμε για δημοψήφισμα και οικουμενική -που δε θα κρατήσει πολύ όμως και θα έχουμε αναμπουμπούλες. Για αυτό το λόγο κάποιοι θέλουν να φύγει ο Σαμαράς από την ΝΔ. Για να τα κοιμιάσουν ευκολότερα με τον Τσίπρα και να πάρουν οφίκια...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Γεώργιος Τ. 16/03/2015 20:09:34

   Είναι βέβαιο ότι σχεδιάζεται οικουμενική, όμως το μέγα ερώτημα είναι, εάν θα βρουν 45 τουλάχιστον βουλευτές του Τσίπρα για να συμπράξουν με τους 106 από ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ. Με όλο το ψέμα που τους έχει ταΐσει ο Τσίπρας είναι αμφίβολο εάν μπορέσει έστω και τον... εαυτό του να βάλει σε μια τέτοια οικουμενική ο Τσίπρας.

   • airman avatar
    airman @ Διογένης 17/03/2015 07:48:33

    Σε μια τέτοια εξέλιξη, από τα 148 παληκάρια της Βουλής ο Πρωθυπουργός θα πάρει "μαζί του" περί τους 80-90, ώστε να φαίνεται ότι διαθέτει στη νέα Κυβέρνηση τη σχετική πλειοψηφία και με αυτό το δεδομένο ίσως να θέσει θέμα παραμονής του στη θέση του. Ή να το διαπραγματευθεί τουλάχιστον. Ενδεχομένως αυτοί οι 80-90 να μην είναι πάντα οι ίδιοι ως πρόσωπα αλλά να "εναλλάσσονται" στο όλο εγχείρημα περί τους 100, ώστε να φαίνεται ότι κάποιοι ασκούν πίεση εκ των έσω. Παντού υπάρχουν "Τζαμτζήδες" για να φαίνονται χρήσιμοι όπου απαιτείται. Από Δευτέρα τα σπουδαία!

 4. Σ/ς avatar
  Σ/ς 16/03/2015 23:21:31

  Για όσα συμβαίνουν στηνπατρίδα μας ένας και μόνο ένας είναι υπαίθυνος:Ο κυρίαρχοςΛαός.Αυτός με τηνψήφο του όταν ο Κων/νος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ,πίστεψε στο σύνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ .....και έφερε τους λαϊκιστές στην εξουσία.Σήμερα πίστεψε τους τωρινούς λαϊκιστές και ιδού τα αποτελέσματα.Ο λαός θέλει ψέματα,η αλήθεια είναι πικρή.Τλικά ο μεγαλοδύναμος να βάλει το χέρι του.

 5. Tζανής avatar
  Tζανής 16/03/2015 23:28:29

  Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Καφενείο για καθυστερημένους οπαδούς είναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.