#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/06/2011 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαλυτικές τάσεις στο ΠΑΣΟΚΜε την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λιάνη και τη σαφή διαφοροποίηση του Α. Αθανασιάδη η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάει στους 154 και μ' αυτούς θα πρέπει να πορευτεί ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να ψηφίσει το Μνημόνιο 2. Όχι ότι δεν υπάρχουν δεκανίκια για να στηρίξουν μέσα στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο, αλλά αποτελούν ουσιαστικά την πρώτη ομαδική κίνηση διαφοροποίησης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε 24 ώρες ο πρωθυπουργός έχασε δύο βουλευτές κι ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και πρώην υπουργό, τον κ. Κοτσακά.

Ας μην κρυβόμαστε, λοιπόν. Είναι κι άλλοι οι βουλευτές που το σκέφτονται και σύντομα θα κάνουν τις κινήσεις τους. Και θα τις κάνουν ίσως και πριν από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου διότι όλοι θέλουν να μην ταυτιστούν μ' αυτό το έκτρωμα. Κι όλοι θέλουν να μην σηκώσουν το βάρος της τελευταίας ψήφου, δηλαδή να είναι αυτός που θα ρίξει την κυβέρνηση.

Ο κλονισμός στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένος. Οι βουλευτές δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο. Δέχονται λεκτικές, κι όχι μόνο επιθέσεις από τον κόσμο. Η Βουλή είναι περικυκλωμένη από “Αγανακτισμένους”, οι πολιτευτές δεν πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες γιατί φοβούνται.

Οι επόμενες ημέρες λοιπόν θα είναι πολύ κρίσιμες για την κυβέρνηση και τα πολιτικά δεδομένα. Οι εκλογές είναι πιο κοντά πλέον καθώς απομένουν τρεις ακόμη διαφοροποιήσεις για να πάει η Κ.Ο. στο όριο που έχει θέσει ο κ. Παπανδρέου. Ακόμη κι αν το μεσοπρόθεσμο ψηφιστεί (με τη βοήθεια άλλων ή όχι) είναι σίγουρο ότι δε θα αντέξει την πολιτική πίεση η κυβέρνηση.

Οπότε δεν αποκλείονται εκλογές μέσα στο καλοκαίρι με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζει διαλυτικές τάσεις εξαιτίας της απαράδεκτης και πλήρως αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής.

Πλέον, οι νέες πολιτικές εξελίξεις “καίνε” και το χαρτί του ριζικού ανασχηματισμού. Ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός “κλείσει στόματα” τάζοντας υπουργικούς θώκους, η οργή αφενός του λαού και η απογοήτευση αφετέρου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε τσουνάμι.

Τα μέτωπα είναι ανοικτά και βγάζουν πολύ αίμα. Αν ο κ. Παπανδρέου δεν το βλέπει πρέπει να πάει σε γιατρό. Η πληγή κακοφορμίζει πολύ γρήγορα.

Όσο για τον Γιώργο Λιάνη, οι πληροφορίες του antinewes κάνουν λόγο για συνεργασία με το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, φίλου από την εποχή των Ρεπόρτερς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 15/06/2011 12:07:33

  Κάποιος πρέπει να του πει του "έξυπνου" ότι αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και αρχίσει η φορολογία δεν τη βγάζει μέχρι τα Χριστούγεννα και θα χρειαστεί στο τέλος απαραιτήτως ελικόπτερο για να διαφύγει. Τώρα ακόμα προλαβαίνει να φύγει με αυτοκίνητο.

 2. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 15/06/2011 14:56:04

  Τον θεό σου δεν έχεις ωρέ ΦΞ. Αυτή η φωτογραφία είν΄όλα τα λεφτά και αποτελεί μια διάσταση που δεν υποψιαζόμουν. Η διάσταση λέγεται αυθυποβολή και το σύνθημα είναι δανεισμένο από τα σεμινάρια για τον έλεγχο του μυαλού με την μέθοδο Σίλβα. Παλιώτερα ονομαζόταν αυθυποβολή μετην μέθοδο Κουέ!
  Έτσι εξηγείται γιατί οι γυφτοπασόκοι δεν αλλαξοπιστούν. Είναι ζωντανά δείγματα των Πσι Οπς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.