#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/05/2011 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διακομματική υποκρισία για τις συντάξεις των βουλευτώνΌλη αυτή η υπόθεση με τις αξιώσεις των συνταξιούχων βουλευτών αποδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας. Και επιβεβαιώνει την παρακμή της πολιτικής στην Ελλάδα και την ανάγκη να γεννηθούν νέες υγιείς δυνάμεις σ’ αυτό τον τόπο.

Τα λέμε όλα αυτά διότι όλα τα πολιτικά κόμματα βγήκαν –και ορθώς- να καταδικάσουν τις προσφυγές των συνταξιούχων που ζητούν 80 εκατ. ευρώ, αλλά κανείς δεν είπε ότι οι απαιτήσεις τους γεννήθηκαν επειδή κάποιοι ψήφισαν ένα νόμο που τους δίνει αυτό το δικαίωμα. Είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό αυτό που έκαναν, όμως, δε μπορεί να βγαίνει η κυβέρνηση και να εμφανίζεται έκπληκτη από το γεγονός και να προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση που θα εμποδίζει την χορήγηση των αναδρομικών.

Η υποκρισία είναι διακομματική, εκτός ίσως από το ΚΚΕ που έχει καταθέσει εδώ και χρόνια συγκεκριμένες προτάσεις και τις υποστηρίζει.

Να θυμίσουμε, για όσους δεν ξεχνούν ότι οι βουλευτές στην Ελλάδα κατοχυρώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης με δύο κοινοβουλευτικές θητείες. Δεν είναι απαραίτητο να περιμένουν 8 χρόνια για να το κάνουν αυτό, καθώς ο μέσος όρος της θητείας στη χώρα μας είναι 2,5 χρόνια. Φανταστείτε πως αν κάποιος βουλευτής εκλεγεί και μετά από 2 μήνες γίνουν πάλι εκλογές και επανεκλεγεί, δικαιούται πλήρους σύνταξης. Το ποσό της σύνταξης ανέρχεται περίπου σε 3.500 ευρώ. Έχετε ακούσει κανέναν υπάλληλο με 40 χρόνια εργασίας να παίρνει τέτοια σύνταξη;

Οι βουλευτές, θα μπορούν να πάρουν αυτή τη σύνταξη μόλις φτάσουν τα 60 χρόνια (από 55 που ήταν μέχρι πρότινος).

Όμως, το απίστευτο είναι ότι δεν παίρνουν μόνο αυτό τη σύνταξη αλλά δικαιούνται να πάρουν και σύνταξη από την κύρια δουλειά τους, πριν γίνουν βουλευτές. Εδώ δηλαδή δεν ισχύει η διαδοχική ασφάλιση.

Ένας δικηγόρος π.χ. παίρνει σύνταξη από το Δικηγορικό Σύλλογο αλλά και από τη Βουλή. Για να μην πούμε π.χ. για τον Κ. Μητσοτάκη που παίρνει και τρίτη σύνταξη, αυτή για την αντιστασιακή του δράση.

Αυτός είναι ο υπέροχος κόσμος που ζουν οι βουλευτές. Και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.

Όλα τα κόμματα το γνωρίζουν αυτό αλλά κάνουν την πάπια και λειτουργούν συντεχνιακά. Η κυβέρνηση που κόβει μισθούς και συντάξεις κακομοίρηδων και βάζει μαχαίρι στα βαρέα και ανθυγιεινά δε θα μπορούσε να κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να στείλει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Οι βουλευτές από μόνοι τους δε θα μπορούσαν να κόψουν κάποιες από τις υπέρογκες αμοιβές τους για να δώσουν το παράδειγμα στον κόσμο.

Και δεν είναι λαϊκισμός αυτό που ζητούν όλοι.

Γι’ αυτό θα πρέπει να υιοθετηθεί η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Τα χρόνια στη Βουλή να μετρούν ως συντάξιμα για τη λήψη σύνταξης από το ταμείο της εργασίας που έκαναν οι βουλευτές πριν εκλεγούν.

Κι αν υπάρχουν κάποιοι που ήταν άεργοι πριν μπουν στη Βουλή (από ανεπάγγελτους να φάνε και οι κότες. Για ρωτήστε τον πρώην και τον νυν πρωθυπουργό πόσα ένσημα έχουν) να προβλεφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Όχι, όμως, να το παίζουν οι πολιτικοί τιμητές των πάντων.

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/05/2011 13:11:10

  Αριστερε Ψαλτη, οταν ερθουν να μεταλαβουν.. εκει αναμεσεσα σας...
  πλακωσε τους με τα μανουαλια !!!

  ΠΠ

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/05/2011 13:13:40

  «…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
  Ιωάννης Καποδίστριας

  το είδα στο h++p://ideopigi.blogspot.com/2011/05/800.html

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ archaeopteryx 05/05/2011 13:20:01

   Αυτός εδολοφονήθη, αν θυμάμαι καλά...

   • ΤρελοςΠαππαςΜεΒαπτισε avatar
    ΤρελοςΠαππαςΜεΒαπτισε @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/05/2011 14:18:20

    ο μοναδικός που προσπάθησε να φτιάξει κράτος. η ιστορία λέει ότι είχε προειδοποιηθεί την προηγούμενη της δολοφονίας του, ώστε να μην μεταβεί για τον καθιερωμένο κυριακάτικο εκκλησιασμό. αν αυτό ισχύει, δεν εδολοφονηθη, αλλά ηυτοκτονησε

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΤρελοςΠαππαςΜεΒαπτισε 05/05/2011 16:25:31

     Κι ο Λεωνίδας, ο Σωκράτης, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έτσι έμειναν στην ιστορία. Είχαν το περιθώριο. Προτίμησαν να μην υποχωρήσουν.

 3. Πητ avatar
  Πητ 05/05/2011 13:24:58

  Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης παίρνει την τρίτη σύνταξη ως εκδότης της εφημερίδας του Βενιζέλου που την πήρε λογω Μαρίκας. Εκτός κι αν παίρνει και τέταρτη ως αντιστασιακός, οπότε έσπασε το ίδιο του το ρεκόρ.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Πητ 05/05/2011 16:25:53

   Πλάκα με κάνεις

 4. Αρθρογράφος avatar
  Αρθρογράφος 05/05/2011 13:34:37

  Τα «γυρίζει» η ΝΔ για 40ωρο

  Στροφή 180 μοιρών έκανε η Νέα Δημοκρατία, ανακοινώνοντας σήμερα την απόφασή της να ψηφίσει τελικά υπέρ της διάταξης για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, από 37,5 σε 40 ώρες

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Αρθρογράφος 05/05/2011 23:08:33

   αυτό μας έλειπε, να μην το ψήφιζε! εργαζόμενους δύο ταχυτήτων θέλετε? ή μήπως πρέπει να αρχίσει να κωλοβαράει και ο ιδιωτικός τομέας, για να εξισωθούν οι συνθήκες δουλειάς? Πιστεύεις, αρθρογράφε, πως έχει περιθώριο η χώρα να μειώνει τα ωράρια εργασίας?

   Όσο για την παραπληροφόρηση περί "στροφής", επί της αρχής είχε καταψηφίσει η ΝΔ, όχι το συγκεκριμένο άρθρο.

 5. gynner avatar
  gynner 05/05/2011 13:40:18

  Οσο κι αν δεν αρέσει σε μερικούς συμφωνώ απόλυτα με τις διεκδικήσεις!!Υπάρχει κύριοι νόμος που το προβλέπει;Αν ναί καλώς τα διεκδικούν!Πάνω απ'όλα προέχει η εφαρμογή των νόμων κύριοι.Διότι αν μένουμε στο πνεύμα και όχι στο γράμμα των νόμων (επιλεκτικά πάντα)τότε το μνημόνιο θα έπρεπε να είναι συνταγματικό και οι χιλιάδες προσφυγές συνταξιούχων,συμβασιούχων κλπ θα έπρεπε να είναι παράνομες!Ασχετα με το τι μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν αυτοί με τα λεφτά αν τους επιδικαστούν.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ gynner 05/05/2011 13:43:24

   Σε ποια περιφέρεια κατεβαίνατε βουλευτής?

   • gynner avatar
    gynner @ TopGunZ 05/05/2011 13:49:58

    Σε καμμία αγαπητέ!Εγώ ανήκω σε αυτούς της δεύτερης παραγράφου των προσφυγών.Είχα ορκιστεί πίστη και υπακοή στους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους,αυτό έκανα 29 χρόνια και αυτό απαιτώ να γίνεται ΠΑΝΤΑ!

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ gynner 05/05/2011 15:24:33

     Δεύτερη παράγραφο που? Και ο πατέρας μου έχει κλείσει ένσημα 41 χρόνων, αλλά όχι απλά δε θα πάρει αναδρομικά καμιά παραπάνω σύνταξη, αλλά και μειωμένη σύνταξη θα πάρει σε σχέση με το τι θα έπαιρνε πριν 2-3 χρόνια και δε θα πάρει 13η-14η σύνταξη! Πάνω από τους νόμους είναι η Ηθική αγαπητέ και δεν υπάρχει τίποτα πιο ανήθικο από την αναδρομική σπατάλη πόρων σε δήθεν λειτουργούς και υπερασπιστές των νόμων και του κράτους όταν άνθρωποι που ΔΟΥ-ΛΕ-ΨΑΝ ληστεύονται των δικαιωμάτων τους τόσο βάναυσα. Αν μη τι άλλο, έπρεπε να απαιτήσουν να μειωθούν στο μισό οι συντάξεις τους για να βοηθήσουν την πατρίδα που τάισε και αυτούς και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους με τον ιδρώτα τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Όποιος υποστηρίζει τέτοιες κινήσεις είναι ντροπή και οχετός δυσωδίας για την κοινωνία.

     • Κοντη Λιζα avatar
      Κοντη Λιζα @ TopGunZ 06/05/2011 00:56:00

      ...Πάνω από τους νόμους είναι η Ηθική αγαπητέ και δεν υπάρχει τίποτα πιο ανήθικο από την αναδρομική...

      Λάθος διατύπωση. Όχι ηθική, αλλά ισονομία. Ο εργαζόμενος που αναφέρεις (εν προκειμένω ο πατέρας σου) πλήρωσε για τα ένσημα του και ενώ τα δικαιούται ως νόμος ορίζει, ήρθε μια συμμορία (αν κάνω λάθος διορθώστε με) και με μια μαφιόζικη κομπίνα του μειώνει όσα ήδη πλήρωσε. Η ίδια συμμορία ορίζει να πάρει και μάλιστα αναδρομικά (αυτό κι αν είναι κομπίνα αφού το ίδιο το κράτος δεν δέχεται αναδρομική ισχύ των νόμων) κάτι για το οποίο δεν πλήρωσε ποτέ εισφορές. Θα τους τα δώκουμε, ή μήπως όπως έλεγε κάποιος άλλος γεμίστε τις τσέπες μας με πέτρες για να αρχίσει η γιορτή με λιθοβολισμούς.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ gynner 05/05/2011 16:25:11

     Μην είσαι ο Βουλγαράκης;
     Ό,τι νόμιμον, αυτό και ηθικόν;
     Άκου φίλε, εγώ είμαι αυτός που πληρώνει τους "νόμους"και τις "νομιμότητες" σας.
     σιχτίρ

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ gynner 05/05/2011 16:29:41

     Αξιότιμε συμπολίτη, μάλλον στρατιωτικός είσαι αφού εφάρμοζες τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους. Όχι ότι έχει σημασία..
     Αλλά οι νόμοι ελέγχονται, όπως και οι άνθρωποι. Και ότι διεκδικούν οι βουλευτάδες, το διεκδικούν νομότυπα μεν, ανήθικα δε. Σίγουρα πάντως δεν κάνουν καλά που τα διεκδικούν, όπως αντίθετα ισχυρίζεσαι.

 6. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 05/05/2011 13:41:39

  ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΙΑΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 'ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΥΣ': ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΣΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ,ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ !!!
  ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 05/05/2011 13:44:15

   Διάβασα στη "δημοκρατία" ότι ο Μιχελάκης το έθεσε ως θέμα για τη ΝΔ, τώρα μένει να δούμε και τη συνέχεια.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/05/2011 13:48:48

  Η φωτό είναι από fund raising event?

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/05/2011 13:48:56

  Να γίνουν 100 οι βουλευτές (το πολύ).
  Να καταργηθούν τα προνόμιά τους.
  Δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα. Δωρεάν τηλέφωνα, δωρεάν ξενοδοχεία, δωρεάν αεροπορικά ταξίδια, από 2 δημόσιους υπαλλήλους ο καθένας, από 1-2 αστυφύλακες, και άλλα πολλά.
  Νισάφι.
  Να σταματήσουν να ζούνε σε καθεστώς εικονικής πραγματικότητας και να κατέβουν στο δρόμο να δουν πως ζει ένας μισθωτός.
  Και να περάσουν κι απ τον ΟΠΑΔ να πάρουν μια ιδέα του τι εστί Ελλάδα σήμερα.

  • Misha avatar
   Misha @ Strange Attractor 05/05/2011 14:00:46

   S.A.

   Mα τι λες αγαπητέ;
   Οι εξυπηρετητές των τραπεζών και των πολυεθνικών να ζουν όπως ένας μισθωτός;
   Πώς το αντέχει η καρδιά σου να βλέπει μία Κόμισσα Διαμαντοπούλου ή έναν Λόρδο Λιάπη να διαβιούν ως κοινοί θνητοί;
   Και σε τελευταία ανάλυση η πολυτελής ιδιωτική ζωή δεν ήταν και το κυρίαρχο κίνητρο που τους οδηγησε στην πολιτική;

  • Minnie avatar
   Minnie @ Strange Attractor 05/05/2011 14:01:22

   Μα τι ειπες τωρα, καλε μου ανθρωπε?
   Αυτοι ζουν στον μικροκοσμο τους, μεσα σε εναν γυαλινο κωδωνα ευμαρειας.
   Εξω απο κει ειναι η πλεμπα, ητοι εμεις ολοι.
   Σιγα μην ιδρωσει το αυτι τους, σιγα μην ασχοληθουν.

 9. δημης avatar
  δημης 05/05/2011 13:49:25

  ΩΡΑΙΑ....-ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ....ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ......
  -ΑΛΛΟΙ ΜΕΣΩ...ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ... ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ..ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΕΜΑΤΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ....ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΤΟΥΣ...
  -ΑΛΛΟΙ -ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ- ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ...ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ.....
  -ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ- ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ...ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ....
  ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ....ΒΡΙΣΚΕΙΣ.....ΣΤΟΧΟ.

 10. Misha avatar
  Misha 05/05/2011 14:09:44

  Να θέσω ένα ερώτημα;
  Λχ ο προσφάτως χειροτονηθείς , νεοφιλελεύθερος κήνσωρ Χατζηδάκης, ο ξεπουλητής του Εθνικού μας αερομεταφορέα, ΠΟΥ έχει εργαστεί πλην της κομματικής νομενκλατούρας;

  Πώς τέτοιοι τύποι μπορούν να έχουν επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι; Τι σχεση μπορεί να έχουν με τον πενόμενο μικρομεσαίο έλληνα οικογενειάρχη; Πώς μπορούν αυτοί οι ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ να εκφράσουν τις αγωνίες και τις δυσκολίες του μικρομισθωτού , του μικροαγρότη, του μικροσυνταξιούχου ;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Misha 05/05/2011 14:22:04

   Κάποιοι μεγαλουπουργοί που αποφασίζουν για τις τύχες όλων μας (πχ Καστανίδης, Παπουτσής, κ.ά.) είναι βουλευτές από τα 25-27 χρόνια τους!!!!
   Τι σχέση μπορεί να έχουν με τη καθημερινότητα του μέσου εργαζόμενου;
   Δεν θα άντεχαν ούτε μια εβδομάδα ως κανονικοί εργαζόμενοι.

  • juliet avatar
   juliet @ Misha 05/05/2011 14:55:37

   @Μisha,
   Σε γενικές γραμμές είναι η πάρτη τους.Σε πολιτικό γραφείο βολευτή έφερε ένας γαλακτομπουρικά φρέσκα -φρέσκα ,μου λέει βγάλε του κ.βολευτή .Ασε ,βρε,Τακη του λεω να τα φάμε εμείς και κανένας χριστιανός να σου πει και ευχαριστώ.Τελικά για να μη του χαλάσω το χατήρι ,του πήγα ένα,του είπα τ΄εφερε ο Τάκης.Δεν γυρίσε να πει ,ένα ευχαριστώ.Μου λέει ο κ.Τάκης δίκιο είχες και του αποκρίνομαι ,Τάκη μου, το μισό του έδωσα γιατί μου φάνηκε μεγάλο το κομμάτι.

 11. juliet avatar
  juliet 05/05/2011 14:39:52

  Αριστερέ Ψάλτη, η φωτογραφία είναι των 800ων που καθήσανε να το γιορτάσουν;

 12. juliet avatar
  juliet 05/05/2011 14:42:49

  @L'ami du peuple
  άσχετο,σου απήντησα στο ''χουλιετ''.Ευχαριστώ,το είδα και εγώ.

 13. TopGunZ avatar
  TopGunZ 05/05/2011 15:31:19

  Ξεφτίλα ρε, ξεφτίλα. Να πάω να μουτζώσω τον πατέρα μου που 41 χρόνια δεν "έχασε" μια μέρα σε πληρωμές ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, ΦΠΑ, Εφορία, ΔΕΚΟ κλπ κλπ κλπ για να πάρει αυτός μειωμένη σύνταξη, να χάσουμε ότι είχαμε λόγω της χειραγωγημένης τους κρίσης, και να μείνω χωρίς καμιά ελπίδα για το μέλλον, για να μη χάσουνε κανά γραμμάριο οι λεχρίτες, οι αρχιτζαμπατζήδες, τα κοπρόσκυλα. Είμαι 27 χρονών και πλέον έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι αξίζει να φάω την υπόλοιπη ζωή μου στη φυλακή, αρκεί να στείλω έστω και έναν σας στο χώμα ρε αλήτες! Που μου μιλάτε για δικαιώματα και νομοθεσίες!

  • juliet avatar
   juliet @ TopGunZ 05/05/2011 16:28:04

   Εγώ προσωπικά ,ντρέπομαι για το κατηγορό σου,έχεις δίκαιο ,σας παραδίνουμε ότι χειρότερο μπορέσαμε.Ξέρω ότι όταν αγαπάς καποιόν του χαρίζεις ελευθερία γιατί πιστεύω οτι είναι το βασικότερο για την ευγενική ανάπτυξη του ανθρώπου και εμείς με τα εγωκεντρικά μας ιδανικά σας ρημάξαμε.Και τώρα αν δώσουμε τα χέρια θα διορθώσουμε ότι κάναμε λάθος και ελπίζω εσείς να μην κάνετε τα ίδια λάθη.Η ευημερία περνά απο την ψυχή , τα χέρια και το μυαλό.
   Ποτέ μην ακολουθήσεις κάτι αν δεν το πιστεύεις και στο μίσο μέρος του εγκεφάλου σου να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι μονάδα ,ότι είσαι κομμάτι ομάδας .Οι λάοι ενωμένοι κατορθώνουν τα πάντα.

   • juliet avatar
    juliet @ juliet 05/05/2011 18:14:16

    @ΤopGunZ
    η απάντηση είναι για σένα

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ juliet 05/05/2011 19:32:54

    Ευχαριστώ αγαπητή μου και συγνώμη για το ξέσπασμα! Είμαι περήφανος για τους δικούς μου, γιατί τουλάχιστον μου κληροδοτήσανε αξίες και αρχές, αλλά δεν μπορεί να μη σε πιάνει το παράπονο όταν οι κόποι τους, μα και οι δικοί σου κόποι έστω αυτών των λίγων χρόνων, εξανεμίζονται επειδή μερικοί δεν χορτάσανε ποτέ να τρέφονται με διαλυμένα όνειρα και αποκαίδια ζωών.

    • juliet avatar
     juliet @ TopGunZ 05/05/2011 19:57:12

     @TopGunZ
     Ποτέ μη ζητάς συγνώμη όταν μιλάς απο καρδίας ,αν δεν σε καταλαβαίνουν τους αγνοείς και πάμε για άλλα....και με τους άτιμους να είσαι επιφυλακτικός ,όποιος δεν έχει τιμή ,άνδρας-γυναίκα,είναι ότι χειρότερο.

 14. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 05/05/2011 17:47:18

  Εξηγήστε μου, όποιος μπορεί..
  Αφού η βουλευτική αποζημίωση είναι .... αποζημίωση κι όχι εισόδημα, γιατί αντιμετωπίζεται ως εισόδημα; Εγώ την καταλαβαίνω ως επίδομα αεργίας (όχι ανεργίας) αφού για τους χ,ψ λόγους δε μπορεί ο βουλευτής να εργάζεται. Με βάση ποια νομοθεσία θεωρείται εισόδημα; Αν είναι εισόδημα δεν θα πρέπει να φορολογείται στο τέλος του οικονομικού έτους (κι όχι αυτοτελώς);
  Αφού ο βουλευτής είναι εκλεγμένος κι όχι διορισμένος γιατί να παίρνει σύνταξη;
  Πολλά δεν καταλαβαίνω...

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 05/05/2011 17:47:53

   Τα αναδρομικά φορολογούνται;

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 05/05/2011 18:02:38

   Κατατοπιστικό το άρθρο του capital και τα σχόλια αναγνωστών. h__p://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2215614

 15. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 05/05/2011 18:26:02

  καλησπερα.
  επειδη οι συνταξιουχοι με δυο επιτυχης εκλογες,θελουν να εξασφαλισουν,οτι εμεις γινουμε 70 χρονων,θεωρω οτι απο τις επομενες εκλογες θα πρεπει:
  -δικαιωμα συμμετοχης,για να εκλεγουν, να εχουν οσοι εχουν εργαστει και εχουν ενσημα,τουλαχιστον 6000,η,18 χρονια εργασιας αποδεδειγμενα και οχι σε βουλετικα-πολιτικα γραφεια κλπ εργασιες.
  -τα χρονια που θα ειναι βουλευτες,να ειναι απλα συνταξιμα και να προστεθουν στα υπολοιπα της οποιας εργασιας κανουν στην συνεχεια,η,πριν.
  -η βουλη υπο αυτες της συνθηκες,δηλαδη κατοχης,να μην ειναι πανω απο 150.
  -ο μισθος τους να μην ειναι πανω απο 2000 ευρω.
  -οι αποσπασμενοι στα γραφεια τους να επιστρεψουν στις θεσεις τους και αν θελουν προσωπικο υποστηριξης,να προσλαβουν οι ιδιοι και να πληρωνουν το ικα των υπαλληλων τους και να βοηθησουν ετσι την ανεργια.
  -συνταξη να παιρνουν στα 70.
  αυτα και αλλα πολλα,για να μαθουν οι κυριοι και οι κυριες,βουλευτες,που τα εχουν ολα τζμαμπα,οτι εμεις τους διορισαμε οι πολιτες τους διορισαμε εκει που ειναι με την ψηφο μας,ειναι υπαλληλοι μας και ειναι η ωρα να τους ανακαλεσουμε.
  φυσικα το ολο θεμα,ειναι ενα απλο θεμα και τα γκαιμπελακια δεν θα μας απροσανατολισουν απο την καθημερινοτητα.

 16. juliet avatar
  juliet 05/05/2011 18:35:22

  Σωστοοοοοοός!Να περνάνε και τεστ νοημοσύνης για να είμαστε σίγουροι.

 17. stroumfaki avatar
  stroumfaki 06/05/2011 01:07:18

  Διακομματική, εκτός ενός....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.