#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαζύγιο Alpha - Eurobank

[caption id="attachment_151810" align="alignnone" width="600" caption="Τότε που ανακοινώθηκε ο ...γάμος"][/caption]

(Ανανεωμένο) Όπως στους αρραβώνες και στους γάμους που διαλύονται κι ο ένας κατηγορεί τον άλλο, έτσι και στο παρ' ολίγο τραπεζικό deal ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Alpha και Eurobank. Η πρώτη, με ανακοίνωσή της το πρωί, έβαζε οριστική ταφόπλακα στη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί μετά βαϊων και κλάδων πριν μερικούς μήνες. Να θυμίσουμε μόνο ότι τότε ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είχαν αναφερθεί στη συμφωνία λέγοντας ότι γίνεται επειδή η οικονομία πάει καλά.

Διαβάστε τι έλεγε ο τότε πρωθυπουργός στις 31 Αυγούστου μετά από συνάντησή του με τον Γ. Προβόπουλο: «Η συγχώνευση προοιωνίζεται τη σταθεροποίηση και την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που είναι όρος για τη ρευστότητα, την πραγματική οικονομία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

Για σκεφτείτε το: Τότε που η οικονομία... ήταν υπό χρεοκοπία ανακοινώθηκε ο αρραβώνας, τώρα που... γλίτωσε λόγω PSI, ανακοινώνεται η λύση του.

Εν πάση περιπτώσει, η πρωτοβουλία της Alpha να ανακοινώσει το τέλος της συμφωνίας λέγοντας μάλιστα ότι οι ζημιές της Eurobank θα είναι υψηλότερες από τις δικές της, και ως εκ τούτου οι όροι της αρχικής συμφωνίας τους δεν είναι δίκαιοι, έφερε οργή στο Λατσέϊκο.

Σε ανακοίνωσή της η Eurobank τονίζει ότι οι δύο τράπεζες θα χάσουν 4 δισ. ευρώ εξαιτίας της ακύρωσης της συμφωνίας,

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της ««η κοινή απόφαση της Eurobank EFG και της Alpha Bank για τη δημιουργία της 23ης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ευρώπη, ελήφθη με γνώμονα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις δύο τράπεζες και την οικονομία. Η πρόθεση της Διοίκησης της Alpha Bank να προτείνει την ανάκληση αποφάσεων, που ελήφθησαν από τους μετόχους εν επιγνώσει του πλαισίου του PSI+ και επικυρώθηκαν από το σύνολο των εποπτικών αρχών της Χώρας, οδηγεί, με βάση τις εκτιμήσεις κοινών εξωτερικών συμβούλων, σε απώλεια συνεργειών άνω των 4 δισ. ευρώ σε συνολική παρούσα αξία».

Η Eurobank υπογραμμίζει ότι τήρησε με συνέπεια, ως προσήκει σε ένα πιστωτικό ίδρυμα, όσα συμφωνήθηκαν σε επίπεδο Διοικητικών Συμβουλίων και εγκρίθηκαν από τις Γενικές Συνελεύσεις των δυο τραπεζών, όπως έπραξε άλλωστε κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν πραγματοποιώντας σειρά επιτυχημένων συγχωνεύσεων.

«Εν προκειμένω, θα αναμείνει τις εξελίξεις και θα πράξει αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση, η Eurobank συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και αναπτύσσει, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, τις εργασίες της, συμμετέχοντας ενεργά στη συλλογική προσπάθεια για την ανάταξη της Οικονομίας και την επάνοδο στην ανάπτυξη. Γνώμονας για τις στρατηγικές της επιλογές παραμένει το συμφέρον της Χώρας, των Μετόχων και των Πελατών της» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Ουσιαστικά, το ναυάγιο δείχνει ότι το PSI άλλαξε τα δεδομένα και πιθανότατα η Alpha Bank πίστευε ότι η Eurobank έχει μεγάλες ζημίες από το κούρεμα, τις οποίες δε θα μπορούσε να επωμιστεί η νέα τράπεζα. Γι' αυτό χάλασε το deal για το οποίο μόνο που δε βγήκε να πανηγυρίσει ο κ. Παπανδρέου λες και ήταν δικό του επίτευγμα. Γιατί δε βγαίνει τώρα να αναλάβει το δικό του μερίδιο στο ναυάγιο;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/03/2012 12:31:59

  Πόσους διαλυμένους γάμους και αρραβώνες καταμετρά η Αlpha;
  Σαν τον βασιλιά Ερρίκο Η' της Αγγλίας (τον Αποκεφαλιστή) έχει καταντήσει.
  Η Eurobank είναι η Άννα Μπόλευν;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Θείος 14/03/2012 15:35:43

   Είχαν τορπιλίσει τη συγχώνευση με την εθνική και τώρα με τη eurobank.

  • BLADERUNNER avatar
   BLADERUNNER @ Ο Θείος 14/03/2012 17:14:22

   ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.

   ΚΑΙ

   ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ

   ΚΑΙ

   ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.