#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2011 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαβουλεύσεις με την Τρόϊκα για τις εγγυήσειςΠυρετώδεις διαβουλεύσεις με την τρόικα έχουν από χθες ο Λ. Παπαδήμος και η κυβέρνηση ενώ σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με Σαμαρά και Παπανδρέου. Το βασικό θέμα των συζητήσεων είναι οι γραπτές εγγυήσεις που ζητούν οι δανειστές μας προκειμένου να εκταμιεύσουν την 6η δόση. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση ώστε και η τρόικα να ικανοποιηθεί και η χώρα να μην ξεφτιλιστεί.Το ίδιο θέμα θα τεθεί και στις συζητήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Φαίνεται, πάντως, ότι έχει βρεθεί η λύση στο γόρδιο δεσμό και θα δικαιωθεί ο Σαμαράς που δε θέλει να βάλει την υπογραφή του. Ενδεχομένως να υπάρξει μια επιστολή Παπαδήμου που θα δεσμεύεται απόλυτα ο ίδιος ως πρωθυπουργός για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων δε θα έχουν άμεση εμπλοκή με τις γραπτές εγγυήσεις.

Η τρόικα, δηλαδή οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, είχαν συνάντηση και με τον Β. Βενιζέλο σχετικά με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και σύμφωνα με την ανακοίνωση έγινε για: «να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Αν πράγματι η τρόϊκα αποδεχθεί μια συμβιβαστική λύση τότε θα είναι μεγάλη νίκη για τον Αντ. Σαμαρά που επέμεινε σε μια πιο αξιοπρεπή στάση που θα είχε μόνη δέσμευση την συμφωνία για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας κι όχι για το νέο Μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 19/11/2011 08:49:50

  Βρε πως κάνει κύκλους η ιστορία κ´ τότε ζητούσαν Γη κ´ Ηδωρ κ´ το βρήκαν στον πάτο του πηγαδιού τους σημερινούς αγγελιοφορους θα βρεθεί κάποιος να τους δώσει αυτο που αξίζουν,κ´ δεν λέω να τους ρίξουμε στον πάτο κανενός πηγαδιού γιατί δεν είμαστε στην αρχαία Σπαρτη άλλωστε εμείς οι νεοέλληνες είμαστε πολιτισμένοι,αλλα αδέρφια για μια Άγκυρα στο λαιμό κ´ στον πάτο του Πασαλιμανιούδεν θαλεγα όχι

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 19/11/2011 09:20:57

  Ο Σαμαράς έχει σωστή στάση και θα αρνηθεί μέχρι τέλους. Ο Παπανδρέου είναι αυτός που θέλει τη συνυπογραφή για να έχει γραπτή πρόφαση ότι ο Σαμαράς έγινε δήθεν όψιμα μνημονιακός

 3. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 19/11/2011 09:43:42

  Καλημέρα.
  Επειδή οι ΠΑΣΟΚοι είναι 1οι στην προπανγάδα, αν πράγματι η τρόϊκα αποδεχθεί μια συμβιβαστική λύση,θα βγει ο Μπενύτο και θα κομπάζει πως μετά από “σκληρές διαπραγματεύσεις” πέτυχε να βρεθεί λύση για την 6η δόση, την οποία παραλίγο να χάναμε γιατί ο κακός Σαμαράς δεν έβαζε μια υπογραφούλα, την οποία είχε δεχθεί να βάλει ο τιτανοτεράστιος ΓΑΠ.
  Και ακολούθως όλος ο συρφετός της “έγκυρης” ενημέρωσης θα τον λιβανίζει για την τεράστια επιτυχία του.

 4. kakofonix avatar
  kakofonix 19/11/2011 10:03:51

  Δεν την εβλέπω να έρχεται την 6η δόση.

  Αποτελεί το σούπερ διαπραγματευτικό χαρτί τους και δε θα την αποδεσμεύσουν αν δεν πάρουν πλήρη εκχώρηση δημοσιονομικής κυριαρχίας και αλλαγή νομικού καθεστώτος.

  Αν αυτά τα δύο θέματα πάνε στη βουλή, οδεύουμε ολοταχώς προς πολιτική κρίση. Αλήθεια, ποιός θα έβαζε την υπογραφή του σε αυτά τα εκτρώματα;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ kakofonix 19/11/2011 12:55:24

   Σωστότατη η παρατήρηση...όσο για το αν και ποιος, μένει το δούμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.