#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2011 00:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαβάστε την ομιλία του Γιώργου στο υπουργικό και θα καταλάβετε

[caption id="attachment_104982" align="alignleft" width="600" caption="Λίγα μέτρα από την αίθουσα που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο"][/caption]

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η «κυβέρνηση νύχτας» ή βαθιά νυχτωμένη κατά τους επικριτές της, ολοκλήρωσε το υπουργικό συμβούλιο. Οι περίπου 8 ώρες συνεδρίασης δείχνουν και τον χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης. Αργά, αργά και χωρίς αποτέλεσμα. Διότι, σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα να βγαίνουν και να λένε ότι δε θα πάνε σε εκλογές κι ότι διερευνούν την περίπτωση του δημοψηφίσματος. Ο κόσμος στο Σύνταγμα μόλις το άκουσε αυτό σίγουρα θα γέλασε και ο κάθε πικραμένος.

Σημασία έχει ότι ο πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά με την ομιλία του επιβεβαίωσε ότι δεν πατάει στον χώμα αυτής της χώρας, δεν έχει αίσθηση που βρίσκεται. Χιλιάδες λέξεις χωρίς νόημα, μόνο με ένα αίσθημα ικανοποίησης για το έργο(;; !!) που έχουν επιτελέσει. Το πιο αστείο είναι το σημείο που λέει ότι επειδή σπατάλησαν πολύ χρόνο για να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, δεν έδωσαν πολύ σημασία στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Εν πάση περιπτώσει, όποιος έχει το κουράγιο να διαβάσει τα βασικά σημεία της ομιλίας του θα καταλάβει την τρικυμία εν κρανίω και το αίσθημα του πανικού για το τέλος που έρχεται. Διαβάστε και θα καταλάβετε:

«Όλοι ξέρουμε καλά την μεγάλη δυσκολία την οποία διαχειριζόμαστε.

Στρατηγική επιλογή μας ήταν και παραμένει να κάνουμε κάθε τι που να διασφαλίζει την κάθε ελληνική οικογένεια από τις ολέθριες συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας.
Ξέρουμε ότι, κληρονομήσαμε αυτή την κατάσταση.
Αυτή η Κυβέρνηση δεν την δημιούργησε. Την διαχειρίζεται.
Και αυτή την χρεοκοπία την έχουμε αποφύγει μέχρι σήμερα.
Παραμένει για μας διακύβευμα και πρώτο μας μέλημα.
Δεύτερη στρατηγική μας επιλογή, που δεν θα υπήρχε καν ως ερώτημα - αλλά λόγω του τεράστιου βάρους του χρέους, των ενδογενών αδυναμιών και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης - τέθηκε, είναι η παραμονή μας στο ΕΥΡΩ.
Θεωρήσαμε και θεωρούμε κατάκτηση της χώρας μας τη συμμετοχή στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.
Για λόγους οικονομικούς, πολιτικούς, σιγουριάς για την κάθε ελληνική οικογένεια, μέχρι και εθνικής ασφάλειας.
Τρίτη μας επιλογή - αλλά και βασική μας δέσμευση και προεκλογικό πρόγραμμα - αποτελεί η σε βάθος αλλαγή ενός συστήματος, πολιτικού, οικονομικού, θεσμικού, που παρήκμασε εδώ και καιρό.
Εμείς έχουμε κάνει βήματα αλλαγών που καμία άλλη κυβέρνηση κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης δεν έχει καταφέρει.

Εχθρός μας η ανομία, η ατιμωρησία, η έλλειψη αίσθησης δικαίου, η ανισότητα, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, η διαφθορά και τελικά ένα ολόκληρο πλέγμα πρακτικών και νοοτροπιών που διόγκωσαν το πελατειακό, κοστοβόρο και αναποτελεσματικό κράτος.
Αυτά παραμένουν και αυτούς τους στόχους υπηρετούμε προς όφελος της ασφάλειας και σιγουριάς του πολίτη.
Αν χρειάζεται να κάνουμε την αυτοκριτική μας είναι ότι αφιερώσαμε - αναγκαστικά βέβαια - πολύ χρόνο να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, να διαπραγματευόμαστε σκληρά και βέβαια αποτελεσματικά για να εγγυηθούμε ασφάλεια για την ελληνική οικονομία αλλά και την κάθε οικογένεια.
Δεν καταφέραμε να φέρουμε άμεσα στην κοινωνία μια νέα αίσθηση δικαίου, ευνομίας, δημοκρατικής λογοδοσίας.
Αντιθέτως, δικαίως αισθάνονται αρκετοί πολίτες ότι σήμερα πληρώνουν «το μάρμαρο» ενός παρωχημένου συστήματος, για να σώσουν την Ελλάδα από τον όλεθρο μιας χρεοκοπίας.
Τελικά, όμως, ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι το παρωχημένο σύστημα που μας οδήγησε εδώ.
Πολλά συμφέροντα μικρότερα ή μεγαλύτερα αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνουμε.
Και εάν, όπως είπα, χρειάζεται να κάνουμε αυτοκριτική, πρέπει να είναι ότι μέχρι σήμερα δεν αισθάνθηκε ο Ελληνικός λαός ότι καταφέραμε να σπάσουμε τα συμφέροντα, μικρά ή μεγάλα, τις μικρές ή μεγάλες ολιγαρχίες που καταδυναστεύουν τον τόπο.
Επειδή έπρεπε να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας.

Εμείς αναγκαστήκαμε και με τόλμη δεσμευτήκαμε να σώσουμε την Ελλάδα.
Για να κερδίσουμε το χρόνο που χρειάζεται για να την αλλάξουμε σε βάθος.
Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη, πάντα με διαβούλευση, πάντα με δημοκρατικό τρόπο, αλλά με αποφασιστικότητα σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.
Αυτές τις αλλαγές δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας.
Αυτές οι αλλαγές θα γίνουν δημοκρατικά, αυτές οι αλλαγές θα γίνουν με τρόπο που δείχνει νέα εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στους δημοκρατικούς μας θεσμούς.
Γι’ αυτό είπα ότι, είμαι έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε ακόμα και το θεσμό του δημοψηφίσματος, για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή και τη γνώμη όπως προβλέπει το σημερινό μας Σύνταγμα.
Για το λόγο αυτό -μια παρένθεση κάνω- θέλω άμεσα και από τον Υπουργό Εσωτερικών να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμόσουμε όταν χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη του σημερινού Συντάγματος.
Αυτές οι αλλαγές προϋποθέτουν μια νέα θέσπιση αν θέλετε, της ελληνικής δημοκρατίας, όχι την κατάλυσή της.
Όχι τη βία, αλλά τη συμμετοχή και τη συνεργασία.
Όχι την αυθαιρεσία, αλλά την ευνομία και την αλλαγή, τη δημοκρατική αλλαγή.

Δηλαδή:
1. Δεν έχουμε να διαχειριστούμε μόνο την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αλλά να δώσουμε ένα ευρύτερο μήνυμα / απάντηση στο συνολικότερο πρόβλημα που δικαίως απασχολεί την Ελληνική Κοινωνία. Και αποτελούσε το διακύβευμα των εκλογών του 2009.
2. Το πρόβλημα αυτό της Ελληνικής κοινωνίας συνοψίζεται στην απόγνωση για το αύριο, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά και της αδυναμίας, αναποτελεσματικότητας, ανικανότητας του πολιτικού / οικονομικού / μιντιακού / δικαστικού συστήματος να δώσει διέξοδο και με τρόπο δίκαιο και δημοκρατικό.
3. Η απάντησή μας στους πολίτες πρέπει να αναφέρεται στις αιτίες που δημιούργησαν την παρούσα κατάσταση. Δηλαδή, δεν μπορεί να χτυπάμε τα επιφαινόμενα. Δεν μπορούμε παρά να δούμε με αυτογνωσία τις ρίζες - όλοι μας - του προβλήματος. Αυτό προσδιορίζει και τον τρόπο με τον οποίο θα πάμε πάρα πέρα.
Δηλαδή, εμείς μιλούμε για το τρίπτυχο:
- αλλαγή στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα
- αλλαγή στο κράτος
- αλλαγή στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας και όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα ενός γνήσιου πατριωτισμού.
Γιατί σίγουρα δεν είναι πατριωτικό το να δημιουργείς χρέη και ελλείμματα.
Μιλάμε για ένα νέο πατριωτισμό που αναδύει μια συλλογική αντίληψη, πρακτική, συνέργεια και συμμετοχή.
Είναι πατριωτικό καθήκον να δημιουργήσουμε ένα κράτος, μια οικονομία και μια συνείδηση που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, με αίσθηση δικαίου και με εμπιστοσύνη στον ίδιο τον πολίτη.
Σε αυτήν την προσπάθεια περίμενα και περιμένω, απαιτώ αν θέλετε και ως πολίτης της χώρας, την ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου.
Είναι ιστορικής σημασίας οι αποφάσεις μας και η στάση μας.
Θα κριθεί από αυτές η υπόσταση του έθνους, μας να μπορεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά να προχωρά.
Και εμείς με αυταπάρνηση, με κόστος πολιτικό, να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες.
Για τον λόγο αυτό επιμένω και θα επιμείνω στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση.
Ο Ελληνικός λαός - ακόμα περισσότερο η νεολαία της χώρας - διεκδικεί, απαιτεί μεγάλες και ανατρεπτικές αλλαγές σε ένα πολιτικό σύστημα που μας έφερε μέχρι εδώ.
Και δεν μιλώ απλά και μόνο για τις ευθύνες μας ως πολιτικοί.
Αλλά για τις θεσμικές αγκυλώσεις και νοοτροπίες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό, μιντιακό, κρατικό, συντεχνιακό χώρο, και πολλά άλλα κέντρα, μικρές ή μεγαλύτερες ολιγαρχίες, που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο, που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.
Αυτή την αγανάκτηση την συμμερίζομαι.
Και εγώ τις αναλαμβάνω.
Κλήθηκα από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού να διαχειριστώ αυτή την κρίση.
Τα επόμενα χρόνια της θητείας μου ως Πρωθυπουργός, μέχρι τις επόμενες δηλαδή εκλογές, να κάνω ό,τι μπορώ, για να δημιουργήσω το υπόβαθρο μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας στην χώρα μας.
Για το πρόγραμμά μας και τα περιθώρια που έχουμε μπροστά μας:
1) Οφείλουμε να μείνουμε μέσα στους δημοσιονομικούς στόχους, στου στόχους μείωσης του ελλείμματος.
2) Σήμερα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, αύριο ο ΚΤΕ, μεθαύριο οι Επιτροπές στο Κοινοβούλιο - μαζί ακόμα και με τα άλλα κόμματα ή και φορείς - να εξετάσουμε κάθε τρόπο και ρυθμίσεις που σηματοδοτούν το αίσθημα δικαίου, που προστατεύουν τους αδύναμους, που επιμερίζουν τα βάρη με δίκαιο τρόπο.
3) Αλλά και ρυθμίσεις που κατά το δυνατόν δεν αναστέλλουν την αχτίδα φωτός στην αναπτυξιακή μας πορεία
Περιμένω, δηλαδή, μια ουσιαστική συζήτηση που δεν μένει στις αξιολογήσεις αλλά προχωρά σε κάθε τι εναλλακτικό και πιο πρόσφορο – που εκφράζει και τις δικές μας αξίες για δικαιοσύνη και ευνομία. Και αυτό το σημειώνω ιδιαίτερα.
Η λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα, σαν και αυτό που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δεν θα έρθει μέσα από κάποια βοήθεια χωρίς κόστος.

Αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό πρέπει να τον καταπολεμήσουμε και ως νοοτροπία που κυριάρχησε στη χώρα μας για χρόνια.
Κάθε λύση συνεπάγεται προσπάθεια, φόρτο, ακόμα και θυσίες.
Θέλω, επίσης, να διευκρινίσω ότι δεν δεχόμαστε και ποτέ δεν δεχθήκαμε αυτή τη λογική των Επιτρόπων. Δεν ξέρω πώς αυτή η συζήτηση ξεκίνησε, ξέρω όμως ότι όταν ξεκίνησε, μετά συνειδητά πολλαπλασιάστηκε και στα Μέσα Ενημέρωσης με πολύ οργανωμένη σπουδή, με πολύ οργανωμένο τρόπο.
Θέλω να ξέρετε ότι, άλλο είναι να πρέπει για οικονομικούς λόγους και ένα χρέος που έχουμε απέναντι σε εταίρους μας, απέναντι σε πιστωτές μας να πάρουμε δύσκολες οικονομικές αποφάσεις, αλλά έχω τονίσει με κάθε τρόπο και σε κάθε γωνιά της γης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι δεν δεχόμαστε οτιδήποτε που θα μειώσει την δική μας αξιοπρέπεια, τα δικά μας βασικά κυριαρχικά δικαιώματα, είτε είναι η ψήφος, είτε είναι οι Επίτροποι, είτε είναι άλλες συμπεριφορές, ή απαιτήσεις παρόμοιας υφής.
Αυτό που έχω και προσωπικά ζητήσει από κράτη - μέλη της ΕΕ είναι να έρθουν εμπειρογνώμονες για να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία τους σε διάφορους τομείς που χωλαίνουμε.
Θυμίζω επίσης, σε όλους ότι, το μεσοπρόθεσμο δεν είναι παρά ένα εργαλείο για να εξυγιάνουμε την οικονομία.
Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι ζωτικά απαραίτητη, όμως η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν θα έρθει μόνο ούτε καν κυρίως από εκεί.

Το μεσοπρόθεσμο αποτελεί ένα τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού. Του Εθνικού Σχεδίου μας για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Όπως το παρουσιάσαμε για πρώτη φορά τον Απρίλιο και όπως στην πορεία θα διευρύνεται και θα εξειδικευτεί ακόμα περισσότερο.
Και πρέπει να απαντήσουμε σε βασικά ερωτήματα των πολιτών, που αγωνιούν.
1) Αποτύχαμε; Μπορεί να μην τα κάναμε όλα στην εντέλεια, αλλά σίγουρα δεν αποτύχαμε. Έχουμε καταφέρει εντυπωσιακούς στόχους.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να είναι απολύτως καθαρό από όλους μας.
Η χώρα μας πέτυχε σε ένα χρόνο τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα της Ευρωζώνης, ίσως και του ΟΟΣΑ.
Για το αν υπήρξαν φυσικά καθυστερήσεις ή αρρυθμίες επίσης κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας.
Ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι τα κάναμε όλα τέλεια.
Βεβαίως, να μην ξεχνάμε και την πραγματικότητα, ότι μέσα σε λίγους μήνες κληθήκαμε να καλύψουμε δρόμο δεκαετιών.
Το επαναλαμβάνω: Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα έγιναν στην εντέλεια.
Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αλλά ποτέ δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.2) Δεύτερο ερώτημα: αφού δεν αποτύχαμε, γιατί οι αγορές δεν άνοιξαν;
Το αν άνοιξαν ή όχι οι αγορές, λίγο έχει να κάνει με το τι πέτυχε ή δεν πέτυχε η χώρα μας. Αν είχαμε πετύχει 5,5 μονάδες μείωσης του ελλείμματος, που ήταν η δέσμευσή μας, αντί για 5 θα είχαν ανοίξει οι αγορές;
Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε διεθνώς πρωτόγνωρες καταστάσεις στις οποίες οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και εν πολλοίς δεν εξαρτώνται από εμάς. Έχουμε σήμερα 3 χώρες στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης με την αστάθεια στην Ευρωζώνη κάθε άλλο παρά να κοπάζει.
Ναι, και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ήσαν υπερβολικά αισιόδοξοι.
Καλοπροαίρετα, αλλά κάνουν και αυτοί λάθη.
Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.
Σήμερα, η χώρα μας πληρώνει και μια ευρύτερη αστάθεια και αυτό μας αναγκάζει να λάβουμε πρόσθετες δύσκολες αποφάσεις.
Για να μην δώσουμε λαβή είτε σε εκείνους που δυσκολεύονται να μας δώσουν και νέα βοήθεια είτε σε εκείνους που θέλουν να διακηρύξουν ότι η Ελλάδα απέτυχε.
Όμως οι εταίροι μας θέλουν και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν.
Αρκεί να δουν ότι και εμείς είμαστε αποφασισμένοι.
Σήμερα, διακυβεύεται από τις αποφάσεις μας, αλλά και από την εν γένει στάση μας μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής η ίδια η πατρίδα μας και το μέλλον της, καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ακολουθούν κρίσιμες μέρες και εβδομάδες.
Κάθε τι που μπορούμε να κερδίσουμε για τον Έλληνα πολίτη και για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας το διεκδικήσαμε και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε.
Όπως ξέρετε πολύ καλά η διεκδίκησή μας πετυχαίνει όταν και εμείς είμαστε συνεπείς.
Όπως με την επιμήκυνση του θεσμικού δανείου και την μείωση του επιτοκίου του.
Η στάση μας και οι αποφάσεις μας, τόσο ως Κυβέρνηση, όσο και στην Κ.Ο. μας αυτές τις μέρες έχουν ιστορική σημασία.
Και επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας η προσπάθεια αυτή να έχει πανεθνικά χαρακτηριστικά.
Ακόμα και τώρα καλώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση μαζί. Με όποιο τρόπο θέλουν, ακόμα και με κοινές ομάδες εργασίας, όπως έχω ήδη προτείνει και έχουμε ήδη συζητήσει στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών.
Όπως επίσης και θα επιδιώξω την υπερψήφιση του ΜΠΔΣ από μια ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί την εικόνα μιας χώρας ενωμένης και αποφασισμένης να δώσει τη μάχη.
Δεν μιλώ για την απαίτηση να υπερψηφιστεί το ΜΠΔΣ με 180 ψήφους.
Δεν κάνουμε εκβιασμούς.
Θεωρούμε ότι όλοι κατανοούν την εθνική ευθύνη. Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, αλλά πολιτικό. Μιλώ για την καλλιέργεια της εθνικής συνεννόησης. Για την οποία θα συνεχίζω να δουλεύω. Δικαίως πολλοί αγανακτούν με όσα βιώνουν.
Αυτό το κίνημα να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό κίνημα πολιτών που αντιδρούν σε κάθε ανομία, κάθε παρανομία, κάθε ρουσφέτι, κάθε χαριστική μεταχείριση, κάθε περιστατικό διαφθοράς, αυθαιρεσίας, αδικίας.
Κάθε φακελάκι, κάθε συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, κάθε πρακτική που μας υποτιμά και δεν μας σέβεται.
Eμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία.
Και σύμμαχός μας ο λαός που ζητά την αλλαγή.
Σήμερα εκδηλώνουν την αγωνία τους και το καταλαβαίνουμε όλοι καλά.
Ακόμα καλύτερο είναι αυτή η αγωνία να γίνει πρόταση και δράση, συμμετοχή για να βρούμε μαζί με τους πολίτες συγκεκριμένες λύσεις.
Σ’ αυτό προσθέτω και την αρχή που έχω διατυπώσει από το ξεκίνημα της θητείας μας.
Η αλλαγή της πατρίδας μας είναι υπόθεση όχι μιας κυβέρνησης, αλλά ενός ολόκληρου λαού...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 07/06/2011 00:31:05

  Σε πλήρη φυγή από την πραγματικότητα.
  Ακριβώς όπως έκανε ο Τσαουσέσκου.
  Ο μαύρος κύκνος είναι κοντά.

 2. man8os avatar
  man8os 07/06/2011 00:38:25

  Ειναι τρελος! Καραφλιασα!!
  Ειναι τρελος και παλαβος!
  Καλε μου ανθρωπε δε σε θελουμε, προθυπουργος με το στανιο θα γινεις?

  • Dimitris avatar
   Dimitris @ man8os 07/06/2011 11:27:00

   Το θέλει η μαμά, αφού...

   • anonymos avatar
    anonymos @ Dimitris 07/06/2011 12:52:53

    ΔΕν σε θέλει ο λαός παρτη μάνα σου και μπρός

 3. σερτης avatar
  σερτης 07/06/2011 00:40:47

  ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΑΔΙΑΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΗΜΑ.....
  ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΤΕΣ.....ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΠΕΦΥΜΟΥΣΑΝ.
  ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.....ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ Μ...ΕΣ 500.000 ΚΟΣΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ......ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • ainte ainte avatar
   ainte ainte @ σερτης 07/06/2011 01:36:59

   Ήξερε τι τον περίμενε και προσπάθησε να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται γι' αυτό και κουβάλησε τον καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόναλντ Χάιφετζ για σεμινάρια με θεμα "διαχείριση κρίσεων σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης"... "που στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως σύμβουλος επί του συγκεκριμένου θέματος αρκετών κυβερνήσεων, και ειδικά της Λατινικής Αμερικής".
   Έχει γράψει και το σχετικό βιβλίο: "Leadership on the Line: Staying Alive through the Dangers of Leading".
   Για να δούμε, θα πιάσουν τόπο τα λεφτά μας;

   w*w.realpolitics.gr/index.php/archives/11437

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ ainte ainte 07/06/2011 15:09:09

    ...Ρόναλντ Χάιφετζ...

    Τόχω ξανακούσει το όνομα. Να δεις Γιασα Χάιφετζ, Εβραίος βιολιστής. Τελικά τα πατριωτάκια του πρώτα στη μάσα ταχει ο σύντροφος πρωθυπουργός...

 4. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 07/06/2011 00:45:51

  "Εχθρός μας η ανομία, η ατιμωρησία, η έλλειψη αίσθησης δικαίου, η ανισότητα, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, η διαφθορά και τελικά ένα ολόκληρο πλέγμα πρακτικών και νοοτροπιών που διόγκωσαν το πελατειακό, κοστοβόρο και αναποτελεσματικό κράτος."

  @!*&%£* Ἔχεις τὴν αἴσθηση ὅτι τὸ ΠΑΣΟΚ εἶναι ἕνα κόμμα ποὺ ἱδρύθηκε στὶς ἀρχὲς τοῦ 2009 μὲ σημαῖα τὴν ἠθικὴ καὶ κατάφερε νὰ ἀνέλθει μετεωρικὰ μέσα σὲ λίγους μῆνες στὴν ἐξουσία, γιὰ νὰ φτιάξει τὰ σπασμένα "κάποιων αλλων" (daddy...)

  Βέβαια ὅταν θυμᾶσαι τί εἶναι ὄντως τὸ ΠΑΣΟΚ...

 5. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 07/06/2011 00:47:40

  Είμαι πλέον σίγουρος. Ο ΓΑΠ διακατέχεται από μεγαλομανία προϊόν μάλλον της ανατροφής του. Θεωρεί ότι έχει αναλάβει και επιτελεί εθνοσωτήριο έργο. Ότι κατέχει και προσπαθεί να εφαρμόσει την απόλυτη συνταγή επιτυχίας. Ότι είναι κοινωνός της απόλυτης αλήθειας της οποίας προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στο πόπολο που αντιδρά διότι δεν καταλαβαίνει το μεγαλειώδες και ευφυέστατο σχέδιό του. Δεν εξηγείται αλλιώς,διότι αυτά που λέει τα εννοεί δυστυχώς! Αλλιώς πρόκειται περί ηλιθίου ή ακόμα χειρότερα περί προδότου!

 6. Θετταλός avatar
  Θετταλός 07/06/2011 00:53:33

  "Eμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία."
  Τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά ;;;

  • man8os avatar
   man8os @ Θετταλός 07/06/2011 01:11:34

   Καψτε τα ολα, παραδωστε σταχτη και σκουπιδια!

  • EtsiMareSei avatar
   EtsiMareSei @ Θετταλός 07/06/2011 02:42:02

   Μια ερμηνεία που μου'ρχεται, είναι οτι αφού λειτουργεί για λογαριασμό των αφεντικών του προωθώντας τα σχέδια ξεπουλήματος της χώρας τότε διαχειρίζεται απλά την εξουσία για λογαριασμό των wannabe πραγματικών εξουσιαστών μας (τροϊκα-ΔΝΤ.κτλ).
   Κοινώς δρα αντί των εξουσιαστών μας ,επομένως θεωρείται και αντι-εξουσιαστής!!!

  • ΤΙΝΑ avatar
   ΤΙΝΑ @ Θετταλός 07/06/2011 12:27:51

   απ ολα αυτα που ειπε αυτο εμεινε και σε μενα. Ας μμας εξηγησει καποιος πιο εξυπνος απο μας τι εννοει. ...

 7. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 07/06/2011 00:55:02

  Δεν σφαξανε που θα διαβάσουμε όλες τις ασυναρτησίες του ΓΑΠ!
  Νομίζετε αντέχουμε? θα χτυπήσουμε ενέσεις!

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/06/2011 00:58:26

  Να το μοιρασει καποιος στο Συνταγμα!!! αχχαχαχα #1 hit θα γινει.
  Εχει και ατακες γαι κραξιμο ! φουλ.

  " ΓΑΠ, παρε την εταιρα και τραβα παραπερα" χαχα

  ΠΠ

  • man8os avatar
   man8os @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/06/2011 01:11:56

   +++1000

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/06/2011 07:16:58

   OFF THE RECORD , ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ..
   - ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ? ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ η ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ?

 9. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/06/2011 01:01:55

  Είναι εμφανές ότι προσπαθεί να μεταβιβάσει μερίδιο της αποτυχίας στα υπόλοιπα κόμματα, για να καλύψει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο πασοκ.
  Όπως και να έχει περί τα τέλη Ιουλίου θα γίνουν εκλογές.
  Όμως, θα ήταν πολιτικά έντιμο να προκηρύξει εκλογές πριν φτάσει το μεσοπρόθεσμο στην βουλή

 10. Arianos avatar
  Arianos 07/06/2011 01:07:26

  "Και σύμμαχός μας ο λαός που ζητά την αλλαγή."
  Δεν μπορεί, ληγμένα παίρνει!

  • o βουνίσιος avatar
   o βουνίσιος @ Arianos 07/06/2011 01:11:05

   Όταν λέει ότι θα επιδιώξει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή ένα στόχο εξυπηρετεί,
   μάλλον υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στο πασοκ και το θέτει με τον τρόπο που το θέτει για να πείσει τους δικούς του βουλευτές.

 11. Theo avatar
  Theo 07/06/2011 01:09:59

  καλα οκτω ολοκληρες ωρες να καθεσαι να ακους το Γιωργακη, πρεπει να ειχαν παρει και αυτοι ληγμενα!!!!!!!

  • man8os avatar
   man8os @ Theo 07/06/2011 01:12:49

   Ολοι μαζι ναρκωτικα, ηπια και δραστικα!

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Theo 07/06/2011 04:56:23

   Ληγμένοι!
   Αχ Θεέ μου λυπήσου μας.
   Έλεος!

 12. man8os avatar
  man8os 07/06/2011 01:10:51

  ++++

 13. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 07/06/2011 01:17:24

  Δεν ξερω τι θα ηταν χειροτερο για μενα αν ημουν υπουργος.Να ακουω τον ΓΑΠ να μιλαει με αυτη την αργη και σιγανη φωνη για ωρα ή να εχω τους διαδηλωτες απο κατω ετοιμους να με λιντσαρουν.Μαλλον το δευτερο.

 14. a824 avatar
  a824 07/06/2011 01:18:24

  Μηπως να του καναμε δωρο κανενα ποδηλατο mauntain και παρει τα βουνα και μας αφησει ησυχους?

  • man8os avatar
   man8os @ a824 07/06/2011 01:22:48

   Θα μεινει ο παπακ

   • a824 avatar
    a824 @ man8os 07/06/2011 01:26:35

    αυτος βρισκει και τα κανει

  • Νεκταριος avatar
   Νεκταριος @ a824 07/06/2011 02:10:06

   ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΝ ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΩΝ ΝΙΑΓΑΡΑ

 15. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 07/06/2011 01:27:59

  Α καλα. Πως να μην κάνουν 8 ώρες;
  Αυτα δεν τα καταλάβαινε ο ίδιος που τα έλεγε, πόσο μάλλον οι άλλοι που υποτίθεται έπρεπε να τα αφομοιώσουν.
  Συμπέρασμα: 1 ώρα πήρε η ανάγνωση απο το Γιωργο και 7 ώρες η αναζήτηση ενιολογικου λεξικου

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Igor Rasputin 07/06/2011 04:59:04

   Φταίει και η μετάφραση που γίνεται
   on/off line!

 16. τάσος avatar
  τάσος 07/06/2011 01:29:17

  δεν μπορώ να καταλάβω. φρόντισαν τόσο εξόφθαλμα να δείξουν πως στρέφονται εναντίον του κόσμου, τον οποίο στα ίσα φρόντισαν να δείξουν πως θεωρούν υπεύθυνο για την κατάντια και δεν δείχνουν κανένα ίχνος μεταστροφής. την ίδια στιγμή στα λόγια απευθύνονται σε κάποιους αφηρημένους, φανταστικούς, ανύπαρκτους πολίτες που τους κατανοούν και τους στηρίζουν στην προσπάθειά τους, παριστάνοντας πως δεν αντιλαμβάνονται πως αυτό εξαγριώνει ακόμη περισσότερο τον κόσμο. γνωρίζω βέβαια πως εξαρχής ήταν όμηροι μιας κατάστασης που και οι ίδιοι συνέβαλαν στο να καθιερωθεί. η λύσσα με την οποία κυνήγησαν την υπόθεση του βατοπεδίου δείχνει πως ήθελαν πραγματικά να ανατραπεί η προϋπάρχουσα σταθερότητα, πάλεψαν με κάθε τρόπο να δυναμιτιστεί όσο πάει η κατάσταση σε στιγμές που πραγματικά αυτή είχε ξεφύγει τελείως. μετά μάλλον κατάλαβαν τί τους περιμένει, αλλά τους είχε παραχωρηθεί η εξουσία. και τώρα αντί να κανουνε τα κορόιδα, έχουν βγει μπροστά και πουλάνε τρέλα. έχω αρχίσει να πιστεύω πως η αποτυχία της εφαρμογής του μνημονίου είναι η αναγκαία συνθήκη της λειτουργίας του. και αυτοί δεν το γνωρίζουν και νομίζουν πως έτσι όπως πάνε στο τέλος θα τη βγάλουν καθαρή.

 17. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 07/06/2011 01:36:20

  Μην τσιμπατε πατριωτες τα λεγομενα οτι ο ΓΑΠ ειναι βλακας κ.λ.π.
  Ο Τσιπρας στη Βουλη του ειπε ...οτι τελικα δεν ειναι το καλο παιδι που δεν καταλαβαινει αλλα εχει πραγματικο στοχο και σκοπο να φτωχεινει την χωρα και να την παραδωσει στους ξενους...
  Και εχει απολυτο δικιο ο μικρος.
  Το λογιδριο που εκφωνησε σημερα το βραδυ στο ατυπο Υπ. Συμβουλιο ειναι
  ενδεικτικο του αδιεξοδου που βρισκεται και της απομονωσης απο τα περισσοτερα μελη του ΥΠ. Συμβουλιου.
  Παιζει το τελευταιο του χαρτι με το Δημοψηφισμα και φερνει παλι την συναινεση στο προσκηνιο γιατι διαβλεπει οτι τα κουκια δεν του βγαινουν.
  Απο αποψε και στο μετεπειτα διαστημα το Πολιτικο παιχνιδι ειναι στα χερια του Σαμαρα.
  Αν υποκυψει στις πιεσεις των Ευρωπαιων και ντοπιων παραγοντων και πει Ναι στις νεες προτασεις περι συναινεσης και Δημοψηφισματος του προδοτη Παπανδρεου θα εχει τελειωσει πολιτικα με τον πιο χειροτερο τροπο για αυτον.
  Αν διατηρησει την σταση της Αξιοπρεπειας και αφουγκραστει την βοη του διαμαρτυρομενου κοσμου τοτε θα αποτελειωσει τον Παπανδρεου ακομα και μεσα στον τρεχοντα μηνα ανακυρυσσομενος ως Μεγαλος Πολιτικος Ηγετης
  της Νεοτερης Ιστοριας της Πατριδας μας περαν των στενων κομματικων οριων.
  Οι ευθυνες του πλεον ειναι τεραστιες.
  Ο Θεος να δωσει να μην μας απελπισει και να στελνει στα ονειρα του που και που την προσφιλη γιαγια του ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ να του θυμιζει το χρεος του απεναντι στην Πατριδα.

 18. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 07/06/2011 01:42:51

  Παραλήρημα. Ρε παιδιά, φέρτε ένα Λακανικό και γρήγοραααα!

 19. Κ Κυριτσης avatar
  Κ Κυριτσης 07/06/2011 01:49:16

  O Gap Δηλωνει ελληνας πολιτης. Και αυτο ειναι σιγουρο.
  Δεν ειναι ουτε ιθαγενης ουτε ηπηκοος....
  Ουτε νομιζω οτι περασε απο ελληνικο σχολιο...
  PLEASE MIND THE GAP

 20. captain avatar
  captain 07/06/2011 01:57:26

  Και θα σου πει στο στο δημοψηφισμα: Μενουμε στην ευρωζωνη η οχι; (Αν ναι με τρως στη μαπα....)

 21. Βολευτής avatar
  Βολευτής 07/06/2011 01:59:13

  Ωχ! Πάλι θα μας... ανασυγκροτήσουν;

 22. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 07/06/2011 02:02:54

  Ουφ δεν άντεξα να το διαβάσω όλο!
  Παναγία μου τι ψεμματουρία!!!

 23. kalliergo.gr avatar
  kalliergo.gr 07/06/2011 02:05:56

  Δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω αυτά που ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΝΑ ΠΕΙ.

  Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο.
  Θα πονέσει για κάποιους, αλλά πρέπει να αλλάξει.
  Το μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών, ήταν λάθος και τώρα πλέον είναι δύσκολο να κρύψουν το πόσο λάθος ήταν.

  Την αλλαγή όμως, δεν την εγγυάται αυτή η ομάδα των ψευτών.
  Κανείς δεν τους πιστεύει πλέον.

 24. Eva avatar
  Eva 07/06/2011 02:23:30

  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ...... !!!!!!! Ντρεπομαι που με αναγκαζει να εκφραζομαι με τετοιο τροπο για τον Πρωθυπουργο της Πατριδας μου....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ...!!!!

  • JOHN avatar
   JOHN @ Eva 07/06/2011 09:03:03

   Eva,να μη ντρεπεσαι καθολου.Εαν διαβασεις που πανε οι φοροι μας και τα δανεια θα φριξεις.Τιποτε δεν μενει στη χωρα ολα πανε στις τσεπες των των τοκογλυφων δανειστων μας.Αυτους εξυπηρετει ο΄προθυπουργος¨μας και απ οτι φαινεται δεν του υδρωνει καθολου τ αυτι για το τι επιπτωσεις εχουν τα μετρα στη κοινωνια και γενικοτερα στη χωρα.Η αληθεια εχει ονομα.

 25. NIKOS avatar
  NIKOS 07/06/2011 02:27:01

  Αυτό που έχω και προσωπικά ζητήσει από κράτη – μέλη της ΕΕ είναι να έρθουν εμπειρογνώμονες για να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία τους σε διάφορους τομείς που χωλαίνουμε.


  αυτη η φραση τα λεει ολα, κανεις δεν το προσεξε?

 26. gerogriniaris avatar
  gerogriniaris 07/06/2011 03:01:04

  Κανονικά αυτή η ανάρτηση έπρεπε να έχει disclamer.
  Έχε χάρη που είναι στα Ελληνικά, στην Αμερική θα μπορούσες να φας μήνυση που αναπαράγεις αυτό το κείμενο χωρίς προειδοποίηση για καρδιοπαθεις, ανήλικους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

 27. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ 07/06/2011 03:06:38

  Μάλιστα λοιπόν , θα μας κάνει την χάρη ( αφού πρώτα κάνει τα ανάλογα μαγειρέματα ) αλλά το ερώτημα είναι ποιό θα είναι το ερώτημα .
  Θα είναι θέλετε μνημόνιο η χρεοκοπία ;
  Θα είναι σας αρέσει η κυβέρνηση ;
  Θα είναι να μείνουμε η να φύγουμε από την ευρωζώνη : η
  θα ειναι προτιμάτε το αγωνιστικό ποδήλατο η το mountain ( ίκανό τον έχω ) .
  Γι' αυτό ας μην του αφήσουμε περιθώρια να παίζει με την νπημοσύνη μας .
  Αν έχει ψυχή και κότσια ας προσπαθήσει να περάσει τα μέτρα από την βουλή να δούμε πόσοι yesman του απέμειναν αλλοιώς ας πάει για εκλογές και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους τα κόμματα .

 28. Μεσογεια avatar
  Μεσογεια 07/06/2011 03:54:13

  Κυριοι ηρεμια!!!! Το παιντι μας τα ειχε στα αγγλικα γραμμενα,,και προσπαθουσε να τα μεταφραση και λογω οι υπουργοι μας πλακωνονταν στο συμβουλιο γινοτανε ο χαμος μεσα, του πηρε 8 ωρες να τα μεταφραση και εκανε λαθη...Τελικα μονο το παιντι μας τα καταλαβε......

  Αυτο το ατομο ειναι πρωθυπουργος!!!!!!!!! Ο λαος ειναι βλακας εχει ποτεισθη με τα ψεματα και τις υποσχεσεις του ΠΑΣΟΚ τοσα χρονια.......Τιποτα δεν θα γινη θα παραμεινη μεχρι τελος...θα σερβιρη παλι υποσχεσεις και θα παραμεινη το ΠΑΣΟΚ παλι στην εξουσια.....ΟΙ αγανακτισμενοι ειναι μια μοδα και θα περαση δεν βλεπω ζοντανια στη συγκεντρωση λες και παμε βολτα για καφε.......
  Ακομα και τωρα ο λαος κοιμαται!!!!!!!

  Δεν υπαρχει ηγετης να ξεσυκωση το κοσμο μπαρουφες λενε....

 29. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 07/06/2011 04:31:05

  Είθελα να΄ξερα. Ό,τι αυτός, ό,τι οι Έλληνες. Τέτοια νούμερα που είμαστε τέτοιος αστείος πρωθυπουργός μας αξίζει. Άλλωστε εμείς τον εκλέξαμε. Τον σπρώξανε τα κανάλια και τον ψήφισε ο μ....ας ο Έλληνας που τώρα δηλώνει αγανακτισμένος και μαζεύει τα σκουπίδια του πριν φύγει από το Σύνταγμα για να μην τον μαλώσει ο Καμίνης.
  Τι ψάχνετε τώρα. Τέτοιοι που είμαστε, τέτοιος πρωθυπουργός μας αξίζει.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΑΝΤΩΝΗΣ 09/06/2011 02:14:59

   @ANTΩΝΗΣ Οχι! αγαπητέ. Οι ιθαγενείς που τους χάϊδεψε τ'αυτιά με τα "λεφτά υπάρχουν" και οι λαθρο-σαλαμαλέκουμ με το Εθνοκτόνο ψηφοθηρικό δικαίωμα "giorgo poli oreo" και με το πράσινο του ισλάμ έξαλα να κυματίζει, ΑΥΤΟΙ τον ψήφισαν. Και σέρνουν και όλους εμάς τους υπόλοιπους, στο δικό τους ολέθριο άρμα. Αλλά όπως η σοφή λαϊκή παροιμία, λέει: "μπορεί να ξεγελάσεις μερικές φορές, μερικούς ανθρώπους. Ομως, Δεν μπορείς να ξεγελάς πολλούς ανθρώπους, γιά πάντα".

 30. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 07/06/2011 04:39:09

  Όλα ψέμματα!
  Ούτε μια σοβαρή κουβέντα.
  Τσιτάτα της συμφοράς, κλισέ και απειλές...

  Το μόνο επίτευγμα του είναι ότι κατόρθωσε να κινητοποιήσει πιο πολύ κόσμο κι από τον Αντρέα στις δόξες του.

  Keep Lying!

 31. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 07/06/2011 05:09:23

  Πέρα απ' την πλάκα ο στόχος φαίνεται είναι να μεταμορφώσει τους αγανακτισμένους σε εξαγριωμένους και μετά...... ένας Θεός ξέρει.

 32. juliet avatar
  juliet 07/06/2011 07:25:15

  ''Ανικονότητα του πολιτικού/οικονομικού/μιντιακού/δικαστικού συστήματος''
  Δεν είναι πατριωτικό να δημιουργείς χρέη...Μιλάμε για ένα νέο πατριωτισμό.
  Θα δημιουργήσω το υπόβαθρο μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας στη χώρα ΜΑΣ.
  Μετά άρχισα να δυσκολεύομαι να κατανοήσω....
  Στο δεύτερο ερώτημα φωνάζει τα παιδιά ....έλατε να κάνουμε κοινές όμαδες εργασίας..
  Βρε εσείς ,μήπως κατάλαβε λάθος;Μήπως νομίζει ότι κάθε απόγευμα στο Συνταγμα τον κρατάνε με το ζόρι και παρακαλάνε να μείνει Σωτήρας της Ελλάδας;Μήπως νομίζει ότι στείλαμε τα ΜΑΤ για να μην μας φύγει και χάσουμε το σύνθημα :για έναν νέο πατριωτισμό πουλάμε την Ελλάδα.
  Χθες έμαθα,το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ,τους 8ωρους τους κάνει 6ωρους ,τους 6ωρους -4ωρους,το Καρφουρ ετοιμάζεται για απολύσεις.
  Η απελπισία δεν έχει ταυτότητα.Κατεβαίνει με μαύρα φτερά στην άρρωστη άνοιξη και ανεβαίνει με υποχθόνια μουγκρητά στην ύβρη της ιστορίας.
  Οσο πιο γρήγορα έλθει η μέρα της Λύτρωσης ,ίσως μπορέσουμε να σωθούμε.

 33. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 07/06/2011 08:12:01

  Θεέ μου !!
  Αυτό θα μπορούσε να λέγεται "όσα θα μπορούσε να πάρει ο άνεμος".......Είμαστε αιχμάλωτοι αδίστακτων εξουσιαστών.

  • juliet avatar
   juliet @ Νίκος Θ. 07/06/2011 08:48:01

   @Νίκο Θ.
   Κυριολεκτείς όταν λες είμαστε αιχμάτωλοι αδίστακτων εξουσιαστών,συμπληρώνω με χαζοχαρούμενο ύφος για να ξεγελάσουνε τον ''πονηρό ''Ελληνα.Πρέπει να το συνηδειτοποιήσουμε ''ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ'' αυτό ακριβώς είναι!!

 34. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 07/06/2011 08:22:14

  Από ότι φαίνεται,από την διάλεξη του ΓΑΠ στο υπουργικό συμβούλιο,τον έχει πιάσει πανικός από τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, ειδικά μετά την Κυριακή που μας πέρασε. Τον έκοψε κρύος ιδρώτας από την μαζική αντίδραση του ...κυρίαρχου Λαού. Ευτυχώς, η ειρηνική διαμαρτυρία των ακομμάτιστων συνέτισε τον πρωθυπουργό μας. Επιστρέφοντας κατά το δυνατόν στην σοβαρότητα, διαπιστώνουμε από τα λεγόμενα του ΓΑΠ, την συνέχιση της αναλγησίας του και του σκληρού κυβερνητικού τσαμπουκά, που έχει σκοπό να μας κρατήσει στην εικονική πραγματικότητα, την οποία μας επέβαλλαν εδώ κι ενάμιση χρόνο. Επιμένει να μας αλλάξει και να μας βουλιάξει και εμείς απλά, αγανακτούμε. Αν δεν περάσουμε σύντομα στις φάσεις, που ακολουθούν την αγανάκτηση, θα είμαστε σαν Λαός, άξιοι της τύχης μας.

 35. JOHN avatar
  JOHN 07/06/2011 08:26:24

  Ο ανθρωπος ειναι σε διατεταγμενη νυπηρεσια.Ο δρομος που του υπεδειξαν ν ακολουθεισει ειναι συνταγη καταστροφης,ηδη πηραμε μια πρωτη γευση.Ευχομαι να μη τον ακολουθεισουν κι αλλοι γιατι τοτε θα μιλαμε γι αυτοκτονια της χωρας.

 36. 23η Απριλίου avatar
  23η Απριλίου 07/06/2011 09:00:52

  Μου θυμίζει τα παραληρήματα του Αδόλφου, προτού αποφασίσει να τινάξει τα σαλταρισμένα μυαλά του. Πόσο βρομύλος πρέπει να είναι κανείς, για να ανέχεται έναν τέτοιο ανθέλληνα.

 37. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 07/06/2011 09:01:59

  Σε ένα πράγμα έχει δίκιο:
  "Eμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία."

  Όντως, όπως και οι μπαχαλάκηδες "συνάδελφοί" του, έτσι και αυτός και οι συν αυτώ, καταστρέφουν την Ελλάδα "σωζοντάς την".
  Οι μπαχαλάκηδες φορούν κουκούλα, αυτός φορά γραβάτα.
  Οι μπαχαλάκηδες πετούν μολότωφ, αυτός πετά ...ηλιθιότητες
  Οι μπαχαλάκηδες στρέφουν την μήνιν τους εναντίον πάντων, αυτός εναντίον της Ελλάδας
  Οι μπαχαλάκηδες είναι θρασύδειλοι, το ίδιο και αυτός
  Οι μπαχαλάκηδες κρυβονται πίσω από την ανωνυμ'ια τους, αυτός φέρει την ταμπέλα "Παπανδρέου" ως σαρκασμό

 38. Μήτσος avatar
  Μήτσος 07/06/2011 09:16:37

  Προκαλεί εντύπωση, η απλά οι "συμφοιτητες" έχουν τα ίδια αφεντικά;

  • factorx avatar
   factorx @ Μήτσος 07/06/2011 15:44:38

   Καλά εκεί στην Ιπποκράτους δεν έχετε άλλη γραμμή; Πες τε και κάτι πρωτότυπο.

 39. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 07/06/2011 09:36:06

  Αν φοράει παντελόνια και όχι κολάν, ας κατέβει την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα, χωρίς τα ΜΑΤ, να δει τι γνώμη έχει γιά τους αντιεξουσιαστές της εξουσίας ο κυρίαρχος λαός.
  Αν φοράει...

 40. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/06/2011 09:49:57

  Το κείμενο αυτό σαφώς δεν είναι δικό του, κάποιος λογογράφος τού το έγραψε, ίσως ο Γερουλάνος, που έτσι και αλλιώς όλοι λένε ότι δεν ασκεί καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού.
  Μέσα στην ακατάσχετη αυτή φλυαρία, που θυμίζει ευχολόγιο και έκθεση ιδεών, διακρίνει κανείς όλη την ασπόνδυλη ιδεολογία περί "προοδευτικής διακυβέρνησης", όταν μιλάει για νέους πατριωτισμούς κλπ. Εννοείται ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ανίκανος να επιβάλει έστω και μία σωστή πολιτική στους υπουργούς του, είναι σαφές ότι κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Ποιος θα μπορούσε να πάρει στα σοβαρά έναν άνθρωπο λίγο έξω από τα 60 που γεμίζε το flickr με σχεδόν πανομοιότυπες φωτογραφίες του ιδίου να απογράφεται ως ΔΥ; Αυτά πέρυσι το καλοκαίρι. Είτε παλιμπαιδίζει, είτε δεν ξεπέρασε ποτέ την εφηβική του ηλικία (μάλλον το δεύτερο). Μόνο και μόνο αυτό αρκεί για να τον απαξιώσει ως homme d'Etat.
  Και, στο κάτω-κάτω, είναι ύβρις να μιλάει για "έθνος" ένας άνθρωπος που διόρισε μία ανθέλληνα Σύρια ηθοποιϊσκο, κατάλληλη για ταινίες τύπου "ο Μπόμπος και η Δασκάλα", να διαχειρίζεται το μεταναστευτικό. Είναι ύβρις να μιλάει για "έθνος" ο άνθρωπος που σταμάτησε την ανάσχεση των μουσουλμάνων εισβολέων στα σύνορα και χειροτέρεψε την κατάσταση στην Αθήνα σε σχέση ακόμα και με αυτό που ήταν επί του αδιάφορου Καραμανλή. Είναι ύβρις να μιλάει για "έθνος" ο άνθρωπος που επιδιώκει να δίνει την υπηκοότητα σε κάθε λούμπεν Αφροασιάτη καταφέρνει να περάσει τον Έβρο. Ο ΓΑΠ είναι συνειδητός μειοδότης, και το απέδειξε και στον τρόπο που διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό, ώστε να απαξιωθούμε διεθνώς, και στη διαχείριση του μεταναστευτικού.
  Ελπίζω πολύ σύντομα να ντρεπόμαστε ως έθνος που είχαμε τέτοιας διανοητικής "ευρύτητας" άτομο για πρωθυπουργό της χώρας. Και ελπίζω να σταθεί δυνατόν να δικαστεί για όσα έκανε ο άσχετος εθνομηδενιστής κατά της χώρας μας.

 41. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ 07/06/2011 09:51:48

  Εχθρός μας η ανομία, η ατιμωρησία, η έλλειψη αίσθησης δικαίου, η ανισότητα, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, η διαφθορά και τελικά ένα ολόκληρο πλέγμα πρακτικών και νοοτροπιών που διόγκωσαν το πελατειακό, κοστοβόρο και αναποτελεσματικό κράτος. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!

 42. Ακομα ενας avatar
  Ακομα ενας 07/06/2011 09:52:38

  Κάνει πως δεν κατανοεί την πραγματικότητα. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο πουλώντας τελίτσα. Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να θολώσει τα νερά όμως αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι πως με την στάση του αυτή, η άϋλη βοή των αγανακτισμένων θα πάρει σάρκα και μορφή και θα του κάτσει στην καράφλα με όλη της την σφοδρότητα.
  Εδώ δεν είναι κάποιο δικτυακό παιχνίδι που μπορείς να λες και να κάνεις ότι θέλεις αλλά μιλάμε για το μέλλον μας, την ιστορία μας, την ελευθερία μας και την εθνική μας κυριαρχία.
  Αυτό που με τρομάζει όμως περισσότερο δεν είναι ο GAP (αυτόν τον καταλάβαμε), αλλά ο Αντώνης που μας το παίζει σωτήρας. Φοβάμαι πως το σχέδιο είναι ποιο οργανωμένο και καλύτερα απ' ότι φανταζόμαστε στημένο. Μας έδειξαν στα σκατά για να μην αντιδράσουμε στον βούρκο !!!!!!
  Μην ξεχνάτε πως και οι 300 είναι μια οικογένεια που διατηρούν φιλίες δεκαετιών όσο και αν προσποιούνται για το αντίθετο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.

 43. Stefanos avatar
  Stefanos 07/06/2011 09:57:35

  Θα σταματήσει ο αρχι-ψεύταρος επιτέλους αυτές τις εκθέσεις που του τις γράφουν; Δεν καταλαβαίνει ότι κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο μισητός; Αηδιάζω σαν πολίτης πλέον και εξοργίζομαι ακόμη περισσότερο όταν τον ακούω να μιλά σαν να διαβάζει έκθεση. Και κρίμα για έναν ολόκληρο λαό που εμπιστεύτηκε αυτόν τον άνθρωπο να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας μας.

 44. player avatar
  player 07/06/2011 10:20:19

  ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.........
  ΤΑ ΟΥΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ
  ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2009.

 45. η Dimi avatar
  η Dimi 07/06/2011 10:37:35

  Στη χθεσινή 9ωρη άτυπη συνεδρίαση ο Τσολάκογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο Δημοψηφίσματος με το ΨΕΥΤΟ-δίλλημα:

  Mνημόνιο ΙΙ ή, Πτώχευση

  Την απάντηση έδωσε η ταλαντούχος καλλιτέχνης, κ. Αννα Βαγενά:
  «Τι να σε φάει ο λύκος, τι να σε φάει η αρκούδα.»

 46. ΕΝΑΣ avatar
  ΕΝΑΣ 07/06/2011 10:40:45

  Πολυ απλα,υπαλληλος ξενων κεντρων εξουσιας με σκοπο το ξεπουλημα της πατριδας μας..Και καθολου μα καθολου βλακας..Δολιος,παμπονηρος με προφανεις σκοπους..Πρεπει να φυγει..Προσοχη ομως,την ωρα που θα πεσει μην μεταφερει αποθεματα χρυσου και κεφαλαια στα αφεντικα του ,στους παγκοσμιους τοκογλυφους..ΠΡΟΣΟΧΗ

 47. alexhers avatar
  alexhers 07/06/2011 10:41:39

  ΠΕΤΡΕΣ ΠΕΤΩ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟ ΑΜΠΩΘΕΙ ΠΙΣΩ

 48. diavgasi avatar
  diavgasi 07/06/2011 10:45:06

  ET PHONE HOME..... LOST IN SPACE!!!

 49. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 07/06/2011 11:00:23

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο (ΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΔΕΝ ΛΕΓΩΤΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ.ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΑΤΑΤΖΗΔΩΝ(ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΑΖΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΣΚΑΤΑ

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 07/06/2011 12:58:15

   «Αν δεν ήμουν Παπανδρέου θα δούλευα σε γκέτο μαύρων.»
   ~Tίτλος συνέντευξης στον Σταύρο Θεοδωράκη, περιοδικό ΚΛΙΚ Αύγουστος 1999

 50. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 07/06/2011 11:20:51

  Οταν αναδυεται η εναλλακτικη λυση (αλλα και μετεπειτα τιθεται αυτη καθαυτη σε ημερησια διαταξη), τοτε αναρταται παραυτα ο απωτερος στοχος εμπρος μας, αφου ομως προηγουμενως κραδαινεται η περιρρεουσα πραγματικοτητα, προκειμενου να αντιμετωπιστει προθυστερα, ενδεχομενως και πλαγιως, και λοιδωρει με θρασυτητα τα πεπραγμενα παρελθοντων ετων. Ωστοσο, δεν ξεχναμε βεβαιως οτι κληρονομησαμε τρια πουλακια, κι’ ως εκ τουτου τα τεσσερα διακυβευματα δεν παυουν να ελοχευουν, διοτι ο ελληνικος λαος παντοτε τυροκομει αφοβως, ενιοτε δε και θυσιαζομενος, αλλα ποτε διαμεσολαβημενος ματαιως. Γι’ αυτο οι θυσιες μας και ορθοτασσικα διαφυλασσονται επι πιστωσει και οριζοντιως παραμονευουν. Εμεις λοιπον ποτε δεν κρυβομαστε πισω απο φορολογικα επιχειρηματα και αλλα μορφοποιημενα και επι πιστωσει αλλοτρια συμφεροντα, αλλα παλευουμε διαρκως για ενα καλλιτερο τριγωνο μαξιλαρι. Οι θυσιες μας θα τραυλισουν συντομα, με την απολυτη συμπνοια της πλειοψηφουσας μαρμαροσκονης.

 51. anonymos avatar
  anonymos 07/06/2011 12:54:20

  Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

 52. Α.Κ. avatar
  Α.Κ. 07/06/2011 15:28:20

  Αγαπητοί σχολιαστές

  Προσωπικά ενοχλούμαι ιδιαιτέρως όταν, ασυναίσθητα βεβαίως, γίνεται διάκριση μεταξύ Γ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού και Υπουργών που "αντιστέκονται", "δεν υπακούουν", "τον πολεμούν", "τον αντιπολιτεύονται μέσα στην Κυβέρνηση", "αρνούνται να υποκύψουν στην Τρόικα" κτλ.

  Μια για πάντα: είτε σύμφωνα με το Σύνταγμα το δει κάποιος, είτε ηθικά, είτε πολιτικά, είτε ιστορικά, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ κυβέρνησης και τα μέλη που ψήφισαν το Μνημόνιο του Μαΐου 2010 είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΑΝΕΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟΥ.

  Παρακαλώ μην πέφτετε σε μία καλοστημένη παγίδα ότι δήθεν ο ΓΑΠ είναι ο "κακός" και κάποιοι υπουργοί είναι οι "καλοί" που αντιστέκονται.

  Η ευθύνη τους είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ.

 53. Malena avatar
  Malena 07/06/2011 19:27:00

  Όχι δεν αντέχεται τόση παράνοια!

  • Λιγότερος Άμλετ avatar
   Λιγότερος Άμλετ @ Malena 10/06/2011 14:25:05

   "malena canta el tango con voz quebrada"?

 54. ierofantis avatar
  ierofantis 07/06/2011 21:51:44

  Έπεα πτερόεντα.

 55. Δημήτριος Αποστολου avatar
  Δημήτριος Αποστολου 07/06/2011 22:57:40

  Κύριε Παπανδρέου. Αν πραγματοκά θέλεις να προσφέρεις την μεγάλη σου προσφορά στο Ελληνικό κράτος θα πρέπει άμεσα να παραιτηθείς και να πραγματοποιθουν εκλογές. Αν ο λαός σε βγάλει με γει σου και χαρά σου, Αν βγει άλλος θα μπορεί να διαπραγματευτεί το δικό σου μνημόνιο προς όφελος της Πατρίδας. Ετσι θα προσφέρεις μεγάλη υπηρεσία στην ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΈΝΗ ΜΑς ΠΑΤΡΊΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΌς ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΊ ,ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.