#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/05/2010 08:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαβάστε γιατί προωθούν τις πολυπολιτισμικές κοινωνίεςΤο δημογραφικό  ζήτημα, ίσως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το οικονομικό, για την Ευρώπη.

Από το Business Insider

Η Γερμανία μπορεί να θεωρείται ως το υγιές κέντρο της Ευρώπης σήμερα, όμως η δημογραφική της κατάσταση απειλεί να μειώσει την όποια ανταγωνιστικότητα διαθέτει ως οικονομία. Αν και τα περισσότερα μάτια είναι αυτό τον καιρό στραμμένα στην οικονομική κρίση που πλήττει την ευρωπαϊκή ήπειρο, το μεγάλο πρόβλημα παραμένει το δημογραφικό. Στη Γερμανία, αν συνδυάσει κανείς τη πτωτική τάση των γεννήσεων με την μετανάστευση από τη χώρα παρά προς τη χώρα, θα διαπιστώσει πως το οικονομικό μέλλον της Γερμανίας μοιάζει επισφαλές. Η κυβέρνηση έχει ήδη προωθήσει πολιτικές ενθάρρυνσης της πολυμελούς οικογένειας και της πολυτεκνίας, αλλά δεν έχουν σημειωθεί κάποια απτά αποτελέσματα. Και όσον αφορά στις προοπτικές αύξησης του πληθυσμού μέσω της μετανάστευσης, αρκεί να αναφέρουμε πως η παραδοσιακή τροφοδότης χώρα της Γερμανίας, η Τουρκία, έχει στερέψει. Περίπου 10.000 Τούρκοι επιστρέφουν σήμερα στη χώρα τους παρά μεταναστεύουν στη Γερμανία.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη με ακόμη μεγαλύτερα δημογραφικά προβλήματα. Κράτη όπου οι μειωμένες γεννήσεις σε συνδυασμό με τις αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές, έχουν οδηγήσει σε πληθυσμιακή στασιμότητα και μαρασμό.

Ολλανδία: Βασικό θέμα στις πρόσφατες ολλανδικές εκλογές ήταν η απαγόρευση των μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 6.6%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2035: 10%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-4.3%

Λουξεμβούργο: Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό υπηκόων που γεννήθηκαν σε άλλα κράτη.

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 8.7%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 17%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020: -1.1%

Δανία: Διατηρεί σε εφαρμογή πολύ αυστηρούς μεταναστευτικούς νόμους, βάσει των οποίων απαγορεύεται στους και στις συζύγους αυτών που αποκτούν τη δανέζικη υπηκοότητα να εγκαθίστανται στη χώρα, πριν περάσουν 28 χρόνια από την απόκτηση της υπηκοότητας από τον/την σύζυγο.

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 9.1%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2035: 11%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020: -4.3%

Βουλγαρία: Ο επικεφαλής της βουλγαρικής υπηρεσίας μετανάστευσης, συνελήφθη πρόσφατα με τη κατηγορία ότι διευκόλυνε αλλοδαπούς να αποκτήσουν τη βουλγαρική υπηκοότητα.

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 8.3%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 9%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020: -5.6%

Βέλγιο: Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ που επιτρέπουν τα ταξίδια από χώρα σε χώρα χωρίς την έκδοση βίζας, έχουν μετατρέψει φέτος το Βέλγιο σε χώρα υποδοχής μεγάλων αριθμών μεταναστών από τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου.

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 10%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 14%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-3.5%

Ιταλία: Στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε πριν από 2 μήνες μια πανεθνική γενική απεργία των μεταναστών, με αποτέλεσμα να υπογραμμιστεί η ένταση που υπάρχει από καιρό μέσα στη χώρα.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 14%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 15%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-3.0%

Σουηδία: Η χώρα έχει εφαρμόσει από καιρό μια πολιτική ενσωμάτωσης των μεταναστών, προσφέροντας τους μαθήματα γλώσσας και μιας τέχνης, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν στη σουηδική πραγματικότητα.

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 9.5%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 9.4%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-6.0%

Ελλάς: Η Ελλάδα άρχισε να κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να δοθεί η υπηκοότητα στα παιδιά των αλλοδαπών μεταναστών, όμως υπάρχουν πολλές πολιτικές αντιδράσεις.

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 12%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 19%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-3.9%

Γαλλία: Πρόσφατα απαγόρευσε την υπηκοότητα σε κάποιον Μαροκινό, επειδή ανάγκαζε τη σύζυγο του να φορά ισλαμικό πέπλο.

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 13%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 14%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-5.5%

Φιλανδία: Η χώρα έζησε πέρσι μια τεράστια αύξηση σε ποσοστό 48%, σε άτομα προερχόμενα από το Ιράκ και τη Σομαλία, που αναζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2007: 10%

Κόστος συντάξεων σε σχέση με το ΑΕΠ το 2036: 14%

Αλλαγή στο ποσοστό του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία έως το 2020:-8.5%

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 29/05/2010 09:50:01

  Για να μπορέσουμε καταλάβουμε τα προβλήματα της ενωμένης Ευρώπης πρέπει πρώτα να εντοπίσουμε τους παράγοντες εκείνους που δημιουργούν πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

  Από την είσοδο του ευρώ και μετά δεν εκπόνησαν μια σαφή οικονομική πολιτική, η οικονομική ανάπτυξη των κρατών -μελλών προείλθε από εξωγενείς παράγοντες.
  Το ευρώ κυρίως προσπάθησε να συγκρατήσει και όχι να απελευθερώσει τις δυνάμεις της κοινωνίας να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν.
  Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης δημιούργησε μικρά μονοπώλια [για παράδειγμα, διαχείριση αγροτικών πόρων, τουρισμός, κ.α] που έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης και έτσι μπόρεσαν και εκμεταλλευτήκαν με το χειρότερο τρόπο τους πόρους και το κοινωνικό κεφάλαιο,
  έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί προσπάθησαν και αρκετοί έστησαν δικά τους περιφερειακά φέουδα.
  σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας τα ασθενέστερα μέλη της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα. . δλδη με μια κουβέντα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η σημερινή κρίση έχει τις δομικές της ρίζες στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.
  Σήμερα πολλά από τα ερωτήματα των πολιτών δεν μπορούν να απαντηθούν συνταγματικά, [ για παράδειγμα, ρωτήθηκε ο πολίτης για τις μεγάλες αυξήσεις στο φπα, τη βενζίνη κ.α που σε συνδυασμό με τη μείωση μισθών- κατανάλωσης μείωσαν* κατά 40 περίπου της % τα έσοδα του κράτους]
  αυτό που γίνεται σήμερα είναι διαχείριση της κατάρρευσης η οποία κάποια στιγμή θα έρθει.
  κ.α.

  * ειπώθηκε σε συνάντηση εφοριακών στην Πάτρα.

 2. anonymous avatar
  anonymous 29/05/2010 10:13:31

  Το πρώτο πράγμα για να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα είναι να ενθαρρύνεται η δημιουργία οικογένειας σε μικρή ηλικία. Τα πρότυπα που υπάρχουν σήμερα με βάση τα οποία για να κάνεις οικογένεια πρέπει να έχεις δουλειά σπίτι και αυτοκίνητο σε αναγκάζουν να κάνεις οικογένεια όταν είσαι άνω των 30. Αυτό σημαίνει 1-2 παιδιά το πολύ.
  Όλες οι πολιτικές πρέπει να αναθεωρηθούν, να υπάρχουν θέσεις εργασίας για όσους έχουν οικογένειες, να υπάρχει φτηνή στέγη, και γενικότερα να υπάρχει μιας μορφής ηρεμία κι εξασφάλιση. Τότε να δεις πως κάνουν παιδιά.

 3. anonymous avatar
  anonymous 29/05/2010 11:18:27

  στη Δανια και στη Νορβηγια σε γειτονιες οπου ειναι πολλοι μεταναστες οι ξανθιες Δανεζες βαφουν τα μαλλια πιο σκουρα για να μη ξεχωριζουν επειδη ο βιασμος λευκων ευρωπαιων γυναικων απο μεταναστες αφρικανους και ασιατες εχει γινει το νο 1 κοινωνικο προβλημα

 4. ποσα απιδια βανει ο σακο; avatar
  ποσα απιδια βανει ο σακο; 29/05/2010 12:31:29

  Φέρτε τις αλλοδαποί γιατί δε θα χουνε να πληρώσουνε τις συντάξεις οι υπουργοί.
  Αμα φέρνετε αντίρηση οι αγριεμένοι παππούδες που άρχισαν ήδη να στραβοκοιτάνε τα cayenne θα πανε με το ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν αναρχικοί και μετά θα δείτε εσείς! Εϊναι να μην σε πετύχει παππούς αναρχικός και νίντζα. Μόνο αυτό σου λεω! Τη μάμισες!

 5. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 29/05/2010 12:38:23

  Ἐνῶ ὁ πληθυσμὸς τῆς Εὐρώπης δὲν αὐξάνεται ὅσο θὰ ἤθελαν οἱ ἀριθμοί γιὰ νὰ διατηροῦμε τὸ ὑπερπολυτελὲς σύστημα διαβίωσής μας, ὁ ὑπόλοιπος πλανήτης πένεται. Νομίζω ὅτι ἦταν πέρυσι ὅταν ὁ ἀριθμὸς τῶν ἀνθρώπων ποὺ δὲν τρῶνε κάθε μέρα ξεπέρασε τὸ 1 δισ.

  Μήπως ἀντὶ "πολυπολιτισμικῶν" ἀνοησιῶν ἡ λύση εἶναι νὰ φτωχύνουμε ἐμεῖς ὑπὲρ τῶν πενομένων, ὥστε ὁ καθεὶς νὰ μπορεῖ νὰ ἐπιβιώνει ἀνθρώπινα στὸν τόπο του; Μὲ τὸν πολιτισμό του;

  Ξέρω ὅτι δὲν εἶναι δημοφιλὴς πρόταση. Ἀλλὰ μήπως τελικῶς εἶναι ἡ μόνη λύση (ἂν δὲν θέλομε νὰ σφαχτοῦμε μεταξύ μας);

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κοινὸς νοῦς 29/05/2010 15:32:26

   Ο υπόλοιπος πλανήτης πένεται με βάση μόνο τα τωρινά κριτήρια του δυτικού κόσμου. Όμως, η θνησιμότητα στην Αφρική ή την Ινδία ήταν πολύ υψηλότερη 100 ή 200 χρόνια πιο πίσω παρά τώρα. Τώρα με τα φάρμακα (που εφευρέθηκαν στη Δύση) και τις ιατρικές υπηρεσίες, υποτυπώδεις έστω, που υπάρχουν ακόμα και σε πάμφτωχες χώρες, πολύ περισσότεροι φτωχοί επιβιώνουν στις χώρες αυτές από ό,τι παλιότερα. Άρα, δεν υπάρχει λόγος να αυτοενοχοποιούμαστε διαρκώς επειδή έχουμε καλύτερο βιωτικό επίπεδο από τον μέσο Ινδό π.χ. Στην Ινδία, άλλωστε, υπάρχουν μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανητη και συνοικίες πλουσίων που ντρέπεσαι να πατήσεις. Το Πακιστάν έχει πυρηνικό οπλοστάσιο, τη στιγμή που βλέπουμε το επίπεδο του μέσου Πακιστανού ποιο είναι. Γιατί να τους βοηθήσω;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ΒΙΣ 30/05/2010 16:49:52

    Σωστόν και σαφές.

 6. Orestios avatar
  Orestios 29/05/2010 12:40:01

  Αντί να δώσουν κίνητρα στους ντόπιους να παράγουν οικογένειες, κάνουν εισαγωγή οικογενειών. Και νομίζουν ότι έτσι λύνουν το πρόβλημα? χο! χο!
  Το εθνικό ισοζύγιο είναι αρνητικό.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Orestios 29/05/2010 12:52:33

   Ετσι ακριβώς Ορέστιε. Οι γηγενείς κοστίζουν. Στη φθηνή εργατική δύναμη δεν είπε όχι ποτέ κανείς.

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 30/05/2010 20:24:35

    Κι όμως αυτό είναι end game. Με μια περιδίνηση, προς δήθεν της ευημερίας, η εισαγωγή εργατών δεν θα σταματά ποτέ. Ώσπου να διαλυθεί το κράτος.
    Το όλο concept είναι λάθος.

  • donaE avatar
   donaE @ Orestios 29/05/2010 14:33:27

   Χτυπανε τον συντελεστη εργασια.Αφου δεν μπορουν να βαλουν τους ντοπιους να δανειστουν αλλο,φερνουν απο εξω για να κινηθει το κεφαλαιο.

 7. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 29/05/2010 15:54:32

  Δούλους φθηνούς θέλουν καί οἱ Ευρωπαῖοι ξύπνησαν.Τόσο ἁπλό εἶναι.

 8. Dimi avatar
  Dimi 29/05/2010 23:16:09

  H Eυρώπη το 2029 http://bit.ly/9Unzs6

 9. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 30/05/2010 16:37:13

  Μια χαρά και ανεξάντλητοι είναι οι Τούρκοι στη Γερμανία, μην ακούτε. ¨Οταν πάω και μένω για μιά δυό βδομάδες εκεί, στη γειτονιά ο μανάβης, ο ψιλικατζής, ο σουβλατζής και ο κρεοπώλης μου είναι πάντα Τούρκοι, ο ζαχαροπλάστης Ιταλός, ο εστιάτορας Έλληνας. Γερμανοί αναντάν παπαντάν ο μπάρμαν, ο ιχθυοπώλης και οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου στη γωνία. Ά, και ο Σέρβος με το ωραίο λογοτεχνικό μικρό βιβλιοπωλείο.
  Σταθερά πράγματα, οικεία. Και ούτε δούλοι, ούτε αφέντες. Όλοι μια παρέα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Sic transit gloria mundi 30/05/2010 16:40:49

   Όταν σε λέω μελιστάλαχτο κάτι ξέρω.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 30/05/2010 16:45:35

    Άν έρθεις μαζί μου στο μπάρ του Γερμανού, δοκιμάσεις τα παγωτά του Ιταλού και κάνεις μια γρήγορη εξερεύνηση στου φίλου μου του Σέρβου, θ' αλλάξεις διάθεση, αλλενάκι. Πάω στοίχημα, βάζω από τώρα το κεφάλι μου στον πάγκο του Τούρκου χασάπη.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 30/05/2010 16:52:40

    Είσαι ο πλέον μειλίχιος και ως εκ τουτου ο διαβρωτικότερος και ο επικινδυνότερος υπερασπιστής του "πολυ-πολιτισμικού-πως είπατε" διεθνισμού και δη του γερμανικού διεθνισμού, που μόνο υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας δεν είναι.

    Έτσι που το πας θα το χάσεις το στοίχημα και το κεφάλι σου θα κοπεί πράγματι στο πάγκο του τούρκου χασάπη κάποτε.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 30/05/2010 16:53:06

    Έχουν ενσκήψει εδώ και μερικά χρόνια πάντως και Κινέζοι, είδη ενδύσεως-υποδήσεως. Ιδού και η μεταβλητότης, το ομολογώ.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 30/05/2010 16:56:46

    Μπα αλλενάκι, αυτοί όλοι οι Ευρωπαίοι μοιάζουν, ακόμη και οι Τούρκοι (έπεσα σε μετριοπαθείς μουσουλμάνους μάλλον). "Μονοπολιτισμική" ήταν η γειτονιά, με πλανητικά κριτήρια. Ο πραγματικός "πολυπολιτισμός" έρχεται μόλις τώρα, με τους Κινέζους, και δεν μου φαίνεται αρκετά οικείος.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 30/05/2010 17:02:00

    Έτσι πώς πάει το Πολυτεχνικόν επάγγελμα, με βλέπω εμπορουπάλληλο στο βιοτεχνικό πρατήριο κανενός Λη Πίγκ, οπότε θα ζηλέυω ασφαλώς τον Τούρκο χασάπη, ίσως και τα πίγκς που πουλάει (ως άπιστος Μουσουλμάνος) στους Γερμανούς πελάτες του.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 30/05/2010 17:04:35

    καλάαα, ... οι Τούρκοι ούτε είναι ούτε θέλουν πλέον να είναι ευρωπαίοι, γι αυτό και δεν ακους τίποτα στα δικά τους μέσα για το αίτημα της ένταξης

    μόνο ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί με προϊστορία στην τουρκική υπεράσπιση έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους την τουρκική ένταξη

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 30/05/2010 17:13:10

    το πολυτεχνικό επάγγελμα δε σε αφήνει εκθετο, είναι πολυσχιδές

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 30/05/2010 17:22:34

    Έσκασε η φούσκα, οι Τράπεζες δεν δανείζουν ξενοδόχους, εμπόρους αυτοκινήτων και (ωιμέ) εργολάβους, κι άν ο εργοδότης δεν δίνει δουλειά, που θα τη βρεί ο εργαζόμενος; Άντε, να που πάλι καταλήγω σε Κινέζο, στην ελπίδα που λέγεται Κάπτεν Γουέι, είπε πως θα κάνει και πολλές άλλες επενδύσεις! Είναι και ηγέτης στο κόμμα!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 30/05/2010 17:27:08

    πλέον δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για απολαβές που έδινε άλλοτε το πολυτεχνικό επάγγελμα, άλλωστε αυτό το επάγγελμα το ασκείς γιατί σ αρέσει πάνω απόλα, διαφορετικά το ίδιο το επάγγελμα σε ξεβράζει, εγώ ανακάλυψα π.χ. τη μαγεία της κατεργασίας ξύλινων επιφανειών και κατασκευών, αφήνοντας τα ράουλα και τα κομβοελάσματα, άσε που είσαι μια ζωή με γράσα στα χέρια, τρόπος του λέγειν, τώρα ασχολούμε με "μπισκοτάκια"

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 30/05/2010 19:52:15

    Όμως αλλενάκι, "μειλίχιος, διαβρωτικότερος και επικινδυνότερος"! Να φεύγει ο παλιόγερος λοιπόν, είναι καιρός, άν και με τα νέα μέτρα αργεί πιό πολύ η σύνταξη, και όλα μέλι γάλα. "Ο κόσμος δεν έχει τίποτε να χάσει και τίποτε να βρεί", από τα κατά Νιόνιον, άλλωστε το μπελά στα παιδιά και στα εγγόνια μας θα τον φορτώσουμε ούτως ή άλλως. Αυτοί θα τραβήξουν κουπί, εμείς έχουμε ακόμη το προνόμια να φιλοσοφούμεν μετ' ευτελείας...
    A hard rain is gonna fall, που έλεγε και ο Μπόμπης!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 30/05/2010 19:56:55

    Φιλοκαλούμεν μετ' ευτελείας, συγγνώμη, γιατί άν πρόκειται να φιλοσοφούμεν, πρέπει να είναι και άνευ μακακίας.

 10. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 30/05/2010 19:21:21

  Καλά έκανε και " κέρδισε¨ η Γερμανία "ΣΚΑΤΟ-VISION" , για να καταλάβουμε όλοι επιτέλους , όπως ισχυρίζονται οι Γερμανοί , ΤΟ ¨ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ¨ ΣΤΗΝ ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ¨ - ΕΝΩΣΗ ...( και όταν πρέπει πληρώνουν κυριολεκτικά ).

  Σε αυτό το ηλίθιο πανηγύρι που αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα των ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΞΙΩΝ" είδαμε την "MITTEL-EUROPA" ( τις χώρες του 'Άξονα της Κεντρικής Ευρώπης όπως την οραματίσθηκε το 1919 ο ιδεολογικός προπάτορας του Κόμματος των Φιλελευθέρων - F.D.P. - Hans Naumann ) να ψηφίζει "Germany" , την Ελλάδα ¨Cyprus" , το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας " Russia " και την Τουρκία " Azerbaitzan " ...

  Τι πρωτότυπες "πολιτιστικές" επιλογές !


  Ο "Γαλλικός διαφωτισμός" μας παρουσίασε το νέο του επίτευγμα , έγχρωμους πολίτες από τις αποικίες του να χοροπηδούν σε ρυθμούς Αφρικανικού βουντού , αλλά σε γαλλική διάλεκτο ( σύμφωνο με το ρητό ¨Γάλλοι είναι οι συμμετέχοντες στην ημετέρα παιδεία ¨ ) ...

  Εκτός Πορτογαλίας , ίσως και κάποιας άλλης χώρας , ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ - ΕΥΡΩΠΗΣ - ΑΣΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ - ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ( ΜΊΑ ¨ΑΙΓΛΗ..." ) ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ¨ -ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟΥ - ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ¨ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ¨ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΣΤΗΝ " ESPERANTO" ΤΗΣ Κας ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ... ( ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ " ONE EARTH " - " ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ -ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" ) ...

  Ο " νέος παγκόσμιος μουσικός πολιτισμός" :

  Laser ( Light amplification by stimulated emission of radiation LASER or laser) is a mechanism for emitting electromagnetic radiation, typically light or visible ...) ,

  Synthesizer (or synthesiser, properly "sound" or "music" synthesizer, often abbreviated to "synth") is an electronic instrument that utilizes multiple ... ) and

  Color and Phonetics Effects ...

  Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί όλοι αυτοί κουβαλάνε σαν συμμετέχοντες ή "νικητές" τις σημαίες και τα χρώματα της γεωγραφικής , εθνικής και κοινωνικής τους καταγωγής , ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ " Apple " και του Λος Άντζελες ( "Hollywood" ) ;;;

  Γιατί δεν φωνάζουν ότι είμαστε όλοι μέλη της παγκόσμιας " mass consumer society " και θέλουμε να κάνουμε " shopping "για " therapy" ..., ότι όλα στρέφονται γύρω από τις έννοιες και τους στόχους των " Manipulation " , Stimulation , Effects και της " Virtual Reality " σαν υποκατάστατο μιας θλιβερής -πολύ θλιβερής αντιανθρώπινης πραγματικότητας .

  Όμως για να είμαστε ¨αντικειμενικοί ¨ σε αυτή την " EURO - TERRIBLY/TERROR -V I S I O N " διαπιστώθηκαν και κάποιες " ρωγμές "...

  Υπήρξε μια προσπάθεια στροφής προς την " ποιητική - ερωτική μπαλάντα¨ , αλλά σαν μία άλλη εκδοχή της " Lifestyle " ζωής με ¨έρωτα¨ αλά ¨Ντούβλη¨ και "Αλεξανδράτου" , όπου βέβαια κυριάρχησε η ποιητική μπλε κυλόττα της Γερμανίδας... ( σε αυτή την διάσταση προτιμώ την ¨λευκή" της Παπαρίζου που επενδύεται και με παραδοσιακή λύρα ).

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ΝΤΑΝΤΟΝ 30/05/2010 19:41:17

   Κάτι έλεγε ο άλλος Γερμανός ο Νίτσε, για Nihilism!
   Αλλά που, εδώ τον παρεξήγησαν και τον διαστρέβλωσαν οι Γερμανοί, θα τον ακούσουν οι μηδενιστές εκ των νεοελλήνων!

  • donaE avatar
   donaE @ ΝΤΑΝΤΟΝ 30/05/2010 20:08:12

   Τελικα η Eurovision ειναι μια φωτο της Ευρωπης.Με το ζορι και με καθε αντιτιμο πολυπολιτισμος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.