#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2010 10:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαίρει με τα εξαπτέρυγα και βασίλευε με τα τούβλαΠολυδαίδαλη, πολυεπίπεδη, με σαφείς ρόλους και αποστολές, η «επικοινωνία» της κυβέρνησης. Το τραγικό συμβάν με τον άτυχο ανασφάλιστο Αιγύπτιο, είδατε πόσο «έντεχνα» παρουσιάστηκε; Εκείνη η καταγγελία για εμπλοκή του αδελφού του πρωθυπουργού σε αμυντικές προμήθειες, τι απέγινε;

Ο βασικός στόχος του επικοινωνιακού επιτελείου έχει ήδη επιτευχθεί. Για τα δεινά της χώρας από το Σχίσμα των Εκκλησιών και εντεύθεν, ευθύνεται η Κυβέρνηση Καραμανλή. Πλέον είναι αξίωμα, κοινός τόπος και απαρχή κάθε πολιτικοοικονομικής ανάλυσης. Τώρα το βάρος πέφτει στην εκμετάλλευση των πεμπτοφαλαγγιτών, εκουσίων και ακουσίων της αντιπολίτευσης. Πεδίον δόξης λαμπρόν.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, διαίρει (με τα εξαπτέρυγα) και βασίλευε, λάσπη όπου χρειάζεται, «τούβλα» ενίοτε («διεφθαρμένη χώρα», «μαζί τα φάγαμε»)  παρερμηνείες, σύγχυση, επιλεκτικές «διαρροές», στόχευση και «εξόντωση» των επαγγελματικών ομάδων σειριακή, απλοϊκή ερμηνεία  τεράστιων ζητημάτων (δημοσιονομικά, ΔΕΚΟ, ρόλος του κράτους).

Επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, διεθνείς επαφές, απόλυτος έλεγχος των τηλεοπτικών μέσων, μια ανησυχία υπάρχει για τον έντυπο τύπο, αλλά «παρακολουθούνται στενά» οι «ισορροπίες», εν καιρώ –με το καλό ή το κακό- θα τιθασευτεί και το διαδίκτυο και με ολίγη από τύχη ανοίγουμε πανιά και για άλλο Μνημόνιο.

Αυτοί δεν είναι κυβερνήτες, είναι καλλιτέχνες.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Michal V. avatar
  Michal V. 30/12/2010 10:17:41

  Φάκτορα τι καλλιτέχνες λες; Αυτοί είναι συνθέτες και μαέστροι υψηλότατου επιπέδου στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση. Μπετόβεν και Φον Κάραγιαν σου λέω και ακόμα ανώτεροι. Καλή χρονιά σε όλους.

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 30/12/2010 10:31:16

  Το κρίσιμο τρίμηνο μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου εμπεδώθηκε επικοινωνιακά η πεποίθηση ότι "φταίει ο Καραμανλής", αλλά και έκτοτε οι της ΝΔ δεν κάνουν και πολλά για να το ανατρέψουν, για τον απλούστατο λόγο ότι σαν καλοί φλούφληδες που είναι το έχουν πιστέψει και οι ίδιοι.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Επώνυμος 30/12/2010 10:47:22

   Καλημέρα Επώνυμε. Ο φλούφληδες που λες είναι στη φράξια των ντιντήδων?
   Έχω μπερδευτεί

   • danaos avatar
    danaos @ Μικρός Οδυσσέας 30/12/2010 11:07:59

    Αν ήσουν χθες μαζί μας θα σου λύνονταν πολλές απορίες περί ντιντισμού και φλουφλισμού!Ο Strange είχε ρέντα! Όσον δε αφορά το "Αυτοί δεν είναι κυβερνήτες, είναι καλλιτέχνες" συμφωνώ με το Michal V. Χειρουργοί με χρυσά νυστέρια!

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ danaos 30/12/2010 13:51:01

     Ο ντιντισμός είναι η φυσιολογική εξέλιξη του φλουφλισμού, όπως ο ιμπεριαλισμός είναι η αναγκαία εξέλιξη του καπιταλισμού.
     Δεν μπορείς να έχεις ντιντίδες αν δεν προυπάρξουν φλούφληδες.
     Καθαρή και στοιχειώδης πολιτική φιλοσοφία.
     Οδυσσεύ, σε πιάνω αδιάβαστο.
     Θα τιμωρηθείς. Γράψε 1000 φορές, "δεν είμαι ντιντής".

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Strange Attractor 30/12/2010 20:35:46

      Σου έχω πει στην ηλικία σου να μην πίνεις τσίπουρα. Σε χαλάνε.
      Και τον Δαναό χαλάσατε διαφθορείς...
      Σε δικαιολογώ γιατί δεν έχεις οπτική αναφορά περί την αφεντιά μου. Τον Λιτλ Τζον στον Ρομπέν των Δασών τον θεωρούσες ντιντή, αγράμματε Αττράκτορα?
      Ντιντής όχι ντιντίς, τι είναι κανίς χαχαχα

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Μικρός Οδυσσέας 30/12/2010 20:41:46

      Γράψε 1000 φορές, “δεν είμαι ντιντής”.

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Strange Attractor 30/12/2010 20:44:05

      Να γράψω δεν είμαι Ηρακλής?

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Strange Attractor 30/12/2010 20:55:35

      Κόλλησε το σι-ντι?

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Strange Attractor 30/12/2010 21:23:27

      Θα σε απαγάγουν...

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Strange Attractor 30/12/2010 21:29:35

      Νεφελίμ και θα με κλείσουν στο εσωτερικό της γης. εκεί που ήταν τα ρυπαρά έθνη, ξέρω, ξέρω

 3. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 30/12/2010 10:52:18

  Ο τρόπος με τον οποίο ακόμα και σήμερα η φυλλάδα του βήματος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους ντιντηδές δείχνει πόσο καλά "λαδωμένο" είναι το σύστημα τους και πως άμεσα αντιδρά στις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται. Δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για επίθεση.
  Δεν είναι απλώς καλοβολεμένοι του συστήματος, είναι στρατευμένοι ταλιμπάν της ιδεολογίας τους. Και με τους ταλιμπάν διάλογος δεν γίνεται.

 4. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 30/12/2010 12:35:32

  Το είχα γράψει και σ' ένα άρθρο μου φαίνεται του Ροδινού, το καλοκαίρι.

  Μήπως πρέπει κι όλοι εμείς οι "γνωστοί" μεταξύ μας, να οργανώσουμε και να οργανωθούμε;

  Σήμερα είμαι μόνος μου, οι άλλοι βλογκερ, είναι επίσης μόνοι τους, όταν θα έρθει η ώρα μας, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να έχουμε μια ελάχιστη συνεννόηση. Μικρός Οδυσσέας, Ροδινός, Φαήλος, Φακτωρας, SA, Επώνυμος,

  Ολο αυτό τον καιρό, ακόμη και διαφωνόντας στα επιμέρους, έχει κατακαθήσει η μαγιά, ξέρουμε ποιος είναι ποιος και τι εκπροσωπεί. Αν είναι εμπαθής ή καλοπροαίρετος, ποιος βοηθάει και ποιος τορπιλίζει την συλλογική, αλλά ανοργάνωτη προσπάθεια.

  Κάντε μια ερώτηση από το site να ακούσουμε, ιδέες. Από τα σχόλια και τον καθένα μπορεί να βρούμε νομίζω κάποια άκρη.

  Δεν ξέρουμε τι μπορούν να μας ετοιμάζουν, είναι πολλά τα διακυδευόμενα...

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ netakias.wordpress.com 30/12/2010 20:42:41

   Έτσι είναι όπως το λες. Παρά τις επιμέρους διαφωνίες υπάρχει μια ισχυρή κοινή συνισταμένη. Επικοινώνησε με τον φάκτορα για την οργάνωση που λες, πως τη φαντάζεσαι κτλ

 5. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 30/12/2010 14:44:49

  Μήπως βοήθησαν και κάποιοι εδώ μέσα να εδραιωθεί η άποψη ότι για όλα φταίει ο Κ.Κ. ;
  Όσοι παρακολουθούν το ΄διάλογό΄ μας εδώ μέσα, ξέρουν την μονότονη θέση μου για άθροιση δυνάμεων, όταν κάποιοι ‘συμβούλευαν’ ενθουσιωδώς για απαλλαγή από το ‘βαρίδι’ Καραμανλής – ή ‘πανυγήριζαν’ γιατί ‘κρίνεται’ και ο Καραμανλής (από την επιτροπή ντε). Ο νέος, άξιος ηγέτης μας να πάρει τη σκυτάλη από κει που την άφησε ο ασυμβίβαστος Κ.Κ. και να πάει παραπέρα.
  Όσοι, κάνοντας πως δεν καταλάβαιναν, έφθασαν (και δω μέσα) να υιοθετήσουν τον χολερικό πόλεμο λάσπης (σουβλάκια, video game, Ζαχοπουλιάδα, βατοπαίδι κ.λ.π.), θα αντιλαμβάνονται, από χτες, ότι επιχειρείται να εφαρμοστεί η ίδια συνταγή: αρχίζουμε το ‘κλάδεμα’ από του κοντινούς ανθρώπους του αρχηγού (τότε ο Ρουσόπουλος, τώρα ο Φαήλος).
  Συμπαράταξη λοιπόν και ασυμβίβαστο αγώνα. Σαμαράς και Καραμανλής είναι στην ίδια πλευρά. Και απέναντί τους οι ίδιοι , για τους ίδιους λόγους και με τα ίδια μέσα.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Νίκος Α 30/12/2010 20:40:05

   Σε ένα δημόσο φόρουμ θα ήταν αδύνατο να μην ακουστεί και αυτή η άποψη. Δεν νομίζω όμως ότι ποτέ κατέστη κυρίαρχη. Αυτό που βγήκε κάποια στιγμή είναι ως πότε θα απολογείται ο Σαμαράς για πράξεις και παραλείψεις πρώην υπουργών. Και το θεωρώ λογικό

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 30/12/2010 20:41:13

  Αυτά που λέει το άρθρο είναι οι επιδιώξεις του συστήματος ΠΑΣΟκ και τον αμερικανοευρωπαίων πατρώνων του Παπανδρέου και της παρέας του που παίζει την κυβέρνηση. Όμως, δεν μπορούμε να τα δεχτούμε σαν μια μόνιμη κατάσταση που δεν επιδέχετε αλλαγής. Συνεχίζουμε την απαξίωση του έντυπου κθεστωτικού τύπου (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΘΕΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, REAL) και όλων ανεξαιρέτως των τηλεοπτικών καναλιών πλην ΚΟΝΤΡΑ και EXTRA 3 (ας είναι αυτά τα δύο του Κουρή, τουλάχιστον δεν είναι καθεστωτικά). Στις συκοφαντίες περί φταιξίματος της κυβέρνησης Καραμανλή να απαντάμε ευθαρσώς ότι ευθύνεται κατά ένα ποσοστό της τάξης του 10% με 20% όση δηλαδή είναι και η αύξηση στο δημόσιο χρέος που αντιστοιχεί στην κυβερνητική πολιτική του Καραμανλή. Το υπόλοιπο 80% με 90% της αύξησης του δημοσίου χρέους την περίοδο 2004-2009 έχει αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία (της Τράπεζας Ελλάδος κ.α.) ότι αντιστοιχούσε στα τοκοχρεολύσια των περιόδων κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ (Ανδρέα Παπανδρέου κυρίως και Σημίτη). Ούστ, προπαγανδιστές ασπόνδυλα μαλάκια

  • SAVVAS avatar
   SAVVAS @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 31/12/2010 10:14:13

   Πολύ ωραία. Αυτά έπρεπε με κάθε λεπτομέρεια να είχαν ειπωθεί απο την πρώτη τετραετία της Κ.Καραμανλή. Κάθε φορά που το Ελληνικό Κράτος πλήρωνε τα τοκοχρεωλύσια του Ανδρέα & του Σημίτη έπρεπε να υπάρχει και γραπτή ανακοίνωση σε 10 εφημερίδες. Αλλά που τέτοια πολιτική. Δανειζόταν και πλήρωνε χωρίς να ενημερώνει. Τα κατοχικά ΜΜΕ και η κατοχική άρχουσα τάξη αυτό ήθελε. Πόσο γρήγορα τα φόρτωσαν όλα στα 5,5 χρόνια της εξουσίας του Κ. Καραμανλή?

 7. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 31/12/2010 10:31:15

  Μικρέ Οδυσσέα
  Εκτιμώ την προσπάθεια να δικαιολογήσουμε ή να ξεχάσουμε συμπεριφορές. Αναφέρθηκα στα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή και όχι για την ωφέλιμη αποστασιοποίηση από πράξεις Υπουργών του. Που και κατώτεροι της αποστολής τους αποδείχτηκαν, αλλά και άφησαν μόνο του τον Πρωθυπουργό, διατηρώντας μάλιστα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το μπλόκ που τον πολεμούσε λυσσαλέα (ανύπαρκτη αλληλεγγύη, μηδαμινή αίσθηση παράταξης και διοχέτευση παραπολιτικών στον αντίπαλο). Γι αυτό και τόσο ωραίος, ο μοναχικός αγώνας του Κ. Κ.. Σίγουρα είναι ωφέλιμη η αποστασιοποίηση, π.χ. ,από το κυβερνητικό μας 'έργο' στον χώρο της υγείας, όπου οι Υπουργοί μας έκαναν τον τροχονόμο στο όργιο, στο πρωτοφανές πάρτυ σπατάλης και κακοδιοίκησης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.