Διέλυσαν τη χώρα και τώρα δεν τα βρίσκουν Τσίπρας – Κουβέλης
31/12/2014 15:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διέλυσαν τη χώρα και τώρα δεν τα βρίσκουν Τσίπρας – Κουβέλης

Πριν καλά – καλά αποφασίσουν να συνεργαστούν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ συγκρούονται και πλέον η… μεγάλη αριστερή συμμαχία αποτελεί παρελθόν.

Τρεις είναι οι εκτελεστές της χώρας, αυτοί που την οδηγούν στα βράχια. Τους έχουμε γράψει. Είναι η συνωμοσία των αθλίων Αλέξης Τσίπρας, Φώτης Κουβέλης και Πάνος Καμμένος. Ο τελευταίος θα εκβραστεί στις 25 Ιανουαρίου και θα ικετεύει τη ΝΔ να επιστρέψει στο μαντρί αλλά ματαίως. Τα όσα έκανε, όσα έστησε και όσα έχει πει θα τον κυνηγούν για πάντα. Όπου κι αν βρίσκεται.

Οι άλλοι δύο, όμως, πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος θα καταγραφούν στην ιστορία ως οι χειρότεροι υπονομευτές της χώρας μετά τον Κ. Μητσοτάκη και την αποστασία. Αυτό που έκαναν στην πατρίδα θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία ως το «ευαγγέλιο του πολιτικού αμοραλισμού». Όμως, επειδή και οι συνωμότες έχουν ημερομηνία λήξης, επειδή και τα συνεταιράκια κάποτε τα σπάνε, ήρθε και η ώρα τους. Πριν καλά – καλά αποφασίσουν να συνεργαστούν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ συγκρούονται και πλέον η… μεγάλη αριστερή συμμαχία αποτελεί παρελθόν. Η Κουμουνδούρου μόνο με τον Καμμένο μπορεί να πορευτεί και να ελπίζει σε στηρίξεις σαν κι αυτές της Μαρίν Λεπέν, του Φάρατζ και των Podemos.

Τσίπρας και Κουβέλης διέλυσαν τη χώρα, την οδήγησαν σε εκλογές για προσωπικούς και κομματικούς λόγους και τώρα απλά δεν τα βρίσκουν. Βεβαίως, ο Τσίπρας έκανε τη δουλειά του. Έβαλε τον μπάρμπα – Φώτη του 0,5% να ρίξει την κυβέρνηση (μη ψηφίζοντας για Πρόεδρο) και τώρα τον πετάει σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Τι κι αν παρακάλεσε ο Κουβέλης για θέση στο Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ του το ξέκοψε και μάλιστα έθεσε και κάποιους όρους που φανερά έδιωχναν τη ΔΗΜΑΡ από τη συμμαχία. Κατ’ αρχάς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι ο Κουβέλης έπρεπε να λογοδοτήσει δημόσια γιατί είχε στηρίξει την κυβέρνηση. Μετά ήρθε ο Τσίπρας που είπε ότι όποιος θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το κάνει διεκδικώντας σταυρό κι όχι σίγουρη θέση στο Επικρατείας.

Έπειτα, στις μεταξύ τους συζητήσεις η Κουμουνδούρου απαίτησε από την Αγίου Κωνσταντίνου να αποδεχθούν το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», εκείνο το άθλιο σχέδιο του Τσίπρα που δεν έχει αρχή και τέλος. Η ΔΗΜΑΡ ζητούσε προγραμματική συμφωνία καθώς έβλεπε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ανόητο και διακινδυνεύει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Στη συνέχεια συγκρούστηκαν για το πώς θα γινόταν η συνεργασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κάνει τη ΔΗΜΑΡ συνιστώσα αφού πρώτα διαλύονταν, ο Κουβέλης δεν ήθελε κάτι τέτοιο αλλά δικούς τους βουλευτές. Και κάπως έτσι, η συμμαχία της αριστεράς είναι πλέον παρελθόν, προτού καν ξεκινήσει. Όμως όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε δίνει και μερικά πολύ λαμπρά παραδείγματα:

1.Αποδείχθηκε το βρόμικο και άκρως οπορτουνιστικό παιχνίδι του Κουβέλη για το οποίο έχουμε γράψει πρόσφατα. Παρακινούμενος από την προσωπική του επιβίωση, θέλησε να δώσει στήριγμα στον Τσίπρα. Η αποπομπή του από την Κουμουνδούρου ουσιαστικά αποτελεί το τέλος της πολιτικής του καριέρας. Καλύτερα, γλιτώσαμε από κάποιον που ξεκίνησε με σοβαρότητα να προωθήσει τη σημασία της ευρωπαϊκής αριστεράς, που αντιλαμβάνεται την κατάσταση της Ελλάδας και κατάντησε το «σκυλάκι» του Τσίπρα.

2.Αποδείχθηκε ο ιδιοτελής σκοπός του Τσίπρα. Ο άνθρωπος δεν διστάζει να θυσιάσει ακόμη και τα όργανα που τον βοήθησαν να διαλύσει τη Βουλή. Ο λαός όμως καταλαβαίνει με ποιους έχει να κάνει. Οι τακτικισμοί και τα παιχνίδια που θυμίζουν ΠΑΣΟΚ και Λαλιώτη έχουν αποδοκιμαστεί στο παρελθόν, θα αποδοκιμαστούν και τώρα.

3.Αποδείχθηκε πώς κάλπικος είναι ο λόγος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έλεγαν ότι είναι ψεύτικη η πλειοψηφία της κυβέρνησης γιατί στηρίζεται στο μπόνους των 50 εδρών; Τώρα γιατί δεν ήθελαν να συνεργαστούν με τη ΔΗΜΑΡ; Μήπως για να μη χάσουν τις 50 έδρες;

4.Αποδείχθηκε ότι οι σκοπιμότητες που πληγώνουν τη Δημοκρατία και τη χώρα δεν μένουν για πάντα κρυφές. Κάποτε φανερώνονται και πλακώνουν εκείνους που τις σχεδιάζουν. Η ΔΗΜΑΡ δε θα είναι στη Βουλή σε 25 ημέρες, Οι βουλευτές που έμειναν πιστοί στον Κουβέλη και δεν ψήφισαν Δήμα δεν θα ξαναδούν τη Βουλή γιατί πίστευαν ότι με την ενσωμάτωσή τους στον ΣΥΡΙΖΑ θα διασώζονταν. Να τους θυμάστε εκείνους που δεν ψήφισαν κι εκείνους που έβαλαν το καλό της χώρας πάνω απ’ όλα. Ο Ψαριανός, ο Λυκούδης, η Μάρκου κ.λπ. Τώρα που θα σκορπίσουν στους πέντε ανέμους ας αντιληφθούν τι υπηρεσίες πρόσφεραν στην Ελλάδα.

5.Τέλος, κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πλατιά λαϊκή, αριστερή συμμαχία που λέει με στόμφο ο Αλέξης που είναι; Μήπως εννοεί τους τελειωμένους Πασόκους που μάζεψε; Μήπως εννοεί τους ψεκασμένους; Μήπως είναι η Ραχήλ, η Τζάκρη, ο Κουρουπλής, ο Κοτσακάς και η Γιαταγάνα; Να τους χαίρεστε κύριε Τσίπρα. Και εις ανώτερα, αλλά αυτή δεν είναι αριστερά του ήθους και της συνέπειας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 31/12/2014 15:39:35

  Αυτή είναι η ηθική των συριζαίων. Ας το έχουν υπόψη τους οι Έλληνες. Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι για την Ελλάδα μας. Ειδικά όσοι σκέπτονται και πάλι να ψηφίσουν Καμμένο, ξέρουν αν μπουν στη Βουλή οι ανέλ τι θα πάθουν από το συνοθύλευμα του Τσίπρα. Ο οποίος είχε δηλώσει προ καιρού ότι θα συνεργαζόταν και με το διάβολο για να επιτύχει τους στόχους του. Λες και υπάρχει κάτι χειρότερο από τον τρισκατάρατο. Συνεργάτες του έξω από δω (κατά ομολογία τους) θα ψηφίσετε ωρέ πατριώτες; Για σκεφτείτε το καλά...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Γεώργιος Τ. 31/12/2014 16:20:13

   Ο πολιτικός ξεπεσμός και η ηθική απαξίωση του Κουβέλη , είναι φυσικό και επόμενο της στάσης του . Ο αριβισμός και ο αμοραλισμός του Τσίπρα θα κάνουν τον Αντρέα να φαίνεται κολλεγιόπαιδο ... Η δε ΝΔ , αν τυχόν περιμαζέψει ποτέ ( γιατί πολλά γίνονται ... ) τον ψεκασμένο , θα είναι άξια της τύχης της , καθώς θα χάσει κάθε ηθικό έρεισμα .

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Diamond Angel 31/12/2014 16:41:05

    Μετά τα καραγκιοζιλίκια με Ξουλίδου και Χαϊκάλη, ο Καμμένος αυτοκτόνησε. Μόνο φανατισμένα τυφλοί θα τον ξαναψηφίσουν. Απλά έκανε τη δουλειά του υπέρ του ανθελληνικού σύριζα, πράγμα που τον έβαλε στην ιστορία ως τον μεγαλύτερο υποκριτή. Ήθελε να δώσει και το όνομα του Έλληνα στο κόμμα τρομάρα του, ο λαϊκίσταρος...

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ Γεώργιος Τ. 31/12/2014 16:45:44

     Έτσι .

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 31/12/2014 15:48:25

  Νομίζω οτι μπορεί να εκλεγεί με σταυρό ο Κουβέλης και μάλιστα σχετικά εύκολα.Το μπόνους των εδρών εκλέγει μέχρι και 20 άτομα σε συγκεκριμένη περιφέρεια.Ολα τα υπόλοιπα είναι αναμενόμενη εξέλιξη

 3. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 31/12/2014 15:50:52

  Τόση εμπιστοσύνη είχε ο μπαρμπα φώτης στον τσίπρα ότι δεν θα τον πουλούσε μετά την 3η ψηφοφορία ; Εδώ στο αντινιούζ πρέπει να διάβασα πάνω από 5-6 σχόλια που έλεγαν ακριβώς το ότι ο τσίπρας είχε σίγουρα ανάγκη τον φώταρο πριν την 3η ψηφοφορία και καθόλου μετά. Ο Κουβέλης του 0,5% τι πίστευε ; Οτι επειδή μίλησαν αντρίκια θα του συμπεριφερόταν αναλόγως ο τσίπρας ; Οσο αντρίκιος ήταν κι αυτός τα προηγούμενα χρόνια που μας τα είχε ζαλίσει με τα μέσα-έξω και τελικά τον έπιασε η μεγάλη ευαισθησία όταν έκλεισε η κοπροΕρτ ; Και μόνο που δεν θα τον βλέπω σαν βουλευτή επικρατείας του σύριζα να βγαίνει περήφανα και να ξεκινάει με το σιχαμένο (που βαρέθηκα να ακούω), "Σε κάθε περίπτωση, προσβλέπουμε...", μου φτάνει. Ετσι είναι Κουβέλη. Σου φέρθηκε ανέντιμα, πισώπλατα και ότι άλλο θέλεις ο τσίπρας αλλά αυτό σου άξιζε.

  "Σε κάθε περίπτωση", τράβα τώρα να θυμηθείς τη δικηγορία.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Βούρδουλας 31/12/2014 22:55:52

   Άψογος! Έτσι ακριβώς έγινε. Εγκλωβίστηκε στην αντιμνημονιακή του κυβίστηση ο μπαρμπα-Φώτης, έριξε την κυβέρνηση μαζί με Τσίπρα και Καμμένο, και τώρα εισέπραξε τη χυλόπιτα και τον βρίζουν 7 βουλευτές του επειδή δεν τους άφησε να ψηφίσουν ΠτΔ. Και τους έγραψε η ιστορία ως αποτυχημένους τζογαδόρους...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Βούρδουλας 02/01/2015 13:28:26

   Θα περιαυτολογήσω λιγάκι, αλλά ήμουν ο συγγραφέας ενός από τα σχόλια αυτά στο άρθρο "Εκτελεστές της Δημοκρατίας Τσίπρας, Καμμένος και Κουβέλης" (http://www.antinews.gr/Antitheseis/ektelestes-tis-dimokratias-tsipras-kammenos-kai-koubelis/) "Ο Τσίπρας ΔΕΝ χρειάζεται τον Κουβέλη μετά τις 29 Δεκεμβρίου. Είναι πλέον καμένο χαρτί. Θα τον πετάξει σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Τι να τον κάνει; Για να του δημιιουργήσει πρόβλημα με τους Λαφαζάνηδες που του κρατούν ένα σεβαστό ποσοστό μέσα στο κόμμα του; Άρα, από τη στιγμή που δεν εκλέγεται ΠτΔ και πάμε για εκλογές, ο Τσίπρας τη δουλειά του την έχει κάνει και θα ήταν πολύ ανόητος εάν φερόταν με "αστική εντιμότητα" απέναντι στον παλαιό του εσωκομματικό εχθρό, να τον κάνει ΠτΔ, να τον κατεβάσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κλπ. Το ερώτημα είναι: Ο Κουβέλης αυτό δεν το ξέρει; Δεν το καταλαβαίνει; Στην πραγματικότητα, έχει διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στο Σαμαρά μόνον και αυτό μόνον έως τις 29 Δεκεμβρίου. Μετά δεν τον χρειάζεται κανένας. Ή θα βγει Πρόεδρος τότε, ή θα τον θυμόμαστε σαν τον έναν αχρείο άνθρωπο, στα χέρια του οποίου βρέθηκε κάποτε να σώσει την Ελλάδα και αυτός έκανε την πάπια." Μου φαινόταν μάλιστα τόσο προφανές αυτό, ώστε προέβλεπα (εσφαλμένα) ότι ο Κουβέλης θα την φέρει στο τέλος στον Τσίπρα. Λάθος! Ήταν τελικά τόσο ανόητος. Αντί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνταξιούχος ελπίδα του έθνους. Τρομάρα μας... Πόσο λίγο απέχουν η (πολιτική) ζωή από τον (πολιτικό) θάνατο... Ο Τσίπρας απέδειξε τον άκρατο αμοραλισμό του. Είναι αδίστακτος και δεν πρόκειται να τηρήσει τον λόγο του σε τίποτα. Αν φέρθηκε έτσι απέναντι σε έναν πολιτικό με ονοματεπώνυμο με τον οποίον μιλούσε προσωπικά, πώς περιμένουμε μετά να φερθεί απέναντι στον ανώνυμο ψηφοφόρο;

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 31/12/2014 17:07:07

  Αναρχομπάχαλο, το ελληνικό μπουρδέτο στις δόξες του, σε όλα τα πολιτικά αζιμούθια. Τζογαδόροι του παλιοκιαρατά. Στο τέλος η υγιής στάση για τον πολίτη θα είναι ψήφος στο "Κόμμα του Σκύλου και της Γάτας" ή κάτι παρόμοιο...

 5. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 31/12/2014 17:28:36

  ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑΔΙΝΑ ,ΝΑΒΛΕΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ,ΤΟΝ ΧΑΙΚΑΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΡΕΝΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ,,,,,,,,,,,,,,,

 6. das13 avatar
  das13 31/12/2014 17:45:59

  Η "αριστερά" στην Ελλάδα είναι μια διαρκής φαρσοκωμοδία αποτελούμενη από ένα περιπλανώμενο θίασο με συνθήματα όπως "'οπου γης και πατρίς" , "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του" κα. Αποτελείται λοιπόν από 3 αλφα: Αθεοι Ανθελληνες Αδιστακτοι Επί 40 χρόνια μας κάθονται στον σβέρκο για έναν και μόνο λογο: Γιατί οι δεξιοί δεν τους έβαλαν στη θέση τους και επειδή λοιπόν δεν έγινε αυτο ας βγάλει ο λαος τον τσιπρα με αυτοδυναμία για να εκτεθεί απο μόνη της η αριστερά και να τελειωνουμε μαυττο το παραμυθι...

  • Πλικατιώτης avatar
   Πλικατιώτης @ das13 31/12/2014 22:02:24

   Με κάλυψες ΑΠΟΛΥΤΑ!!

 7. iconology2009 avatar
  iconology2009 31/12/2014 18:16:56

  Περιέργως είμαι με το Τσίπρα στη προκειμένη περίπτωση. Ο Κουβέλης αποδείχτηκε πολιτικός ανάξιος και της ελάχιστης εμπιστοσύνης με όποιον συναλλάχθηκε πολιτικά. Διέσπασε το κόμμα του, φλερτάρισε ξεδιάντροπα με τον Παπανδρέου, που τον άφησε στα κρύα του λουτρού όμως όταν έβλεπε να επίκειται η πτώση του, συγκυβέρνησε από απόσταση με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, εισπράττοντας όμως αυτός το πιο βαρύ πολιτικό κόστος και μάλιστα-αυτό κι αν είναι ειρωνία!-ετεροχρονισμένα και ένα χρόνο μετά την έξοδο από τη συγκυβέρνηση και στο τέλος, σε μια εντελώς εξευτελιστική τροπή των πραγμάτων, πέντε χρόνια μετά τη διάσπαση, θέλησε να γυρίσει σαν ικέτης. Νομίζω ότι η απάντηση που πήρε απ'το Τσίπρα ήταν η πιο σωστή. Η χαμέρπεια έχει όρια. Τόπαιζε τόσο καιρό θεούσα της σοβαρότητας και της νηφαλιότητας αλλά στη πραγματικότητα δεν είχε τον ελάχιστο κόκκο αξιοπρέπειας πάνω του. Η επιτομή της αναξιοπιστίας.

  • Γιώργος@ avatar
   Γιώργος@ @ iconology2009 31/12/2014 18:45:03

   Δεν εισέπραξε ετεροχρονισμένα το πολιτικό κόστος αγαπητέ μου , κάνεις λάθος. Εισέπεραξε την αποδοκιμασία των ψηφοφόρων του όταν αποφάσισε να φύγει από την συγκυβέρνηση απλά πράγματα, γιατι δε το καταλαβαίνεται

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ Γιώργος@ 31/12/2014 19:04:42

    Σωστό! Κακιά διατύπωση εκ μέρους μου. Και πολύ σωστή επισήμανση η δική σας. Στη πραγματικότητα οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ ήδη πριν τις εκλογές ήταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια συγκυβέρνηση και ΕΝ ΟΨΕΙ μιας τέτοιας προοπτικής την ψήφισαν. Και ακριβώς επειδή έφυγε από τη συγκυβέρνηση την τιμώρησαν. Να προσθέσω μάλιστα ότι επί της ουσίας και ακριβώς γι'αυτό το λόγο, ελάχιστες ψήφους θα έφερνε στο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι η άστοργη απόρριψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργεί ούτε τις ελάχιστες τύψεις.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ iconology2009 31/12/2014 19:32:19

   Κακώς τους κατηγορείτε με ....τόσα πολλά επιχειρήματα. Η πολιτική πραγματικότητα και η τραγικότητα των συγκυριών που ζούμε, ΔΕΝ χρειάζονται Δημάρ, ποτάμια και λοιπούς άχρηστους κεροσκόπους ...μπαλαντέρ. Δεν έχουν κάτι να συνεισφέρουν. Χαμένες ψήφοι, ανθρώπων ''ημικάτι'', που δεν τολμούν να πάρουνε θέση και να εκτεθούν με γενναιοψυχία. ** Για να εξηγηθεί δε η γενική ..καθίζηση του άχρηστου κομματίδιου, ας ανατρέξουμε στην προεκλογική του ...δέσμευση (Ιούνιος 2012), που αποδεικνύει και την κρυστάλλινη ηθική που το χαρακτηρίζει : https://www.youtube.com/watch?v=Jv5nOykv4Kg

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Άλυτη Εξίσωση 01/01/2015 10:06:15

    Σωστά! "Ημικάτι" = τρασβεστι της πολιτικής.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ iconology2009 02/01/2015 13:35:41

   Νομίζω ότι ο Τσίπρας ήταν απλώς ο "αμοραλιστότερος" πολιτικός που έδωσε στον ήδη καθ' υπερβολή αμοραλιστή Κουβέλη, πριν αλέκτωρ λαλήσει, το μάθημα που τόσο πολύ χρειαζόταν ο τελευταίος. Και τον κατέστησε απλώς πολιτικό σκουπίδι, το οποίο η ιστορία θα θυμάται ως ένα "αν" χαμένης ευκαιρίας, εάν πάει στραβά αυτή η άθλια ιστορία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. "Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται" και εδώ ο Κουβέλης πιάστηκε από τη μύτη μιας τόσο εμφανούς πολιτικής απάτης που του έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τείνω να πιστέψω ότι ο Κουβέλης ήταν ενεργούμενο άλλων. Είχα διαβάσει κατά το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά τον Ιούνιο 2012, στο bankingnews.gr, μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε το Οκτώβριο του 2009 (!) και που έκτοτε προμοτάρει ο,τιδήποτε θάβει την Ελλάδα, αλλά που έχει εξαιρετικό ρεπορτά, ότι η ΔΗΜΑΡ είναι περίπου "προγραμματισμένο" να πουλήσει τον Σαμαρά. Αν το ξέρανε αυτό κάποιοι τον Ιούνιο του 2012, τότε ποιοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν πίσω από την ύπαρξη ή/και την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά; Ο Μητσοτάκης; Γνωστές οι σχέσεις του με τον Κουβέλη, αλλά λίγο το πολιτικό του μέγεθος για κάτι τόσο "μεγάλο". Το πιθανότερο είναι ότι ο Κουβέλης ελεγχόταν (μέσω Μητσοτάκη ή αυτοτελώς) από το εξωτερικό και γι' αυτό κράτησε την στάση που κράτησε και είχε την πορεία που είχε. Ένα πειθήνιο άτομο για όλες τις δουλειές. Καθαρές και, κυρίως, λιγότερο καθαρές.

 8. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 31/12/2014 18:47:11

  Τι; Ήτανε ....ανταλλακτική λέτε η ψήφος τους; Αυτό από μόνο του είναι ύβρις....

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Άλυτη Εξίσωση 31/12/2014 19:02:13

   Nαι αλλά είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Οι "Δημοκρατικοί Αριστεροί" ψηφοφόροι που τον ψήφισαν για να πάει με τη ΝΔ, δεν το έκαναν απο "ιδεολογία" προφανώς, αλλα απο ιδιοτέλεια. Δεν είναι οι μόνοι άλλωστε... O Tσίπρας τον δέχεται για τους ίδιους λόγους που τον δέχτηκε και ο Σαμαράς, καθότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού για Αριστερούς και Δεξιούς.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Κ.Π. 01/01/2015 15:00:47

    Ο Τσίπρας και ο Σαμαράς κάνουνε τα ...κουμάντα τους, μα εγώ που κρίνω τα ηθικά μεγέθη λίγο αλλιώς, απαιτώ να εξαφανιστούν από μπροστά μου άπαντες οι γελοίοι παπατζήδες όλων των αποχρώσεων, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες. Με ''καθαρές'' ή όχι και τόσο ''καθαρές'' μεθόδους, η διάλυση των κάθε είδους επιζήμιων αγυρτών, θα είναι κέρδος για το σύνολο των Ελλήνων. Στην πυρά, όλοι οι κάλπικοι κομπάρσοι που μας απομυζούν ποντάροντας στην ανοχή μας. Οι ρυπαροί μηχανισμοί ...αναπαραγωγής και πλασαρίσματος ΡεπουσιδοΨαριανοΜπίστηδων, πρέπει να αποτύχουνε οικτρά, αν διαθέτουμε έστω στοιχειώδη αυτοεκτίμηση.

 9. Naruto avatar
  Naruto 31/12/2014 19:22:11

  Εγω αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι το ηθικό ανάστημα και η αξιοπρέπεια των πολιτικών μας είναι πολύ χαμηλά . Είδαμε ιδιοτελείς ξεφτίλες να διασύρουν τους θεσμούς και πολύ φοβάμαι οτι με τον Τσίπρα στην εξουσία θα δούμε ακόμα χειρότερα .

 10. foros1 avatar
  foros1 31/12/2014 20:34:52

  αυτή η σύγκρουση έχει και τα θετικά της! πιστεύω ότι, η από πολύ νωρίς, μη δέσμευση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, να απέχει από μονομερείς ενέργειες με τους δανειστές, είναι η αρχή της πτώσης των ποσοστών του, και θα φανεί σύντομα στις δημοσκοπήσεις. είναι η ουσία του φόβου της πλειοψηφίας... επίσης είναι θετικό ότι η ΔΗΜΑΡ έθεσε αυτό το δίλημμα, αρχίζουν να εμφανίζονται οι πολιτικές σταθερές. επειδή όμως δεν μπορεί να βασίζεται η ΝΔ στα "ώριμα φρούτα", πρέπει να υπάρξουν κινήσεις προς θέματα που περιμένει ο κόσμος να αναδειχθούν... πχ έσοδα από λίστες και εμβάσματα, οδικοί χάρτες μεταρρυθμίσεων κλπ.

  • dim avatar
   dim @ foros1 31/12/2014 22:41:01

   Ακριβώς! Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που κρύβεται πίσω από αυτή τη "μη συμφωνία"... Ο Σύριζα ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ... Εξάλλου, είναι και απόφαση του συνεδρίου τους αυτό, και επίσης το 40% των στελεχών του όχι μόνο θα ήθελε κάποιες μονομερείς ενέργειες (είτε στους εφαρμοστικούς νόμους, είτε στη δανειακή σύμβαση), αλλά επιθυμεί και πλήρη ρήξη με τους δανειστές, για να εκπληρώσει ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Μηλιός και οι λοιποί, το κομμουνιστικό - μαρξιστικό τους όραμα...

 11. transformer avatar
  transformer 31/12/2014 22:15:24

  Μα το 2015 μπορει ναναι η χρονια του κυρ Φωτη. Η προταση του Συριζα για Προεδρο Δημοκρατιας! Σαν κομμα δεν θελουν τη ΔΗΜΑΡ! Σαν ατομα ευπροσδεκτα. Για πολλες χρησεις

 12. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 31/12/2014 22:29:46

  Οριστε... η πολιτικη ποιοτητα αυτης της χωρας...Εκλογες με το ζορι , μετα παρ' ολιγον γαμος και τωρα ???διαζυγιο... Ο κ. Κουβελης θα μπορουσε να ΣΩΣΕΙ την παρτιδα και μαλιστα το πρεστιζ του και το πολιτικο του στιγμα θα ηταν σε εκρηκτικη ανοδο...Θα μπορουσε πολυ ανετα να λεχθει οτι θα ηταν συμβολο σταθεροτητας.Και περα απο αυτο θα εμενε και στην Ελληνικη ιστορια ως ενας εκ των Προεδρων της Δημοκρατιας...Αλλα δεν ηταν αυτα αρκετα... Δυστυχως ο τυχοδιωκτισμος , ο πανικος , και πανω απο ολα η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , τι εκανε στο τελος ? Τσακισε τη ΔΗΜΑΡ που απο το 7% πηγε στο 0.5% και πλεον εγινε ενα τιποτα.Και λεω οτι εγινε ενα τιποτα γιατι δεν εχει πλεον καν πολιτικη ταυτοτητα...Δεν εχει ουδεμια δυναμικη...Απο τη.. "ευθυνη και σταθεροτητα" που ελεγαν , τελικα η ΔΗΜΑΡ επαιξε το ρολο του "βομβιστη" στα θεμελια της πολιτικης σταθεροτητας... Ελπιζω τωρα να ειναι ευχαριστημενοι στη ΔΗΜΑΡ... Τι καταφερατε ?Να παμε σε εκλογες ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ για να τα βρειτε με το ΣΥΡΙΖΑ ?Και τωρα τι γινεται ???? Ειναι η για γελια η για κλαμματα... Πραγματικα το εννοω αυτο και το επαναλαμβανω : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ. Κριμα πραγματικα...

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/01/2015 01:53:13

  Aυτό βέβαια σημαίνει ότι προστατεύεται ο Κουβέλης για να ξαναπαίξει στο μέλλον το ρόλο του δήθεν φιλοευρωπαίου αριστερού - όταν δηλαδή θα φανεί ότι ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε ρήξη με την ΕΕ. Κόμματα θα έχουμε και στην Ελλάδα της νέας δραχμής. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα όσα έλεγε ο Σαμαράς πριν από τη ψηφοφορία για τον πρόεδρο : ο καθένας είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη και βέβαια πιο υπεύθυνος απ όλους ο Κουβέλης που πρωτοστάτησε στη διάλυση της βουλής μην αφήνοντας να ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης. Όποιος δεν ψήφισε Δήμα ότι και να λέει μετά ότι και να παριστάνει τώρα είναι συνυπεύθυνος για όσα κάνει ο σύριζα και για ενδεχόμενη ρήξη με την Ευρώπη που θα ακολουθήσει.Όχι άλλοι ψευδοευρωπαίοι αριστεροί.

 14. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 01/01/2015 23:47:44

  Μόνο εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει μια καλοστημένη παγίδα στον γηραιό κ. Κουβέλη; Έδωσε δείγμα μιας εικονικής πολιτικής συγκατάβασης, που θα οδηγούσε σε μια αριστερή συμμαχία, για να δελεάσει τη ΡΗΜΑΔ (τέως ΔΗΜΑΡ) να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική αποτροπής της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σέρνοντας τη χώρα σε εκλογές, και μετά τους άφησε να βολοδέρνουν πολιτικά, ξέροντας ότι είναι πολύ πιθανό να διαλυθούν και πολλά στελέχη και κυρίως ψηφοφόροι της ΡΗΜΑΔ να καταλήξουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η τέλεια πολιτική παγίδα. Περισσότερο κακό θα έκανε στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ η σύμπραξη με τη ΡΗΜΑΔ παρά αυτός ο πολιτικός χωρισμός. Και έτσι ο κ. Κουβέλης, πολιτικός αντίπαλος του Τσίπρα, μένει εκτός βουλής. Αυτή είναι η Αριστερά, που εμπνέει εμπιστοσύνη; Οι βουλιμικοί της εξουσίας, που κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκτήσουν καρέκλες; Να τους χαίρονται όσοι σκέφτονται να τους ψηφίσουν.

 15. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 01/01/2015 23:55:12

  Α, ρε μπαρμπα-Φώτη.. Χα, χα, χα! Πως επιτρέπεις και σου συμπεριφέρεται έτσι ο Αλέξης?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.