#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2008 21:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάψευση Βουλγαράκη

Από την κα Έρση Φιλιπποπούλου – Μιχαηλίδου η οποία ως γνωστόν έχει ήδη καταθέσει στον ανακριτή για τις αμαρτωλές συμβάσεις Ζαχόπουλου λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή. Η επιστολή αφορά κυρίως προηγούμενες δηλώσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. κ. Βουλγαράκη, ο οποίος επιχείρησε να την διαψεύσει:

«Με αφορμή κάποιες συμβάσεις επί των ημερών του κ. Ζαχόπουλου στο Υπουργείο Πολιτισμού, στις οποίες είχα τότε αντιδράσει, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες και κλιμακώνεται ένας πόλεμος λάσπης εναντίον μου, από αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, γιατί δεν άκουσαν εγκαίρως τα προειδοποιητικά καμπανάκια που τους έκρουσα. Αναγκάζομαι λοιπόν εκ των πραγμάτων να αμυνθώ. Καταγγέλλεται, επωνύμως και ανωνύμως, ότι έχω «κάνει 5 συνεχείς αναθέσεις στην συγκεκριμένη εταιρία, 3 επί κ. Βενιζέλου και 2 το μετέπειτα διάστημα”. Επειδή αυτό ήταν καθαρή συκοφαντική δυσφήμιση, ανασκευάστηκε στη συνέχεια σε γενικόλογη λάσπη, ότι «…έγιναν 5 απευθείας αναθέσεις, για τις οποίες δεν προέβαλλε ποτέ καμία ένσταση». Ζητώ να δοθούν στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία, αν υπάρχουν, άλλως πρόκειται για κατ’ επανάληψη συκοφαντία εναντίον μου.   Αν και πώς έγιναν 5 ή 105 απευθείας αναθέσεις από άλλους πριν ή μετά από τις συμβάσεις για τις οποίες αντέδρασα, αφορά μόνον τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες που έχουν τη συνολική ευθύνη του υπουργείου, και όχι εμένα. Ήμουν προϊσταμένη υπηρεσίας και όχι Υπουργός Πολιτισμού. Την πολιτική ηγεσία αφορά επίσης το γεγονός ότι, όταν έγινε επιτέλους διαγωνισμός το 2007, η νέα ανάθεση έγινε στην ίδια εταιρεία στην οποία γίνονταν μέχρι τότε οι προηγούμενες απευθείας αναθέσεις.
Το επιχείρημα ότι αντέδρασα κατόπιν εορτής από ιδιοτέλεια έχει ήδη απαντηθεί από την αλληλουχία των γεγονότων. Όταν οι συγκεκριμένες συμβάσεις ήρθαν για πληρωμή στην υπηρεσία μου το Σεπτέμβριο 2005, ζήτησα τότε γραπτώς από το Γενικό Γραμματέα γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του υπουργείου -που δεν μου δόθηκε ποτέ. Ενημέρωσα επίσης την τότε πολιτική ηγεσία, όπως έχει βεβαιώσει εγγράφως και ο ίδιος ο τότε υφυπουργός κ. Τατούλης και έλαβα εντολή να μην κάνω καμία υποχώρηση. Μετά τον ανασχηματισμό, ενημέρωσα, επίσης γραπτώς, τη νέα πολιτική ηγεσία. Αντί να γίνει κάτι με τις συμβάσεις, διακόπηκε η θητεία μου με μια προσπάθεια επαγγελματικής απαξίωσης μοναδικής στα χρονικά και εστάλην ως απλή υπάλληλος πίσω στην υπηρεσία, της οποίας είχα διατελέσει στο παρελθόν διευθύντρια επί 18 χρόνια! Έδωσα αγώνα όχι με επικοινωνιακές καταγγελίες, αλλά στα δικαστήρια. Τον κέρδισα, αλλά το κλίμα στο υπουργείο ήταν πλέον τόσο βαρύ, ώστε με οδήγησε σε παραίτηση….Η δικαιοσύνη θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και κλίμακα. Σε οποιαδήποτε δεινή θέση κι αν έχει βρεθεί όμως κάποιος, δεν ωφελείται με το να προσπαθεί να με εμπλέξει σε διακομματικούς συμψηφισμούς». 

Τι έχει να πει άραγε για όλα αυτά ο κ. Βουλγαράκης; Για το θέμα διαβάστε περισσότερα εδώ και στο Αντί που κυκλοφορεί. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/01/2008 21:58:29

  Η γυναίκα μάλλον έχει δίκιο. Λέω μάλλον γιατί είμαστε στην απέξω. Επειδή όμως πάντοτε έτσι λειτουργούν οι κλίκες, απαξιωτικά για όσους δεν τους κάνουν τα κέφια, οι πιθανότητες να έχει δίκιο είναι πάρα πολλές κι ελάχιστες να μην έχει. Λυπάμαι που κάποιοι έντιμοι και σωστοί άνθρωποι αντιμετωπίζονται έτσι από τους παρακρατικούς μηχανισμούς που λυμαίνονται το κράτος. Το πρόβλημα αυτό είναι βαθύτατα πολιτικό και θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση.

  Δεν ξέρω αν θα πρέπει να προκαλέσουμε μια βροχή δημοσιεύσεων της επιστολής, για την ακρίβεια όχι της επιστολής αλλά των ερωτημάτων που αυτή γεννά, σε όσα περισσότερα πολιτικά μπλογκς μπορούμε.

 2. alexandra avatar
  alexandra 21/01/2008 23:07:17

  Δεν ειναι καταπληκτικό οτι οτι ολη αυτή η χαβούζα έχει να κάνει με το ευγενές μας υπο-Πολιτισμού. Ναταν το Οικονομίας, το Ναυτιλίας,θα το δεχόμασταν καλλίτερα. ΥΠΠΟ, να το διορθώσουμε, ορθογραφικό λάθος τα δύο Π., Υπ.Αλητισμού νομίζω οτι θα έπρεπε να ονομάζεται. Μπράβο στους λεβέντες. Διδάξαμε πάλι.Βάλτε πάλι την φωτογραφία που ποζάρουν μπροστά στα λίγα καμμένα δέντρα της Ολυμπίας.Για την σημειολογία του πράγματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.